spotreba 6200

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Kayman
Linux user
Příspěvky: 766
Registrován: sob pro 04, 2004 11:16 am
Bydliště: SK, BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kayman »

lol :)
ja si myslim, ze to cislo na nom ho zlozi na zem (ako mna :)
:)

Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

ghost píše:tie vypocty su take z brucha len aby vyslo 30W ze? odkedy je 5V na AGP? ten regulator ak ma 2W aj to je moc.
5V je v AGP slotu +/- 12A
12V - 1A (pro fan)
3.3V +/- 5A (původně pro napájení SDR a jader grafik...
Budeš se divit, ale 5V na AGP slotu je, někde bych musel najít přesnou specifikaci. Jsou to první dva piny zlevanahoře.

Ta spotřeba regulátoru je reálná, je to jejich vlastnost, fungují defakto jako srážečí odpor, na vyšší výkony se nedají použít. Proto jsou dneska všude MOSy. 8-)
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.

Kayman
Linux user
Příspěvky: 766
Registrován: sob pro 04, 2004 11:16 am
Bydliště: SK, BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kayman »

:)

Uživatelský avatar
ghost
Invisible
Příspěvky: 2474
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvek od ghost »

-HoNY- píše:Budeš se divit, ale 5V na AGP slotu je, někde bych musel najít přesnou specifikaci. Jsou to první dva piny zlevanahoře.
oki tak je, ale urcite neda 12A jak pises, by bola imho blbost napajat cip 2,5V z 5V ked sa moze napajat z 3,3V kde nie su take straty/ ako si ratal (5V-2,5V)*3A=7,5W a (3,3V-2,5V)*3A=2,4W

Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

ghost píše:
-HoNY- píše:Budeš se divit, ale 5V na AGP slotu je, někde bych musel najít přesnou specifikaci. Jsou to první dva piny zlevanahoře.
oki tak je, ale urcite neda 12A jak pises, by bola imho blbost napajat cip 2,5V z 5V ked sa moze napajat z 3,3V kde nie su take straty/ ako si ratal (5V-2,5V)*3A=7,5W a (3,3V-2,5V)*3A=2,4W
Ty asi nemas zadny elektero vzdelani ze? (nemyslim to ve zlym)
Běžné stabilizátory musí mít rozdíl mezi vstupním a výstupním napětím min 2V, vylepšený, který se začaly používat na napájení 486 a Pentií uměly fungovat i s rozdílem 1,5V

Tak jsem to našel ;-)
Obrázek
první dva jsou signaling -> jde použít pouze jeden z nich
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.

Uživatelský avatar
ghost
Invisible
Příspěvky: 2474
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvek od ghost »

nj z tohto som docela duty, moja sprosta hlava to aj tak nepochopi, napr. v tejto scheme z datasheetu je to 1,45V a ten stabilizator vobec neprotestuje :)

Obrázek


teraz pozeram ze tie grafy z tecchannelu su tvorene z takamanovho jebnuteho kalkulatora, ktoreho kazda verzia vyhadzovala ine vysledky, nezdalo sa mi to ked som zbadal ten Radeon 9700Pro, ktory ma burn okolo 45W (uz neviem na ktorom webe to zmerali)

PS: takze ked sa vas niekto bude pytat ze kolko co ma aku spotrebu, odpovedze ze to zere jak svina ale ani boh nevie kolko

Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

ghost píše:nj z tohto som docela duty, moja sprosta hlava to aj tak nepochopi, napr. v tejto scheme z datasheetu je to 1,45V a ten stabilizator vobec neprotestuje :)
[img]...
rad zaokrouhluju :)
princip si pochopil :idea: tyhlety stabilizátory zmenšují napětí, takže je na nic pořád ztráta, proto jsou ekonomicky nevýhodné :) Představ si takovýho Prescotta, 100W na procesoru a 150W na regulátorech :lol: (a to je pŘesně přiklad G450

Proto se začaly používat spínaný zdroje z MOSFETů, kde výstupní napětí vzniká z pulzů a ztráty jsou zanedbatelný :)
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.

Kayman
Linux user
Příspěvky: 766
Registrován: sob pro 04, 2004 11:16 am
Bydliště: SK, BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kayman »

pocujte, nasiel som jeden zaujimavy link:
http://www.atomicmpc.com.au/forums.asp?s=2&c=7&t=9354

co myslite, nakolko sa tomu da verit?

tam ma 6200 spotrebu 35W (a 7300GT (oc verzia), ktoru chcem kupit len 25W) :)
:)

Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvek od Bob van Sikorski »

grumpf vy me fakt donutite vytahnout tu 6200 z kompa a cvicne ji nahradit za RageXL 8MB co to udela se spotrebou ;)

UPDATE:

Obrázek

Tak jo, nejdriv se musim omluvit, az doted jsem si nevsiml chyby v tabulce, kterou jsem pak prevzal jako svatou pravdu. sestava mi v idle nedela 56, ale 66W, nechapu, ze jsem si toho vsim az ted. :shock:

Jinak Vymena za Rage zpusobi pokles o 15W, cast z nej vsak bude delat toceni jednoho odpojeneho disku (cca tak 5W). Takze v Idle, tedy za bezneho provozu ve 2D zere 6200AGP 128Mb o cca 10W vice nez RageXL PCI 8MB.

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

tedy 12W ve 2D?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvek od Bob van Sikorski »

uff, ted nevim estli je to na me, ja ani nevim, co XL a 6200 ma realne zrat (i kdyz ... :-)). jinak ta XL je (PCB je z druhy strany zcela cisty):
Obrázek

Uživatelský avatar
ghost
Invisible
Příspěvky: 2474
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvek od ghost »

ak tu spotrebu merias cez voltcraft 3000 abo aky crep, tak to stoji za prd, jedine ze by si zmeral pretekajuci prud na pinoch, vtedy by si dostal realnu spotrebu

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

no, Rage XL je vyrobená na 250nm, pracovní napětí čipu je 2,5V, komunikační (AGP) 3,3V, čip běží na 83MHz, maximální spotřeba v oknech bez zátěže je 0,9W, typická spotřeba ve 3D je 1,2W a maximální se může přehoupnout přes 1,5W. Takže když to zaokrouhlíme na 2W, tak +10W = 12W -> typická spotřeba pro GF6200 ve 2D bez zátěže, ne? :-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Bob van Sikorski píše:uff, ted nevim estli je to na me, ja ani nevim, co XL a 6200 ma realne zrat (i kdyz ... :-)). jinak ta XL je (PCB je z druhy strany zcela cisty):
Obrázek
vypadá jako by měla 32b paměti :lol:
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Nejen že tak vypadá - tento model má skutečně 32bit memory interface :)

3DMark99 - 1247 bodů
3DMark00 - 288 bodů
Dungeon Siege 800*600 16bit: 20,6FPS
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

Odpovědět