Testy jinak

Sem pište testy dosažené na jakékoli voodoo

Moderátor: Moderátoři

který obrázek ze hry AvP2 je "věrnější - lepší" ?

obraz 1 - prokreslené nebe
2
50%
obraz 2 - šero - mlha
2
50%
 
Celkem hlasů : 4

Příspěvekod orange » úte lis 08, 2011 12:32 am

no-X píše:Ono to není jen o procesoru, ale i o datové propustnosti. Pokud si ty polygony vytvoří GPU samo v sobě, nic dalšího tím nezatěžuje. Pokud je vytvoří procesor, je třeba je procpat celým systémem, než se dostanou do grafického jádra. Samozřejmě vliv může mít i ovladač, těžko takhle na dálku říct. A ještě jedna věc - pokud na R3xx a výš použiješ k truformu i anti-aliasing, tak ještě narůstají nároky na ROPs a sběrnici, protože čím víc polygonů vznikne, dím víc hran je třeba vyhladit. To je R2xx putna, protože ta vyhlazuje obraz celý.


Tak nevim, zkoušel jsem zpomalit severní můstek z 800 na 400MHz - pokles 1fps, pak jsem zkusil zpomalit AGP z 8x na 4x s podobným výsledkem, pro změnu jsem zkusil zapnout 4x AA a kupodivu také pokles o cca 1fps. Prostě v Morrowindu to má někde úzké místo, ale nevím kde. Jediné co významně pomáhá, je snížit ve hře dohlednost. Bez TRUFORMU se to chová "normálně", kromě dohlednosti, fps klesají úměrně i s rozlišením nebo AA. Už se tím nebudu zabývat, např. ve Wolfenstainovi je TRUFORM normálně použitelný (avg 45fps při truform, 1280x1024 a 4x AA) 8-)
Naposledy upravil orange dne úte lis 08, 2011 12:56 am, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod orange » úte lis 08, 2011 12:54 am

havli píše:orange:

To je super, ze v testovani pokracujes :) Uz jsem myslel, zes to vzdal, kdyz tady bylo tak dlouho ticho. Tvoje netradicni testovani je zajimavy a budu se tesit na dalsi vysledky. ;)P


Nene já to jen tak nevzdám a doufám, že ty také ne :wink: Bohužel u mě budou opět přibývat výsledky až za nějaký čas, protože jsem si chytře o:) zakoupil 24" LCD a poněkud pominul fakt, že co jsem testoval na původním krásném 20" CRT při 1600x1200, jaksi na fullHD 1080 řádcích nespustím ps47|

Takže měním limity rozlišení a protože už mám řádku karet v některých hrách při 1600x1200 otestovanou, budu je testovat znovu při 1280x1024 nebo 1680x1050 tam kde hry podporují widescr. Vše při použitelném AA samozřejmě. Konkrétně ve hře HalfLife1 jsem to s tímto rozlišením přehnal, protože 1600x1200 tam dávala i Rage Fury MAXX, ale nemyslím, že monitor s tímto rozlišením byl v r.98 běžnou výbavou herního PC.
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod havli » úte lis 08, 2011 1:07 am

Nevzdam, ale prozatim musim mereni odlozit k ledu, protoze nemam vubec cas... skola je cimdal narocnejsi :?


A ohledne LCD: Nemel by byt problem mu vnutit vetsi nez nativni rozliseni. Ja jsem takhle docilil na 15'' LCD s nativnim rozlisenim 1024x768 az 1920x1200. :twisted: Samozrejme to vypada :puke:, nicmene jde to.

Nakonec 1920x1200 @ 60Hz na 17'' CRT taky neni zrovna libovej zazitek :lol:, ale na to, abych napul poslepu zmeril fps to staci :roll: .
havli
 
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » sob pro 03, 2011 3:01 pm

orange píše:Schválně jsem si nainstaloval starou verzi Catalystu 5.8 a testoval Truform v Morrowindu

je cat5.8 posedna verzia podporujuca truform?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8024
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod orange » ned pro 04, 2011 7:02 pm

ps47 píše:
orange píše:Schválně jsem si nainstaloval starou verzi Catalystu 5.8 a testoval Truform v Morrowindu

je cat5.8 posedna verzia podporujuca truform?


ano, v 6.11 a pozdějších není 100% , 5.9 jsem asi také zkoušel, takže pro truform používám spolehlivé cat 5.8 - má ještě klasické záložky pro nastavení 3D v display properties.
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod orange » ned pro 04, 2011 7:21 pm

Tak abych navázal na můj poslední příspěvek, jak jsem zakoupil nový monitor, testování všech karet na nižším rozlišení jsem vzdal, prostě bylo by to příliš mnoho práce a já už se těším na ty výkonnější kousky. Určitě se k prehistorickým kartám ještě vrátím, ale to až někdy hodně později.

Dotestování AGP karet se neslo trochu v duchu několikerého zklamání což nebylo zapříčiněno výkonem, ale bohužel nefunkčností některých karet kdysi zakoupených na Aukru. Ne všechny jsem po nákupu testoval a nyní jsem narazil na celou řadu vadných karet a bohužel těch zajímavějších. Nejdříve to byl vadný Radeon 9500 Pro, sice naběhnul ve 2d, ale 3d ovladač kolaboval. Pak pro mě byla velkým zklamáním defektní GeForce 5800 :( . Tuhle kartu už těžko někde seženu a tahle moje tak silně artefaktí, že se s ní nedá pracovat. A tečka nakonec byla nefunkční AiW Radeon 9700 Pro, ta má pro změnu zkrat na napájení, tak jsem byl rád, že sebou nevzala i základní desku :? Nicméně tyto karty budou v grafech chybět. Testování AGP řady jsem tímto ukončil a celkově nejpoužitelnější nativní AGP grafickou kartou se stává…. Radeon 9800XT, nečekaně :) GeForce FX5950 Ultra skončila s odstupem až za 9800 Pro. Grafy jsem zatím neaktualizoval, dostat je do .png z Office2010 je ještě složitější a otravnější než z předchozí verze (8/)


Nyní jsem dal dohromady novou sestavu a několikátý den instaluji a instaluji potřebné hry-aplikace. Celé to běží na AMD Phenom II 960T, 4GB CL7 1333Mhz DDR3, Asus M5A97 Pro (SLI ani CF testovat neplánuji) a hlavně Windows7 32b. Zatím jsem nahrnul cca 200GB ze Steamu, DVD a různých imagů…. Zatím to vypadá, že bude fungovat vše co na předchozích XP :idea:

Aktuálně mám nainstalovábu GeForce 6200TC a budu pokračovat v pořadí:
GeForce 7300 GS2
Radeon X550
Radeon X600 XT
Radeon X1300 Pro
Radeon X700 Pro Toxic
GeForce 6600GT
Radeon HD 3470
Radeon HD 2400 XT
….
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod havli » ned pro 04, 2011 9:02 pm

Jen pro zajimavost se zeptam - jak dlouho ti trva otestovani jedny grafiky cca ?


A ohledne sestavy pro PCI-E:

puvodni plan uz neplati? :)

v přípravě: Testovací sestava pro PCIe 3D grafické karty

OS: Windows XP SP3 & Windows7
MOTHERBOARD: ?
CPU: Intel Core i5-2500K
RAM: DDR3 1333Mhz Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB)
HDD: WD Caviar 1TB
Sound: SoundBlaster X-Fi


Doufam, ze ten phenom mas aspon poradne pretocenej, jinak bude rychlejsi karty brzdit. Ja jsem zjistil, ze ani 2500k @ 4,5GHz neni dost rychlej, a misty (na nizsich rozlisenich) se projevuje limit vykonu. :?

Jaky mas stanoveny rozpeti grafik a her pro pci-e testovani? Ono je to docela obtizny vybrat patricny hry, aby byly nejak rozumne hratelny na pomerne sirokym rozpeti karet. Ale aby zaroven skalovaly vykon a nevisely na cpu limitu. :)

btw. kdyztak bych mohl i nejakou grafiku na otestovani pujcit, pokud bys mel zajem.
havli
 
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod orange » ned pro 04, 2011 10:54 pm

Otestovat jednu grafiku byla v případě posledních AGP karet práce na 6-12hod. Sice netestuji v tolika rozlišeních a nastaveních jako ty, ale zase každou hru s každou grafikou ladím na maximální detaily při plynulých fps a to je často alchymie jako prase :P S PCIe to bude ještě náročnější, protože spustitelných her na PS3.0 značně přibude. Už i na GF6200TC běží Mafie II :shock:
A jak dlouho trvá otestování jedné grafiky tobě?

No ano, původní plán s i5 2500K jsem změnil na Phenom II po vydání nepříliš úspěšného Bulldozeru a následném nárůstu ceny i5. To mě poněkud rozladilo a raději jsem ušetřil pár kč a podpořil AMD. Naštěstí mě cokoliv nad průměrných 60fps netrápí a to ten Phenom II s přehledem splní ve všech hrách (tedy aspoň doufám :wink: )

A co se týče rozpětí her, to už vůbec není problém. Jak vidíš v grafu na první straně, pokud není hra plynule hratelná, grafika nezíská žádný body/%. Nechci přizpůsobovat hry grafikám, ale prostě jsem vybral hry, které jsem někdy hrál, nebo bych chtěl hrát (a nemám na to kvůli testování čas :) ) a hlavně aspoň trochu ve své době graficky náročné. Ten seznam na http://valkov.ic.cz stále platí a doplním jen nedávno vydaný Skyrim – série TES je obecně má srdcová záležitost už od Areny.

Co se týče rozpětí grafik, to už trochu problém je, ale jen protože je všechny nemám :) Limit je pouze PCIe a snaha testovat pouze plné verze jednotlivých jader (i těch lowendových).

Možnost oboustranného zapůjčení karet samozřejmě vítám, opravdu si je nechci všechny kupovat a ty asi také ne :wink:
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod havli » ned pro 04, 2011 11:55 pm

Mne trva jedna grafika v podstate celej den, tak 8 hodin, mozna i o neco vic. Takze podobne jako u tebe. Ono tech cisel je tam opravdu hodne. :)

Zkouset Mafii 2 na GF6200TC..... to musi byt zazitek :twisted: Ta nebezi poradne ani za nekolikanasobne rychlejsich grafikach. Ja bych jako naprosty minimum pro realny hrani videl 8600GTS. Ted si ani nejsem jistej, jestli nebyly na GF7 (a tim padem i na GF6) nejaky chyby v obraze, na X1900XTX totiz jsou :?
Obrázek


Ted koukam, ze 2500k stoji 5000. Nevim, kolik staval driv, ale ja jsem ho kupoval za 5,2k hned po vydani, v lednu. Zadny zlevneni se nekonalo, ono taky neni duvod, bohuzel....

Toho seznamu her jsem si predtim vubec nevsimnul, ted uz ano - a koukam, ze mnohy z nich pouzivam k testovani taky.

S grafikama mam problem taky, obzvlast, kdyz chci testovat i CF/SLI, takze potrebuju idealne od kazdy karty dve. :lol: PCI-E grafiky vyrobeny po roce 2006 se nechaj koupit nefunkcni (artefaktici) docela levne a nasledne opravit horkovzdusnou pistoli. Nevydrzi moc dlouho, ale na otestovani to staci. No, je to sice lepsi, nez kupovat karty za plnou cenu, ale pujceni vyjde lepsi - i ja bych uvital moznost si nejakou kartu pujcit, az se vratim k testovani. :)
havli
 
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon pro 05, 2011 1:18 pm

Testy SLI na bázi AFR bych omezil, nebo se na ně úplně vykašlal, nemůžeš zanást do grafu průměrů výsledek z SLI a brát jej jako něco směrodatného či ukazujícího reálné použití to prostě nejde. Nejen že pády v minimálních FPS tam občas bejvaj horší jak s jednou kartou, ale hlavně počet FPS neřiká bohužel nic o plynulosti, pokud se nezohlední MS a jak těžkej byl, tak je to v tu chvíli o ničem.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod havli » pon pro 05, 2011 1:37 pm

Prumerny grafy jsou jen cast vysledku (bohuzel zatim jedina zverejnena). Dale pak budou grafy prubehu fps a z frametimes spocitana "mira MS" a realna hratelnost.

Priklad:

bioshock medium, 1280x1024 noAA

7900GS -> 30,9 fps avg
7900GS SLI -> 56,7 fps avg

ale :idea:

7900GS -> 1,2% MS index
7900GS SLI -> 78,4% MS index

7900GS -> 30,5 "realnych fps"
7900GS SLI -> 31,8 "realnych fps"


Takze vyuzitelnost takovyho SLI je nulova (jak vsichni vime), ale jde to potvrdit i objektivnim merenim. Budou i samostatny grafy takovych "realnych fps" a nejakym zpusobem to zanesu i do souhrnnych vysledku.
havli
 
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod iDeFiX » úte pro 06, 2011 4:15 pm

havli píše:Zkouset Mafii 2 na GF6200TC..... to musi byt zazitek Ta nebezi poradne ani za nekolikanasobne rychlejsich grafikach. Ja bych jako naprosty minimum pro realny hrani videl 8600GTS. Ted si ani nejsem jistej, jestli nebyly na GF7 (a tim padem i na GF6) nejaky chyby v obraze, na X1900XTX totiz jsou

Mafii 2 jsem zkoušel na A64 3200+ 1.5GB ram a GF 7800GS agp.Jen ze zvědavosti jestli to dá (GF řady 7 nejsou ani v min. požadavcích hry)
Všechno na min. v rozlišení 1280x1024, hratelný to bylo jen s velkou dávkou trpělivosti, obvzláště zasněžený začátek hry přinášel dost velký záškuby.V další části hry už to bylo lepší, co se týče chyb v obraze těžko říct, nevšiml jsem si že by něco chybělo ale ono to souviselo s tím že i při min dohlednosti obraz pořád doskakoval.
Na GF 6200TC to bude očistec, to snad i diaprojektor dá víc fps :D
3Dfx Voodoo still lives in our hearts forever
iDeFiX
 
Příspěvky: 104
Registrován: pon říj 06, 2008 5:17 pm
Bydliště: Tam na sever

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř pro 07, 2011 12:45 pm

havli píše:Prumerny grafy jsou jen cast vysledku (bohuzel zatim jedina zverejnena). Dale pak budou grafy prubehu fps a z frametimes spocitana "mira MS" a realna hratelnost.

Priklad:

bioshock medium, 1280x1024 noAA

7900GS -> 30,9 fps avg
7900GS SLI -> 56,7 fps avg

ale :idea:

7900GS -> 1,2% MS index
7900GS SLI -> 78,4% MS index

7900GS -> 30,5 "realnych fps"
7900GS SLI -> 31,8 "realnych fps"


Takze vyuzitelnost takovyho SLI je nulova (jak vsichni vime), ale jde to potvrdit i objektivnim merenim. Budou i samostatny grafy takovych "realnych fps" a nejakym zpusobem to zanesu i do souhrnnych vysledku.



Super, jestli plánuješ toto, tak to bude ihmo jeden z nejpřínosnějších testů posledních let.

iDeFiX píše:
havli píše:Zkouset Mafii 2 na GF6200TC..... to musi byt zazitek Ta nebezi poradne ani za nekolikanasobne rychlejsich grafikach. Ja bych jako naprosty minimum pro realny hrani videl 8600GTS. Ted si ani nejsem jistej, jestli nebyly na GF7 (a tim padem i na GF6) nejaky chyby v obraze, na X1900XTX totiz jsou

Mafii 2 jsem zkoušel na A64 3200+ 1.5GB ram a GF 7800GS agp.Jen ze zvědavosti jestli to dá (GF řady 7 nejsou ani v min. požadavcích hry)
Všechno na min. v rozlišení 1280x1024, hratelný to bylo jen s velkou dávkou trpělivosti, obvzláště zasněžený začátek hry přinášel dost velký záškuby.V další části hry už to bylo lepší, co se týče chyb v obraze těžko říct, nevšiml jsem si že by něco chybělo ale ono to souviselo s tím že i při min dohlednosti obraz pořád doskakoval.
Na GF 6200TC to bude očistec, to snad i diaprojektor dá víc fps :D


V tvém případě ta Mafie nejela kvůli CPU. Bez alespoň průměrného dvoujádra se nedá provozovat ani na low. Na Radeonech X1xxx řady jede ale bohuižel artefaktí, kvůli zastaralejm driverům, které ATI nevyvíjela od vydání R600 a jen "udržovala podporu".
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod iDeFiX » stř pro 07, 2011 1:59 pm

V tvém případě ta Mafie nejela kvůli CPU. Bez alespoň průměrného dvoujádra se nedá provozovat ani na low. Na Radeonech X1xxx řady jede ale bohuižel artefaktí, kvůli zastaralejm driverům, které ATI nevyvíjela od vydání R600 a jen "udržovala podporu".

Jo to je jasný, ono je taky uvedený jako min. procík X2.Tohle byla jen taková zkouška, něco jako na jakém nejslabším HW jedou Win 7 :wink:
No když jsem pak po čase přendal uvedené komponenty do desky s pci -ex a grafika byla GF8800gt (ano to taky moc k sobě nejde) posunula se hratelnost se stejným nastavením ke znatelnému zlepšení.Karta určitě pomohla ale ideál to určitě nebyl.
3Dfx Voodoo still lives in our hearts forever
iDeFiX
 
Příspěvky: 104
Registrován: pon říj 06, 2008 5:17 pm
Bydliště: Tam na sever

Příspěvekod orange » sob pro 10, 2011 1:27 am

Takže grafy na první straně jsou opět aktuální. Nyní je tam i první a nejslabší karta pro PCIe, kterou mám a to je GeForce6200TC. Možnostmi nastavení ve hrách se celkově řadí na úroveň GeForce4MX460. Právě testuji GeForce 7300 GS2 a ta je na tom o něco lépe a zařadila se mi těsně nad FX5200 Ultra. To vše platí pro hry do r.2004. V novějších je na tom už podstatně lépe.

Seznam her pro testované karty už prostě přestává stačit, ale zatím nevím jak nacpat do tabulky dalších 8 her (Far Cry, DOOM3, F.E.A.R, GTA3: San Andreas, TES: Oblivion, S.T.A.L.K.E.R: Chernobyl, Bioshock, Witcher: SE).

Dále nemá moc smysl přidávat nové karty do tabulky <2000 protože tam už jsou stejně na maximu.

A abych doplnil k výše zmiňované Mafii2, chyb v obraze jsem si na GF6200 nevšimnul, ale fps jsou opravdu na úrovni 1-2fps i při 800x600 vše low :)
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod orange » stř úno 08, 2012 10:28 pm

Od mého posledního příspěvku již sice uplynul nějaký čas, to ovšem neznamená, že jsem na testování zanevřel. Právě naopak :) Shodou okolností jsem měl v poslední době trochu času a ten jsem testování obětoval.

Naposledy jsem psal o GF7300GS2 a dnes testuji GF7800GTX TOP. Mezi těmito kartami jsem otestoval:
Radeon X550, X600XT, X700Pro, X800Pro, X800XL, X800XT PE, X850XT PE, X1600XT, X1650XT, X1800XL, X1800XT OC, HD 2400XT, HD3470
a
GeForce 6600GT, 6800, 6800GS, 6800 Ultra, 7600GT, 8500GT

Nicméně už se dostávám do situace, kdy mi začínají chybět karty, které jsou v teoretickém výkonovém pořadí. Jmenoval bych Radeon HD4550, HD5450, HD3650, HD2400XT a Radeon X1950Pro. U GeForce je to 7800GT (příp.7900GS) a 9500GT s DDR3. HiEndy celkem mám, takže testy X1900XTX a X1950XTX, GF7950GX2 či 8800Ut chybět nebudou, ale pokud někdo máte k dispozici výše jmenované karty a chtěli byste je zařadit do mého testu, tak rád zaplatím poštovné a karty otestuji o:)

Testy jsem rozšířil až po současné tituly, naštěstí byly na STEAMU před novým rokem pěkné slevy :P Nyní jsou k dispozici výsledky také z:
Far Cry
Doom 3
F.E.A.R
GTA 3 San Andreas
TES Oblivion
S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl
Bioshock
Witcher SE
Crysis Warhead
Fallout 3
Far Cry 2
GTA 4
DIRT2
Borderlands
Mass Effect 2
Aliens vs Predator 3
S.T.A.L.K.E.R Call of Pripyat
Metro 2033
Mafia II
Witcher 2
TES Skyrim

Jsem si vědom, že má metodika není úplně průhledná a výsledky hlavně u novějších titulů jsou počítány hodně nahrubo stylem low detail = x0.3, med detail x0.5 apod. aniž bych ověřoval skutečný vliv na kvalitu, ale stále platí, že z každého testu ukládám screenshoty pro pozdější korekce. Takže tak.

Tak tady je náhled na to, jak to bude asi do týdne vypadat, nalaďte si své fullHD monitory, teď už to bude na celou šířku tabulky potřeba 8-)

Obrázek

p.s.: je tam už 103 grafických karet :twisted:
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod socket » stř úno 08, 2012 11:35 pm

pekna praca, len tak dalej :)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
socket
 
Příspěvky: 1117
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Myjavske kopanice

Příspěvekod orange » úte úno 14, 2012 9:09 pm

Jak jsem slíbil, proveden výrazný update.
enjoy :)
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod orange » pon úno 20, 2012 8:21 pm

Tady bych rád poděkoval havlimu :!: za zapůjčení některých grafik. Díky němu bude součástí testu i známý lowend X1300Pro a populární 8800GT. Bez těchto karet, by bylo srovnání poněkud ochuzeno :yep:

Dnes mi přišla také zásilka z Aukra dalších dvou lowend karet, které nesmí v mém mezigeneračním testu chybět. Jedná se o 9500GT s GDDR3 a HD5450 . Už se těším na jejich souboj s někdejším hiendem :twisted: Na cestě je také GF7900GTX, která by měla konkurovat Radeonu X1950Pro, tuto kdysi rozšířenou grafiku bohužel stále nemám :(

Tady bych rád poprosil o radu. Tak jako jsem si upravil GF7800GTX na 7800GT pomocí Rivatuneru, existuje nějaká možnost jak upravit X1950XTX na X1950Pro :?: Když už to někdo řeší, tak naopak (Pro->XTX), což je samozřejmě nemožné, ale XTX->Pro by teoreticky jít mělo. Ideálně ne přehrátím biosu. Protože mé původní pokusy s přehrátím biosu 7800GTX -> 7800GT ke správnému odebrání pipelines nevedly a pak nerad bych umrtvil svou XTX (což se stalo některým, co se snažili udělat Pro->XTX :shock: )

A na závěr trochu off topic i když ne tak úplně, testů grafik se to týká. Rád bych si poplakal nad seznamem her, které jsou, jakože nejvíce hrané viz dnešní diskuze na ehw . Že nemusím válečné akce typu COD, Battlefield, MoH apod. je můj vkus, ale aspoň vím, o co jde. Ale nad některými tituly doslova žasnu, nebo hůře vůbec neznám :* League of Legends má nejvíce hráčů? Cože? Silkroad Online, Wolfenstein:Enemy Territory, Aion, vše mezi top 25. Heroes of Newerth do metodiky?
Co to jako je? =() Z mým oblíbených her je tam snad jenom The Elder Scrolls V: Skyrim a staré GTA:SA

Ještě, že to testování dělám pro svou radost a pro těch pár, které ještě ty „staré“ šroty zajímají také. Opravdu bych dnes nechtěl dělat v profi magazínu a muset testovat v takových :puke:
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

Příspěvekod orange » ned úno 26, 2012 10:16 am

update

otestována GeForce 7800GT, Radeon X1300 Pro.

a zaměnil jsem "rank in year" z čísla vyjadřující pořadí do roku X, na procenta odpovídající výsledku pouze v daném období.
Uživatelský avatar
orange
 
Příspěvky: 150
Registrován: čtv kvě 06, 2010 3:29 pm
Bydliště: Brno - Kuřim

PředchozíDalší

Zpět na Testy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron