v5 5500 128MB

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

v5 5500 128MB

Příspěvekod ps47 » čtv zář 04, 2008 12:29 pm

..pamatate na chlapka ktory pred casom pridal na v4 dalsich 32mb ram? jeho dalsi projekt je v5 so 128MB.ma to maly zadrhel-musia sa objednat prislusne pamatove moduly,a minimalny odber je 108 kusov,tento stav je treba naplnit inak projekt stroskota..ak zaujem prejavi dostatocne mnozstvo ludi tak je ochotny prislusne karty modnut (treba ratat s postovnym tam a nazad),pripadne rozoslat zakupene pamatove moduly tym ktori si to zvladaju upravit sami..ja by som jednu kartu aj poslal (asi v5 mac).
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod wizzy » čtv zář 04, 2008 1:56 pm

Odhadovaná cena modu?
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod ps47 » čtv zář 04, 2008 2:31 pm

3.5$ za jeden pamatovy modul bez dph plus postovne za kartu(y) tam a nazad (Romania).plus nieco za samotny mod.
Naposledy upravil ps47 dne ned zář 28, 2008 10:48 am, celkově upraveno 1
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod nManJofo » čtv zář 04, 2008 4:24 pm

Pekna myslienka, to by som najprv nejaku V5 musel vlastnit :(


BTW odhadovany narast vykonu?
nManJofo
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv dub 03, 2008 10:14 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod ps47 » čtv zář 04, 2008 4:43 pm

v situaciach kde klasickej v5 dochadza texture memory (napr RTCW v 32bit) moze byt velmi vyrazny.niekde to moze znamenat rozdiel medzi spustenim a nespustenim,viz Codename PANZERS - Phase Two:

SFFT41
with 64MB BIOS: http://mitglied.lycos.de/gtxe/v45k_64mb ... 4mb_03.jpg
with 32MB BIOS: http://mitglied.lycos.de/gtxe/v45k_64mb ... 4mb_04.jpg


v 3d marku (2001) to bolo nejakych 10-20% navrch,myslim.

Voodoo 4 AGP 64 Mb AGP4x : 2x FSAA : 803 3D marks
http://img173.imageshack.us/img173/3887 ... xaa5uc.jpg

Voodoo 4 AGP 32 Mb AGP 4x : 2x FSAA : 661 3D marks
http://img171.imageshack.us/img171/8343 ... xaa2dv.jpg


original thread: http://www.falconfly.de/cgi-bin/yabb2/Y ... 1145604124


poznamka: momentalne sa jedna vylucne o mod pre v5 agp,pci a mac verzia nieje dostatocne preskumana..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » čtv zář 04, 2008 8:07 pm

Tak az bude pro PCI, jdu do toho..Ne ze bych to uzil, ale kdyz to pomuze dobre veci, a navic mit unikat... :)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » čtv zář 04, 2008 8:51 pm

aby to vedel spravit aj na pci,musel by bud jednu rozkuchat,alebo dostat nejake additional info od Hanka.

edit: 20 modulov som zobral pre seba,to staci pre dve kart aj s rezervou,necham si modnut jednu a pak se uvidi..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Bezmozek » pát zář 05, 2008 11:58 am

Já bych do toho šel, na kolik taková legrace vyjde?
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod ps47 » pát zář 05, 2008 12:42 pm

ako som vravel,3.5$ bez DPH na jeden modul,pricom na jednu v5 ich treba 10 (8 na kartu,dva zalozne keby nieco),plus postovne do Rumunska a nazad,ak nemas doma horkovzdusnu pistol..a riziko ze sa mu pri modifikacii smykne ruka a vsetko poleti do pekla.proste si musis najprv dobre rozmysliet ci si dostatocne sialeny a ci mas peniaze na vyhadzovanie..

edit: tak bude si za mod uctovat-25euro za v5 a 10euro za v4 (ak niekto posle v4 agp+v5 agp tak cipy odletovane z v5 moze nahodit na v4),nj,I dont really mind.

v kazdom pripade,tie pamatove moduly sa minaju jedna radost,ak nad tym este niekto uvazuje,je cas sa rozhodnut..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Taskr » pon zář 08, 2008 11:16 am

Dost o tom uvažuji.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
 
Příspěvky: 637
Registrován: stř čer 02, 2004 10:43 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod ps47 » úte zář 16, 2008 2:17 pm

ramky su uz vykupene,takze posledna sanca pre jedneho zaujemcu-som ochotny pustit jeden set ktory bol povodne pre mna (mam dost na dve karty,jednu v5agp si necham modnut,ale v5mac si rozobrat nenecham,a v5pci momentalne nemam a nechce sa mi ju extra kupovat,takze jedna sada bude volna)..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » sob zář 27, 2008 6:30 pm

Komponent píše:The 128Mb modded Voodoo5 5500 is now working with no problem on Single Chip setting. I do not have time today to finish the other half of the card, so I will post the first results of a functional 64Mb for a VSA100 GPU. When I will complete my work on this card, I will open a new topic and present alot of details; but for now I will offer a snek peak.
You all are familiar with the next screenshots... They are taken when using the orriginal Voodoo5 5500 AGP on Windows ME and x3DFX drivers:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

When running 3DMark2001SE on a 64Mb Voodoo5 5500 AGP with Single chip setting, I got 1687 points.

Obrázek

Time to enter the "mutant" 128Mb Voodoo5 5500 AGP:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

And now, time for a quick benchmark:

Obrázek

As you can see, I got 1815 points, that is 128 3DMarks increase in performance, so the extra RAM is realy being used.

Now, if only I would be able to free some time to finish the modding of the card...

http://www.falconfly.de/cgi-bin/yabb2/Y ... 1997/84#84
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod socket » sob zář 27, 2008 11:58 pm

ono to funguje :shock:
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod ps47 » ned zář 28, 2008 12:28 am

nie,to si vsetci robime prdel (a za tazke prachy) :roll:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod -HoNY- » ned zář 28, 2008 9:22 am

Do toho jdu. Však všici víme, že jsem pro každou špatnost. :twisted:
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod ps47 » ned zář 28, 2008 10:46 am

v tom bude trocha problem,ja mam iba jeden volny set a o ten uz bol prejaveny zaujem-jeden chlapek z FF's (ten ale prave povedal ze nech to necham druhemu zaujemcovi,vraj sa o to nechce natahovat) a od nas Bezmozek (ktory sa ale este tiez musi najprv definitivne rozhodnut)..


co ale este mam volne su styri 8mb pamatove moduly (to co zostane z mojej v5ky),tzn niekto by si v pripade zaujmu mohol nechat za podstatne lacnejsi peniaz upgradnut v4agp z 32 na 64mb..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » pon říj 13, 2008 10:09 am

dobra sprava (tiez som to sem mohol hodit aj skor :roll: )-v5 128MB uz funguje.zla sprava-pod xp bude treba upravit ovladac aby fungovalo sli.. http://www.falconfly.de/cgi-bin/yabb2/Y ... 1223002040

Komponent píše:From hardware point of view, I see the mod complete. First, see some pictures with the modded Voodoo5, but bare in mind that this card has taken alot of punishment when I was searching "in the dark" to find a way to make it functional.

Obrázek

Obrázek

Now, a picture showing the initialization sequence, when it displays the right amount of RAM:

Obrázek

As you allready know, The card runs perfectly on Windows 9x/Me, but it does not work yet on Windows 2000/xp/2003. This seems to be a driver issue, as setting it to "Standard VGA Graphics Adapter" produces a functional system. I had no time to circle through all available drivers, just tried a couple of them, so it is possible that a solution might be available, else maybe SFFT could have a look at it.

Obrázek

Anyways, you have seen in the previous topic 3DMark tests againts the regular 64Mb Voodoo5, as proof that the extra RAM does make a difference. But the big hit is that now, with 128 Mb, the card is able to run games that were not available to a Voodoo5 before.
As an example, when launching Codename Panzers: Phase Two on a default 64Mb Voodoo5 produces an error message complaining about not enough video memory:

Obrázek

But if I run the game on my modded 128Mb card, it works, as you can see in the next pic:

Obrázek

I will get back with the technical details on how to duplicate this mod.
I want to offer my thanks to the 3DFX community for the support and my special gratitude to Rolo01, M14Radu and Skinnie (from 3DFXzone.it) who over the time have helped me continue working on 3DFX projects!




podobne sa podarilo upravit aj v4pci:

Komponent píše:Another mod has been completed: standard 8Mb chips were replaced with 16Mb modules on a Voodoo4 PCI with the extra memory adresses hardwired. After that, strapping configuration for the memory initialisation was modded on the PCB (and finding the right setup was harder than expected). No BIOS mod was required. The card works with no problems in Windows 9x and 2000/XP/2003. Have a look at some pics:

Obrázek

Obrázek

When the computer starts, it displays 64Mb video RAM:

Obrázek

Ofcourse, it was time to test the modded 64Mb card against the regular 32Mb Voodoo4 PCI.

3DMark 2001SE Voodoo4 32Mb No AA: 1563 points

Obrázek

3DMark 2001SE Voodoo4 64Mb No AA: 1686 points

Obrázek

3DMark 2001SE Voodoo4 32Mb 2x AA: 690 points

Obrázek

3DMark 2001SE Voodoo4 64Mb 2x AA: 867 points

Obrázek

To summarise: we have 123 3DMarks in No AA mode and 177 3DMarks in 2x AA mode counting as the performance gain by adding 32Mb video memory.
As always, I will soon provide detailed instructions about how to replicate yourself this mod.
My thanks go to G1nX/RaverX for offering me the chance to work on theyr card and especialy to Rolo01 for the over the years help and support.

plus jeden request of autora-zhana hires fotky v4 pci zozadu.no-X?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod no-X » pon říj 13, 2008 11:31 am

jestli si doma vzpomenu....
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod socket » pon říj 13, 2008 10:32 pm

zajtra ju hodim pod scan :wink:
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod ps47 » úte říj 14, 2008 12:29 am

uz nieje treba,niekto to tam uz vylepil..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Další

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník