AGP 8× (v3.0, 1.5 V) @3.3V pro Voodoo5

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

AGP 8× (v3.0, 1.5 V) @3.3V pro Voodoo5

Příspěvekod -HoNY- » sob bře 07, 2009 10:00 pm

Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » sob bře 07, 2009 10:38 pm

No bomba. Když jsem tohle před více jak rokem udělal žádný thready se nezakládaly. Neni se ani čim chlubit. Nforce 2 stejně tak jak 3 nemaj protekci proti 3,3v kartám jako třeba intely a tak se ten systém s tim spustí. Přesně na tomhle abitu jsem to taky rozjel. Ale kuchat do Voodoo5 neni nic čim by se dalo chlubit, udělal jsem to až když jsem měl 5500 AGP dvě, dříve jsem preferoval kuchat slot na desce. Aneb mé výsledky v benchamrkách na NF3 platformě, atd:

viewtopic.php?t=59&start=40
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod ps47 » sob bře 07, 2009 10:47 pm

je to sice sranda,ale realny vyznam je pomerne nizky,stejne tam neda o moc rychlejsi procak..ale pravda je ze na realny vyznam sme tu nikdy moc nehrali,takze what the hell,sometimes you just gotta have fun :D
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7952
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » sob bře 07, 2009 10:54 pm

No abych pravdu řekl, s K8 to znát už bylo, ale i co se týče K7, mezi VIA odpady a NF2 je kurevskej rozdíl, až jsem tomu nevěřil. Kdysi když jsem updatoval z K7 Barton 2,2ghz na K8 Winchester 2,5ghz se mi FPS v UT 2004 s GF4TI zdvojnásobilo a byl jsem z toho unešen. Po letech jsem zjistil že to nebylo jen tou K8.

Když jsem nedávno zkoušel K7 2,4ghz s mou bejvalou Voodoo machine ala KT333 a pak ten samej takt (jo, FSB bylo vejš) ale s NF2, tak jsem si s tou NF2 připadal skoro jak tehdy na tý K8, čili celej posun mezi K7 a K8 kde jsem si kdysi myslel že jde o CPU, tak z 50% šlo o chipset.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bezmozek » pon bře 16, 2009 7:10 am

XAN píše:... Nforce 2 stejně tak jak 3 nemaj protekci proti 3,3v kartám ...

To fakt stačí jen proříznout slot a do A34 pustit 3,3V natvrdo ze zdroje?
Nic víc? :shock:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod Kayman » pon bře 16, 2009 8:50 am

wow, takze v5 5500agp s am2 procesorom :) (asrock am2nf3)
:)
Uživatelský avatar
Kayman
Linux user
 
Příspěvky: 766
Registrován: sob pro 04, 2004 11:16 am
Bydliště: SK, BA

Příspěvekod -HoNY- » pon bře 16, 2009 5:15 pm

Bezmozek píše:
XAN píše:... Nforce 2 stejně tak jak 3 nemaj protekci proti 3,3v kartám ...

To fakt stačí jen proříznout slot a do A34 pustit 3,3V natvrdo ze zdroje?
Nic víc? :shock:

Ne to nepůjde, je to signaling, žádné napájecí napětí.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod Bezmozek » pon bře 16, 2009 9:54 pm

A co je teda potřeba ještě udělat? Na tom italskym foru to vypadá, že nic víc není potřeba, co mi uniká? :oops:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » úte bře 17, 2009 12:33 am

Uniká ti to, že to půjde, ale nikam nic ze zdroje pouštět nebudeš. (pokud nechceš kouřové a možná i světelné efekty). Voodoo3, Savage 4, Kyro2, Voodoo5 potřebujou 3,3v signaling, nicméně, fungujou i s 2,5v, tak to prostě je, jen vyřízneš slot a jedeš, žádnej problém.

POZOR! Neplatí to pro všechny 3,3v karty, jen ty co jsem vyjmenoval, za ty můžu dát ruku do ohně, když jsem zkusil maxtor G100, tak tam byl zkrat a odpálila mi dvě desky. :roll:

Upřímě, moje V5 kterou jsem řezal, potřebuje 2,7v. Pči 2,5v nic, 2,6 post ok ale tuhne v SLI a 2,7v OK. Bylo třeba mít desku co umí zvednout napětí do AGP na 2,7 aspoň. Což tenhle Abit byl, ta MSI s Nforce 3 taky. Ale ten Asrock co ps47 linkoval ne, takže o ten jsem se ani nepokoušel. Na druhou stranu ta druhá co mám, tý stačí 2,5v. Je to tedy i štěstí na kus. Vyjímka byla ta MSI K8 neo 3 nebo jak se jmenuje, ta Socket 754 a AGR slotem. Ten AGR slot totiž asi nativně dodává 3,3v, tam mi chodila jak z praku bez jakýhokoliv nastavování.

Má voodoo machine ale je stejně teĎ založená na E5200 @ 3,8ghz a Intel 975x desce s PCI-X64 sloty, kde mam V5 5500 PCI a v tom PCI-X slotu mam oproti normálnímu PCI v geometricky náročnejch situacích FPS větší o 50%, je to zatim nej podvozek co jsem měl s Voodoo. Pokud jsem v 3Dmarku 01 dal s V5 6000 stejný body na K7 jak s 5500 na K8, tak teď by to bylo ještě víc, ale nemam teĎ náladu tam rvát win 98 jen na ten test. Mam tu teĎ samý 2gb moduly a potřebuju tam 1gb aby win98 naběhly.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bezmozek » úte bře 17, 2009 1:02 am

Díky, já právě myslel, že tím drátem ze zdroje obešel to, pokud deska neumí těch 3,3(2,7)V signaling. Proč to tam teda dělal? :shock:
Desek s PCI-X sloty asi moc není a nechci za to dávat bambilion, stačilo by mi rozchodit obyčejný AGP, tu Neo3 jsem teď honil dva dny, ale ať mám CPU 2,4 nebo 2,6GHz výsledky jsou uplně stejný, mám podezření právě na ten AGR slot, protože nepomohlo ani přetaktování V5@183MHz :?
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » úte bře 17, 2009 1:47 am

Na aukru se obcas deska s PCI-X objevi. Ja jsem nekdy v prosinci do hlavniho kompu koupil tuhle za 1500 a jsem s ni naprosto spokojenej. Taktovat se na ni da docela dobre, vykon solidni, CF taky bez problemu. V5 jsem jeste nezkousel, snad casem. :oops:
havli
 
Příspěvky: 1249
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » úte bře 17, 2009 10:15 pm

Jo Havli, tohle jem přesně ta deska co mám.

A To Bezmozek - Já nevim proč a kam vedl ten drát, každopádně to označuji za zhovadilost a jelikož neznám přesný zapojení AGP, tak bych řekl že chtěl vypadat jako frajer a prostě to navařil na jeden neapojenej pin. Tohle tam vůbec třeba není, naopak, považuji to za sebevražednej krok.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod -HoNY- » úte bře 17, 2009 11:30 pm

XAN píše:Jo Havli, tohle jem přesně ta deska co mám.

A To Bezmozek - Já nevim proč a kam vedl ten drát, ...

Ten drát podle mě upravoval zpětnou vazbu u mosu, co zesiloval signál. řekl bych, že šlo o něco na způsob HW zvýšení napězí o 0,1 - 0,3 V místo položky v BIOSu.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod Bezmozek » pát srp 28, 2009 4:45 am

Tak jsem to zkusil na Solteku AN35N (nf2) ale s voodoo to nepostne, pod AGP slot nějakej doveda dal pěkňoučkou červenou diodu AGP proof, která na mě dycky zamrkala jak jsem to zkusil, no aspoň jsem se procvičil v prořezávání slotu. :roll:

2XAN: Ta nf3 MSI o který byla řeč, to byla MS-7030? Šlo to hned?
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát srp 28, 2009 5:05 am

Ano byla to ona a rovnou to nešlo. Napřed jsem s jinou kartou musel v biosu nastavit aGP voltage na +0,3v s 0,2v to ještě postlo ale SLI bylo unstable. Ale je to kus od kusu. Ňáká karta můře jít ok na defaultu, jiníé nemusí vůbec.

Pokud chceš K8 tak je lepší si sehnat tu s AGR slotem, ten je totiž jak jsem zjistil plně AGP 3,3v ready.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bezmozek » pát srp 28, 2009 7:38 am

K8 Neo3 mám, proti i440 je to pecka, ale co jsem koukal tak výsledek není o moc lepší jak ostatní tady s K7, mám podezření právě na ten AGR slot, že je brzda, tak bych to chtěl zkusit v "opravdovym" AGP, ale i tak díky, teď se jedna válí na aukru, tak jí zkusim a uvidim. V nejhoršim bude mít zas někdo ze známejch stahovadlo 8-)
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod socket » pát srp 28, 2009 10:24 am

skuste zohnat soyo k8usa :) 8-)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát srp 28, 2009 2:02 pm

Prej na ní nejde moc točit ale , heh..... a poro voodoo každej mhz na cpu dobrej. Navíc když to jde rozjet na s 939 Nforce 3 tak to bude lepší, ale jen o chloupek. Zkoušel jsem tu desku co Asrock doteď prodává kam jdou i nejnovější Phenomy a má Nforce 3. Já sebevrah jsem tam narval Voodoo5 6000. Post ok, bios ok, ale vždy výtuh v 2D části instalace win, takže s tím nejede.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod havli » pon srp 31, 2009 7:25 pm

Bezmozek:

AGR podle me neni nic jinyho nez obycejny 33 MHz/32 bit PCI, akorat s AGP konektorem. Pokud tu desku budes mit tak schvalne zkus porovnat vykon V5 PCI a V5 AGP. Tipuju, ze bude uplne stejnej...


btw. stahovadlo zalozeny na K8 je trochu overkill, ne? :)
havli
 
Příspěvky: 1249
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » úte zář 01, 2009 5:22 am

Neni vůbec. Jednojádrová K8 na 90nm e krásně chladnej cpu s nízkou spotřebou. To tam bude skoro víc tpot ta NF4, ale i tu se mi tam podařilo pasivně uchladit. Ona sice topí, ale s teplotou se tam celkem počítá.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Další

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron