Glide wrappers

SW diskuze o 3dfx , ovladače , tweaky atd...

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Glide wrappers

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv kvě 12, 2005 4:53 pm

edit (ps47): par informacii do prveho postu+povysene na dulezite..

Glide wrapper je maly programek ktory je schopny prelozit 3dfx glide do opengl alebo d3d,vdaka comu je mozne zahrat si stare glide pecky na modernych strojoch s radeonmi a geforcami.instaluju sa bud klasicky (ak ma wrapper instalator),alebo manualne (typicky skopirovanim konfiguracnej utilitky a dll suborov do adresara 3dfx hry).po instalacii by vacsina 3dfx hier mala vidiet rozhranie glide a bezat,nicmene niektore mozu vyzadovat specialne nastavenia (kazdy slusny wrapper ma prilozenu konfiguracnu utilitku a readme s nastaveniami pre problematicke hry).ak hra na jednom wrapperi nebezi,treba skusit iny,pripadne pockat na update (pozor,niektore hry nebudu fungovat nikdy,glide sa neda emulovat na 100%).top tri wrappery:

nglide: vyborna kompatibilita,konfiguracna utilitka,podpora hi-res (vsetky moderne rozlisenia-az 2560*1600,plus moznost vynutit spravny pomer stran,co je uplne skvele),emulacia glide,glide2x a glide3x,vyzaduje dx9,momentalne jediny wrapper ktory je este vo vyvoji.
(zeckensack's) glide wrapper: vyborna kompatibilita,konfiguracna utilitka,profily pre jednotlive hry,podpora hi-res (povodne rozlisenie x2,cize napr 640*480 sa zmeni na 1280*960 atp),emulacia glide2x a glide3x,pouziva opengl takze vhodny aj pre linux (wine).
dgvoodoo: velmi dobra kompatibilita,nizke naroky,custom rozlisenia,windowed rendering,konfiguracna utilitka,emulacia glide.dll (uplne prve glide hry pre win) a glide2x,podpora aj pre dosglide,pouziva d3d.
psvoodoo: kompatibilita hlavne s vybranymi hrami,vyzaduje grafiku ktora ma aspon PS1.1,jednoducha konfiguracna utilitka,emulacia glide2x,pouziva d3d.

tieto styri by mali stacit na to aby sa rozbehlo 99% glide hier (metoda pokus-omyl,ked nefunguje prvy,skusim druhy,a nakoniec treti :) ).ak sa hra nerozbehne na niektorom z tychto troch,tak s najvacsou pravdepodobnostou nepobezi na ziadnom wrapperi (napr vsetko co vyzaduje compare to bias depth testing mode,to zatial nevie emulovat nikto)..za zmienku este stoji swen's wrapper,ktory bol vytvoreny vylucne pre diablo2,a Hacktarux's glide3x wrapper,ktory bol vytvoreny specialne pre glide64 (graficky plugin na emulaciu N64.wrapper je prilozeny k pluginu)..na nete sa vala pomerne dost dalsich wrapperov,ale vsetky o ktorych viem su velmi malo funkcne a obvykle mrtve,takze za normalnych okolnosti sa nema zmysel nimi zaoberat-jedine ze by mal clovek ozaj vela casu a chuti robit nieco ozaj zbytocne :bgrin: ..


na zaver: glide wrappery by sa mali pouzivat iba v pripade ze je to naozaj nutne-vela hier ma oficialne ci neoficialne patche ktore pridavaju nativnu podporu opengl alebo d3d (napriklad vsetko co je na unreal engine),to by sa malo vyskusat ako prve,obvykle to funguje lepsie a rychlejsie nez casto komplikovana (a nedokonala) emulacia cez wrapper..




Jen chci podotkonut, če UT pod Glide žádná Nvidia nikdy nemůže emulovat, ani jinak nahradit. A v CS daj v 1024x768 dvě voodoo2 minimálně dvojnásobné framerate, tak jak vůbec někdo může být na pochibách, jestli to jede, nebo ne?
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod swarm » čtv kvě 12, 2005 7:32 pm

XAN píše:Jen chci podotkonut, če UT pod Glide žádná Nvidia nikdy nemůže emulovat, ani jinak nahradit.

To jako proč??
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv kvě 12, 2005 8:28 pm

Ano, existujou emulátory, ale ta kvalita teda nic moc. Některé dokonce i dobře fungujou, ale buďto maj chyby Z-bufferu, nebo nefunguje lighting, nebo nejde DetailTexturing. Rozhodně se nevyrovnaj API glide. A D3D je v UT horší, a to vůbec nehledím na ten ohavný výkon M64. Naopak ty mi řekni, jak by si to udělal. Lepší je pak až GF3Ti a to v openGL módu, 32bit barvy a S3tc textury. To bohužel už neplatí u nových karet, NV40 a novější už vypadaj opět zle(kvalita barev = to nejhorší co Nvidia umí, barvy jak Riva128 a žádná nastavení tomu nepomohou).
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod swarm » pát kvě 13, 2005 12:16 am

Je vidět, že si těch emulátorů moc nezkoušel. Můžu tě ujistit, že na svém notebooku (GeForce4Go420) mi funguje UT v Glide bez chyby. Samozřejmě UT hraju v nativním API, tedy OpenGL s 32bit barvami a S3TC texturama, protože když funguje OpenGL tak nemá cenu Glide dávat (vzhledem k tomu, že Glide je v podstatě osekané OpenGL na potřeby her), ale kdyby mě to z nějakého nepochopitelného důvodu popadlo, tak si to můžu zahrát i na Glide.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát kvě 13, 2005 10:00 am

Dej mi název tvého emulátoru.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod swarm » pát kvě 13, 2005 5:51 pm

Název nějak nemůžu najít, protože ve všech nastavovacích dialozích je nadpis akorát "Glide wrapper", ale jinak je to ten wrapper, který se tu už tušim řešil, že na některé speciální funkce 3dfx pro emulaci používá pixel shader.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod ps47 » pát kvě 13, 2005 6:05 pm

myslis tento tu?

a mimochodom-split :twisted:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát kvě 13, 2005 10:58 pm

Tak tenhle je dobrej. Ale na slabších kartách to asi nebude ono. Takovej Rad9200 nebo GF3Ti to bude zlý, ale pro mě je dobrej. Dík.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod ps47 » pát kvě 13, 2005 11:08 pm

..tento je najlepsi,ale musis mat slusnu grafiku,rozumej nejake pixel shadery a nic 64-bit.r9200 alebo gf3 je uplne v pohode pre normal mode,ale na hi-res muzes zabudnut.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » ned pro 04, 2005 11:59 pm

..pokial niekto potrebuje glide wrapper s nizkymi system requirements,napr pre intel extreme graphics v notebooku alebo v robote (co je presne muj pripad,vsetky kompy tu maju shitne onboard grafiky),odporucam dgVoodoo 1.40.napr Incubation na tom bezi nadherne (a umoznuje aj windowed rendering co je dulezite pretoze 640*480 sa na 17' LCD inak neda hrat).predosle verzie ma privelmi nezaujali ale 1.40 sa vazne vydarila :D

ot: pol siestej rano,za hodinu a pol mi konci sichta :roll: .ze som sa ja nenarodil ako pasomnica alebo co 8|

edit: obrazek.muj desktop v robote :D

Obrázek
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ghost » pon pro 05, 2005 9:57 am

a môj doma //to by mohol byť návrh na novú tému :)

Obrázek
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod ps47 » pon pro 05, 2005 4:02 pm

..aspon to netaha oci :lol:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » pát dub 17, 2009 8:38 pm

objavil som novy glide wrapper,momentalne emuluje glide3x cez opengl vylucne pre diablo2,co nieje vobec spatne,pretoze ten zeckov mi prave v d2 nejak obzvlast dobre nefungoval (obrovske prepady fps v urcitych situaciach)..link: http://www.svenswrapper.de/english/index.html
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Lukfi » pát dub 17, 2009 8:52 pm

Nebyl by někde wrapper pro letecké simulátory od NovaLogicu (F-16 Multirole Fighter & MiG-29 Fulcrum)? Nebo mám jednoduše zkoušet všechny možné než nějaký půjde? :)
Uživatelský avatar
Lukfi
Certifikovaný fanATik
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned pro 16, 2007 8:38 pm
Bydliště: ne

Příspěvekod ps47 » pát dub 17, 2009 9:19 pm

odporucam zeckov,ten rozbehne skoro vsetko,pokial by si mal problemy tak treba skusit dgvoodoo,pre niektore hry je vhodnejsi.ostatne su vsetky pre-alpha/dead,nema zmysel sa nimi zaoberat..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Lukfi » pát dub 17, 2009 9:31 pm

Jsem natvrdlej, ale nainstaloval jsem ten Zeckensaw a jak v tom teď spustím hru?
Uživatelský avatar
Lukfi
Certifikovaný fanATik
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned pro 16, 2007 8:38 pm
Bydliště: ne

Příspěvekod ps47 » pát dub 17, 2009 11:24 pm

hru spustis normalne,po nainstalovani wrapperu by 3dfx akceleracia mala byt k dispozici (netusim ci sa to nastavuje v nejakom menu alebo ci ma hra 3dfx exe ako napr quake)-wrapper nahodi do systemu glide2x a glide3x,takze slusne naprogramovane hry by podporu 3dfx mali vidiet automaticky.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Lukfi » sob dub 18, 2009 8:07 am

Tyhle mají svůj glide.dll soubor v adresáři hry, tak možná to chce přepsat?
Uživatelský avatar
Lukfi
Certifikovaný fanATik
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned pro 16, 2007 8:38 pm
Bydliště: ne

Příspěvekod ps47 » sob dub 18, 2009 10:55 am

na toto bacha-ak ma hra vlastny glide2x (alebo glide3x) subor v adresari hry,zmaz ho,alebo este lepsie prepis tym ktore ti wrapper vytvoril v systemovom adresari..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Lukfi » sob dub 18, 2009 5:31 pm

Tak sorry, není to glide2x soubor, ale jmenuje se to "Hw_3dfx.dll" a vedle je dokonce ještě "Hw_d3d.dll", ale v menu hry video driver not found a 3D acceleration not available. Tak nevím, je to nějaké podivné.
Uživatelský avatar
Lukfi
Certifikovaný fanATik
 
Příspěvky: 888
Registrován: ned pro 16, 2007 8:38 pm
Bydliště: ne

Další

Zpět na SW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron