Carmageddon problem

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

socket píše:ja by som ihned odstranil windows ME a nahodil tam 98, usetris si vela nervov. :D
Zkoušel jsem všemožně laborovat s grafikama ale prostě ty milenia tam nechcou ani za nic. Voodoo sem vytahnul nic instalace furt cerna, pak sem vzal vytahnul GF4Ti a zapnul integrovanou a stejne pak sem tam dal Radeon 9250 a to same tak zkusim ty 98SE jak se to bude chovat jestli to tam vubec dostanu... :-D Ja už si tady připadam jako pracovník vědeckého zkušebního ústavu...

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Na primarni grafice skoro nezalezi, mne chodila V2 se vsim krome matrox G200 a G400 (tam se nepovedlo rozjet SLI, single V2 ano). Pro win98 se mi osvedcily ovladace FastVoodoo2 V4.6. Napred rozhodne vyzkousej, jestli je karta vubec funkcni..... to je zaklad.

Ohledne carmageddonu bohuzel poradit nemuzu, nikdy jsem ho nehral. Jen 2 - a ta chodi pres glide bez vetsich problemu.

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Takže 98SE sem musel spustit instalační proces přes soubor setupcor instalace proběhla v pořádku ale systém při bootování zatuhává stejně jako Win ME. Někde bude problém s HW. :(

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8047
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

vypnut v biose hyperthreading? mam pocit ze win9x ho nepodporuje.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Jeste jeden detail.... kolik mas RAM? Win98 umi defaultne jen 512MB, po nainstalovani se nechaj patchnout na 1GB. Takze jestli mas vic, zkus pro zacatek 512. :wink:

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Takže jelikož mám doma dost harampádí tak sem teda vypnul hyperthreading a dal tam 512 DDR400 systém se chová pořád stejně při klasické instalaci jak WIN98SE tak WIN ME padá počítač do černé obrazovky... Netušil jsem že instalace WIN 98 bude takový problém protože jsem je kdysi bez problému instaloval na svůj starý počítač AMD1600XP s 512RAM a deskou MSI SIS... Poraďte prosím....


Jěště mám jednu možnost. Mám jěště jeden počítač Duron 850Mhz + 256 SD Ram + deska FIC AZ11EA + 8,4GB ATA Disk. Tak bych mohl zkusit rozjet ty 98SE na této sestave ale díval jsem se na podporu pro tuto desku a je poměrně chabá. A jěště jsem četl že chipset VIA KT133 který je na té desce taky není moc dobrý.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8047
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

toto uz poukazuje na nejaky problem s hardwarom (napr nekompatibilita),instalacia win9x za normalnych okolnosti nieje ziaden problem.


na tom durone 850 s 256mb by win9x malo bezat bez problemu.kt133 chipset nijak nevybocuje z normalu tej doby,takze by som sa toho tiez nebal..pozor,ked tam budes nahadzovat voodoo2 driver,pouzi 3dfx Voodoo2 V3.03.00b (ten uplne najnovsi nieje kompatibilny s K7 athlonmi/duronmi).
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Je to zvláštní že to nejde nahrát na tu sestavu protože ta deska má plnou podporu 98ček a zkoušel jsem tam vrazit i ten starý ATA disk ale problém zůstal. Tak jdu zkusit toho durona potrápit.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8047
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

bohvie aku verziu mas,ak je to nejaka kompilacia zlepena nejakym odbornikom,tak mozu nastat problemy..najlepsie by bolo 1:1 nedotknute iso win98se.


v kazdom pripade,nieje nutne pri kazdej odpovedi pouzivat "quote",za normalnych okolnosti staci Obrázek.tema precistene.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Vzacne muze nastat nekompatibilita HW s win98, pred lety se mi to stalo. Byla to nejaka pochybna deska ECS s chipsetem SiS730 - a tam neslo win98 rozjet za zadnou cenu. XP sly, takze hw problem to nebyl. Ale to je opravdu vzacnej pripad, za ty roky, co se hrabu v PC, jsem jen jednou narazil na takovej problem. Taky bych to videl na nejakym zpusobem spatnou instalacku win.

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Takže instalace WIN 98SE na durona se podařila tak na te desce od asusa asi bude někde problém... Jdu instalovat ovladače.

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Tak jsem zjistil že karta je asi nefunkční protože Quake 2 demo mi při startu píše Error UDP_opensocket: socket
Když jsem kartu vytáhnul a dal do stejného slotu tu druhou voodoo 2 tak ve windows uplně zmizí jakoby tam nebyla.

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Tak teďka jsem tam nahrál direcx 8.1 co byl na cedečku od GTA3 a už to šlape plně v 3DFX!!!!! Hoši dneska se asi ožeru sem happy!!!! Stáhnul jsem demo carmageddon splat pack které má podporu 3dfx a jede to! I když jsem na stránkách podpory četl že ta hra není kompatibilní s VooDoo2.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8047
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

gta3 3dfx nepodporuje.. -_-

ja na test funkcnosti glide a opengl pouzivam unreal a glquake.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Jo to je jasne že nepodporuje. Teďka jsem nechal počítač chvíli jet a když spustím ten carmageddon tak se buď vypne monitor jakoby černá obrazovka nebo se objeví barevné tečky a v horním levém rohu trojůhelník... :-(

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8047
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ako som povedal,treba tam strcit voodoo2 (zapojit pass through kabel,na to sa niekedy zabuda),nainstalovat ovladac,skontrolovat ci je karta spravne zobrazena v devmanageri (ma byt medzi multimedia zariadeniami ako zvukovka a podobne),nahodit unreal tournament demo (zdarma hocikde na nete) a skusit spustit pod glide.

nema zmysel skusat pokrocile veci kym ani nevieme ci karta naozaj funguje.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Tak demo UT jsem nainstaloval a šlape bez problému nastavil sem glide 800x600 16bit a karta se zahřála :-). Ten Carmageddon bude asi problém jěště rozjet vypadá to na konflikt se zvukovkou... :-(

anderek79
Příspěvky: 28
Registrován: sob črc 23, 2011 5:55 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anderek79 »

Dneska jsem celý počítač o5 přeinstaloval nahrál čistě ovladače a demo Carmageddonu a zase po spuštění barevné tečky na obrazovce a v rohu trojůhelník. Nechápu to když mi to včera chvíli jelo. UT demo jede bez problémů. Tady máte odkaz tak to někdo prosím vyzkoušejte jestli Vám to bude šlapat díky.

http://www.fileplanet.com/10605/downloa ... -Pack-Demo

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

To nalinkovany demo jsem zkusil na PIII 700 / 512MB RAM / voodoo3 / win98. Funguje normalne......ale bez 3d akcelerace, vsak je to jen cista DOS verze, 3dfx nepodporuje.

Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

skousel jsi i jine hry co z te doby co maji podporu pro 3dfx ? tady na te strance je patch pro shadow warriora .. skus jestli ti to bude fungovat
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32

Odpovědět