voodoo 3,4

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

voodoo 3,4

Příspěvekod maf5510 » pon bře 29, 2010 9:33 pm

zajmalo by mě jestli je silnějši grafika Voodoo 3 3500 sdram, nebo voodoo 4 4500 sdram 32mb, voodoo 3 ma vetši takt jadra ale nevim no , provadel nekdo nake testy? vi někdo kera je lepší
maf5510
 
Příspěvky: 48
Registrován: úte bře 02, 2010 10:44 pm

Příspěvekod havli » pon bře 29, 2010 9:45 pm

Na testech se pracuje. :)

Vykon bude skoro nastejno, pokud:

1. Hra nepouziva multitexturing -> V4 bude rychlejsi
2. Hra potrebuje vic nez 16MB pameti. -> V4 bude rychlejsi
3. Hra umi jen 32 bit barvy -> na V3 nepujde spustit
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod maf5510 » pon bře 29, 2010 10:20 pm

poradíš mi něco mě nejde na mojem pc spustit 3Dmark 99 ani 2001 u 99 to piše cosi s Directx 6.1 a u 2001 neco s directx, jako kdyby tam nebyl nebo co ale ja ho tam instaloval mam ho tam ale novejši verzi 2009, mam sestavu pentium 3 1000/133/256 voodoo3 2000 a 4x128SDsdram, mam zakladni desku asus cubx a windows XP SP2
maf5510
 
Příspěvky: 48
Registrován: úte bře 02, 2010 10:44 pm

Příspěvekod havli » pon bře 29, 2010 10:31 pm

3Dmark 99 pod winXP nejde spustit, s tim se neda nic delat. 2001 by mel fungovat, nikdy jsem s nim problemy nemel. Mozna by to chtelo starsi verzi DX.

btw. jaky vlastne pouzivas ovladace?
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » pon bře 29, 2010 10:41 pm

o co stavka ze dafault microsoftie? :twisted:

viewtopic.php?t=546
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7956
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Bezmozek » pon bře 29, 2010 10:46 pm

ps47 píše:o co stavka ze dafault microsoftie? :twisted:

Stávka jako stávka, nebo štrajk, nebo jak? :roll: :lol:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod ps47 » pon bře 29, 2010 10:52 pm

kel na teba a aj na celu jazykovu barieru.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7956
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod maf5510 » úte bře 30, 2010 2:25 pm

mam AmigaSport 3.0 for Voodoo 3
maf5510
 
Příspěvky: 48
Registrován: úte bře 02, 2010 10:44 pm

Příspěvekod maf5510 » úte bře 30, 2010 3:42 pm

piše mi to Could not create Direct3D device voodoo 3 nepodporuje D3d???
maf5510
 
Příspěvky: 48
Registrován: úte bře 02, 2010 10:44 pm

Příspěvekod ps47 » úte bře 30, 2010 3:44 pm

podporuje.niekde mas zradu,pravdepodobne zle nainstalovany ovladac,pripadne sa pokusas spustit aplikaciu v 32bit,ktore v3 nepodporuje..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7956
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod maf5510 » úte bře 30, 2010 7:15 pm

zahada vyřešena přepl sem 16bit na ploše a jede děkuju za rady, a kdyš voodoo3 nepodporuje 32bit tak jaktože naploše jde 32bit?
maf5510
 
Příspěvky: 48
Registrován: úte bře 02, 2010 10:44 pm

Příspěvekod Gringo » úte bře 30, 2010 7:17 pm

plocha neni 3D?
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod ps47 » úte bře 30, 2010 8:56 pm

32bit v 2d nieje problem,ale v 3d iba 16bit...ak das plochu na 16bit,tak zaroven prinutis vsetky 3d aplikacie aby sa spustali v 16bit,co ti evidentne pomohlo..aj ked si myslim ze by stacilo nastavit tu aplikaciu na 16bit manualne..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7956
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod maf5510 » úte bře 30, 2010 9:28 pm

tak sem to otestoval a porovnaval sem to z TnT2 to nemam rad tu grafiku uplně taky si zrovna dobře nevedla ješte sem voodoo 3 2000 chtel porovnat z matrox G450 ale ta se mi jaksik pokazila furt se mi seka PC kdyš ju tam dam, poradi mi nekdo jak vam tu mam dat graf obrazek aby se každej mohl podivat jak test dopadl?
maf5510
 
Příspěvky: 48
Registrován: úte bře 02, 2010 10:44 pm

Příspěvekod havli » úte bře 30, 2010 9:42 pm

Obrazek nahraj treba na http://www.abload.de/ a zkopiruj sem adresu z "Thumbnail für Foren (1)"



pro zajimavost nektery vysledky, ktery jsem nameril (viz test): :)

3Dmark01 1024x768.......16bit.............32bit

V5 5500 AGP...................3484............3009
V4 4500 AGP...................2720............1851
V3 3500 AGP...................2737..............-
V3 3000 AGP...................2526.............--
V3 2000 AGP...................2236..............-

TNT2..............................2253..............1592
TNT2u............................2752...............2127
TNT2m64........................1376..............720

G450 32M.......................1331..............1061
G400MAX.......................2247...............1819
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » stř bře 31, 2010 9:59 am

anyway,stejne by som odporucil prechod na modernejsi ovladac,v tomto pripade SFFT A41custom,viz voodoo3 faq..

http://www.3dfx.cz/download/sfftalpha41_custom.rar
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7956
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA


Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron