Dualboot XP/98 s 3DFx Voodoo

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod Diwiak » pát čer 08, 2007 12:56 pm

no hotova veda... radsej sa asi poobzeram po tom V3, ked budem mat velky stolik tak aspon pichnem dalsi monitor do nej v XPckach :) , a ani v 98ckach uz nebude treba prepajat kabel.uvidim ktora karta sa ponukne skorej za rozumnu cenu, a podla toho uvidime-googlujem aj tu zostavu AbitNF7 s V2 SLI ale nikde nic
Stara laska nehrdzavie
Uživatelský avatar
Diwiak
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř kvě 30, 2007 2:23 pm
Bydliště: Banska Bystrica

Příspěvekod ps47 » pát čer 08, 2007 3:58 pm

no ked dnes robis nieco s 3dfx tak je v tom vzdy trocha alchymie,prave preto to maju niektori ludia tak radi :D

ak mas jednu voodoo2,strc ju tam a dokladne ju poopekaj,a ak to bude stabilne,zober druhu do SLI a mas to.to je najlepsie riesenie (len ako som povedal,proste nebezi na kazdom stroji)..a ked nemas tak mne sa tu vala jedna navyse,mozem ti ju pozicat na vyskusanie..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7903
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Diwiak » pát čer 08, 2007 5:55 pm

este k tomu dualbootu, co to je microsoft virtual machine?? 98ka ma vraj problemy s installom nad 512ram a 2,1ghz... http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=6D58729D-DFA8-40BF-AFAF-20BCB7F01CD1&displaylang=en

zatial to inac nehavam otvorene, nakoniec mozno poskladam extra pc na 98ky-v konecnom dosledku to mozno bude jednoduchsie
Naposledy upravil Diwiak dne pát čer 08, 2007 7:26 pm, celkově upraveno 1
Stara laska nehrdzavie
Uživatelský avatar
Diwiak
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř kvě 30, 2007 2:23 pm
Bydliště: Banska Bystrica

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát čer 08, 2007 6:47 pm

Na taktu CPU nesejde to je kec a 512mb... no.... takhle oficiálně jo, ale mě Win98SE chodili bez problému na 1gb(a opravdu tam ten 1gb byl), ale s 2GB už byl problém....
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Diwiak » pát čer 08, 2007 7:31 pm

XAN píše:Na taktu CPU nesejde to je kec a 512mb... no.... takhle oficiálnì jo, ale mì Win98SE chodili bez problému na 1gb(a opravdu tam ten 1gb byl), ale s 2GB už byl problém....


aka konf. to bola?? ze ci s tym boli nejake problemy vyraznejsie. tych 512ram sa da fixnut.
Stara laska nehrdzavie
Uživatelský avatar
Diwiak
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř kvě 30, 2007 2:23 pm
Bydliště: Banska Bystrica

Příspěvekod ps47 » pát čer 08, 2007 7:34 pm

virtual machine ti je nanic pretoze nepodporuje 3d akceleraciu.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7903
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát čer 08, 2007 8:23 pm

Diwiak píše:
XAN píše:Na taktu CPU nesejde to je kec a 512mb... no.... takhle oficiálně jo, ale mě Win98SE chodili bez problému na 1gb(a opravdu tam ten 1gb byl), ale s 2GB už byl problém....


aka konf. to bola?? ze ci s tym boli nejake problemy vyraznejsie. tych 512ram sa da fixnut.


No jaké problémy? No asi takovej že no boot BSOD i do nouzáku. Jinak tohle by šlo vyřešit třeba instalací alternativního memory manageru, rozumíš tohle je problem dos driveru himem.sys kterej si s tim neporadí. Win98 přistupujou k ram jako DOS. Výhodou je, že tenhle ovladač lze nahradit. Jsem dělal na 486 a P MMX , jsem ho nahrazoval QEMM386 driverem.... potřeboval jsem nad 600kb volný základní paměti, tak jsem ho používal k přenesení pár základních dos driverů do horní paměti a do ram. Problém byl, že poslední verze je z roku 97 tušim a umí jen 256mb ram, tim myslim, že když máš víc, tak prostě systém bude pracovat jako s 256mb, ale aspoň to bude fungovat. No to by na ty 3dfx věci stejně mohlo stačit.

Jinak kdysy kolovaly teorie, že win98 stejně nevyužije víc jak 512mb... no nevim teda, ale s 512mb ram se mi UT2004 a Doom3 na max detaily sekaly, samej swap. A když jsem tam narval 1gb, tak to šlo v klidu, tak jaký že to systém nevyužije, funguje to na 100%.

