K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

není co dodat

Moderátoři: no-X, Moderátoři

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod ps47 » úte dub 16, 2013 4:58 pm

cena je vratane postovneho, a colnik prtavu obalku s cpu kontrolovat nebude, za to ti rucim.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7929
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » stř dub 17, 2013 12:57 am

Toz jsem to zkusil. Muj historicky teprve druhy nakup na ebay. Tak snad to vyjde. Ten prvni cpu jsem sehnal na aukru za 200,- i s postovnym. To nebylo zas tak tragicke, ale kdyz to clovek secte tak naklady postupne pekne leti nahoru.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod socket » stř dub 17, 2013 9:47 am

ps47 píše:cena je vratane postovneho, a colnik prtavu obalku s cpu kontrolovat nebude, za to ti rucim.

uz som zazil ze mi niekto poslal CPU v krabici o rozmeroch 40x40x40cm. aj tak ju colnici ignorovali, bola prilis lahka.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1102
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » stř dub 24, 2013 9:38 am

Hmm tak manik poslal, ale prisel uplne jinej model a zamcenej AXDA2400, takze 300,- v prd.... a nejsem na tom o moc lip. Mam max testovaci cpu na zkouseni spojovani mustku, ale pochybuju ze se mi to u tbredu podari...
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod ps47 » stř dub 24, 2013 6:01 pm

nazalovat, peniaze budes mat nazad.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7929
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » stř kvě 22, 2013 8:03 pm

Aktualizace stavu - cinan sice z kanady poslal zadara ten spravny cpu, ten ale pro zmenu vubec nejde a je total kaput. Nastesti jsem ukecal naseho opravare NB aby mi propojil mustky na tom prvnim a kupodivu to jede. Takze potrebny HW mam, vypada to ze vystacim i jen s 512MB ram. Ted nastava faze hledani vhodneho sw. Zatim tam mam cinebench 2003, glquake 1, toms2d a uvazuju o unreal tournamentu kvuli porovnani profi karty vs herni karty. Herni veci chci testovat jen v 1024x768x32. Z profi bych rad jeste rozchodil nejaky starsi specperfview, otazkou je jestli nekde najdu stare verze. U nich na webu je jen posledni. Pokud ma nekdo nejaky dobry tip, tak sem s tim, nez zacnu.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » stř kvě 29, 2013 2:26 pm

Tak odvolavam uspech - sice to jelo, ale neustale nahodne tuhlo. Kdyz jsem prohodil poradi procesoru v paticich, tak uz ani nenabootuji windows. Takze stale shanim jeden athlon mp 2400+, idealne AMSN2400DKT3C AUIHB.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » stř kvě 27, 2015 4:00 pm

Update stavu - někdo nahoře mě nemá rád a nechce připustit existenci testu profi grafik (už vím proč žádný neexistuje, zásah vyšších mocností). Slavnostně jsem minulý týden objednal Athlon MP 2400+ z Německa za 14 euro a dneska dorazil. Co byste čekali při mé smůle, že se stane. Ano poslali opět špatný ps47| . Místo 2400+ mi přišel 2200+. Asi by měli poslat skladníka k očnímu.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod socket » čtv kvě 28, 2015 4:04 pm

u mna je (bolo?) zakladom kupovania veci z ebay realna fotka realneho itemu. to ze niekto nieco napise a fotku da nejaku stock blbost, jeho chyba.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1102
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod havli » čtv kvě 28, 2015 4:28 pm

Ja bych to zase tak nehrotil s Athlony MP.
Radsi sehnat treba 2x AXP 2000+ Palomino, to imho neni zadna vzacnost a daji se koupit za par korun. Vsechny Palomina, co jsem dosud videl, byly MP capable - tj spojeny posledni L5 mustek. http://hw-museum.cz/data/cpu/pic/big/AM ... 000+_F.jpg Samozrejme nevylucuju moznost, ze jsou i zamcene, takze to chce pred nakupem overit.

Pokud chces merit AGP 1x / 2x karty, tak tolik vykonu stejne nepotrebujes, beztak je nejvetsi brzda FSB 266 a chipset. AMD-760MPX je totiz z hlediska herniho vykonu bida a utrpeni.

Mensi :twisted: ukazka - 2x AXP 1600+ a 2x Duron 1000 jedou prave na 760MPX chipsetu. Q3A je meren s vypnutou podporou SMP, jedina vyjimka je 2x PIII Xeon, tam jsem cvicne zapnul, ale bylo to silene nestabilni, takze ve finalnich vysledcich musim premerit bez SMP.
Obrázek
havli
 
Příspěvky: 1239
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » ned kvě 31, 2015 7:50 pm

socket píše:u mna je (bolo?) zakladom kupovania veci z ebay realna fotka realneho itemu. to ze niekto nieco napise a fotku da nejaku stock blbost, jeho chyba.


Je to z nejake nemecke firmy, maji jich hodne. Napsali, ze chyba kolegy a posilaji ten spravny. Tak se uvidi.

havli píše:Pokud chces merit AGP 1x / 2x karty, tak tolik vykonu stejne nepotrebujes, beztak je nejvetsi brzda FSB 266 a chipset. AMD-760MPX je totiz z hlediska herniho vykonu bida a utrpeni.


No, kdyz uz jsem sehnal desku s univerzálním AGP PRO 4x, tak tam chci zkusit vsechno na co sezenu ovladace fungujici v XP. A to nejen v quake ale i nejake ty profi testy. Chci mít srovnání profi/herní varinta cipu ve hrach vs profi benchmark. Sice to i tak nebude moc věrné, protože všechno profi jelo na intelech, ale když není podpora AGP2x, tak si budem muset vystacit s Athlony.
Testovat chci všechno na AGP, takže silnější CPU by se hodilo na takové věci jako 3Dlabs Wildcat VP990 Pro (2003), ATI FireGL X1 (2002), NVIDIA Quadro4 980 XGL (2002) a jejich herní protějšky.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod havli » ned kvě 31, 2015 9:05 pm

Jasny, chapu - vsak uvidis sam, jak to bude slapat.
Wildcat neznam, ale Quadro4 i FireGL urcite budou hodne brzdene na tehle platforme. 2x AXP 1600+ jsem dosahnul slabych 10k v 3DMarku 01. FireGL X1 na K8 Opteronech 2,7GHz udela 20k. Na Phenom II @ 4,2 je to 30k. Quadro se slusnym CPU zvladne kolem 20k.

Zalezi samozrejme na aplikacich a rozliseni, 3Dmark 01 je na techto kartach skoro jen o CPU.

http://hwbot.org/submission/2429291_hav ... 2249_marks
http://hwbot.org/submission/2465921_hav ... 0159_marks
http://hwbot.org/submission/2315641_hav ... 9658_marks
havli
 
Příspěvky: 1239
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » ned kvě 31, 2015 11:35 pm

3D mark je nejvic o CPU, hlavne ty stare. Ale jelikoz drtiva vetsina karet nemá podporu DX, tak mne stejne nezajima. Myslim ze jsem nekde sehnal nejakou starou verzi cinebenchu, co jede na vsem takze to bude zaklad - ukaze to rychlost renderovani pres cpu a rozdil pres OpenGL. Ohledne Specperfview jeste nevim - moc verzi, moc cisel, moc dlouho to testuje..... Z her se asi omezim jen na Quake 1 a asi Quake 3. Plus to jeste projedu Toms2D benchmarkem a to bude stacit. Rozliseni bude 1024x768x32. Stare karty o moc vic neumely a i tak to bude ve hrach pomale.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » čtv čer 04, 2015 5:39 pm

Zásah vyšších sil potvrzen....CPU sice jede, ale deska tuhne pri 133FSB a 2 CPU. Kdyz to podtaktuju na 100FSB (1500MHz) tak vše ok. Při 133FSB při pokusu o zátěž CPU vytuhne do 5s. Jeste jsem vyhrabal v zasobach 2 Palomina XP2000+, ale na mustky mi nefunguje tužková metoda. Teď zas kde seženu nějakou vodivou barvu.....V nejhorším budu testovat na 100FSB.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod havli » sob čer 06, 2015 7:40 pm

Tak to je fakt pech. Jeste jsem nevidel ani jedno Palomino, co by nemelo od vyroby spojeny posledni L5 mustek. I OC mi v ramci moznosti slo, ale mam desku od Tyanu, coz je trochu jina liga nez MSI. http://hwbot.org/submission/2539125_hav ... 6sec_500ms

Co vlastne mas za pameti - obyc DDR nebo ECC reg? Tiger MPX umi oboje... a oboje taky funguje (na FSB 133 urcite).
Jeste koukni, jestli se na desce nenastavuje jumperama treba delicka AGP nebo tak neco, mohlo by to pak delat bordel.

Hmm, ted koukam na fotky - to MSI asi nema pridavne napajeni CPU pres molex nebo 4pin, coz? Vidim jen 4pin pobliz AGP a ten bude nejspis pro prikrmovani grafiky.
Tiger to ma osefovano lepsi - http://hw-museum.cz/data/mb/pic/big/Tya ... 6%29_F.jpg Pri mereni jsem zjistil, ze jeden CPU se zivi z 12V vetve a druhy z 5V... docela prasarna imho, ale funguje to.

Cili tvuj problem dost mozna je v nedostatecne silne 5V vetvi na zdroji. Jedno Palomino 2000+ tankuje cca 54W, dve logicky 108W... to dela 22A na 5V vetvi a to je hodne. :!:
havli
 
Příspěvky: 1239
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » pon čer 08, 2015 5:28 pm

Nj ale tyan nevede agp pro.....

V pátek jsem zkoušel 4 zdroje, staré i nové. Nepomohlo. Dnes jsem si přinesl sáček pamětí a hned ty první jedou. Takže to asi bude pamětma. S Corsair DDR400 ECC to nejede ani s nejhorším časováním na 133FSB. Pak jsem tu měl ještě něco nezačkového 512MB DDR266 - tam to chvíli jelo na nejhorší časování, ale pak to taky vytuhne. Strčil jsem tam 2x1GB Kingston DDR400 a ty zdá se zatím jedou i na CL2. Aktuálně je trápím memtestem. Takže to asi byly ramky. Zajímavé je, že s jedním CPU problémy nebyly....

Ted jeste aby nekdo vyhrabal na disku tohle - https://www.spec.org/gwpg/pastissues/Feb2_02/opc.static/glperf.htm a můžu začít testovat....
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod havli » úte čer 09, 2015 2:10 pm

Nojo, ja zapomnel - taky jsem dost laboroval s pameti. Ale v mem pripade to bylo o dost jednodussi - bude deska nepostla vubec, nebo jela rock stable. Tak aspon, ze ti sestava uz funguje. :)

Se shanenim starsiho SW to asi bude problem... chtel jsem na testy CPU cinebench 2000 (nevim jiste jestli 2000, kazdopadne ale starsi verzi nez 2003) a nesehnal jsem nikde. 2003 totiz nebeha na AMD K6. Nakonec jsem to ale vyresil pouzitim mnohem novejsi verze R10, ktera kupodivu funguje i na techhle vykopavkach. Akorat to trosku trva - Pentium 166 renderovalo skoro 4 hodiny. :D
havli
 
Příspěvky: 1239
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » pon čer 15, 2015 10:15 am

havli píše:Nojo, ja zapomnel - taky jsem dost laboroval s pameti. Ale v mem pripade to bylo o dost jednodussi - bude deska nepostla vubec, nebo jela rock stable. Tak aspon, ze ti sestava uz funguje. :)

Se shanenim starsiho SW to asi bude problem... chtel jsem na testy CPU cinebench 2000 (nevim jiste jestli 2000, kazdopadne ale starsi verzi nez 2003) a nesehnal jsem nikde. 2003 totiz nebeha na AMD K6. Nakonec jsem to ale vyresil pouzitim mnohem novejsi verze R10, ktera kupodivu funguje i na techhle vykopavkach. Akorat to trosku trva - Pentium 166 renderovalo skoro 4 hodiny. :D


Cinebench 2000 jsem sehnal na beyon3d foru, nakonec jsem ho stejne nepouzil, protoze ma mizernou optimalizaci a ani hodne silne karty to moc nezrychli - nejde to nad dvojnasobek, zatimco 2003 dava pres 3x bezne. Dale to testuji pres cinebench 6 (7 je jeste pomalejsi), tom2d, glquake a quake 3 demo.

Nejhorsi je, ze jsem narazil na dalsi kolosalni pruser - zatim jsem na te desce nerozjel ani jednu kartu od 3Dlabs. Integraphy jedou (ty stare stabilne jen na 100fsb), ale cokoliv original od 3Dlabs bez sance.
Oxygen GMX ani nenadetekuje grafiku a skonci jen pipanim. Oxygen GVX1 a Oxygen VX1 se zaseknou na bootovaci obrazovce windows v dosu, pripadne hned po ni - neobjevi se ani plocha. Wildcat VP990 Pro zvladne jen bios, ale kdyz ma najet bootovaci obrazovka win, tak jen cerno a konec. Zatim jsem se nedostal jen k Wildcat VP560, ale tady to taky nevidim pozitivne. Jak mam delat test profi grafik bez 3Dlabs????
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod havli » pon čer 15, 2015 10:53 pm

Jo, testovat cokoliv, co se vymyka beznemu mainstreamu je peklo... ja si s testy CPU taky uziju svoje. Zrovna mam na ceste dvouprocesorovou desku na Opterony, uz jen sehnat / zbastlit zdroj bude zabava. Ono tam je totiz potreba nejen klasika 24 + 8pin, ale jeste dalsi 12V 4pin - asi pro druhy CPU.

Oyxgen GVX1 je takova relativne obycejna grafika, ne? Tu jsem testoval na P4 + SiS 645 (cili nejmodernejsi AGP 2x platforma) a behalo to v ramci moznosti celkem dobre. http://hwbot.org/submission/2349363_hav ... _824_marks Zvlastni, ze ti to dela takove problemy. AMD-760 sice neni nic extra chipset z hlediska vykonu, ale kompatibilita je slusna, aspon podle mych zkusenosti. Rozjel jsem tam dokonce i HD 3850 AGP, coz jsem uprimne receno vubec necekal vzhledem k povesti mustkovych grafik na non-intel chipsetech.
havli
 
Příspěvky: 1239
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: K:dual cpu deska + agp pro 2/4x

Příspěvekod Vlask » úte čer 16, 2015 6:31 pm

Nj tak na testovaci desce s VIA KT133A mi taky funguje prakticky vsecko az na IBM EGA (ta vyzaduje 486). Otazkou je jestli je to podrbanym MSI (sem je nikdy nemel rad diletanty) nebo chipsetem. A co ted s tim? Testovat profi grafiky na single core athlonu? No pripomelo mi to, ze bych nemel byt liny a podivat se, jestli nektere z tech testu vubec vyuzivaji druhe CPU :?

Nejlepsi by byla KT333 s AGP Pro a dual cpu, ale pochybuju ze to ten chipset vubec umel....Zase bych tam mohl nacpat bartona....
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

PředchozíDalší

Zpět na Bazar 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků