Esoteria

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

Příspěvekod ps47 » ned pro 23, 2007 5:30 pm

Ren píše:V1 nemaje, nemuzu vyzkouset sam. Znamena to, ze ani V2 neni ta spravna cesta?

tazko povedat.momentalne situacia vyzera nasledovne:

1.
-existuje funkcny retail 3dfx patch?
-ak ano,bude sa dat zohnat?
-pojede na v2?
-bude v2 fungovat na RenPC?

2.
-bude sa dat prequel 3dfx rozbehnut na v1?
-ak nie bude sa dat rozbehnut na v1?
-ak ano,bude sa dat v1 rozbehnut na RenPC? (libra+postovne z ebaye,no issue)

v1 idem testnut dnes..


edit: tak na v1 pod win9x to konecne fici na 100%.na xp to testnem zajtra (musim dat dokopy zostavu ktora je kompatibilna s voodoo1 a zaroven rozbehne xp,testovacia masinka je totiz K7 a tu v1 proste neskousne),ale predpokladam ze to tiez pobezi (kompatiblita s xp v tomto pripade nieje problem,teda aspon to tak vyzera)..

takze momentalne otazka znie (a ak sa nam nepodari zohnat retail 3dfx patch alebo nieco podobne tak sa to uz nezmeni): dokazes rozbehnut na svojom pc voodoo1? funkcny xp (dokonca xp64,pripominam :wink: ) ovladac existuje,otazka je hw kompatibilita,posledna zostava kde bola v1 reportnuta ako fully working bol nejaky celer 1700..ista vyhoda tu je,mas intel,a ten by na tom mal byt najlepsie.


skoda ze na ebayi akurat nic nieje :x
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » ned pro 23, 2007 5:48 pm

Diky, ja vedel, ze jestli to nekdo dokaze, budes to Ty..;-) Patch uz jsem hledal davno, zadny neexistuje. Ale podle toho co rikas, to proste natvrdo hleda V1, to uz jsem nekde videl. :?
jj, jeste kdyz jsem to vcera psal, jedna na eBay byla. A tyden nebo dva zpet TM30 na FF prodaval svoje V1.. :evil: Urcite tam mel nejake lepsi. Jaka je nejaka "hezci" V1? Kdyz uz to mam shanet..:-D

/edit: Kdyz rikas jede, myslis plnou nebo Prequel?
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » ned pro 23, 2007 6:27 pm

voodoo1 to natvrdo nehleda,pretoze sa to spusti aj na v2,problem je v tom ze je to spatne napsane,nieco niekde nezapadne a na v2 to skoro hned stuhne (ale grafika vypada bezchybne,obe dve vteriny :bgrin: ).mam pocit ze teoreticky mohla hra mat dve retail verzie,jednu non3dfx a druhu 3dfx,momentalne skumam aj tuto moznost..a este znova skusim v2,mam par napadov ktore by mohli zabrat.

mimochodom,pod win9x voodoo1 mirumilovne koexistuje s voodoo3 (onboard) ako primarnou grafikou,zatial ziadne problemy (dost ma to prekvapilo,v2+v3=no boot) :D

..bol to prequel,ale plna mi bezala cez prequel 3dfx exe (v robote cez zeckov wrapper,ako som spominal,skoro ziadne texturky ale bezat to bezi),takze by nemal byt problem,este testnem.

inak myslim ze na FF's je uz vypredane,co sa v-jednicek tyce :(
Naposledy upravil ps47 dne ned pro 23, 2007 7:57 pm, celkově upraveno 2
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » ned pro 23, 2007 7:37 pm

jj, to je. Jedina, ktera me tam zaujala, byla Skywell 8MB. Umi 800x600? Ty prece jednu 8MB V1 mas..

Dve retail verze..Mno, moc bych tomu neveril, nakonec byl zazrak, ze tehdy vubec vysla, takze..V kodu je totiz uz od zacatku par zasadnich chyb (sound lag), ktere se nikdy nepovedlo opravit, a vyzadovaly by prepsani engine od zakladu. Presto to slo do prodeje..:-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » ned pro 23, 2007 8:37 pm

jj,8mb v1 zvlada aj 800*600 (dobre ze hovoris,idem rovno vyskusat).inak zda sa ze v2+prequel 3dfx exe=no deal,asi definitivne.dobra sprava je ze budeme mat k dispozici funkcne retail 3dfx exe,uvidime ci to kusok nepomoze :D

edit: prechod z v1 4mb na v1 8mb bol uspesny,control panel okamzite nacital aj 800*600 (co som teda dost cumel),hitman1 800*600 bezi,a esoteria tiez,takze ak chces zabit dve muchy jednou ranou,kludne chod do nejakej peknej 8mb verzie.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » ned pro 23, 2007 9:11 pm

To nevim, jestli budu mit takove stesti, ze az se na eB objevi V1 bude rovnou 8MB. Nemas doma nejakou navic? :-) Nebyl by pripadne problem doosadit PCB, pokud bude misto, ale Esoteria stejne beha jen 640x480. Co myslis tim "funkcne retail 3dfx exe"?

/edit: B@rt prodava V1, ale jestli by mi ji poslal...Da se jakakoli V1 doosadit na 8MB? Uz si rozhodne nepamatuju, jestli volne sloty na pameti byly na vsech PCB..
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » ned pro 23, 2007 9:28 pm

volne sloty ma len malo v1..bezna 4mb varianta sa objavuje na ebayi pomerne casto,staci chvilku davat pozor..

ad fungujuce retail 3dfx exe,myslim tym toto :twisted: .ak ma pamat neklame (plnu verziu mam len v robote,doma to stahujem len teraz),tak taketo exe v tej tvojej retailke nebolo..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » ned pro 23, 2007 9:37 pm

:shock: To je jina verze non3Dfx exe...:? Takze nam nepomuze, ale je dukazem, ze prece jen je vic verzi..

Add 8MB V1, asi jsem se unahlil, proc se za ni honit, kdyz mam doma V2SLI? Asi se spokojim s prvni, co sezenu. A Gainward Dragon 1000 mi zni dobre, az ho osadim chladicema z vadneho Dragona 3000, zapadne krasne do sbirky..:-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » ned pro 23, 2007 11:38 pm

tiez pravda..checkol som to,jj,je to sw exe,chlapek sa sekol.uz som poslal spravu,snad to na druhy pokus uploadne spravne..

edit: mala otazka-ked spustis esoteria.exe,spusti sa ti sw verzia?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon pro 24, 2007 12:04 am

jj, spusti, kdyz mam compatibility mode na W9x. Ale jen s tim starym, ten novy od Tebe, o 13kB vetsi, ne-e.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pon pro 24, 2007 12:17 am

3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon pro 24, 2007 12:34 am

Neco..To "neco" bude asi poradne prekvapeni..Kdyz uz jsem ve starych Win, disassembloval jsem oba ty exe. Ta moje verze byla zkompilovana o temer rok pozdeji z uplne jineho kodu!
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pon pro 24, 2007 1:14 am

no peekne..takze delba prace: ty si skus zohnat voodoo1,a ja idem otravovat zecka,snad z neho vytiahnem ako to sprovoznit na jeho wrapperi,pripadne rovno cely novy release.

funfunfuun :mrgreen:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon pro 24, 2007 3:09 am

jj, ja V1 sehnal uz predtim, domluvil jsem se s B@rtem na tom Dragon 1000. Co dal? :-)

/edit: Odpoledne jsem koukal na ten no-CD fix, abys nemusel pouzivat Prequel exe. Zadna slava, ma to nejakou vlastni ochranu, nic obecne rozsireneho. Urcite by se to dalo, ale trvalo by to dlouho.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pon pro 24, 2007 1:03 pm

Ren píše:jj, ja V1 sehnal uz predtim, domluvil jsem se s B@rtem na tom Dragon 1000. Co dal? :-)

achaa,to mi nejak uslo.good,uvidime ci ju rozbehnes..ad nocd,nekasli sa s tym,momentalne by nas to stejne nikam neposunulo.teraz ma najviac zaujima ci chalan z FF's nahodou stabilne nerozbehne svoju originalku na voodoo2 cez prequel 3dfx exe (zatial to ale vyzera blede :roll: )..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon pro 24, 2007 2:47 pm

Koukam, ze jsi z toho udelal otazku sve cti..;-)

Ale tohle nedava vubec smysl. Porovnal jsem jeste estpreq.exe a vis co? To je nejmladsi verze enginu, skoro by se dalo rici nejposlednejsi patch. Je hodne podobna nasi verzi, jen neobsahuje praci s CD a je tam par zmen v praci se siti (to jsou ty nejvetsi zmeny, pak je tam samozrejme jeste asi miliarda mensich, neidentifikovatelnych). Kazdopadne jeho a nase verze asi nebude interoperabilni, podle vseho ma jinak ulozena data.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pon pro 24, 2007 5:10 pm

jj,to ze cez jeho verziu cesta asi nevede som uz pochopil (preq exe zatial ani nespustil,ktovie kde je pes zakopany)..ako som povedal,uvidime ci u seba rozbehnes hw voodoo1 glide,ak nie,este stale je tu zeckov wrapper,snad z toho tiez nieco vzide.

..otazka cti,heh,ani nie,toto je proste sposob akym fungujem,sam od seba malokedy nieco robim,ale ked ma niekto zameria na nejaky ciel,tak ma to aktivuje a potom som (skoro) nezastavitelny :lol:

vzdy som uvazoval ako by to vyzeralo keby som bol napr. pravou rukou nejakeho diktatora,asi hodne zaujimavo.. :twisted:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon pro 24, 2007 5:15 pm

Hey, to zni jako dobry job..Kde maji volna mista..? :lol:

/edit: V1 by mela dorazit nekdy pristi tyden, tohle je tak hloupy obdobi v roce, ze vetsina sveta nefunguje..:-(
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » čtv led 01, 2009 4:22 pm

znova som sa trocha pohral s esoteriou (a dalsimi starinami),a podarilo sa mi to rozbehnut aj cez dgvoodoo (treba dat dx9 rendering,cez standardny dx7 to nebezi vobec),nanestastie problem ktory ma zeckov glide wrapper ostava (tzn ziadne 3D) :( ..ale aspon uz viem pomenovat problem (pravdepodobne),je nutne aby wrapper podporoval "compare to bias depth testing mode",bez toho sa nepohneme..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » ned dub 18, 2010 12:15 am

..tak teraz mam zaujimavu spravu,hral som sa s voodoo2 pod win7 (pouzivajuc najnovsi koolsmokyho ovladac z 20/02/2010),napadlo ma vyskusat esoteriu (prequel 3dfx),a na moje prekvapenie bezi bez problemov,tzn zamrz po prechode do 3d ktory som az doteraz mal s akymkolvek v2 ovladacom sa uz nekona..otazka je iba ci je to novsim ovladacom,novsim windowsom,alebo kombinaciou oboch.

tzn,ak mas pc ktore je z hw hladiska kompatibilne s v2,staci nahodit win7 (32bit),a esoteria by sa mala rozbehnut.. :D


edit: prihodil som aj druhu v2,a SLI funguje,ale esoterii sa to nepaci-zamrzy sa vratili,a nepomohlo ani odstranenie sekundarnej karty..evidentne je to citlive az strach.v kazdom pripade ale mozem potvrdit ze kym som nahodil druhu v2 tak to behalo bezchybne.. :roll:


edit2: po dlhsom dokladnom testeni som na nic neprisiel,je to uplne random,ked sa spusti tak ide a v pohode sa da exitnut a spustit znova,ale ked sa restartne pc tak zasa mrzne,po niekolkych restartoch zasa ide..tudiz nepouzitelne.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7927
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

PředchozíDalší

Zpět na Hry & 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron