Nabídka ATI Grafická karta 18700

Zajímavé aukce 3dfx HW, které se vyskytly na internetu (e-bay, aukce, ....)

Moderátor: Moderátoři

Nabídka ATI Grafická karta 18700

Příspěvekod AshiChu » úte srp 12, 2008 7:11 pm

Na níže uvedené adrese je popsána Grafická karta ATI kterou jsem našel v bordelu :) . Jelikož je to úplně první Grafika od ATI a toto já nezbírám, napadlo mě jestli by jí někdo zde nechtěl. Samozdřejmě nemá žádnou cenu, protože funkčnost není jistá, ale pokud by mi za ní někdo alespoň nějakou částku nabídl budu rád. Tedy alespoň za poštovné :D

http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=21562
Naposledy upravil AshiChu dne pon srp 18, 2008 10:42 pm, celkově upraveno 1
AshiChu
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte srp 12, 2008 7:02 pm
Bydliště: Broumov 1., Generála Svobody 14.

Příspěvekod no-X » úte srp 12, 2008 8:05 pm

První grafický čip od ATI je 16800 :wink:

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=1
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod AshiChu » úte srp 12, 2008 8:17 pm

Tak je to tedy druhá Grafika :) já vím že celkově to není první jelikož ATI začala nejdříve s integrovanými grafikami.
AshiChu
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte srp 12, 2008 7:02 pm
Bydliště: Broumov 1., Generála Svobody 14.

Příspěvekod wizzy » stř srp 13, 2008 7:13 am

Chuděra, musela někde zvlhnout... Těmi přepínači se většinou přepínalo jestli výstup bude CGA nebo Hercules. A možná taky, jestli ten kompozitní video výstup je PAL/NTSC... Ale bez manuálu jen střílím od boku...
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod Bob van Sikorski » stř srp 13, 2008 4:30 pm

tohle nedělá zvlhnutí. úplně stejně mi vlní tišťák v "Nu pogodi" z roku 1986. prostě stáří.
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm
Bydliště: Poděbrady

Příspěvekod Vlask » čtv srp 14, 2008 3:49 pm

Tsss takovej unikat a nikdo ho nechce :?
Tak ja zacnu na cene za postovne - 100,- Kč.....
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Příspěvekod AshiChu » pon srp 18, 2008 10:45 pm

Nu dobrá tedy ještě chvíli počkám a pokud se nikdo jiný neozve tak se s vámi domluvím o zaslání té Grafiky.
AshiChu
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte srp 12, 2008 7:02 pm
Bydliště: Broumov 1., Generála Svobody 14.

Příspěvekod AshiChu » pát srp 22, 2008 6:50 pm

No jelikož se tedy nikdo jiný neozval tak tato Grafika poputuje k Vlask. Ale měl bych jednu připomínku :) . Pokud je možnost jí nějak otestovat pak rád bych věděl zda ještě vůbec funguje :D .
AshiChu
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte srp 12, 2008 7:02 pm
Bydliště: Broumov 1., Generála Svobody 14.

Příspěvekod Vlask » pon srp 25, 2008 9:12 pm

AshiChu píše:No jelikož se tedy nikdo jiný neozval tak tato Grafika poputuje k Vlask. Ale měl bych jednu připomínku :) . Pokud je možnost jí nějak otestovat pak rád bych věděl zda ještě vůbec funguje :D .


No jestli ju sezere muj hercules monitor, tak ohlasim i vykon. Stejne mi tam jeste lezi i EGA Wonder, tak to vezmu oboji naraz, jen kdo ma tahat ten monitor zpod toho pracovniho stolu, kdyz je tam vsude tolik prachu a bordela :)
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Příspěvekod Vlask » čtv srp 28, 2008 6:52 pm

Tak karta normalka funguje a kupodivu i mnohem lepe nez o trosku novejsi EGA Wonder 800+ na kterem neslo ani poznat kde je kurzor, natozpak videt vysledky, nakonec sem musel pouzit vypis do txt souboru. Bohuzel z karty nedostanu bios, dumpbios vytvori krasny prazdny soubor. Vykonove si nevede nejhur, takovej prumer. Viz dva veeelmi dlouhe grafy (nejak mi to narostlo - pro lenochy hledejte cislo 1,13 v obou grafech).

Obrázek

Obrázek
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Příspěvekod AshiChu » pon zář 01, 2008 6:24 pm

Tak tohle je bomba že tenhle stařeček funguje :D . Ja myslel že už nefunguje, ale tohle jsem vůbec nečekal :) .
AshiChu
 
Příspěvky: 5
Registrován: úte srp 12, 2008 7:02 pm
Bydliště: Broumov 1., Generála Svobody 14.

Příspěvekod Vlask » pon zář 01, 2008 6:47 pm

AshiChu píše:Tak tohle je bomba že tenhle stařeček funguje :D . Ja myslel že už nefunguje, ale tohle jsem vůbec nečekal :) .


Popravde cca 80 procent tehle karet funguje ale jen cca 50-60 procent opravdu rozjedu - ten zbytek ma bud rozhozeny obraz (monitor nezvlada nastavenou frekvenci, nebo ju nemam spravne naswitchovanou), nebo se nema rad s pomerne hoooodne novou deskou.
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Grafy

Příspěvekod Gringo » pon zář 01, 2008 6:52 pm

Mozna ted budu vypadat jako idiot, ale moc ty grafy nechapu..
Co mi prijde divne je poradi, napr. Rendetion Verite je nekde na dne, zatimco ta vykopavka je jeste lepsi.. taktez Vanta a Voodoo3 si myslim, ze by mely mit vetsi odstup :-/
Ale treba mi neco unika...
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Re: Grafy

Příspěvekod Vlask » pon zář 01, 2008 7:28 pm

Gringo píše:Mozna ted budu vypadat jako idiot, ale moc ty grafy nechapu..
Co mi prijde divne je poradi, napr. Rendetion Verite je nekde na dne, zatimco ta vykopavka je jeste lepsi.. taktez Vanta a Voodoo3 si myslim, ze by mely mit vetsi odstup :-/
Ale treba mi neco unika...


JJ unika ti to ze je to z programu DIAG, kterej testuje propustnost u zobrazovani grafiky a textu v zakladnim rozliseni (asi 320x240), tudiz to jsou rychlosti 2D jadra v dosu. Coz jak uznas v dobe vanty a verite nikoho moc netrapilo. Jinak specialne rendition ma problem v tom ze v rozlisenich nizsich jak 640x480 je silene pomalej, asi nema zaple nejake optimalizace (uz to v te dobe nikoho netrapilo), protoze napr. v Quake 1 ma 12FPS v 320x240, 5,5fps v 360x480, ale 18,9fps v 640x480 :)

Jinak grafy jsou tu jen z toho diagu, protoze v nicem jinem neotestuju EGA, Hercules, CGA a jine grafiky. Teda jestli o necem jinem vis, tak se ozvi :).
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Příspěvekod Gringo » pon zář 01, 2008 7:45 pm

to mi doslo, ze to neni 2D mark 1988:-)

Ale to, ze na to az takhle kaslali, me prekvapuje.. Na druhou stranu, tyhle mala rozliseni uz ani v dobe Verite nebyly "in".. Pak je trochu legracni, ze na druhem miste je GeForce 3, kde asi cilovy zakaznik mel jiny monitor:-)
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava


Zpět na Aukce 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník