Ladíme MSI 6168

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Ladíme MSI 6168

Příspěvekod Katoo » sob dub 08, 2006 2:04 pm

Zde bych rád psal všechny poznatky o této desce.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Katoo » sob dub 08, 2006 2:11 pm

Do desky jsem dal Celeron 366 (mendocino) PPGA.Jako redukci jsem použil nějakou OEM.Dá se na ní nastavit FSB 66/100/133.Paměť mám zatím jen 32MB 66MHz,ale měl bych mít 128MB 133MHz.

HDD jsem použil starý 4GB Seagate.OS Windows98SE.

Vzhledem k omezenému množství RAM jsem zatím testoval pouze 3DMark 99 ...800x600x16 - 24033DMarks /3340 CPU

víc jsem zatím nezkoušel.

Další co bych chtěl je zprovoznit CPU na 100FSB čili 550MHz.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Petrik9 » sob dub 08, 2006 9:08 pm

Mnel bych navrh.Zkus winME.Podle mne budou chodit lepe na teto sestave.98 je zastarale a podle mne i na testy nepohodlne.
Uživatelský avatar
Petrik9
 
Příspěvky: 566
Registrován: pát led 06, 2006 4:18 pm
Bydliště: Vysoké Mýto

Příspěvekod Katoo » sob dub 08, 2006 9:31 pm

Ty win98 tam jsou jen přechodně,budu tam instalovat winXP,ale to až seženu 80Gb HDD.

Navíc win ME nemám ;-)
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Petrik9 » sob dub 08, 2006 10:39 pm

Hmm,fakt skoda.Je to neco mezi 98 a 2000.Takova smisenina.A vyslo z toho cosi pekneho.Ale docela to bude blbe nemit ME/98.Pac pod XP/2k nejde 3D mark 99.Tot mensi detail
Uživatelský avatar
Petrik9
 
Příspěvky: 566
Registrován: pát led 06, 2006 4:18 pm
Bydliště: Vysoké Mýto

Příspěvekod Katoo » úte dub 11, 2006 11:53 am

Provedl jsem malinké úpravy v BIOSu ver. 3.1 (Packard Bell) ...povolil jsem funce:
změna FSB - 66/68/75/83
nastavení časování pamětí

potýkám se však s problémem,že po flashnutí mi nefunguje obraz s integrovanou grafikou,pokud použiju PCI grafiku,vše jede OK.Netuším,kde by mohla být chyba.Bez úprav verze 3.1 funguje normálně.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod wizzy » úte dub 11, 2006 1:38 pm

Jen takový blbý nápad - součástí BIOSu desky bude i BIOS integrované grafiky a jestli tam cpeš nějaký jiný BIOS, ne upravený originál, není problém v tom, že tam je jiný BIOS pro integr. grafiku, případně chybí vůbec?
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod Katoo » stř dub 12, 2006 9:37 am

BIOS je original od Packard bell a pokud v něm neudělám žádnou úpravu tak funguje normálně ;-)
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod ps47 » čtv dub 13, 2006 3:39 pm

..myslis ze by sa tam dal nejak dobastlit ten tv-out?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7914
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Katoo » čtv dub 13, 2006 5:05 pm

ps47 píše:..myslis ze by sa tam dal nejak dobastlit ten tv-out?


na desce je cip Bt869 je to nakej TV out modulator,takze by to mohlo jít vykoumat,ale zatím se tím nezaobírám
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Katoo » čtv dub 13, 2006 6:12 pm

S pomocí Rayera z OC fora se mi povedlo dostat na tuhle desku AWARD BIOS ....uvidím jestli se najde někdo,kdo by se ještě pustil do vyladění AWARDu.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Katoo » čtv dub 13, 2006 6:47 pm

Flashnul jsem BIOS 1.3 od MSI a je možnost měnit FSB:66/68/75/83/100/103/112/117/124/129/133138/143/148

Zatím nevím jak na tom bude stabilita OS,testnu zatím jen Goldmemory a uvidím,paměti mám 66/100/133 takže tady by neměl být problém,CPU mám C266/333 oba SLOT1 a pak PPGA366.Zítra instalnu OS a uvidím.

EDIT:právě testuji goldmemory,propustnost na 100FSB je 226MB/s
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod -HoNY- » čtv dub 13, 2006 7:03 pm

Katoo píše:
ps47 píše:..myslis ze by sa tam dal nejak dobastlit ten tv-out?


na desce je cip Bt869 je to nakej TV out modulator,takze by to mohlo jít vykoumat,ale zatím se tím nezaobírám

da ustrihnes z vadne grafiky tv-out a prepajiss dratky ;-)
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod Katoo » ned dub 16, 2006 5:50 pm

Dneska jsem do PC dal 2x128MB SD-RAM 133MHz,jedou obě bezproblémově.FSB jsem zvedl na 100.
CPU teďkom jede na 550MHz,3DMark2000 - 960 bodů (oproti 560 s C366)

Pokud se mi povede sehnat P3 866 bude to zase o něčem jiném.
Taky mohu mít za 500,- Tualatina,ale to bych musel upravovat redukci což se mi nějak nechce :-/

Rayer se možná pokusí updatovat microcode,aby se CPU detekovaly přesně (bude platit jen pro CPU nad 800MHz,Bios 1.3 totiž podporuje Coppermine 800MHz :wink: ).
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod -HoNY- » ned dub 16, 2006 6:26 pm

Abych nezamonel tedy je link na 2 ruzny verze manualu :)
http://download.pc-centrum.net/MSI%20MS-6168/

// edit: tady verze kterou nechal udelat katoo:
http://download.pc-centrum.net/MSI%20MS-6168/mod%20bios/
Naposledy upravil -HoNY- dne pát dub 21, 2006 5:04 pm, celkově upraveno 1
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod Katoo » ned dub 16, 2006 7:19 pm

Jsem zvědavý na ten TV-Out ...na desce to je konektor po pravé straně od ATX konektoru.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Katoo » sob dub 22, 2006 3:35 pm

Pokud by někdo z vás chtěl flashnout na MS6168 místo původního AMI BIOSu BIOS AWARD,pomoci utilitky UNIFLASH,doporučuji:

nabootovat do DOSu,mít na CD nebo floppy program uniflash spolu s AWARD BIOSem
pak příkaz "uniflash /unlock"
potom uniflash /E *.* (*.*=název bios souboru ..u mě to je w6168ims.130)

Někdy se flash podaří i bez předešlého příkazu /unlock ,ale 6 z 5 desek potřebovaly prvně unlock
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod ps47 » sob dub 22, 2006 4:58 pm

jj,tv out by mal but v pohode,ked sa mrknes na manual co linkol Hony tak sa tam da najst toto:

Obrázek

takze staci kupit analog tv out koncovku,vyrvat odniekial (napr stary case) dva kabliky co maju tu koncovku ktora sa da pripojit na piny,pripajkujes na koncovku a je to (ked mi pride ta zasielka od teba tak sa do toho dam a jeden si ubastlim),pokial si perfekcionista tak to spravis aj na svideo a osadis to do prazdneho bracketu.no problemo.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7914
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Katoo » sob dub 22, 2006 5:58 pm

TV-Out by neměl být problém,je to všechno pěkně popsané,asi to udělám ze staré redukce s-video-chin.

Nemá náhodou PS2 konektor stejnou zásuvku,jen jiné zapojení :?:
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod ps47 » sob dub 22, 2006 6:14 pm

pochybujem.tu koncovku by mali mat v kazdom slusnom specializovanom elektre za par korun,ja o jednom presne viem,ked budem zdravy tak tam zabehnem..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7914
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Další

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník