Pajeni SGRAM pameti

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Pajeni SGRAM pameti

Příspěvekod havli » čtv lis 06, 2008 8:25 pm

Nedavno jsem v bazaru koupil banshee a podle priznaku to vypada, ze ma v tahu pameti. V textovem rezimu (bios, bootovani linuxu) jsou pismena divne zabarvene. Po nastartovani win XP byl obraz do doby, nez se natahly ovladace, trochu rozhazenej. Kdyz se nastavilo vyssi rozliseni, na monitoru byla jen barevna smes. :roll:

Takze jsem uvazoval, ze bych pameti vymenil. Problem je, ze pameti jsou SGRAM. SDRAM jsem na strane, kde nejsou vyvody podebral nozem, delsi strany trochu zahral horakem a sly sundat krasne. SGR ale neni za co chytit, nevite nekdo o zpusobu, jak je nedestruktivne sundat?
havli
 
Příspěvky: 1237
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Ren » čtv lis 06, 2008 11:07 pm

Pokud nejsi drsnak a nechces to zkouset spendlikem :-), doporucuju zakoupit nastavec na pajku, pokud mas nejakou stanici. Pokud ne, sezen nekoho, kdo ma vybaveni. Pokud ani to, sezen jinou Banshee.;-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod iDeFiX » pát lis 07, 2008 12:16 am

V mých očí je každý kdo se do tohohle pustí je HRDINA.
Na druhou stranu když se to nepovede, víc rozbitá už nebude. :D
3Dfx Voodoo still lives in our hearts forever
iDeFiX
 
Příspěvky: 104
Registrován: pon říj 06, 2008 5:17 pm
Bydliště: Tam na sever

Příspěvekod havli » pát lis 07, 2008 1:54 am

Tak bohuzel pajeci stanici nemam a ani neznam nikoho, kdo by ji mel. Prisel jsem ale na zpusob, jak by to mozna slo. Pod kazdou radu vyvodu bych podstrcil tenky kus dratu a vsechny 4 bych spojil v takovy drzak. Pak by melo stacit nahrat vyvody horakem (nic lepsiho nemam :oops: ) a za tu dratovou konstrukci modul vytahnout. Napred zkusim takhle odpajet obvody v podobnym pouzdre z mrtvych zakladnich desek a pokud to pujde, pokusim se vymenit pamet na banshee.
havli
 
Příspěvky: 1237
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Ren » pát lis 07, 2008 2:02 am

Pokud chces pachat az takovou hruzu, pujde to i po jedne strane postupne, dokonce lepe, kvuli nahrivani. Vezmi si na to horkovzdusnou pajku s horakem misto hrotu a pujde to jedna basen.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Bezmozek » ned led 18, 2009 7:36 am

Ren píše:...Vezmi si na to horkovzdusnou pajku s horakem misto hrotu a pujde to jedna basen.

A co taková pájka stojí, kde to maj a jak to vypadá? né že bych se chtěl z řezníka rekrutovat na neurochirurga, ale poslední dobou se mi nějak míň klepou ruce :roll: :lol:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod wizzy » ned led 18, 2009 10:36 am

Třeba tolik: http://www.aukro.cz/item530302839_horko ... etcal.html
Ale to už je kanón.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod Bezmozek » ned led 18, 2009 6:52 pm

heh, to je trochu moc na to abych si připájel paměti na V1 :roll:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod Adolfik » ned led 18, 2009 7:20 pm

hmm a co ty nožičky jednoduše uřezat mininožem hm?

EDIT: za předpokladu že máš mikropájku
Uživatelský avatar
Adolfik
 
Příspěvky: 905
Registrován: sob zář 29, 2007 3:39 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod Ren » stř led 21, 2009 5:14 pm

Bezmozek píše:A co taková pájka stojí, kde to maj a jak to vypadá? né že bych se chtěl z řezníka rekrutovat na neurochirurga, ale poslední dobou se mi nějak míň klepou ruce :roll: :lol:


Na pameti na V1 ti bohate staci treba tohle: http://www.gme.cz/cz/index.php?page=pro ... il=730-101
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Gringo » čtv pro 31, 2009 1:29 pm

havli píše:Tak bohuzel pajeci stanici nemam a ani neznam nikoho, kdo by ji mel. Prisel jsem ale na zpusob, jak by to mozna slo. Pod kazdou radu vyvodu bych podstrcil tenky kus dratu a vsechny 4 bych spojil v takovy drzak. Pak by melo stacit nahrat vyvody horakem (nic lepsiho nemam :oops: ) a za tu dratovou konstrukci modul vytahnout. Napred zkusim takhle odpajet obvody v podobnym pouzdre z mrtvych zakladnich desek a pokud to pujde, pokusim se vymenit pamet na banshee.

Tenhle postup jsem vyzkousel na odpajeni TMDS transmitru 4X16 nozicek a slo to skvele.. Ted jeste to zase pripajet, to bude horsi
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Bezmozek » sob bře 06, 2010 8:29 am

Tak mě napadá, kolik paměti umí avenger?
Jen že na SGR V3 jsou nějaký volný místa, zkoušel to někdo?
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » sob bře 06, 2010 11:10 am

Teoreticky umi 16 MB, v realu nevim, nezkousel jsem.
VSA-100 funguje i s 128 MB a teroreticky ma umet jen 64. Takze by to mozna slo, ale je to nepravdepodobny.
havli
 
Příspěvky: 1237
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Gringo » ned bře 07, 2010 8:57 am

avenger umi podle me jen 16MB tak jako vsechny cipy te doby
s jistotou to muze potvrdit jen no-x
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod ps47 » ned bře 07, 2010 5:15 pm

mozem to potvrdit aj ja-v3 neumi viac ako 16MB.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7914
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod no-X » ned bře 07, 2010 5:56 pm

Gringo píše:s jistotou to muze potvrdit jen no-x

bohužel, patent na mozek nemám :wink:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice


Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron