P2B

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

P2B

Příspěvekod thunder » stř dub 22, 2009 9:55 am

Prosím o pomoc.Vlastním MB P2B.V podpoře CPU na webu Asusu je sice výčet procesorů kterým jde osadit,ale již neudávají č.CPU..Jde o to,že některé pracují na 100Mhz ,jiné na 133Mhz.To samé s SDRAM.Pokud jsem z manuálu správně pochopil,tak má násobič pevně daný.U tohoto boardu je ale max. 8X.Takže zbývá pouze změna fsb které je max 133Mhz.Tzn. Pokud jde osadit CPU až 1Ghz,tak v případě 100Mhz verze mi pojede stejně jen na 800Mhz,ale v případě 133Mhz verze je to max 8X133 což už by 1Ghz skutečně dalo.Ale: Pokud zvednu výkon pomocí fsb,tak to nemohou přece utáhnout paměti které jsou pro tento MB pouze 100mhz.Prosím pokud se pletu,nebo dokáže někdo poradit čím mohu tento board osadit tak,aby nelenil?Děkuji...Samozřejmě bez zásahu do hardwaru různými úpravami.
Uživatelský avatar
thunder
 
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm

Příspěvekod chosen » stř dub 22, 2009 10:36 am

tak tam osaď paměti PC133, (jsou kompatibilní s pc100) a taktováním se na to dostaneš
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
chosen
 
Příspěvky: 915
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov

Příspěvekod wizzy » stř dub 22, 2009 11:33 am

Co se týče násobiče, tak ten je pevně daný procesorem. Takže pokud máš 1GHz při 100MHz FSB, tak při 133MHz FSB ti pojede na 1.33GHz. Teda jestli to zvládne. Procesor - pokud to není ES - na nastavení násobiče na desce srdečně kašle. Paměti dej určitě 133MHz, vzácně se dají sehnat i 150MHz, buď je rezerva na větší oc nebo mají aspoň lepší časování.
Nové je snad ani nemá cenu kupovat, když jsem viděl ceny z SDRAM, tak jsem si musel zedvakrát protřít oči, jestli fakt vidím dobře.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř dub 22, 2009 5:08 pm

Je tam klasickej BX chipset, čili FSB 100, ne 133.

133 dáš, ale frekvence AGP bude už 89mhz a většina karet tam fungovat nebude. Jinak max násobič desky je ten jakej existoval když psali ten manuál. I kdybys Tam dal Tualatina v redukci co má násobič 14x tam to půjde ok.

U SDramů si dávej akorát bacha na to, že BX chipset potřebuje oboustranné moduly (max 256mb velké). Jestli 100 nebo 133mhz je putna. Stejně to obvykle bejvá 100 CL2 a 133 CL3 čili ve finále obě paměti se dostanou na to samé zhruba. Pokud to nejsou staré 100mhz CL3, těm bych se vyhnul.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod thunder » pát dub 24, 2009 1:47 pm

Ano toto je konečně přesná odpověď..Díky za help ;)P Paměti jsem koupil samozřejmě oboustrané(samsung) 3x 128Mb PC100CL2 ECC..Jinak co se týče fsb,tak tato deska umí 112Mhz a tam bych už zaexperimentovat mohl...Celé to chci provozovat na winME.
Uživatelský avatar
thunder
 
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm


Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron