ATi R7xx

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

ATi R7xx

Příspěvekod no-X » stř čer 18, 2008 10:33 pm

Máme tu první recenzi nejpomalejší verze RV770 - Radeonu HD4850:

Obrázek

http://www.hardware.fr/articles/724-8/preview-ati-radeon-hd-4850.html
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » stř čer 18, 2008 11:11 pm

Ne a ne a ne..Proste si ATi nekoupim, kdyby byla ze zlata. Uz to nechci znovu absolvovat.. :evil: Nepopiram, ze me GTX280 zklamala, krome nizke spotreby ve 2D (snad) nema co nabidnout, ale prece si proto nekoupim ATi. A to potrebuju novou kartu tak do mesice..

Koupim si PS3. MGS4 uz vysel, tak na co cekam? :-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » stř čer 18, 2008 11:28 pm

O:-)

neliz@B3Df píše:Catalyst 8.6 seems to be geared towards crossfire, people are reporting improvements and resolved issues all over the boards


&

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » stř čer 18, 2008 11:37 pm

Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » stř čer 18, 2008 11:46 pm

ja mam este lepsi napad-nekupim si nic a budem hromadit prachy,na "hi-res" ktory doma provozujem (1280*960 max) mi bude x1950 stacit este dalsie tri roky :twisted:

ako som uz povedal,obaja vyrobcovia maju dobre karty,obaja maju obcas bugy,a obaja obcas strelia uplne mimo,mozeme im za to nadavat,mozeme ich za to nenavidiet,faktom je ze miliony ludi na to budu kaslat a kupovat si ich grafiky.ale nvidii si proste nekoupim,ne a ne a ne a just ne :8P:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7952
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » čtv čer 19, 2008 12:08 am

Hehe, co je v tom Playstationu? nV nebo ATi? Abych nerikal nikdy.. (:p) Nebo ze bych do ATi preci sel, at mam zas na co nadavat? Posledni roky byl docela klid.:-) A za tech par kacek, co to budou rozdavat.

A co budes s tou hromadou vaty delat, ps? Ja vim, ja vim! Az za par let nebude X1950 stacit a budes chtit upgradovat, budou to akorat uspory na novou nV, protoze ATi uz v te dobe nebude. :8P:
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » čtv čer 19, 2008 10:00 am

ne,dam ich do noveho intelu,pac kazdy vi ze pouze v 2048-jadrovem plne raytraycingu schopnem pentiu je buducnost.je jasne ze v tom case uz bude amd,ati a nv jedna zlepena firma (tri-sli) ktora bude iba paberkovat niekde v (ultra) lowende.. :|P:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7952
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod no-X » čtv čer 19, 2008 12:09 pm

Ren píše:Hehe, co je v tom Playstationu? nV nebo ATi? Abych nerikal nikdy.. (:p)

GeForce 7 se 128bit sběrnicí
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Bob van Sikorski » čtv čer 19, 2008 4:16 pm

máme tu (:-)) první český preview (snad sem tam nenaflákal moc chyb, že končí nda jsem se dozvěděl krátce předtím, takže jsem to ušil v takový rychlosti, že by to nezvlád ani hulán). http://cdr.cz/a/24637
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvekod Ren » pon čer 23, 2008 11:06 am

Hmm. 4870 s vykonem jako GTX280 za polovicni cenu? Hmm..Ale s 512MB leda tak pri polovicnich rozlisenich. Az nekdo udela 1GB s DisplayPortem tak do ni pujdu, za ty prachy mi nebude lito ji zakopat na zahrade, az me zase na****..:-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pon čer 23, 2008 11:25 am

1GB verzie iste budu.co sa tyka display portu,je dobra sanca ze nejaky vyrobca nereferencnych modelov to tam streli (asus?)..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7952
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon čer 23, 2008 11:53 am

Ren píše:Hmm. 4870 s vykonem jako GTX280 za polovicni cenu? Hmm..Ale s 512MB leda tak pri polovicnich rozlisenich. Az nekdo udela 1GB s DisplayPortem tak do ni pujdu, za ty prachy mi nebude lito ji zakopat na zahrade, az me zase na****..:-)


No, ono týhle kartě 512mb stačí, neni to tak zmršený jak u G80 architektury. R600 i Rv670 byla s 512mb v pohodě a 1GB tam neznamenalo nic. U G92 třeba jo, ale to že to má NV zmršený neznamená, že by ATI svoje karty musela nakládat extra pamětí jen z marketingovech důvodů.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Ren » pon čer 23, 2008 12:02 pm

XAN> Na 2560x1600 4xAA 16xAF rozhodne 1GB uziju.
ps47> ASUS mi jako znacka zrovna nevoni, ale stejne nevim, kdo ATiny vyrabi tak je to asi jedno. Proste pockam a uvidim. Jsem na to zvedav tak, ze si mozna poridim i CF..:-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » pon čer 23, 2008 12:19 pm

HD4870 1GB GDDR5 by se měly vejít pod 6k i s daní :shock:

/ed. tak možná i 5,5k s daní...
//ed. 512MB verzi vidím na eD od Gigabyte za 5200 s daní velkoobchodně, ale nemáme u nich dobrý ceny
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ps47 » pon čer 23, 2008 12:27 pm

..akurat ma na 4870ke stvu tie dva konektory na stavu,ale co uz,asi to bolo nevyhnutne (to ma o tolko vacsiu spotrebu v porovnani s 4850 ze potrebuje extra 8-pin? hmmm).
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7952
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon čer 23, 2008 12:45 pm

no-X> Nezapomen zapocitat jeste 1k za chlazeni, abys to shitozni ATi dostal aspon na nV uroven. ;-) To jsem zas dostal napad, porizovat si topeni v lete. No, co uz se mnou, ze jo. Kdyz to nebude stat za nic, budu mit jeste tu PS3. Dobra, kam ze si pro to mam dojit? :-)
ps47> Ani jsem si nevsiml, to je 8+6 kombo? To nebylo ani na 8k8GTX. No, vsak je snad take nalezite rychlejsi.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » pon čer 23, 2008 1:14 pm

Ren: Co shitózního je na chladiči HD4870? Chladič HD4850 je nejtišší referenční chlazení na současném trhu. Nečekal bych, že HD4870 na tom bude hůř, zvlášť když je to dual-slot a ještě fouká ven...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » pon čer 23, 2008 1:50 pm

no-X> Jeste jsem 4870 nevidel, tak to mozna bylo predcasne. Mluvim jen ze zkusenosti, ze ATi chladice nestoji za moc aby udrzely cenu karty dole. Rikas, ze 4870 bude jina? Ze bude mit dvouslot a dokonce tichy? To budu jen prijemne prekvapen.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » pon čer 23, 2008 3:26 pm

Už HD3870 měla tichý dvouslot. Bohužel někteří výrobci zvyšovali otáčky oproti ref. návrhu, ale jinak to bylo super - viz test
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ps47 » pon čer 23, 2008 4:00 pm

oprava,ten 8 pin je preklep, 4870ka ma dva 6-piny:

Obrázek
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7952
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Další

Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron