Ladíme MSI 6168

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod Kaitou » ned zář 20, 2009 8:52 pm

I got another ms6168

the problem is it is flashed with Award BIOS !!

The onboard vga doesn´t work !!!! what do I do? Is there maybe a jumper?

And I also need to know about PWR Switch, HDD LED, RST SW and PWR LED

do you guys know where these pins are? And how to connect?


Anyways the biggest problem is that I dont get a post with the onboard vga but with a Matrox MGA PCI I do..
Kaitou
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát zář 11, 2009 9:43 am

Příspěvekod Gringo » ned říj 18, 2009 6:56 pm

Gringo píše:Protoze je neuveritelne skvele, kdyz znicis jednu nVidii kvuli 3dfx:-)
Takze Potiz bude v HW, zkusim pres tyden slepit novy kablik z cerstveho materialu, ale bojim se ze potiz bude spis primo na desce:-(

Nebudete tomu verit, ale problem nebyl v HW, nybrz v rukach.. Samozrejmne jsem pripajel dratky na nespravne piny.. Po nejake dobe jsem se k tomu zase dostal s tim, ze to proste MUSI jit a nasel po sobe takovou botu.. Proste chybama se clovek uci :oops:
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

MS-6168

Příspěvekod lukasko » ned čer 20, 2010 4:40 pm

Ahojte, tak aj ja som sa pustil do "ladenia" mojej MS6168, aj ked az tak vela prace som nemal, lebo som ju ziskal uz s Award BIOSom v 1.3 :) hned som tam hodil Celerona

Obrázek

a na AUTO detekcii mi ho naslo ako PIII 750MHz ale po manualnom nastaveni na 133/33 v BIOSe uz nabehol ako mal (jumprovanie na MB je zbytocna robota) v CPU-Z to potom vyzera TAKTO

este by som tam chcel odskusat TIETO CPUcka, ale zatial nemam redukciu FCPGA >> Slot1 :-(

popis niektorych konektorov:

Obrázek

robili ste niekto, alebo chystate sa urobit si IrDa ??? podla manualu su vystupy na osobytnom konektore "IR" ale aj "J13" (vid. vyssie)

neviete na co je ten biely konektor medzi Slot1 a onboard vystupom line-out? co vyzera ako rozsirenie na dalsie dve USB (v manuale nie je spomenuty)

neviem ci sa mi to podari (casovo), ale chcel by som spojazdnit (vyrobit) vsetky pripojenia ake sa tu len daju (IrDa, SPDIF, S-video...)

a taka malickost, nemate niekto tento post, ale kompletny? mne tam stale ukaze pripojenie cez ake to mam k monitoru :-(
Naposledy upravil lukasko dne ned čer 20, 2010 5:26 pm, celkově upraveno 1
lukasko
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob čer 19, 2010 1:16 pm
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Gringo » ned čer 20, 2010 4:50 pm

IRDA jsem robil, delal jsem ho z konektoru co je umisteny mezi pametmi a BIOS chipem (pobliz konektoru disketovky) - funguje

ten bily konektor je COM2, ktery logicky chybi na zadnich vystupech.. V priapde, ze bys potreboval dva COMy, tak si ho mzues vytahnout, podobne kable se pouzivaly za dob 486tek. Jen pozor na jednu vec: Budto IRDA nebo COM2, oboji soucasne neni mozne (na vetsine desek co jsem mel v ruce), je to dano i nastavenim v Setupu...

POST bych ti tu mohl dat k veceru, az budu doma
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod havli » ned čer 20, 2010 4:58 pm

neviete na co je ten biely konektor medzi Slot1 a onboard vystupom line-out? co vyzera ako rozsirenie na dalsie dve USB (v manuale nie je spomenuty)

Tipuju to na COM2

a taka malickost, nemate niekto tento post, ale kompletny? mne tam stale ukaze pripojenie cez ake to mam k monitoru


Obrázek


Ty procesory my mely chodit vsechny, celeron tualatin jsem zkousel osobne a behal bez problemu. PIII-S 1,4 nebyl stabilni, ani s FSB 100. Ted s nim deska uz ani nenabehne... :roll:


// edit: pozde, tak aspon ten screenshot (sice to neni moje fotka, ale na my desce vypada uplne stejne) :)
havli
 
Příspěvky: 1242
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod lukasko » ned čer 20, 2010 5:17 pm

fuuuu vdaka, necakal som take rychle reakcie :-) ....

havli, a ako to je s CPUcode do BIOSu? budem tam musiet nahadzovat? (ak ano ako :?: ) nikdy v zivote som to nerobil :-(

teraz sa tu hram s tymito CPU:
Pentium II 400MHz
Pentium II 350MHz
Celeron 300MHz A do neho vkladam velku nadej na pretaktovanie... dufam ze vystavim na 600MHz :twisted:
no a samozrejme spominane Pentium III 1000MHz

screeny a posty sem nahodim neskor 8-)
lukasko
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob čer 19, 2010 1:16 pm
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod havli » ned čer 20, 2010 6:53 pm

Na desce mam award 1.3 bez dalsich uprav. Mozna, ze ten P3-S by ke stabilnimu chodu nejakou upravu potreboval, nevim, taky jsem nikdy nic podobnyho nedelal.
havli
 
Příspěvky: 1242
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

1200@1596

Příspěvekod lukasko » úte úno 22, 2011 10:45 pm

progress... znovu som sa dostal k poskladaniu MS6168 zostavy a pouzil som pri tom redukciu MS-6905 a Celeron 1200 pretaktovany na 1596MHz (12*133 1,6V) na 12*138 to padlo pri nabiehani OS... nepomohlo ani zvysenie napatia na 1,65/1,7V.... z tychto ten s odstranenym HS a je na tom priblizne takyto chladic
PC nemam doma, tak som nemohl skusit aj tu 1300ku ... ale ak sa rozbeha na 1729MHz (13*133), tak to bude parada :-)
lukasko
 
Příspěvky: 5
Registrován: sob čer 19, 2010 1:16 pm
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Katoo » čtv dub 14, 2011 9:19 pm

Podlóóóuhé době jsem snesl z půdy krabici s nápisem 3Dfx a začal testovat.Grafiky jsou OK,ale MSI 6168 je asi mrtvá :-(

Zkoušel jsem 2procíky,asi 5 pamětí.Flashnul jsem na programátoru i BIOS alepořád nic,takže deska je KO.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod havli » čtv dub 14, 2011 9:36 pm

A neni jen nekde spatnej kontakt? - neuskodilo by poradne lihem ocistit kontakty na CPU a RAM. S procesorem trochu zaviklat nahoru, dolu....mam jednu slot1 desku, ktera je na to citliva. Popripade taky zkontrolovat kondiky na desce, zmerit jestli jde do CPU spravny napeti, atd.
havli
 
Příspěvky: 1242
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Katoo » ned dub 17, 2011 9:57 am

Opraveno :wink:
Vadný čip BIOSU
Teďkom bych chtěl silnější CPU,mám tam jen C266 slot1.
Zkoušeli jste někdo nacpat tam třeba Tualatina aby to bylo stabilní? (Asi by se musel ještě upravit micro code v BIOSU).

Na aukru je pár tualatinů ,každopádně bych koupil nějaký 100MHz FSB a přetaktil na 133FSB :-D
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod wolf00 » ned dub 17, 2011 10:12 am

mas redukci do slotu 1 ? mam tu navic celeron 600mhz ,vali se mi tu bez uzitku ...
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod Katoo » ned dub 17, 2011 12:08 pm

Mám tu 2 redukce (nějaké noname),procíků je na aukru kopa to problém není.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod havli » ned dub 17, 2011 2:01 pm

Tualatin celeron jsem uspesne vyzkousel, viz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=536183

Fungovalo to stabilne, OC taky slo, tech 1,4GHz byl limit CPU, ne desky. Potom jsem zkousel i PIII-S 1,4, ale s tim si deska nerozumela. Ruzne to padalo, nezavisle na zatizeni. Takze tualatin ano, ale jen celerony. :wink:
Uprava BIOSu neni potreba, ja jsem pouzival award 1.3

Redukce staci libovolna s jumperama (pro nastaveni napeti) a podporou coppperine. A je potreba jeste udelat mensi upravu....
http://www.overclocking.cz/view.php?cis ... 0&strana=1
havli
 
Příspěvky: 1242
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Katoo » ned dub 17, 2011 2:48 pm

Tak to koupim tulene se 100fsb na aukru a redukci mam (zkusim upravit podle toho navodu) Dik :-)
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Gringo » pon dub 25, 2011 6:50 pm

kdybyste nekdo meli nahradni 2Mbit (256kB) EEPROMky na BIOS, dejte vedet:-(
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Katoo » pon dub 25, 2011 8:06 pm

Mam doma myslim jeste jednu nahradni,pokud Ti jde jen o samotny svab tak to muzes vytahnout z jine desky (nefunkcni,ze srotaku ...).Jestli chces tak mam doma programator a neni problem flashnout novy bios.
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod Gringo » pon dub 25, 2011 8:14 pm

svab z jine desky mi funguje tim zpusobem, ze naflashuju, vse probehne OK. Restart a deska nabehne. Komp bezi v pohode, restart a bootblock se dozaduje diskety. Nezalezi, jestli to flashovala ona, nebo jina fosna, na prvni pokus precte, na druhy ani hovno.

Nahradni svab se prodava v GME za nekolik stovek (LOL) a z desek kolem me na me koukaji BIOSy v PLC pouzdre. Bastlit "redukci" mi prijde moc prasacke. Nejvetsi sranda je, ze kdysi davno jsem nemohl sehnat svaba 1Mbit. Dneska mam tyhle tri a nemuzu se dobrat k 2Mbit:-)
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Katoo » pon dub 25, 2011 8:36 pm

Tento tyden vubec nestiham,ale zkus mi napsat koncem tydne nebo ten pristi a ja se doma mrknu ok?
Katoo
 
Příspěvky: 97
Registrován: sob kvě 08, 2004 12:44 pm
Bydliště: Návsí

Příspěvekod havli » pon dub 25, 2011 10:08 pm

Nasel jsem v mrtvych deskach dva kousky

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... SF020.html
http://www.digchip.com/datasheets/parts ... NT-70P.php

MS-6168 tady mam taky - takze klidne muzu vyzkouset, jestli to bude fungovat. A v pripade uspechu ti BIOS klidne poslu uz hotovej. :)
havli
 
Příspěvky: 1242
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

PředchozíDalší

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník

cron