Frequence v HZ

SW diskuze o 3dfx , ovladače , tweaky atd...

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Frequence v HZ

Příspěvekod lipo » úte kvě 17, 2005 4:35 pm

Vim ze to musi podporovat monitor jako napriklad

800x600@100 ...... a jestli je to omezeny jenom monitorem nebo i kartou pripadne cim?
Byavista Lane
Uživatelský avatar
lipo
Senior member
 
Příspěvky: 140
Registrován: pon kvě 03, 2004 4:56 pm
Bydliště: UPCE/Locked Bag 49

Příspěvekod ps47 » úte kvě 17, 2005 5:13 pm

prislusnu frekvenciu musi podporovat monitor aj karta,a na oboch musis mat spravne ovladace..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Oblak » úte kvě 17, 2005 5:14 pm

Lipo, musí ti frekvenci podporovat monitor i karta.
karta může zvládat 1600*1200*120, ale pokud monitor jde jenom na 1600*1200*75 tak tam vic jak 75 nedas.
nebo se pletu?tohle mi říká selský rozum :)
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod ps47 » úte kvě 17, 2005 5:20 pm

das tam aj viac,ale len raz :twisted:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod lipo » úte kvě 17, 2005 5:48 pm

jj o toho monitoru to chapu tj jasny ale cim je to urceny u karty by me zajimalo nejspis jsem ten dotaz zle polozil :( :)
Byavista Lane
Uživatelský avatar
lipo
Senior member
 
Příspěvky: 140
Registrován: pon kvě 03, 2004 4:56 pm
Bydliště: UPCE/Locked Bag 49

Příspěvekod gekko » úte kvě 17, 2005 6:05 pm

Je to omezený především kvalitou převodníku, případně další omezení může být i v ovladačích.
Uživatelský avatar
gekko
Senior member
 
Příspěvky: 65
Registrován: čtv dub 29, 2004 12:53 pm
Bydliště: Č.Budějovice

Příspěvekod ps47 » úte kvě 17, 2005 6:13 pm

..inak s tymto som mal problem kt ma dlho otravovoval,ked som mal radeon8500 (shit od club3d),nemohol som tam dat 1152*864*85Hz,napriek tomu ze aj karta aj monitor to oficialne podporovali.nech som robil co som robil,bolo tam max 75Hz..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » úte kvě 17, 2005 6:49 pm

Uz jsem opravdu davno nevidel monitor, co by nevydrzel prekroceni maximalni FV..

To, kolik da karta, je dano RAMDACem (Random Access Memory Digital-to-Analog Converter), obvykla hodnota je 400MHz, to, kolik monitor, technologii vyroby, plati prima umera mezi velikosti a FV (a cenou :-). Oblakuv "selsky rozum" ma pochopitelne pravdu, v realu je to tak, ze karty obvykle podporuji podstatne vyssi frekvence, nez se da dostat z monitoru..Ve velikostech okolo 20"-22" byva 1600x1200@100Hz obvyklych, kolik da karta urci jednoduchy vzorec RAMDAC/(HR*VR). Ten jasne rika, ze grafika dokaze dat 1600x1200@200, ale muzim se priznat, ze takovy monitor jsem jeste nevidel.

Kdysi se pouzival i interlace, kdy bylo mozno treba na obyc 14" dat 1024x768, ale byla to vazne hruza..Myslim, ze to uz se dlouho nepouziva.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Ren » úte kvě 17, 2005 6:51 pm

ps47 píše:..ked som mal radeon8500 (shit od club3d),nemohol som tam dat 1152*864*85Hz,napriek tomu ze aj karta aj monitor to oficialne podporovali...


Nedokazu si predstavit jiny duvod, nez problem s driverem/OS.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod lipo » úte kvě 17, 2005 6:54 pm

Ren diky presne tohle jsem chtel vedet 8-)
Byavista Lane
Uživatelský avatar
lipo
Senior member
 
Příspěvky: 140
Registrován: pon kvě 03, 2004 4:56 pm
Bydliště: UPCE/Locked Bag 49

Příspěvekod Ren » úte kvě 17, 2005 7:06 pm

Jeste Te muzu zasobit povidanim o RAMDACu jako takovem, o tom, jak funguje a proc pri digitalnim flat panelu neni treba (a proc je to dobre), mozna bych dal dohromady i nejake to schema. Ale kdyz Te to bude zajimat, urcite se zeptas spise strycka Googleho, ktery je podstatne chytrejsi, rychlejsi a podrobnejsi nez ja..;-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » úte kvě 17, 2005 7:22 pm

1) monitor - správně
2) ovladač - správně
3) RAMDAC - správně
4) paměť videokarty (resp. paměť využitelná pro VGA/frame buffer atp.) - chybí ;-)

Ze starých karet by mnoho zvládalo vysoký rozlišení a refresh, ale chyběla jim na to paměť.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » úte kvě 17, 2005 9:16 pm

Pockej, narazis na to, ze jsem zapomel zminit pamet GK? Nezapomel..:-) Vsimni si, ze mluvim o RAMDAC 400MHz, ukaz mi kartu, ktera ma 400MHz RAMDAC a pamet je jeji omezeni...;-)

Kdybychom mluvili o starsich hodnotach.....Puvodni VGA od IBM (1985) mela RAMDAC 28MHz a tusim, ze cca 0.5kB..O mnoho pozdeji prisly 230 (?), 250, 300, 350 az po dnesnich 400MHz..
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » úte kvě 17, 2005 9:43 pm

Některý zajímavější frekvence: ;-)

135MHz - 3D Rage, Verite 1000, Virge 325
165MHz - Parhelia (třetí výstup)
170MHz - Rage II, Mystique, Verite 2100
175MHz - AT3D, AT25
220MHz - MGA 220, Verite 2200 (dost karet s externím RAMDACem od IBM)
230MHz - třeba Permedia II, Rage PRO, Rage XL, Rage XC, Laguna 3D, Mpact2
270MHz - Kyro I
360MHz - Radeon 256, G400MAX (primární), G450 (prim.), G550 (prim.)
366MHz - SiS 315
375MHz - Xabre (některé verze)
420MHz - XP4


Jo, s tou 400MHz RAMDAC grafikou, kterou limituje paměť ve 2D, jsem to čekal ;-) NV 6200 16MB TC. A jestli nevěříš, potvrdí ti to swarm. Tahle karta nedá ani true-color v 1600*1200 na dvou monitorech.
Naposledy upravil no-X dne úte kvě 17, 2005 9:54 pm, celkově upraveno 1
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ps47 » úte kvě 17, 2005 9:47 pm

Ren píše:
ps47 píše:..ked som mal radeon8500 (shit od club3d),nemohol som tam dat 1152*864*85Hz,napriek tomu ze aj karta aj monitor to oficialne podporovali...


Nedokazu si predstavit jiny duvod, nez problem s driverem/OS.


jedine co pomohlo bola vymena radeona za voodoo5 :D
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » úte kvě 17, 2005 11:48 pm

no-X píše:...Jo, s tou 400MHz RAMDAC grafikou, kterou limituje paměť ve 2D, jsem to čekal ;-) NV 6200 16MB TC. A jestli nevěříš, potvrdí ti to swarm. Tahle karta nedá ani true-color v 1600*1200 na dvou monitorech.


To jsou pekna anomalni cislicka..:-)
...
Nesnasim dohadovani se o blbinach, ale o dvou monitorech nepadlo ani slovo..Uz jen proto, ze tohle se resi trochu jinak..Jinak mas samozrejme pravdu, ze to muze byt tenhle pripad.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » stř kvě 18, 2005 12:10 am

Dobře, o blbinách se dohadovat nebudem :lol: Ale 420MHz RAMDAC na Trident XP4 mě celkem dostal. Sice to mě asi být spíš marketing, ale i tak je škoda, že tahle karta nevyšla :-(
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod swarm » stř kvě 18, 2005 12:40 am

no-X píše:Dobře, o blbinách se dohadovat nebudem :lol: Ale 420MHz RAMDAC na Trident XP4 mě celkem dostal. Sice to mě asi být spíš marketing, ale i tak je škoda, že tahle karta nevyšla :-(

Nevyšla? XP4 tušim používá nějaká Toshiba Portegé.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1189
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod Taskr » stř kvě 18, 2005 7:12 am

Trident se spojil se SIS a je z toho XGI ne? Myslím, že Volary V3 je karta prakticky od staráho známého Tridentu.
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
 
Příspěvky: 639
Registrován: stř čer 02, 2004 10:43 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod no-X » stř kvě 18, 2005 11:50 am

Měla to být karta pro desktopy, jsou jen vzorky :-( Do notebooků se asi dostala, ale předpokládám v nějaký osekaný odobě.

Trident je autorem Volari V3 (ne V3XT!!!) a teď i Volari 8300 (XG47), ale ani jedna z nich není XP4. V3 má míň tranzistorů a asi i míň pipelines (to bych si musel někde dohledat).

Nejvýkonnější verze XP4 (tzv. T3) měla vyjít v roce 2002, stát $99(!) ve 128MB provedení a nabídnout 70% výkonu Radeon 9700 a 80% výkonu GeForce Ti 4600. Používá něco jako Tile-Based rendering, ale myslím že méně efektivní, než PowerVR (Kyro atp.)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Další

Zpět na SW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků