bastlenie napajania pre AAlchemy

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod Bezmozek » pát dub 01, 2011 9:33 pm

http://shop.tntrade.cz/fortron-zdroj-bo ... 52758.html
Jak to funguje? To by šťávy dávalo dost, ale na dva zdroje to prej nejede, je to nějak spojený s primary PSU? :roll:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » pát dub 01, 2011 10:30 pm

Pokud jsem to spravne pochopil, tak je to jen "obycejnej" pridavnej zdroj s vystupem 12V. Pro AAlchemy to nema moc vyznam, leda by sel nejak takhle upravit (ve spodnejsi casti stranky). :)

Jinak postup s menicem je zatim nevalnej. Dal jsem ho dohromady podle schematu v datasheetu, ale nefunguje......jedinej vysledek jsou odpaleny spinaci tranzistory. :roll: Jeste se v tom pohrabu, treba prijdu na to, kde je problem.
havli
 
Příspěvky: 1237
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Vlask » úte kvě 31, 2011 2:40 pm

mam tu aktualne dva zdroje ze starych serveru, ale 12V je na tom slabota, spis 5V/3,3V vali...
Liteon 300W z compaq proliant ma
+5V - 40A
+12V - 12A
+3,3V - 30A

A Delta 400W z HP co sem si nechaval zpravovat, tak teoreticky funguje, jak je to v praxi nevim
+5V - 20A
+3,43V - 43A
+12V - 15A
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Příspěvekod Bezmozek » ned čer 05, 2011 2:36 am

Upravovat zdroj je komplikovaný, spíš udělat jen mezikus mezi 12V větev a napájení napalmů.
Co si myslíte o tomhle?
https://www.powerconversion.com/assets/ ... 531332.pdf
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » ned čer 05, 2011 10:31 am

Jo, to vypada nadejne, ale radsi silnejsi verzi, 15A by asi nestacilo.
https://www.powerconversion.com/assets/ ... 531733.pdf

Ovsem zasadni otazka je, kolik takova zabava stoji... a timpadem jestli ma vubec smysl o tom uvazovat :roll:
havli
 
Příspěvky: 1237
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Bezmozek » ned čer 05, 2011 5:13 pm

http://cgi.ebay.com/Dell-Artesyn-OEM-12 ... 3f081e5e47

Právě jsem na to narazil tady.
Vim, že má jen 15A, ale má to nějaký úskalí mít 2-3 vedle sebe?
A jak se s tím vůbec zachází, rozuměj šteluje Vout? :oops:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » ned čer 05, 2011 8:22 pm

Napeti se nastavi odporem pripojenym na nektery piny, co z toho vedou. To neni problem.

A propojit vic kusu paralelne, to je otazka. :?

http://www.abload.de/image.php?img=platine3ufny.jpg

Nekdo se o to pokousel a moc mu to nefungovalo. Mozna kvuli prilis tenkym spojum -> velkej ubytek napeti. Ale mozna taky kvuli tomu spojeni...
havli
 
Příspěvky: 1237
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Bezmozek » ned čer 05, 2011 9:45 pm

právě to paralelní zapojení by mě zajímalo.
Tohle PCB dělal Loschzwerg:
Löschzwerg na V6kTeam píše:Without the AA5 the converters provide 2,94v and 3,32v, with AA5 the voltage drops to 2,52v and 3,18v....
...And another problem: The heatsinks are getting very hot!!!

Takže pod zátěží to spadne, což je buď slabá 12V větev nebo si AA5 bere tolik, že regulátory jednou na limitu čemuž by odpovídaly ty horký pasivy.

2,9V větev mu krměj jen dva regulátory, ten vlevo je 12V->3,3V(další možnej zdroj problémů padá mu to až na 3,08V, spíš bych vzal 3,3V přímo ze zdroje pokud by to utáh.) :roll:
Takže chyba nemusí bejt na 2,9V straně.
Asi vyhodim 20 baků a testnu to, jen se radši ptám, páč u mě je elektro jen plus a minus :oops:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » ned čer 05, 2011 9:59 pm

Jo, slabych mist je tam vic, ten jedinej molex, kterej napaji vsechno tomu taky neprida. :roll:

Moje znalosti jsou trochu lepsi, ale takovy abych do detailu pochopil spinanej zdroj zase ne. :oops:
havli
 
Příspěvky: 1237
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Bezmozek » ned čer 05, 2011 11:09 pm

Dneska má snad každej zdroj konektor na napájení PCIe karet, takže není důvod to hnát molexem.
Ještě se zeptám chytřejších
http://www.abload.de/image.php?img=prog ... in7y7c.jpg
Nač jsou tam ty kondíky?
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron