Carmageddon problem

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

Příspěvekod anderek79 » pát pro 16, 2011 12:29 am

socket píše:ja by som ihned odstranil windows ME a nahodil tam 98, usetris si vela nervov. :D


Zkoušel jsem všemožně laborovat s grafikama ale prostě ty milenia tam nechcou ani za nic. Voodoo sem vytahnul nic instalace furt cerna, pak sem vzal vytahnul GF4Ti a zapnul integrovanou a stejne pak sem tam dal Radeon 9250 a to same tak zkusim ty 98SE jak se to bude chovat jestli to tam vubec dostanu... :-D Ja už si tady připadam jako pracovník vědeckého zkušebního ústavu...
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod havli » pát pro 16, 2011 1:23 am

Na primarni grafice skoro nezalezi, mne chodila V2 se vsim krome matrox G200 a G400 (tam se nepovedlo rozjet SLI, single V2 ano). Pro win98 se mi osvedcily ovladace FastVoodoo2 V4.6. Napred rozhodne vyzkousej, jestli je karta vubec funkcni..... to je zaklad.

Ohledne carmageddonu bohuzel poradit nemuzu, nikdy jsem ho nehral. Jen 2 - a ta chodi pres glide bez vetsich problemu.
havli
 
Příspěvky: 1252
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod anderek79 » pát pro 16, 2011 1:54 am

Takže 98SE sem musel spustit instalační proces přes soubor setupcor instalace proběhla v pořádku ale systém při bootování zatuhává stejně jako Win ME. Někde bude problém s HW. :(
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod ps47 » pát pro 16, 2011 1:55 am

vypnut v biose hyperthreading? mam pocit ze win9x ho nepodporuje.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » pát pro 16, 2011 10:04 am

Jeste jeden detail.... kolik mas RAM? Win98 umi defaultne jen 512MB, po nainstalovani se nechaj patchnout na 1GB. Takze jestli mas vic, zkus pro zacatek 512. :wink:
havli
 
Příspěvky: 1252
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod anderek79 » pát pro 16, 2011 2:07 pm

Takže jelikož mám doma dost harampádí tak sem teda vypnul hyperthreading a dal tam 512 DDR400 systém se chová pořád stejně při klasické instalaci jak WIN98SE tak WIN ME padá počítač do černé obrazovky... Netušil jsem že instalace WIN 98 bude takový problém protože jsem je kdysi bez problému instaloval na svůj starý počítač AMD1600XP s 512RAM a deskou MSI SIS... Poraďte prosím....


Jěště mám jednu možnost. Mám jěště jeden počítač Duron 850Mhz + 256 SD Ram + deska FIC AZ11EA + 8,4GB ATA Disk. Tak bych mohl zkusit rozjet ty 98SE na této sestave ale díval jsem se na podporu pro tuto desku a je poměrně chabá. A jěště jsem četl že chipset VIA KT133 který je na té desce taky není moc dobrý.
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod ps47 » pát pro 16, 2011 5:09 pm

toto uz poukazuje na nejaky problem s hardwarom (napr nekompatibilita),instalacia win9x za normalnych okolnosti nieje ziaden problem.


na tom durone 850 s 256mb by win9x malo bezat bez problemu.kt133 chipset nijak nevybocuje z normalu tej doby,takze by som sa toho tiez nebal..pozor,ked tam budes nahadzovat voodoo2 driver,pouzi 3dfx Voodoo2 V3.03.00b (ten uplne najnovsi nieje kompatibilny s K7 athlonmi/duronmi).
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod anderek79 » pát pro 16, 2011 5:31 pm

Je to zvláštní že to nejde nahrát na tu sestavu protože ta deska má plnou podporu 98ček a zkoušel jsem tam vrazit i ten starý ATA disk ale problém zůstal. Tak jdu zkusit toho durona potrápit.
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod ps47 » pát pro 16, 2011 5:53 pm

bohvie aku verziu mas,ak je to nejaka kompilacia zlepena nejakym odbornikom,tak mozu nastat problemy..najlepsie by bolo 1:1 nedotknute iso win98se.


v kazdom pripade,nieje nutne pri kazdej odpovedi pouzivat "quote",za normalnych okolnosti staci Obrázek.tema precistene.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » pát pro 16, 2011 6:00 pm

Vzacne muze nastat nekompatibilita HW s win98, pred lety se mi to stalo. Byla to nejaka pochybna deska ECS s chipsetem SiS730 - a tam neslo win98 rozjet za zadnou cenu. XP sly, takze hw problem to nebyl. Ale to je opravdu vzacnej pripad, za ty roky, co se hrabu v PC, jsem jen jednou narazil na takovej problem. Taky bych to videl na nejakym zpusobem spatnou instalacku win.
havli
 
Příspěvky: 1252
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod anderek79 » pát pro 16, 2011 6:46 pm

Takže instalace WIN 98SE na durona se podařila tak na te desce od asusa asi bude někde problém... Jdu instalovat ovladače.
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod anderek79 » pát pro 16, 2011 10:00 pm

Tak jsem zjistil že karta je asi nefunkční protože Quake 2 demo mi při startu píše Error UDP_opensocket: socket
Když jsem kartu vytáhnul a dal do stejného slotu tu druhou voodoo 2 tak ve windows uplně zmizí jakoby tam nebyla.
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod anderek79 » pát pro 16, 2011 10:18 pm

Tak teďka jsem tam nahrál direcx 8.1 co byl na cedečku od GTA3 a už to šlape plně v 3DFX!!!!! Hoši dneska se asi ožeru sem happy!!!! Stáhnul jsem demo carmageddon splat pack které má podporu 3dfx a jede to! I když jsem na stránkách podpory četl že ta hra není kompatibilní s VooDoo2.
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod ps47 » pát pro 16, 2011 11:05 pm

gta3 3dfx nepodporuje.. -_-

ja na test funkcnosti glide a opengl pouzivam unreal a glquake.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod anderek79 » sob pro 17, 2011 12:00 am

Jo to je jasne že nepodporuje. Teďka jsem nechal počítač chvíli jet a když spustím ten carmageddon tak se buď vypne monitor jakoby černá obrazovka nebo se objeví barevné tečky a v horním levém rohu trojůhelník... :-(
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod ps47 » sob pro 17, 2011 12:09 am

ako som povedal,treba tam strcit voodoo2 (zapojit pass through kabel,na to sa niekedy zabuda),nainstalovat ovladac,skontrolovat ci je karta spravne zobrazena v devmanageri (ma byt medzi multimedia zariadeniami ako zvukovka a podobne),nahodit unreal tournament demo (zdarma hocikde na nete) a skusit spustit pod glide.

nema zmysel skusat pokrocile veci kym ani nevieme ci karta naozaj funguje.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7959
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod anderek79 » sob pro 17, 2011 1:43 am

Tak demo UT jsem nainstaloval a šlape bez problému nastavil sem glide 800x600 16bit a karta se zahřála :-). Ten Carmageddon bude asi problém jěště rozjet vypadá to na konflikt se zvukovkou... :-(
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod anderek79 » sob pro 17, 2011 9:08 pm

Dneska jsem celý počítač o5 přeinstaloval nahrál čistě ovladače a demo Carmageddonu a zase po spuštění barevné tečky na obrazovce a v rohu trojůhelník. Nechápu to když mi to včera chvíli jelo. UT demo jede bez problémů. Tady máte odkaz tak to někdo prosím vyzkoušejte jestli Vám to bude šlapat díky.

http://www.fileplanet.com/10605/downloa ... -Pack-Demo
anderek79
 
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm

Příspěvekod havli » sob pro 17, 2011 9:55 pm

To nalinkovany demo jsem zkusil na PIII 700 / 512MB RAM / voodoo3 / win98. Funguje normalne......ale bez 3d akcelerace, vsak je to jen cista DOS verze, 3dfx nepodporuje.
havli
 
Příspěvky: 1252
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod wolf00 » sob pro 17, 2011 10:22 pm

skousel jsi i jine hry co z te doby co maji podporu pro 3dfx ? tady na te strance je patch pro shadow warriora .. skus jestli ti to bude fungovat
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

PředchozíDalší

Zpět na Hry & 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků