Velky test grafickych karet - pripominky, navrhy, upravy

Sem pište testy dosažené na jakékoli voodoo

Moderátor: Moderátoři

Mam k do testu pridat radeon 7500

ano
16
84%
ne
3
16%
 
Celkem hlasů: 19

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Velky test grafickych karet - pripominky, navrhy, upravy

Příspěvek od havli »

Casem jsem zjistil, ze test, ktery jsem delal pred necelymi dvema roky, je ponekud nepresny a malo obsahly, hlavni nedostatky jsou pomaly CPU a malo otestovanych karet. V prubehu uplynuleho roku jsem postupne shromazdoval karty na velky test. Ted konecne mam cas i vetsinu HW na velky test grafickych karet, ktery jsem chtel uskutecnit uz davno. Cilem tohoto testu je nahradit nedokonceny no-X(uv) test a taky zabit volnej cas, nuda je hrozna vec. :P


Sestava:

Athlon XP 1800+ @ 2166 MHz (12 x 180)
MSI KT3 ultra2
256 MB DDR 360 ; CL 2,5
Samsung 80 GB
Fortron 280W
Win ME




Seznam karet na test:


Obrázek



Seznam benchmarku / her:

3Dmark 99
3Dmark 2000
3Dmark 2001SE
D3D Villagemark
OpenGL Stars

Call of duty
Clive Barkers Undying
Dungeon Siege
Flatout 2
Max Payne 2
GL quake
Quake2
Quake3
Serious Sam SE
Unreal Tournament


// nahozena novejsi verze seznamu karet
// tentokrat uz snad finalni :)
Naposledy upravil(a) havli dne úte zář 07, 2010 8:50 pm, celkem upraveno 4 x.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Nez zacnu uvitam navrhy dalsich her/programu k otestovani, pripominky k sestave (nastaveni RAM, chipsetu, ovladace chipsetu...).

Dalsi vec, se kterou bych potreboval poradit jsou ovladace k jednotlivym kartam. 3dfx bych jeste snad zvladnul, ale Matroxy, Kyro, S3, NV a Ati jsem nikdy nepouzival, takze nevim jake ovladace k nim pouzit (aby pokud mozno neosahovaly vselijake bugy, pripadne cheaty u NV :lol: ).

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Budu ti držet palce. Stávalo se mi totiž u těch starších karet, že jsem něco naměřil, pak jsem znovu nahodil systém, přeměřil to a vyšlo něco dost jinýho. Nemluvě o bugách některých driverů jako stále zapnutý v-sync atp...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Zatim jsem toho ani nestihnul moc otestovat a uz se vyskytly prvni problemy. :roll:


Zjistil jsem, ze RAM nezvlada bez chyb 360 MHz CL 2,5. To se da celkem jednoduse vyresit...

Dalsi problem je to, ze monitor (19" CRT ; 1600x1200) prestal fungovat. Misto nej jsem nahodil nahradni, ale vyskytnul se problem. Oficialne by mel umet 1600x1200, ale ve win se nadetekuje maximum 1280x1024. Zkousel jsem rucne natahnout ovladac na standartni monitor 1600x1200, ale nepomohlo to.
Nejaky napad co s tim?

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Správně by měl být jako obecný monitor plug and play...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

To jo, tak ho system taky najde, ale rozliseni je jen tech 1280x1024.

Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Ahoj, řekni si, jaký HW by jsi potřeboval půjčit. Někde bych tu měl mít 1GB DDR 400 CL2-2-2-5 a AXP-M 2600+ (unlock @2100MHz)

btw: GF256 SDR tu někde mám (Manli) a taky Quadro na bázi GF2 180-P0032-0100-A02

//edit: Jirko máš ještě někde Xabre 200 co se mi kdysi povedla sehnat v nějakém výprodeji?
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Bejt by tu někde měla, ale radši tu skříň už ani moc neotvírám O:-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

V prvnim prispevku jsem upravil seznam karet do aktualni podoby.

-HoNY-:


Rendax mi nabidnul 2x 256 MB DDR 400 (latenci jeste upresni). To by melo stacit, 1 GB je uz trochu overkill.

Ten AXP je predpokladam barton... Pokud zvladne jen 2,1 GHz, tak by asi nebyl o moc rychlejsi nez muj TB.

GF256 SDR uz mam, sice je dost osekana, ale co uz :) 32 MB / 128 bit je a default takty 120/166 snad zvladne.

GF2 mam nekolik - GTS (64 MB ; 200/333) , PRO (64 MB ; 200/400) a kupu MX :roll: . V cem se lisi to quadro od bezny GF2?



Pokud mas na pujceni nejakej HW, uvitam to. :)


Nemam skladem:

Matrox G400 MAX 32 MB - nabidnul k pujceni Rendax (diky :) )
Matrox G400 32 MB - podtaktuju G400 MAX
Matrox G200 16 MB
Savage 2000
GF256 DDR
(Radeon 7500) - nevim, jestli ho mam do testu vubec pridavat, asi by byl az moc rychlej
Banshee PCI - sice mam, ale nejak nechce fungovat
V4 4500 PCI

Rendax
unintentional forum destroyer
Příspěvky: 324
Registrován: čtv bře 30, 2006 7:54 pm
Bydliště: Pardubice/Heřmanův Městec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rendax »

Rendax upřesňuje:

Kingston KHX3200AK2/512
Sada dvou pamětí Kingston standardu PC3200 s kapacitou 256MB, dohromady tedy 512MB. Paměti mají rychlé časování CL2 a jsou určeny pro použití ve vysokorychlostním Dual Channel módu. Ten musí podporovat základní deska.
ThinkPad R500: C2D T9950,2GB DDR3,X4500MHD,250GB HDD since 9/2009
Athlon XP 2000+, ECS K7VTA3,512MB RAM,Voodoo5 5500 AGP,20GB
Pentium Dual-Core E5200@3,6GHz,EP35-DS3L,7GB RAM,Radeon X1950XTX,Samsung F3 1TB

S IQ 28 a se 150mm mackem proti lidské závisti nevystačíš ... :(

chosen
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

no určitě zařad co nejvíc karet, ale 3dfx by měly bejt všechny (samo nikdo po tobě nebude chtít voodoo 5 6000 a podobný)
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

No, jak tak koukam na ten seznam, tak tam snad vsechny 3dfx karty jsou, nebo ne? ;(

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Moje V5 6K tam neni :D

Ale zapůjčit jí na test by nemělo smysl, na KT333 mi v win9x nefungovala, boot vždy do 4 bit a ovladač se nenačetl. Oproti tomu na 2k/XP fungovala ok, proč, to nevím.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH/XAN dne pát črc 17, 2009 7:54 pm, celkem upraveno 2 x.

chosen
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

no neviidm tam voodoo 1, + jeste jsem přemejšlel ale 64bit karty votestuj , aspon bude videt že ani tehdy to nebyl žádný med (ale asi by si jí do PC nikdo nedal)
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

XAN:

njn, ono by to neslo ani kvuli frekvenci AGP. S tema novyma pametma zkusim jestli pujde FSB 200, to by pak uz byla slusna propustnost......synchro DDR 400 CL 2. :twisted: AGP pri tom ale pojede na 80 MHz a to s V6k nejde dohromady.

Zase v tomhle testu budou jiny zajimavy karty - V5 128 MB, V4 64 MB, V4 128 MB. Ty nikde na netu nejsou :) . Nebo radeon VIVO, kyro I, G400 MAX, to taky neni moc beznej HW.

chosen:

V1 tam neni jednak proto, ze na athlonu proste nefunguje, a taky proto, ze vykonem zrovna neoplyva.

chosen
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

ad voodoo 1" tak tušil jsem to že tam nejde
ad neoplývá výkonem: kdybych chtěl bejt jo hnusnej, tak řeknu "jako by úplně všechny karty co otestuješ výkonem oplývaly"
ps: radeon 7500 otestuj
Naposledy upravil(a) chosen dne pát črc 17, 2009 8:54 pm, celkem upraveno 1 x.
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ten radeon 7500 nevim. Kdybych mel v testu i GF2 ultra a V6k, tak by byly vysledky vyrovnany. Ale takhle by R7500 vyhral skoro vsude. Ted je spicka celkem vyrovnana - GF2 PRO (GTS), radeon VIVO, Kyro II, V5 128 MB.

chosen
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

počkej a proč by neměl vyhrát? samozřejmě takhle bych mohl říct testuj i geforce 3,4 a bla bla bla, ale pokud,( já nevim !), není ten 7500 o moc nad nejlepšíma tak to není problém ne? ptal si se ty jestli ho máš zařadit, ja jsem řekl že jo? :?:
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ja ti tvuj nazor neberu, ale proste si myslim, ze ani starim ani vykonem se k ostatnim nehodi.

chosen
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

v klidu , jen jsem ti odpověděl na otázku , nevěděl jsem, tak jinak otestuj jí a přidej pak výsledky zvlášt OK?
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)

Odpovědět