P35+Voodoo Graphics

Vše co se týká Voodoo Graphic, to jest problémy s nimi, identifikace atd..

Moderátoři: ps47, no-X

Příspěvekod Ren » pon úno 18, 2008 5:01 am

Zas.... DOS. Uplne jsem si vzpomel, ze byvaly doby, kdy jsem nemel rad MS. Tenhle FreeDOS je vtelene zlo, 100x horsi. Rozchodit v nem SATA mechaniku, to vyzaduje dalsi vecer nad manualy..Na to kaslu.
/edit: Pouzil jsem live CD. Voodoo se chova naprosto shodne. Zatuh pri spusteni 3Dfx, na obrazovce zustane posledni obraz txt modu. Glide2x.ovl pouzit primo od Guillemont Voodoo, v adresari hry. Zkouseno na Extreme Assault a Shadow Warrior. Takze na to kaslu. At uz je VG vadna nebo proste nemluvi s deskou, vysledek je stejny. By jsem stupidni dost na to, abych tim promrhal cely vikend. :angry: A tolik sprostych slov muj dum uz nejaky patek neslysel, tak doufam, ze zase nejaky cas neuslysi.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » stř úno 20, 2008 12:41 pm

..napriek dlhemu a tuhemu uvazovaniu ma uz nic nenapada,takze mission failure,teda aspon prozatim..snad sa mi coskoro dostane do ruk podobny hardware,potom skusim rozbehnut svoje v-jednicky..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7936
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » stř úno 20, 2008 3:03 pm

Urcite pak dej vedet..I kdyz nemyslim, ze bych se do toho chtel znovu poustet. Diky za help a za napady.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod havli » stř úno 20, 2008 3:50 pm

Ja taky planuju casem koupit desku s P35, takze pak vyzkousim svoje V1.
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř úno 20, 2008 7:24 pm

Mě V1 (Orchid i Diamond) nechodí na ničem co má 3Dnow instrukce nebo to má víc jak 2ghz. Funguje na BXku, to vím, fungovala i na I820 a 815 s Tualatinem @ 1,45ghz. Na K7(KT133) už mi nechodila a na C2D taky ne. + Na P31 jsem jí nezkoušel, ale nechodili mi tam V2 SLI, single ano, ale SLI jsem nerozjel, nevim proč, zkoušel jsem kombinace všech mejch karet i driverů a všechny spolu dříve vzájemě chodily v SLI. Ještě to zkusim na jinym systému, jestli nemám poškozenej propojovací kabel.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod havli » stř bře 12, 2008 5:30 pm

Na sestave Gigabyte P35 DS3, PDC 2160, 2 GB ram, win xp 32 bit zadna z mych voodoo1 nefunguje. System bez problemu nabehne, nainstaluju ovladace a pri spusteni glide aplikace se zobrazi jen takovej barevnej chaos a komp zamrzne. Casem jeste muzu nahodit fotky.

btw voodoo2 SLI funguje v pohode........narozdil od nforce4
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Ren » stř bře 12, 2008 5:36 pm

jj, presne shodne chovani. Vsak taky mame skoro stejnou desku, moje je DQ6.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod havli » ned zář 14, 2008 5:01 pm

Ze zbytku jsem poskladal komp na pokusy. Je to P4 2 GHz, i845GL deska, 256 MB ram, win XP. Jen tak ze srandy jsem tam dal V1 a zjistil jsem, ze bez problemu funguje. Pri nataktovani CPU na 2,2 GHz taky vsechno funguje. Vic taktovat nejde, protoze deska nema AGP/PCI lock :roll:. Jinak CPU jde bez zvyseni napeti az na 2,6 GHz, ale deska to uz moc nedava (PCI 44 MHz). Pokud sezenu lepsi desku, zkusim CPU nataktovat na maximum a zkusim V1 znova.


Ohledne ty P35 si myslim, ze problem neni v procesoru, ale spis nekompatibilita chipsetu. Ja jsem na svy desce zkousel V1 :arrow: nejde ; V2 (SLI) :arrow: jde ; V5 :arrow: nejde. I kdyz je V5 mnohem novejsi, tak na P35 taky nefunguje.
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » ned říj 18, 2009 2:18 pm

[necromancy] potvrdzujem plnu funkcnost v1 (a-trend oem,4MB) na msi 848p neo-v+celer 2.4GHz (primarna karta gf mx4000)..[/necromancy]


edit: myslim ze v robote jeden odstaveny stroj ma 945g chipset,skusim v1 aj tam,a ak to pobezi tak je dost dobre mozne ze vyskusam nieco taketo:

http://www.alza.sk/zakladni-deska-intel ... d94911.htm
+
http://www.alza.sk/rozsirujici-pci-karta-pro-d63414.htm
+
http://www.alza.sk/morex-mx-153-d126637.htm
+
http://3dfx.cz/voodoo1/a-trend_oem_voodoo(vd102p).jpg

a mini voodoo masinka je na svete..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7936
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » ned říj 18, 2009 5:07 pm

Jeste par dalsich postrehu ohledne V1:


E2160 OC (uz si nepamatuju kolik) + i975X :arrow: nejde

PIII-S 1400 MHz + i815EP :arrow: nejde :?

Pentium pro @ 233 MHz + i440FX :arrow: jde
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » ned říj 18, 2009 5:10 pm

havli píše:PIII-S 1400 MHz + i815EP :arrow: nejde :?

to teda cumim-doteraz som bol v tom ze s p3 by sa v1 mala kamaratit,a to bez vynimky.. ;(
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7936
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » ned říj 18, 2009 8:29 pm

Taky jsem si myslel. Zejtra nahodim cisty win98SE a vyzkousim vsechny V1 znova, pro jistotu.
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » pon říj 19, 2009 8:56 am

ak nepobezi na tej i815ke,skus iny pci slot,ten v ktorom nebezi moze byt vadny..inak zo srandy som skusil sis741gx (sempron na 2GHz),ziadna sanca,po spusteni glide aplikacie graficky bordel a vytuh..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7936
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » pon říj 19, 2009 7:09 pm

Takze vyzkouseno 5 karet a vysledky nic moc...

sestava:

PIII-S 1400 MHz
Asus Tusl2-C (i815EP)
256MB PC 133
win98SE



Diamond Monster 3D:

CPU 700 MHz (FSB 66) -> funguje
CPU 1050 MHz (FSB 100) -> funguje
CPU 1400 MHz (FSB 133) -> nefunguje (hra se zasekne, lze se vratit do win)


A-Trend 2465, InnoVision 3DX5000TV, unknown V1, Gainward V1:

uz si nepamatuju presne co ktera delala, mel jsem si to napsat :oops: , ale nastala bud jedna nebo druha varianta:

1. deska s kartou vubec nenabehne, ani pri CPU 700/66
2. Nabehnou win, ale kartu vubec nedetekujou, nejde pridat ani rucne (pri CPU 700/66)


Casem jeste vsechny karty zkusim na pentiu pro, abych si overil jestli opravdu fungujou.
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » úte říj 20, 2009 9:31 pm

..tak ja som vyskusal v robote v1 v hp dc7600 (Intel 945G),a je to no go,aplikacia sa spusti a ide,ale iba raz,pri opatovnom spusteni nasleduje vytuh,po resete sa zasa da raz spustit,a tak stale dokola (edit: skusil som ine hry,skoro vzdy je to rovno vytuh,takze nic)..mozno sa s tym este pohram,snad to je len nejakym nastavenim.

mozno budem hajzel a zoberiem z alzy tu dosku s atomom,otestim to a nasledne vyuzijem moznost vratenia tovaru bez udania priciny.. :twisted:


edit: hp dc530 (Intel 865G) funguje bez problemov.

edit2: hp dc7100 (Intel 915G) nefunguje,artefakty+lockup okamzite po spusteni.



momentalne to vyzera tak ze chipsety pre lga775 a vyssie uz proste niesu kompatibilne..skoda ze nemozem testnut itx dosky so sis662 chipsetom-zda sa ze ich uz nedostat..na druhu stranu,sis myslim sluboval nejake prkna pod atom,takze mozno este nieje vsetkym dnom koniec.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7936
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » sob říj 24, 2009 2:31 pm

Nakonec jsem vsechny V1 vyzkousel na i440BX + PIII 650 a vysledek je, ze fungujou vsechny krome "unknown V1". Tu system detekuje, jdou nainstalovat ovladace, ale pri spusteni glide hry se nic nestane. Na monitoru zustane plocha, hra je v liste, ale neda se obnovit.


Nefunkcnost na TUSL2-C je asi zpusobena nekompatibilitou desky, ne chipsetem. Pred casem jsem na ni zkousel V5 a taky nesla. Jinou i815 desku ale nemam, takze potvrdit to nemuzu.
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » sob říj 24, 2009 8:46 pm

jednu i815 tu budem mat,takze vyskusam..V1 FAQ updated,btw.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7936
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » čtv úno 18, 2010 3:33 pm

Zkusil jsem V1 na teto ITX desce..... a prekvapive nefunguje :roll:

Po spusteni glide nebo OGL se vypne monitor a PC se zasekne.
Zkusil jsem jeste V2 a ta funguje bez problemu.
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod havli » ned lis 28, 2010 4:49 pm

Dalsi neuspesny pokus o rozjeti V1, tentokrat na Asrock 4coredual-sata2 (VIA PT880 ultra). Po spusteni glide/OGL artefakty + zamrznuti...
havli
 
Příspěvky: 1243
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Předchozí

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo Graphics

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron