Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » úte bře 28, 2017 1:31 pm

Ahojte,

po dlhodobom odkladani som si konecne spojazdnil nasledovne:
celeron 533a, abit bx-133 raid, v2sli, ati rage fury pro, win 98SE a balast kolo toho. Ovladace pouzivam Fastvoodoo 2 GE. Diablo 2 sa chova divne, raz ide bez artefaktov raz zas s nimi (reboot nepomaha). Diablo 2 mam opatchovane na 1.13 kedze vyzera, ze patch 1.14 nie je s win 98SE kompatibilny. To iste to robilo aj v 3dmark 2001.

Hru som skusal pustat s option -3dfx aj bez nej - chova sa to bez rozdielu tak isto. Artefakty sa v mensom objavuju uz v menu hry. Ako teda zistim, ci mi diablo 2 bezi cez V2 SLI a nie cez ATi ? Dufam, ze to nie je HW chybou V2iek,

Prikladam screenshoty nastaveni a hry.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » úte bře 28, 2017 8:16 pm

prva vec - skusil by som nahodit posledne oficialne ovladace od 3dfx, v takto starej masinke fastvoodoo privelky zmysel nema. 3dmark by mal zobrazovat na ktorej karte ide, a diablo2 by malo mat konfigutacnu utilitku kde sa zapina glide. tiez by si mal vidiet tociace sa glide logo ked sa aplikacia zapina (pokial si ho nevypol).

pipadne si zapni permanentne 3dfx logo v glide aplikaciach, vytvor napri diablo2.bat v adresari diabla2 a daj tam
set FX_GLIDE_SHAMELESS_PLUG=1
diablo2.exe

teda ak sa exe vola diablo2, ak inak tak to adekvatne uprav, a spusti to cez ten bat.

ja na rychly test funkcnosti glide pouzivam demo Incubation, ktore sa ani nespusti pokial vsetko nefunguje na 100%.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » úte bře 28, 2017 11:38 pm

Ako spravne odinstalovat fastvoodoo ? Mas prosim ta link na ofiko 3dfx drivre ? Skusim najprv toto, ako si poradil.

Vdaka. :)
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » stř bře 29, 2017 12:09 pm

myslim ze maju normalne uninstaller v control paneli add/remove. ovladace su na FF's (last reference driver).

mas matched sli, predpokladam?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » stř bře 29, 2017 12:47 pm

Tak preinstaloval som to na latest ofiko drivre - 27 Jan 2000 3dfx Voodoo2 V3.02.02 Latest reference Driver, DirectX 7 z FF.de

Karty mam obe matched 2 x 12mb, na vyrobcu si nespomeniem, krabicu mam niekde odlozenu.

Diablo sa chova tak isto (ked spustim normalne) a navyse je asi zla syntax v tom batku. Ked som startol incubation cez 3dfx tak v hre boli artefakty podobne tym v Diable. Ked som startol bez 3dfx hra bezala bez artefaktov (screen z incubation nemam, lebo ked som ho capturol tak v mspainte mi ukazalo len ciernu obrazovku) :cry:

Obrázek
Obrázek
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » stř bře 29, 2017 1:32 pm

ano, chyba tam "set" doplnil som to do toho mojho postu. ale glide bezi, takze aspon nieco - teraz skus vypnut sli a uvidime, ale zacinam sa obavat ze je to bud zlym sli kablom alebo ze odchadza jedna karta.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » stř bře 29, 2017 6:14 pm

Tym vypnutim myslis vybratie jednej karty, odpojenie SLI kabliku a skusit to len s jednou a potom druhou ? Je potrebne nieco menit, co sa tyka ovladacov alebo inych nastaveni ?

Vdaka.
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » čtv bře 30, 2017 9:52 am

sli sa da vypnut aj v tom V2 control paneli, viz predposledny obrazok prveho postu. pokial artefakty zmiznu, tak prva (primarna) karta je ok, a nieco sa deje so sekundarnou (bud zly pci slot, zly sli kablik, alebo umierajuca karta).
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » čtv bře 30, 2017 12:28 pm

Chova sa to divne. Vyzera, ze primarna karta je OK, po vypnuti SLI v ovladacoch bezalo Diablo aj Incubation bez artefaktov. Ked som vybral primarnu a nechal tam len sekundarnu, artefakty sa znova objavili, co ma privadza k tomu ze problem bude bud s kartou alebo PCI slotom. Skusal som este obe (v poradi akom boli) presunut o 1 PCI slot vyssie, no teraz pre zmenu mi windows detekuje len 1x voodoo2 kartu :(

Inak su to asi Skywell Magic 3D II, maju hnede PCB a napis Magic 3D II.

Niekde doma by som mal mat este tieto 2, udajne nove a nepouzite tak ich idem najst a vyskusam zapjit presne ako boli tie Skywellky:

Inak davam do pozornosti, ze kupim pre istotu dalsie V2ky, najlepsie matched SLI (skusil by som aj jednu Skywell Magic 3D II), priplatim si, tak ma nenechajte v stychu :cry:
viewtopic.php?f=13&t=3059

Obrázek
Obrázek
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » čtv bře 30, 2017 4:17 pm

skus tu ktora robila problemy samostatne v slote kde bola ta funkcna. ak bude artefaktit, tak je asi po nej.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » čtv bře 30, 2017 5:59 pm

Mal si pravdu, artefakti len ta jedna :( prikladam este foto, viete mi prsne urcit typ a vyrobcu ? Inak na pravej spodnej strane kde su take tri vyrezy som si vsimol (asi) odlupnuty miniaturny kusok PCB z prednej strany vid posledna foto, je to pod suciastkami oznacenymi c174 a c173, moze to byt tym ? dalo by sa to nejak fixnut ?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » čtv bře 30, 2017 8:01 pm

ten vyrez by nemal byt na zavadu. karta je takmer urcite Trust/Skywell Voodoo Dragon 2 Magic 3D II, viz 600-0027-03 na FF's. pokial nevidis nijake poskodenia tak je to takmer urcite pamat, co sa opravit da, ale pre bezneho cloveka to rentabilne nebude (ale ak vies pajkovat a mas iny hw ktory mozes kanibalizovat tak by to slo).

cize bud ine sli, alebo zohnat druhu taku kartu, a dnes zohnat akekolvek v2 sli za nie nenormalnu cenu je celkom problem.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » čtv bře 30, 2017 8:26 pm

A ty nahodou jednu Trust/Skywell Voodoo Dragon 2 Magic 3D II nemas ? :) aby som mohol ficat s5 na SLI. Tie ostatne 2 co mam, som kupil ako nepouzite, tie si chcem nechat vo vitrinke :(

Popripade zrusim povodne vlakno v bazari a vytvorim, ze chcem kupit teda len Trust/Skywell Voodoo Dragon 2 Magic 3D II.

Dik.
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » čtv bře 30, 2017 10:30 pm

skywell urcite nemam, a sanca ze sa presne taka niekde vyskytne je pomerne nizka, ale mozes skusit na bazari Falconfly's alebo Vogons, mozno motyka vystreli. ale skusme pozriet ebay.. no aha na to. cena je poriadne mastna, ale je tam sanca dohodnut lepsie postovne a snad dat offer za menej - byt tebou, asi zatnem zuby a idem do toho, o moc lepsie to aj tak uz nebude, V2 pod 25E na ebayi (plus postovne) som uz nevidel ani nepamatam.

uz som to spomenul, keby som vedel ze tie ceny takto vystrelia, pred tymi cca 5 rokmi kupujem na kila a dnes uz len predavam.. ale to by sme asi mohli povedat o hocicom.


mimochodom, ten rus este stale predava, a cenu stale navysuje - mal som kupit kym to daval za tych 27 ci kolko to bolo, daamit. zda sa ze realita dnesneho dna je skratka V2 za 50 babek.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » čtv bře 30, 2017 10:49 pm

Jj tieto som uz zaregistroval :) nevadi ze maju 100MHz pamati, ked ta moja ma 90MHz ? Chcem matched SLI pokial to bude mozne
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » čtv bře 30, 2017 11:09 pm

pamate by vadit nemali (niekedy mas rozdielne aj na jednej karte), rozhodne nie na default taktoch.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » pát bře 31, 2017 11:36 am

Ahoj,

co tato ?
http://www.ebay.com/itm/201863813001?ul_noapp=true

pcb vyzera identicky akurat nalepka zozadu je ina ..na mojej je len VOODOO2 12 MB, on tam ma napis vid foto.
p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » pát bře 31, 2017 12:34 pm

tiez verim tomu ze by nebol problem provozovat to ako matched sli spolu s tou jednou funkcnou ktoru uz mas. ale pozor, predajca neuvadza postovne, a ani ci je ochotny posielat mimo nemecka, takze to bude treba vopred zistit. pokial pouzije nejaku normalnu postovu sluzbu, tak by to mohlo vyjst na nejakych 55E, cize o nieco lacnejsie ako ten bulhar ktoreho som linkol ja (aj ked tam to tiez hodne zavisi na com by bol ochotny sa dohodnut). v kazdom pripade to bude pomerne draha V2 - ale na druhu stranu, ked sa chce clovek zabavit s retro hw, tak par eur hore dole raz za cas az taka katastrofa nieje.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod p1trson » čtv zář 07, 2017 4:16 pm

p1trson
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř črc 17, 2013 5:24 pm
Bydliště: Kosice

Re: Diablo 2 artefakty - V2 SLI

Příspěvekod ps47 » čtv zář 07, 2017 4:44 pm

jj, ako uz bolo spomenute, realita dnesneho dna je v2 za 50. ale pokial to beries ako jednorazovu zalezitost, tak to az taka katastrofa nieje.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7887
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA


Zpět na Hry & 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron