Hledám dobrovolníky - 183MHz V4 BIOS

SW diskuze o 3dfx , ovladače , tweaky atd...

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Hledám dobrovolníky - 183MHz V4 BIOS

Příspěvekod -HoNY- » pon črc 11, 2005 8:27 pm

Zde je link na BIOS

takže testujte a stahujte jak je libo, všechny instrukce jsou v dokumentu a pokud se stejně nevíte rady postupujte podle mého FAQ

Vyrobil jsem nekolik verzí BIOSů pro Voodoo4 (na V5 jedou single chip) a hledám lidi kteří by to odzkouseli. Finální beta je 183 a 190MHz
Naposledy upravil -HoNY- dne pon srp 08, 2005 5:33 pm, celkově upraveno 2
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » pon črc 11, 2005 9:14 pm

Máš ještě kontakt na H......? :D
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod B@RT » pon črc 11, 2005 9:17 pm

to je hodně dobrá odpověď :lol:
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Uživatelský avatar
B@RT
 
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.

Příspěvekod -HoNY- » úte črc 12, 2005 8:44 pm

no-X píše:Máš ještě kontakt na H......? :D

mam ale nejak se neozyva takze tim mim biosem si nejspis odpalil jednu ze svych karet a nechce se mnou mluvit :roll:

ne ted vazne daval jsem mu 2 100% funkcni verze nekdy pred 14cti dnama a od te doby je stale offline... takze nevim proto tu zakladam thred... me ty BIOSy jeli normalne.
ale je pravda ze diky velmi dobre desce poustim do pameti 3.7V misto 3.3V ;-)
Naposledy upravil -HoNY- dne stř črc 13, 2005 2:04 pm, celkově upraveno 1
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » úte črc 12, 2005 8:53 pm

joj, já to uhád :shock: :D
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » úte srp 02, 2005 4:39 pm

Mohu poskytnout 183MHz verzi, latence pametí 2-2-3-6

K čemu slouží když zapnu přes BIOS triple buffering?
Ručím za to že flashem BIOSu se karta nedá zničit, ani nedá poškodit pŕi použití defaltního dhladiče
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » úte srp 02, 2005 4:58 pm

To určitě nedělej. Jsou tři možnosti:

Single buffering - používá se jeden (frame) buffer, do kterého se zároveň vykresluje a zároveň se z něj zobrazuje obraz na monitor. Takže se může stát (a děje se to), že se zobrazuje ještě nedokončený obraz - v každém framu chybí různá část obrazu, takže obraz jakoby bliká.

Double buffering - používá dva Frame Buffery; zatímco grafický čip pracuje s jedním, druhý je připravován k zobrazení na displeji. (důvod je prostý - aby byla jistota, že se zobrazí už hotový snímek)

Triple buffering - používá tři frame buffery, tzn. zabírá poměrně dost grafický paměti a údajně je vhodný pokud používáš v-sync - měl by zajistit plynulejší framerate (resp. nižší kolísání)...

podle mě je double-buffering dostačující, zvlášť u Voodooček, který moc paměti na rozdávání nemají

jestli jsem něco řek blbě, nechť mě swarm nebo Ladis nebo kdo chce opraví :-)

edit: opraveno :-)
Naposledy upravil no-X dne stř srp 03, 2005 6:56 pm, celkově upraveno 3
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » úte srp 02, 2005 5:11 pm

no-X píše:To určitě nedělej. Jsou tři možnosti:

Single buffering - používá se jeden (frame) buffer, do kterého se zároveň vykresluje a zároveň se z něj zobrazuje obraz na monitor. Takže se může stát (a děje se to), že se zobrazuje ještě nedokončený obraz - v každém framu chybí různá část obrazu, takže obraz jakoby bliká.

Double buffering - používá dva Frame Buffery; zatímco grafický čip pracuje s jedním, druhý je připravován k zobrazení na displeji. (důvod je prostý - aby byla jistota, že se zobrazí už hotový snímek)

Triple buffering - používá tři frame buffery, tzn. zabírá poměrně dost grafický paměti a údajně je vhodný pokud používáš v-sync - měl by zajistit plynulejší framerate (resp. nižší kolísání)...

podle mě je double-buffering dostačující, zvlášť u Voodooček, který moc paměti na rozdávání nemají

jestli jsem něco řek blbě, nechť mě Swarm nebo Ladiz nebo kdo chce opraví :-)

oni to stejně deaktivují drivery takže nevím jestli je to úplně jedno :roll:
v-synch nechávám on je to dle mého názoru plynulejši
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » úte srp 02, 2005 5:17 pm

teď si nejsem jistej, jestli ti dobře rozumím... v-sync si necháváš zapnutej v driverech, nebos ho natvrdo zapnul v BIOSu?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod swarm » úte srp 02, 2005 5:27 pm

no-X píše:jestli jsem něco řek blbě, nechť mě swarm nebo Ladiz nebo kdo chce opraví :-)
A neopraví a neopraví....máš to napsaný samozřejmě dobře - navíc já určitě nejsem ten typ člověka, co by tě měl opravovat :-) (jedině, že bych si chtěl rozpoutat flamewar, ale na to nepotřebuju mít pravdu, abych si to užil :-) ....ba naopak, vyhrát flame, ve kterém nemám pravdu je určitě větší umění :-))
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » úte srp 02, 2005 8:48 pm

Hele mám V5 5500. A s normálnim biosem jede jen na 174mhz. Jestli fakt říkáš, že se kartě nic nestane. Tak bych to na test funkčnosti mohl vzít. třeba to pomůže s OC. Mě s V4 biosem nedělá ve win98 rozchodit oba čipy problém. Pod XP nevim, nemam je tam.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod -HoNY- » stř srp 03, 2005 5:00 pm

XAN píše:Hele mám V5 5500. A s normálnim biosem jede jen na 174mhz. Jestli fakt říkáš, že se kartě nic nestane. Tak bych to na test funkčnosti mohl vzít. třeba to pomůže s OC. Mě s V4 biosem nedělá ve win98 rozchodit oba čipy problém. Pod XP nevim, nemam je tam.

jaký maš paměti predpokládám ze hyundaje u tech mi funguje lepsi oc s casovanim 2-3-2-6 zatim ten BIOS nezkousej pockej az bude na V5ku ;-)

2no-x: nee v-synch zapinam SW.
ted sem dodal plnou bundle verzi plnou vsemoznych pdfek a flashovaciho progarmu ;-)

Původní V4ka má 2-2-2-6 a jde na 176MHz :(
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř srp 03, 2005 6:11 pm

Paměti mám bohužel samsungy.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod -HoNY- » stř srp 03, 2005 6:13 pm

XAN píše:Paměti mám bohužel samsungy.

to neznamena bohuzel mozna bohudík samsungy sou kus od kusu :)))
jaka je to serie?
moje DDRka co mam v PC daji misto 125MHz (není certifikováno pres JDEC) dají 215MHz :)
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř srp 03, 2005 6:49 pm

Série? Na pamětech je: K4S643232C-TC60 a maximum jsem s nima dosáh 174mhz a to neni moc. a když je v UT2004 pořádně potejrám, tak najdu něakej ten artefaktík(maliká zelená tečka) i na default frekvenci.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » stř srp 03, 2005 7:00 pm

Jéééžiš, seberte mi někdo už to administrátorství, smazal jsem Ladisovi post :roll:

omlouvám se za nick i za post a jdu si sypat popel na hlavu :x
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » stř srp 03, 2005 7:32 pm

XAN píše:Série? Na pamětech je: K4S643232C-TC60 a maximum jsem s nima dosáh 174mhz a to neni moc. a když je v UT2004 pořádně potejrám, tak najdu něakej ten artefaktík(maliká zelená tečka) i na default frekvenci.

jeste naois co mas za bios, tzn ne ten na nálepce ale ten co to vypíše při zapnutí PC před POSTem
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř srp 03, 2005 7:42 pm

Bios mám 1.18 AGP ten poslední oficiální neupravenej, stáhnutej z 3dfxzone.it. Ten jejich upravenej mi nic nezlepšil, žádnej bios mi zatím nic nezlepšil, a tak jsem chtěl prostě jen zkusit ty tvoje no.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Ladis » stř srp 03, 2005 7:47 pm

no-X píše:Jéééžiš, seberte mi někdo už to administrátorství, smazal jsem Ladisovi post :roll:

omlouvám se za nick i za post a jdu si sypat popel na hlavu :x

:cry: :cry: :cry:
Na tomhle foru ma kazdy post svou hodnotu :(
Barebone PC Asus Pundit-R350, Celeron D 2.26 GHz, 512 MB RAM, ATI Radeon 9100 IGP, 160 GB HDD, ctecka karet, PCMCIA, Acer AL1716 DVI+VGA 17" 1280x1024 LCD, 3DMark2001SE (1024x768x32): 2329 b
Uživatelský avatar
Ladis
 
Příspěvky: 138
Registrován: sob bře 12, 2005 6:48 pm
Bydliště: u Prahy

Příspěvekod -HoNY- » čtv srp 04, 2005 11:13 am

XAN píše:Bios mám 1.18 AGP ten poslední oficiální neupravenej, stáhnutej z 3dfxzone.it. Ten jejich upravenej mi nic nezlepšil, žádnej bios mi zatím nic nezlepšil, a tak jsem chtěl prostě jen zkusit ty tvoje no.

aha no ty co muzes stahnout od nich mají v sobě text: "www.V3Info.co.uk"
Ja se spis schánim po verzich se kterou nikdo nic nedelal

jeste dalsi vec: napis kolik ti ukazuji senzory na MB na 3,3V
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Další

Zpět na SW diskuse o 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků