v1 problem se starymi cpu..

Vše co se týká Voodoo Graphic, to jest problémy s nimi, identifikace atd..

Moderátoři: no-X, ps47

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

v1 problem se starymi cpu..

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Teď jsem na té své nové Super socket 7 desce natrefil na zvláštní problém.

Voodoo1 mi funguje pouze pokud použiji Pentium MMX. Jakmile použiji K6-2 tak při přechodu do 3D výtuh. To je hodně zvláštní co.... ještě v budoucnu zkusim s Cyrixem MII.

Je to bez ohledu na frekvence, oba dva běželi 300Mhz 3x100.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak to je novinka-na tychto strojoch by v1 mala behat bez problemov. aka je tam 2d karta?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Maxtor mystique 220 a 10MB Realtek based PCI síťovka, ale ty na to vliv nemaj, zkoušel jsem jiný.

Opravdu jde čistě o CPU. Dam tam MMXko a bez ohledu na takt či FSB (či PCI clock, V1 je stable i na PCI 43mhz) mi V1 běží a běží bez jakýchkoliv problémů D3D i glide.

Nic nezměnim, jen přehodim CPU na K6 nic jinýho nezměnim a konec. Při pokusu o přechod do 3D ať už D3D nebo glide instant výtuh s různým grafickým stavem, většinou modrou obrazovkou jako by mělo nastat BSOD ale neni vypsáno nic, signál se evidentně ani nepřepnul na voodoo, nastal crash SW charakteru. CPU nic není, s voodoo2 vše běhá...

Driver byl ten poslední co je ve FAQ... OS je win98SE s nainstalovanym DirectX 7.0 a to jest vše.

Jen jsem to podotknul jako zajímavost, protože tam stejně nakonec půjde Cyrix MII, tak doufám že to s nim problémy mít nebude.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

sranda. no nic, ucime sa cely zivot..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Pred lety jsem zkousel V1 na K6-3 400MHz + VIA MVP3 a nechodilo to, V2 single i sli bez problemu.

Mam na ceste z aukra par socket 7 desek, tak az dorazi, vyzkousim jak se budou chovat s V1.

Uživatelský avatar
Gringo
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gringo »

K6-2 300MHz jsem provozoval kdysi s Voodoo 2
V1 mam, tak v ramci testovani muzu nahodit. Jaky jsi tam mel OS?
Edit: Uz jsem se koukal do prirustku, zkusim a dam vedet
Gringo Joe Peter Shooter, osobne

bigless
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek od bigless »

I tried the reference drivers and still the blue screen and lock up. Ive tried everything possible. I notice that I have the same problem with a Cyrix 333mhz chip installed. The only chips that that work with this voodoo 1 are the pentium 200 or 233 chips. Is there a way that i can disable the 3dnow feature of the amd k2/2 500 chip?

Sám jsem měl K6-2 i Cyrixe III v kombinaci s V1 a vše běhalo. Btw. tady je důkaz http://www.anandtech.com/show/200/2
Od verze 1.07 je podporována sada instr. 3dnow! Pokud jde o opengl velmi doporučují wickedGL.

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

No já třeba vim že K6_2 nemaj rády win95, prostě mi na ní nikdy nenabootovaly, tehdy na to byl snad i vydán patch že nebootovaly na AMD procesorech s 3D-now. Ale vzhledem k existenci win98 to nikoho moc netrápí.

Ale s Cyrixem jsem problémy tohoto rázu nikdy neměl, tak jsem si to spojoval s 3D-now, protože MII nemá 3Dnow, jen klasicky MMX.

Tak doufám že to půjde, pokud ne tak tam šoupnu V2 nedá se svítit, ale chtěl jsem mít aspoň jeden komp s V1.

V1 je stejně nejlepší karta na OC v dějinách heh. UTdemo jen jsem nechal hrát boty, 640x480 medium detail 26fps, tak jsem kartu přetočil z 50 na 57 Mhz a 31fps! Tomu řikam škálování s frekvencí.

bigless
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha

Příspěvek od bigless »

Ad. ten Cyrix. Sry. Byl to MII 300MX tušim..ruku do ohně už za to ale nedám. Je to to skoro patnáct let zpátky a já se teprve rozkoukával. :)
No já na tuhle kartu pamatuju jako na hodně muziky za málo peněz. Vim, že v té době byly TNT, TNT2 a za humny i první GF. Jenže za nehorázný prachy.. Voodoo jsem koupil jetý asi za pětikilo a vydržela ještě nějaký 1-2roky...první hra kterou jsem na tom spustil byla nějaká G-police co přiložili k levelu tušim :))

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Takze jsem provedl rychly test a vysledky nicmoc. :?

sestava

Asus P5A-B (ALi M1542 chipset)
128MB SDRAM
S3 Virge DX 4MB pro 2D
Win98SE


Zkousel jsem K6-2 @ 400MHz, 300MHz..... ani na jednom V1 nejde. Pri spusteni jakyhokoliv 3D pc zamrzne. Pak jsem nasadil pentium MMX @ 300 a kupodivu se v1 chova uplne stejne. :evil: V1 jsem vymenil za V2 a tam zadnej problem, vsechno normalne funguje. V2 na K6 jsem zatim nezkousel, ale predpokladam, ze pujde taky. Jeste se v tom pohrabu, zkusim pro jistotu i dalsi V1, kdyby tahle nahodou byla vadna. Stejne je to divny - V1 mi fungovala i na P4 >2GHz a na starym MMXku nejde (8/)



btw. donutit MMX k behu na 300MHz neni az tak snadny jak jsem si myslel. Zacal jsem s napetim 3V - padlo to v prubehu bootovani win - pak jsem po desetine pridaval az na 3,3V. Stabilita se po kouskach zlepsovala, ale stejne se to tesne pred koncem UT timedema restartovalo. Chtelo by to jeste vic.... ale to uz se mi zda trochu moc.

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

MMXka to nedaj všechny. Mám dvě 233ky a jen jedna z nich dá stable 300Mhz a to při 3,2v.

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Tak dneska precejen uspech, castecnej. MMX jsem pro jistotu shodil na 250MHz, vymenil jsem virge DX za nejakou starou ATi (nevim presne jakej typ - ma 2MB pameti a externi ramdac). Nasledne zacala V1 normalne fungovat, zkousel jsem UT a GLquake. Ok, jako dalsi jsem nasadil cyrix MII @ 250MHz.... a bohuzel - pri spusteni 3D to zamrzne stejne jako K6-2.

Pak jsem zkousel akceleraci v DOSu (GTA, carmageddon) a tam to kupodivu funguje presne naopak, nez pod win. :shock: Pro prehlednost to napisu do tabulky:


CPU..................V1-win.............V1-DOS

MMX-250............ano.....................ne
MII-250..............ne......................ano
K6-2-250............ne......................ano
K6-2-400............ne......................ano



nefunguje = zasek PC, nezavisle na win/DOS

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Dalsi pokrok.... vyzkousel jsem starsi ovladace, konkretne druhy nejnovejsi z FF's (14 Nov 1998 3dfx Voodoo1 V3.00.01 842k ZIP DirectX5 Driver). A vysledek je plne funkcni V1 na K6-2 400. 8-)

Tyhle ovladace neobsahujou OGL ICD, ale to nevadi - zkopiroval jsem 3dfxOGL.dll, glide2x a 3x.dll z poslednich ovladacu - a funguje to perfektne. Q3A se rozbehnul a nekolikrat proslo demo. UT jsem pustil loop utbench na cca 2 hodiny a bylo to naprosto stabilni. Takze problem solved. :P

Jsem zvedavej, kam az tenhle driver bude v ramci AMD systemu funkcni.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

toto je zaujimave info, ked budes mat overene aj ostane cpu, tak hod vysledky, pridam to do faq.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..mohol by si mrknut autoexec.bat, ci je tam nieco tykajuce sa v1? prave som nahodil v1 do stroja s p3 1GHz (s win98se), a aj ked karta samotna beha skvele, z nejakych dovodov mi chyba control panel, pricom na msi-6168 tam na 100% bol, a som si isty ze som nic zvlastne nerobil.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Je, ale tipuju, ze se to tyka jen polozek, ktery se v panelu nastavi, ne panelu samotnyho.
autoexec.bat píše:mode con codepage prepare=((852) C:\WINDOWS\COMMAND\ega.cpi)
mode con codepage select=852
keyb cz,,C:\WINDOWS\COMMAND\keybrd2.sys

REM Added by the 3Dfx display properties control panel.
REM Please don't modify
call C:\WINDOWS\glideenv.bat
glideenv.bat píše:SET SST_RGAMMA=1.7
SET SST_GGAMMA=1.7
SET SST_BGAMMA=1.7
SET SST_SCREENREFRESH=85
SET FX_GLIDE_SWAPINTERVAL=0

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

jj, mas pravdu.. skus mi este mrknut msconfig/startup (teda predpokladam ze tebe control panel funguje).
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1265
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ano, funguje - nastavoval jsem pres nej refresh.

msconfig vypada takhle:
Obrázek

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

hmm, ocakaval som polozku kde sa bude loadovat cpanel, nic take tam ale nevidim, tym padom ozaj netusim preco co sa pokaslalo.. no nic, snad na to pridem ked sa mi vrati ta MSI6168.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
Příspěvky: 1729
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Ono se to zapisuje někam do registrů.. kdysi jsem s tím bojoval u ATi panelu, je to někde v hklm/system/currentcontrolset/control nebo enum..

Ať si havli v hklm/system dá vyhledat řetězec 3dfx a musíte to najít, kde je zakopanej rintintin.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...

Odpovědět