Jinak zkoušel jsem to na K8 s NF3 a nf4 ... 1gb vše ok, 2gb no boot. To samý s Core2 duo na Conroe865pe, a i teď na Nforce650I SLI. Mám teď jen 2x512mb DDR2 a win 98 jdou v klidu, ale až přidám další gb ram což bude za chvíli, tak se vsadim, že už nenabootujou.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Diwiak » sob čer 09, 2007 2:32 pm

XAN píše:Jinak zkoušel jsem to na K8 s NF3 a nf4 ... 1gb vše ok, 2gb no boot. To samý s Core2 duo na Conroe865pe, a i teï na Nforce650I SLI. Mám teï jen 2x512mb DDR2 a win 98 jdou v klidu, ale až pøidám další gb ram což bude za chvíli, tak se vsadim, že už nenabootujou.


nasiel som na nete akysi Win98 unofficial service pack-vies o tom cosi?? v infe pisu aj riesenie toho problemu s 512+ram+kopa kadejakych vylepseni(vraj)-ma to vyzna instalovat do systemu??

http://exuberant.ms11.net/98sesp.html

takze myslis ze na uvedenej nF2, 1gb ram, 2.2ghz by to malo ist bez problemu?? :idea: :?:
Stara laska nehrdzavie
Uživatelský avatar
Diwiak
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř kvě 30, 2007 2:23 pm
Bydliště: Banska Bystrica

Příspěvekod ps47 » sob čer 09, 2007 3:35 pm

ja to pouzivam,dokonca som si preto kupil win98se eng (pretoze na cz alebo sk verzi to nebude fungovat) cez ebay (za tych par korun mi to stoji).su to vsetky ofic. updaty od MS plus par tweakov navyse,napr aj ten fix pre systemy s 512MB a viac ram..neobsahuje exploder6 ani podporu pre usb disky,to treba nainstalovat extra.

co sa tyka voodoo2+nf2,pod 98se by to mohlo bezat pekne,ale jediny sposob ako to zistit na 100% je vyskusat to.ak to bude stabilne..mnam :)
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7903
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » sob čer 09, 2007 6:17 pm

Diwiak píše:
XAN píše:Jinak zkoušel jsem to na K8 s NF3 a nf4 ... 1gb vše ok, 2gb no boot. To samý s Core2 duo na Conroe865pe, a i teď na Nforce650I SLI. Mám teď jen 2x512mb DDR2 a win 98 jdou v klidu, ale až přidám další gb ram což bude za chvíli, tak se vsadim, že už nenabootujou.


nasiel som na nete akysi Win98 unofficial service pack-vies o tom cosi?? v infe pisu aj riesenie toho problemu s 512+ram+kopa kadejakych vylepseni(vraj)-ma to vyzna instalovat do systemu??

http://exuberant.ms11.net/98sesp.html

takze myslis ze na uvedenej nF2, 1gb ram, 2.2ghz by to malo ist bez problemu?? :idea: :?:

Pokud systém funguje, nic do něj nedávej, ( nic od MS ) - moje zásada.
A pokud máš win98se tak by to mělo bejt OK. Hrubší chyby měly jen první win98, tam bych o tom přemejšlel, ale to si spíš sežeň někde SE verzi než se trápit s prvníma 98. Jinak NF2 nevim, abych pravdu řekl nevim... na NF3 to byl problém obrovskej s voodoo2.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod gekko » ned čer 10, 2007 6:13 pm

Diwiak píše:
ps47 píše:..hlavne treba mat kvalitny pass-through kabel.


a to kde zozenies ze kvalitny, ved to bolo automaticky ku karte robili sa aj ine?? nejake lepsie??

t


No-X kablíky kdysi testoval http://www.3dfx.cz/articles/loopback_f.htm
Uživatelský avatar
gekko
Senior member
 
Příspěvky: 65
Registrován: čtv dub 29, 2004 12:53 pm
Bydliště: Č.Budějovice

Příspěvekod Diwiak » ned zář 23, 2007 8:29 pm

Je to cele v prdeli... :cry: ta voodoo 3ka pod 98ckami vobec nechodi cez D3D :cry:

takze dualboot nevysiel :roll:

este rozmyslam nad V2kou, ale to budu len dalsie problemy


a 98cky maju vela dalsich konfliktov zo zvyskom PC-problem so zvukovkou(starsie hry vobec nepoznaju, nechodi mi napriklad ani joystick v nich zapojeny cez gameport na zvukovke), daktore hry ani nejdu(mozno skrz 1GB RAM, resp. MHz na CPU)..

skoda

este ma vyznam kupit zvlast skrinku na 98cky-nejaky athlon 450, pci dosku, 128 RAM, atd..
Stara laska nehrdzavie
Uživatelský avatar
Diwiak
 
Příspěvky: 55
Registrován: stř kvě 30, 2007 2:23 pm
Bydliště: Banska Bystrica

Předchozí

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron