Rampage - screenshoty

Diskuse o všem co se týká nevydaných karet; Rampage, SAGE a ostatní

Moderátor: Moderátoři

Příspěvekod ghost » sob črc 09, 2005 5:42 pm

napínavé čítanie :lol:

DaveBaumann ("Wavey") - maník z Beyond3D.com píše:05-02-01, 18:28

More on Rampage...
--------------------------------
OK, following on from Johns pics of Rampage, the following are excerpts from the actual engineering logs from 3dfx’s intranet:


11/15/00 5:27 pm
Stuffed Rampage bringup board being reworked. Rework is fixing power supply connection issues.
Estimated time to completion "a while". Probably about 8 hours to rework and verify.

11/16/00 3:20 PM

With a lot of work, the board engineers have been able to rework one bringup board. We currently have applied power to the first Rampage chip.
Bringup of the chip is underway.

We are continuing to work on a clean up of the database for the first bringup board.


11/16/00 8:45 PM

The engineers have been working thorough intermittent contact problems in the socket area this evening. Progress has been slow because the chip responds for awhile then stops responding.

J--


11/17/00 5:35 PM

Rampage bringup has made little progress today. This morning the engineers were able to read a few registers before the board stopped working. During the day the debug effort continued to point to socket issues. Therefore, we are currently mounting a chip down on the board in an attempt to make more progress. In addition, we are completing three more of the initial bringup boards. We are planning on reworking at least one more board.

The respin of the initial bringup board is underway. The current target for completion of the respin is Saturday about noon. We will not attempt to fab more boards until we have high confidence in the database. We will quick turn 3 to 5 boards to make sure the board is correct before building any larger quantity.

The second bringup board is continuing to make progress in layout including incorporating the new chip model. This board may be ready for fab by the middle of next week.

J—



No updates for a few days, but was told: “Current word is that the version A0 board is responding better now that they have a solution for the (electro-)mechanical connection problem with the socket. A Vice-Grip(c) is involved ....” – that’s what you saw in Johns pictures.

Another update (from the Rampage ‘big Cheese’):

22/11/2000

Here is what has happened in the last 24 hours.

The new version of the initial bringup board bare fab arrive this morning and was sent to the assembly house. We should get new stuffed boards back Wednesday afternoon. The socket fits well on the new board.

Our next big push needs to be to get the memory working and stable.

We got the DAC's aPwr and GND hooked up, and now we get relatively clean and stable garbage on the video monitor. We've been able to flash and read the ROM reliably, although there may be work left in the 32K-64K address range. We're bringing up our second board with Joe Minacapelli's patented socket holding device, and other rework to ensure stability.

PCI clock insertion workaround and PCI clock PLL fixes are underway.

We've been able to do a 2d blit, but because the memory system's not stable, it didn't look perfect, but it did look like it did a blit.

We tried bringing up the windows driver with Rampage as the secondary device, and it recognized the card, and allowed us to debug some
of the modeset code.

E-----.


I received no more logs from this point, but put the following together:


29/11/2000

Rampage is running but there are some stupid bugs. The DAC output is reveresed ... high is low and low is high which turns out to be rather sucky since displaying is difficult. Looking at a dongle to invert the inverted output.

Flash rom bug where part can't be written...

Fixes for both are possible in metal layers.

5 boards are operational.

30/11/2000

DAC output ‘dongle’ fitted.

Rampage running D3D applications.

And soon after that the D3D DX8 demos were running and Quake3 debugging in a window (which we’ve also seen pics of).
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod ghost » sob črc 09, 2005 10:22 pm

podobná diskusia o rampage tu už niekde na fóre bola, ale niekam zmizla :roll:

tak ešte raz doplním všetky na nete dostupné obrázky

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod 3dfx.fun » čtv črc 28, 2005 5:33 pm

Tímto nechci znesvěcovat Rampage ani flameřit, ale tyhle screenshoty mohou pocházet z jakékoliv karty.

viz. moje Rampage 2000 alias i810 :wink:

Obrázek
no machine
Uživatelský avatar
3dfx.fun
Senior member
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 07, 2004 1:43 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvekod no-X » čtv črc 28, 2005 5:58 pm

:roll:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ghost » čtv črc 28, 2005 9:23 pm

3dfx.fun píše:Tímto nechci znesvěcovat Rampage ani flameřit, ale tyhle screenshoty mohou pocházet z jakékoliv karty.

nj :) a čo toto

Obrázek
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv črc 28, 2005 11:21 pm

To snad uděláš i obyč texťákem, stačí to přepsat v inf souboru. A pak tam ten driver jen nahrát.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod 3dfx.fun » pát črc 29, 2005 7:19 am

ghost píše:
3dfx.fun píše:Tímto nechci znesvěcovat Rampage ani flameřit, ale tyhle screenshoty mohou pocházet z jakékoliv karty.

nj :) a čo toto

Obrázek


Pokud máš jakoukoliv Voodoo i 2D (Banshee, Voodoo3, Voodoo4) tak je toto celkem jednoduché. Jak píše XAN, stačí jen modnout inf soubor pro název karty a podobné (ne-li stejné soubory) budeš mít na této kartě taky .
no machine
Uživatelský avatar
3dfx.fun
Senior member
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 07, 2004 1:43 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvekod ghost » pát črc 29, 2005 7:41 am

jj, lenže si napísal že

tyhle screenshoty mohou pocházet z jakékoliv karty

ale ono je to možné len na 3dfx železe, alebo nie :?:
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod 3dfx.fun » pát črc 29, 2005 8:18 am

ghost píše:jj, lenže si napísal že

tyhle screenshoty mohou pocházet z jakékoliv karty

ale ono je to možné len na 3dfx železe, alebo nie :?:

To jo. Nejednodušší je samo tahle verze. Ale jde to udělat i jinak.
Z "jakékoliv" a tedy i 3dfx (a na té je to nejjednodušší). Myslel jsem třeba i ty obrázky z Unrealu. Nicméně, to tvoje otázka nevyvrací.

Spíš bych můj dotaz směřoval k tomu, kde mají Next hardware ty ovladače? Byl to tenkrát obrovskej boom a že na ovladačích pracujou, ale kde jsou? Spíš to vypadá na nějakej fake (krom těch obrázků z QIII).
no machine
Uživatelský avatar
3dfx.fun
Senior member
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 07, 2004 1:43 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvekod Oblak » pát črc 29, 2005 9:12 am

Bueeee ja ci Rampage....:)
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » pát črc 29, 2005 9:52 am

3dfx.fun píše:Spíš bych můj dotaz směřoval k tomu, kde mají Next hardware ty ovladače? Byl to tenkrát obrovskej boom a že na ovladačích pracujou, ale kde jsou? Spíš to vypadá na nějakej fake (krom těch obrázků z QIII).


Když mají Rampage, nejsou drivery problém. Podívej se, kolik Italů vydává ovladače pro 3Dfx hardware. Podle framerate ve 3DMark01 je to dost nízký výsledek, takže je klidně možný, že prostě vzali ovladače od 3Dfx a poopravli jen to, co vůbec nefungovalo, nebo fungovalo špatně. 3Dfx mělo mít údajně funkční D3D i OpenGL, víme jen, že OpenGL fungovalo na 100%, ale v obraze (=ovladačích) byly nějaký chyby. Nevidím důvod, proč by zrovna majitel funkční Rampage podporovaný lidma co uměj psát drivery, nemohl z Rampage dostat pár screenshotů.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ghost » pát črc 29, 2005 11:45 am

3dfx.fun píše:viz. moje Rampage 2000 alias i810 :wink:

ty máš dokonca Ram(a)page :shock: :lol:
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod ghost » pát črc 29, 2005 1:22 pm

tak si s ním pokecajte (ja neviem dobre anglicky :( )
-> http://www.atris.it/Forum/showthread.ph ... post443445

nahodil pár nových obrázkov :wink:

*použil som aj ten screenshot od 3dfx.fun a vtedy som zistil že to nie Rampage ale Ramapage 2000 :P
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod 3dfx.fun » pát črc 29, 2005 3:42 pm

:mrgreen: !!! Chyba, chybáá.. co já to jen udělal. Holt neumím podvádět :lol:

Tak, jsem to opravil a je z toho 3dx Rampage 2000 AGP :wink:
add ten pokec s ^SiRtA^: "cool i trust you " je sice pěkný, ale fakt to nic nedokazuje. Je tam sice pár grabnutých her, ale.

Dobře, kašlu na to. Nebudu nikomu brát iluze :wink:
no machine
Uživatelský avatar
3dfx.fun
Senior member
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 07, 2004 1:43 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvekod no-X » pát črc 29, 2005 5:11 pm

Člověče řekni mi jedinej důvod, proč by ty screenshoty nebyly z Rampage? Kdyby to byl fake a pokoušel se tím někoho oslnit, tak vezme R9550, udělá pár screenshotů s RGMS4 a FSAA 16x, hodí k tomu scóre z 3DMarků a všichni budou slintat :lol:

Jenže rampage a ještě přiznal, že to nefunguje tak, jak by si představoval. Myslíš, že by tohle říkal člověk, kterej by si všechno vymyslel? :-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ghost » pát črc 29, 2005 6:01 pm

no ja viem, že ten môj pokec bol na smiech :roll: (a tá moja angličtina :? :oops: ) ale keď sa nik nemá k činu... :|
rád by som si s ním pokecal aj dlhšie, aber ich hatte in der Schule nur die Deutschsprache gelernt.

a prečo by som mu nemal veriť? ako vraví no-X, keby chcel osierať, tak napíše že na tej karte šlape všetko, len v Playboy: The Mansion sa nezobrazujú kozy (mééé) a nahodí tam obrázky z jeho X850XT (veď aj tak ju má funkčnú asi len on jediný na svete, tak by nik nemohol zistiť pravdu)

Sansones predtým napísal:
I'm sorry but the project is now suspended...it's very hard on working on the optimization of this drivers, I hope someone else will do that!

záver z toho nech si vyvodí každý po svojom :wink:
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod Nightbird » sob črc 30, 2005 10:09 pm

In short, what are you saying ?
(sorry but the translator online is infernal)
Nightbird
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned črc 10, 2005 5:14 pm

Příspěvekod ghost » ned črc 31, 2005 4:08 pm

ach jo Obrázek
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod no-X » ned črc 31, 2005 4:19 pm

OT: zatím nesmím nic říkat, ale brzo budou někteří možná dost překvapeni ;-) chytrému napověz...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ghost » ned črc 31, 2005 5:49 pm

prekvapenia mám rád

Obrázek
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

PředchozíDalší

Zpět na Diskuse o projektech 3DFX

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník