AGP 8× (v3.0, 1.5 V) @3.3V pro Voodoo5

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod havli » úte zář 01, 2009 8:36 am

To je fakt, ze K8 moc nezere, ale myslel jsem to spis po strance vykonu. Ja pouzivam PIII 866, i810 desku, 512 RAM, PCI GLAN, PCI SATA radic, 1 TB disk. Pristupuju na nej pres vzdalenou plochu. Na stahovani a jako sitove uloziste pro filmy a mp3 to uplne staci. Ale zalezi na tom, ci si kdo predstavi pod pojmem stahovadlo, tohle se hodi jen na to stahovani, na serfovani po netu nebo cokoliv jinyho je to moc slaby.
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Taskr » úte zář 01, 2009 2:24 pm

Zkoušel jsem tu desku co Asrock doteď prodává kam jdou i nejnovější Phenomy a má Nforce 3. Já sebevrah jsem tam narval Voodoo5 6000. Post ok, bios ok, ale vždy výtuh v 2D části instalace win, takže s tím nejede.


Tak to je škoda, kdyby si to spolu sedlo, tak to bude zřejmě jedno z nejvýkonějších 3dfx řešení na světě. Nevím, na jaké nejvýkonější platformě (deska + CPU) Voodoo5 6000 jede, ale těžko by něco překonalo tuto kartu s nějakým Phenomem X4.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
 
Příspěvky: 637
Registrován: stř čer 02, 2004 10:43 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » úte zář 01, 2009 2:57 pm

Taskr píše:
Zkoušel jsem tu desku co Asrock doteď prodává kam jdou i nejnovější Phenomy a má Nforce 3. Já sebevrah jsem tam narval Voodoo5 6000. Post ok, bios ok, ale vždy výtuh v 2D části instalace win, takže s tím nejede.


Tak to je škoda, kdyby si to spolu sedlo, tak to bude zřejmě jedno z nejvýkonějších 3dfx řešení na světě. Nevím, na jaké nejvýkonější platformě (deska + CPU) Voodoo5 6000 jede, ale těžko by něco překonalo tuto kartu s nějakým Phenomem X4.


Asi na mé K7 2,45ghz, to je nej deska kde mi jede, ale to je značnej CPUlimit občas i pro 5500 natož 6000, klasika Via KT333, teda jede v 2k/XP ve win98ne. Postovala mi na všech AGP 2x a 4x chipsetech zatim, nicméně stabilita a zbytek netestováno. Nicméně je velice háklivé na frekvenci AGP. Už na 68 mhz heavy unstable. Na 66 při přechodu u OGL/ Glide tak 1 z 10 pokusů vytuhne při přechodu 2D/3D, proč to nevím, možná by to to AGP chtělo ještě underclocknout. A dále pak je velice vybíravá na glidy, nefunguje s ní každej druhej jak s 5500 myslim že nej kombo bylo modified SFFT driver by PS-47 a glide 2x z originálních win2000 WHQL a glide 3x z posledních SFFT. Fungovala ale i na win 7. :twisted:
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bezmozek » úte zář 01, 2009 3:11 pm

2havli: to máš recht, myslel jsem že ten AGR nebude vadit podle toho jak je na V5 zmáknutý AGP, ale přece jenom bych to chtěl prohnat trochu víc a cena nf3 desek není tak děsná abych to nezkusil, už mám na cestě DFI NF3 Ultra DAGF, takže ještě do toho nahnat nějakej svižnej singlkór a bude mazec, teda jestli to v tom rozjedu. ;(

edit:/ Nevymyslel někdo nějakej lepčejší způsob jak vylámat ten slot, jak čepelí, tak pájkou to nikdy není tak čistý jak bych si představoval :roll:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod Bezmozek » úte zář 22, 2009 5:23 am

BACHA DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF SMRDÍ
A to doslova a do písmene a jelikož na tomto fóru je to samej případ pro Dr. Chocholouška, nadělim vám to i s příběhem :twisted: :lol:

Deska dorazila, zkusil jsem v ní rádlo 9600 a postla, tak jsem si vyrobil AGP univerzální V3 (pak hodim foto) s tim že bude novej voodoo podvozek, v biosu nastavil Vagp 1,8V, ale nic, tma, no další marnej pokus, ale nedalo mi to a naprosto ukázkově jsem vydlabal AGP slot a jsouc v tom, že s V3 to nepostne, vložil jsem svou jedinou, milovanou a ukrutně krásnou V5 :roll:

No co, snad to pojede, PWR BTTN on, kdo už slyšel, pozná hned to lupnutí a od AGP slotu se vyvalil obláček, takže skok po zdroji a off.
Ani jsem nevěděl jestli chci aby deska jela, no s PCI grafikou a pak s radkem taky, rozmejšlel jsem jestli řvát nebo omdlívat, ale pak jsem se na to vysral, jestli je spálená V5, víc už jí nespálim, dal jsem jí do slotu a kuwacotoje :shock: post a jede a ta V3 taky :shock: :shock: :shock:

Takže jestli to bylo něčím chráněný proti AGP 2x kartám, tak už je to asi v křemíkovym nebi, což je to lepší a doufám, že není nic V5.
Zítra se pokusim najít co shořelo, zapojim k tomu disk a nahodím systém. Snad není nic voodoo, ale rozhodně tam bylo něco špatně, kdo tuší co, ať to sem napíše :roll:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » úte zář 22, 2009 8:06 am

Jedoduchá definice, špatně jsi upravil ten slot nebo tu grafiku. Tohle už se mi taky stalo, je tam pár pinů pod napětim ktetrý se tam potkaj se zemí pokud tomu nezabráníš, no když ti to teď jede tak na to radši nešahej.

bohužel některý sloty jsou tak šmejdsky udělaný, že spoléhaj na to, že kartu tam správně udrží ta zarážka uprostřed a pokud jí odstraníš, má tam karta půl a půl milimetru vůli na každé straně. Když AGP posuneš o půl milimetru, asi víš jak to dopadne.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bezmozek » stř zář 23, 2009 6:03 am

Obrázek Obrázek
Nemyslim si že by to bylo nějak dobastlený

DOC_ZENITH/XAN píše:..bohužel některý sloty jsou tak šmejdsky udělaný, že spoléhaj na to, že kartu tam správně udrží ta zarážka uprostřed a pokud jí odstraníš, má tam karta půl a půl milimetru vůli na každé straně. Když AGP posuneš o půl milimetru, asi víš jak to dopadne.


Jes sér, je tomu přesně tak, už jsem to vymezil a karta se ani nehne.
Ono se to ani nezdá že by to mělo mít vakl, ale když to přeměřim šuplérou, fakt tam ten mm byl :roll: :?
Každopádně deska i GK jsou OK, docela by mě zajímalo, co tam shořelo, jediný co jsem nezkusil je SATA a LAN, neni HW.
No mohlo to dopadnout hůř :oops:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř zář 23, 2009 12:19 pm

Nic neshořelo, jen se některý vodič rozžhavil tak, že se na něm začala páli ta vrstva laku, nicméně do ňákého čipu se to nedostalo, jinak by byl okamžitě mrtvej. Prostě tam došlo ke spojení napájení a země, dost ouvej je, že nevypnul zdroj, měl by.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bezmozek » čtv zář 24, 2009 2:35 am

Tak jestli nevypnul zdroj nevim, páč jsem po tom skočil bleskem.
No ale už jsem to prosvištěl a goooood :twisted:
Lepší jednou vidět, jak 100x slyšet:

Obrázek Obrázek Obrázek
Ten screen jsem típnul blbě, ale V5 běžela na 188MHz :wink:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod ps47 » čtv zář 24, 2009 4:59 am

tu voltaz (3.15) do agp to tam napralo samo,alebo si tomu musel pomoct?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7953
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Bezmozek » čtv zář 24, 2009 9:59 am

Právě že to tam je tak nějak samo :shock:
Proto jsem to blejsknul, když se tu probíralo něco o kompatibilních koncích.
no-X píše:A do čipsetu, kterej podporuje 1,5V pustíš 3,3V, nebo jak? :shock:

AGP sběrnice vede od někud někam a je důležitý, aby oba konce byly kompatibilní ;-)

Docela by mě zajímalo, kde se to tam vzalo :roll:
Ale čecko jsem hlídal IR teploměrem a nic nešlo přes 40st, takže snad v pohodě 8-)
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv zář 24, 2009 10:25 am

Nforce 1/2/3 prostě AGP 3,3V karty umí to jsme si tu dokázali už před lety když se to poprvé povedlo, je jen třeba volba vhodné desky a trocha manuální práce s im slotem, nebo i kartou. Ty piny co tam normálně při AGP2x sloty jsou, nemají žádný účel, alespoň pro voodoo a když se odstraní a vyřízne tam díra, karta na 100% funguje, ale pořád je to AGP 3,3v karta, tak na to pozor.

Jinak zkus si tam dát win98, výkon v 3Dmarku je pak ještě razantně větší.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Předchozí

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron