3Dfx a 1,5V AGP

HW diskuze o 3dfx , identifikace 3dfx karet, atd..

Moderátoři: ps47, Vykupitel

3Dfx a 1,5V AGP

Příspěvekod Oblak » pát dub 08, 2005 9:55 am

hmmmm a které V4 podporují 1,5V????nebo je to mýtus??

/no-X: už to je zas na samostatné téma, takže rozděleno ;-)
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 10:09 am

1,5V podporuje klasická 3Dfx Voodoo 4 - 4500 AGP:
Obrázek

potom by to také měla zvládat Voodoo 5 - "AGP 4x":
Obrázek

a ještě Daytona:
Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát dub 08, 2005 10:13 am

To No-x: Hm, těžkej nesouhlas. Ten powercolor co máš ode mě je s tímhle kompaktibilní a funguje na každym 1.5V AGP můžeš si to zkusit kdekoliv.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 10:26 am

FalconFly píše:Only the 3dfx built Voodoo4 4500 AGP is 4xAGP 1.5V capable.
(the Powercolor built Voodoo4 4500 variant is reported to be 2xAGP 3.3V only)


http://www.falconfly.de/identify-3dfx.htm - úplně dole
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Oblak » pát dub 08, 2005 10:46 am

nebylo by jednodušší se podívat na zářezy na kartě???
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 10:48 am

Oblak píše:nebylo by jednodušší se podívat na zářezy na kartě???


Zářezy na kartě neodpovídají - viz. Hercules Kyro II ;-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 11:07 am

Tak jsem to zkusil a docela překvapení:

EPoX 8RDA3i (nForce2)
Barton 2600+ @ 3400+ (11,5*200)
512MB DDR cl2,5

PowerColor Voodoo 4 "L" (dat. 4700) - black-screen během bootování do Win (podobně jako Kyro II) a konec

PowerColor EvilKing IV (non-TV-out, dat. 4500):

Obrázek

Obrázek

Hmm :? asi FalconFly obdrží mailík :lol:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Oblak » pát dub 08, 2005 1:23 pm

chapu to dobře - starší non-L revize funguje????
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 1:37 pm

Ano, je to tak. Zjistil jsem, že u AGP slotu se tyto karty mírně liší:

Obrázek

Tak jsem fotku i výsledky poslal FalconFly i Garymu :-). Doufám, že z mojí lámaný angličtiny pochopí, o co jde :lol:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ps47 » pát dub 08, 2005 4:40 pm

hm,takze mali pravdu aj ti co tvrdili ze powercolor na 1,5 ide,aj ti kt vraveli ze to nejde.pridam to na helppage :D
Naposledy upravil ps47 dne pát dub 08, 2005 6:54 pm, celkově upraveno 1
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 6:18 pm

Třeba ještě někdo vymyslí 1,5V mód i pro ty ostatní karty. Skoro to vypadá, že by stačilo urvat C82 a C105, ale to už nechám k ověření někomu dalšímu :D
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » pát dub 08, 2005 7:43 pm

no-X píše:Třeba ještě někdo vymyslí 1,5V mód i pro ty ostatní karty. Skoro to vypadá, že by stačilo urvat C82 a C105, ale to už nechám k ověření někomu dalšímu :D

neni jednoduzsi zalakovat napajeci piny a dodelat napajeni pres molex? pak by byla karta universal :twisted:
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 7:51 pm

Jaksi ne. Ono to není napájení jako takový, ale AGP signaling. Jestli bys to zvládnul realizovat snáze přes molex, tak teda klobouk dolů :D
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Oblak » pát dub 08, 2005 10:36 pm

je to sice trochu OT - fungovalo někdy kyro II na AGP 1,5V???
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » pát dub 08, 2005 10:41 pm

Fungovalo, ale ne to od Hercula. Nejsem si jistým ale myslím, že Videologic měl AGP 1,5V kompatibilní Kyro II. Pak ještě existuje mód na Hercules Kyro II (z 50% jsem ho úspěšně provedl, na druhých 50% - flash biosu - jsem se nějak nedostal :-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod wizzy » sob dub 09, 2005 10:17 am

no-X píše:Třeba ještě někdo vymyslí 1,5V mód i pro ty ostatní karty. Skoro to vypadá, že by stačilo urvat C82 a C105, ale to už nechám k ověření někomu dalšímu :D


Možná jo, al epak se taky určitě změní hodnota odporu R87 a R88, ne?
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod Oblak » sob dub 09, 2005 11:29 am

hmmm mam od znameho slibene kyro II ......tak si asi pro něj zajedu :)
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » sob dub 09, 2005 12:09 pm

Oblak píše:hmmm mam od znameho slibene kyro II ......tak si asi pro něj zajedu :)


Kyro II je opravdu nedoceněná karta. Moc jsem tomu nevěřil a sehnal jsem si jí jen jako kuriozitu, ale když jsem viděl, jak i na starým procesoru, jako je Athlon 650, v Q3A brutálně válcuje GF2 MX, která byla jen trochu levnější a dohledal jsem si i výsledky z her, kterýma jsem taky testoval, tak jsem zjistil, že skutečně v několika hrách té doby (DungeonSiege, SeriousSam) překoná i GF2 GTS, která už byla nesrovnatelně dražší... ale to už je zas OT :-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » sob dub 09, 2005 4:56 pm

no-X píše:Jaksi ne. Ono to není napájení jako takový, ale AGP signaling. Jestli bys to zvládnul realizovat snáze přes molex, tak teda klobouk dolů :D

aha :oops:
jakej je tam presne rozsíl?
U té AGP1,5V jdou signály v urovních na 1,5V a na té 3,3 signály na 3,3V?
to je pak jednoduzsi udelat mensi mod MB
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod -HoNY- » sob dub 09, 2005 4:57 pm

no-X píše:Jaksi ne. Ono to není napájení jako takový, ale AGP signaling. Jestli bys to zvládnul realizovat snáze přes molex, tak teda klobouk dolů :D

tam je rozdíl v urovních hladiny signálu ze? 3,3 a 1,5V napadáme: není lepśi udelat mod MB nez karty?
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Další

Zpět na HW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník