Nejhorší v současnosti vyráběné grafické jádro

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Příspěvekod swarm » čtv zář 24, 2009 7:49 am

Pokud se něco za poslední rok nezměnilo, tak u SiS očekávám, že nedoběhne ani 3DMark2003 a výkon bude tak na 50% GMA950.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Re: Nejhorší v současnosti vyráběné grafické jádro

Příspěvekod swarm » pon zář 28, 2009 11:00 am

DOC_ZENITH/XAN píše:No. Viděl jsem ty nové S3 co jsou v chipsetech pod nano, máme tu klasickou gma 950, máme tu Sis mirage..


Teď jsem se věnoval srovnání platformy Intelu a VIA, je tam i trochu o výkonu grafiky Chrome9 HC3 vs. GMA950:

http://notebookblog.cz/technika/technol ... eapad-s12/
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Re: Nejhorší v současnosti vyráběné grafické jádro

Příspěvekod ghost » pon zář 28, 2009 11:56 am

vyberat si medzi netbookmi je ako volit mensie zlo, jeden horsi ako druhy :)
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod swarm » pon zář 28, 2009 12:06 pm

Záleží na stylu použití. Třeba zrovna 12" IdeaPad S12 je výborná mašinka na cestování. Výkon neni nic extra, ale za 9500,- Kč je to výborný stroj, když se jen někde mimo domov potřebuju podívat na poštu, IM nebo web. Konkrétně S12 má výhodu v displeji 1280x800 se slušným LED podsvícením a výborné klávesnici s "thinkpad" feelem.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod swarm » pon zář 28, 2009 2:30 pm

Tak jsem teď sepisoval článek o GMA500 a musim uznat, že ten výkon je vážně brutus:

Obrázek

To už jsem dlouho neviděl, abych vykreslování (viewportu) bylo rychlejší přes procesor než přes grafickou kartu.... naposledy v době S3 Virge DX a ATI RageII :-D
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod no-X » pon zář 28, 2009 5:37 pm

Koho by taky napadlo dávat několik let starý mobilový čip do PC... už si to přesně nepamatuju, ale mám dojem, že v tom čipu je jedna ALU, která zastává úplně vše :-)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon zář 28, 2009 6:14 pm

no-X píše:Koho by taky napadlo dávat několik let starý mobilový čip do PC... už si to přesně nepamatuju, ale mám dojem, že v tom čipu je jedna ALU, která zastává úplně vše :-)


Intel si to dovolil. Asi připravuje lidi na to, co maj čekat od Larabe

Už před půl rokem se nechali slyšet že současnej Larabee je na tom výkonem jak GT200, a jestliže toto řekli tak to znamená v nejlepšim případě jak GT200, většinou o dost hůře. + K tomu drivery který budou takovej humus že si to radši nechci ani představit a mělo to mít velkou spotřebu, atd. Prostě takovej produkt se dnes vydat nemá. Ne měl by na minulou generaci a teď co ATI vydalo R8xx řadu tak neni jedinej aspekt kde by se Larabe mohlo chytat, Itel by udělal nejlepépe kdyby to celý zrušil. To raytracing demo co předveldi je naprostej humus, málo FPS, grafika jak za dob Geforce 2MX a ta voda no tomu řikam bomba, už v prvnim Halu na gF3 TI vypadala líp. Je sice hezkýže k tomu došli Raytracingem, ale druhá generace takovýho Cellu to dá taky a líp SW cestou, nikoho stejnak nezajímá způsob ale výsledek. Prostě Intel si může zabalit kufry, takový druhý Itanium. Vsadim se že do toho stejně budou cpát ještě roky strašný peníze, 100x to předělávat a nikdy z toho konkurenceschopnej produkt nebude.

Ještě stojí za to abych se zmínil o next gen Atomu, kterej má bejt ještě pomalejší než ten současnej. + IGP má bejt v CPU a ne v chipsetu, ono to vlastně chipset mít vůbec nebude, aby se Nvidia nemohla přiživovat se svým ionem. Ale to IGP tam poteče přes FSB, bude brzdit už tak hroznej CPU, no, husí kůže. Spousta lidí říká komp na net. Ale za komp na net nepovažuji zařízení co nepřehraje plynule flash animace na stránkách nebo youtube.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » pon zář 28, 2009 6:23 pm

Věřím, že LRB je výkonem na GT200 - ale pouze pokud porovnávali výkon teoretický v GFLOPS.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Bob van Sikorski » pon zář 28, 2009 6:28 pm

nojo, ale než se objeví larrabee, tak budeš mít na trhu nejen hd5800/gt300, ale i nějaký hd6800/gt400.
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon zář 28, 2009 6:30 pm

Tak se zařadí do low-endu s TDP 300W :D Asi ne.....

Jak říkam, sešrotovat.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » pon zář 28, 2009 6:47 pm

Jen ať to vydají. Zajímalo by mě, jestli by se EU odvážila zakázat prodej LRB na základě toho, že to má příliš vysokou spotřebu a nízkou účinnost oproti alternativním produktům - jako to udělala u žárovek :evil:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Bob van Sikorski » pon zář 28, 2009 6:53 pm

no, brácha si právě dnes uvědomil, že má poslední 150W mléčnou do zvětšováku a zapomněl nakoupit. :roll:
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvekod no-X » pon zář 28, 2009 7:14 pm

Ebay?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Bob van Sikorski » pon zář 28, 2009 7:25 pm

není to perverzní, kupovat si žárovky odněkud z opačné prdele světa? chce se mi blejt

ps47| ps47| ps47| ps47|
ps47| ps47| ps47| ps47|
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvekod socket » pon zář 28, 2009 7:29 pm

ja som rozmyslal nad nizkotlakou vybojkou z ebay (tlejivka/doutnavka), ale to postovne bolo fakt drahe :roll:
som ich volakedy zbieral :)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod swarm » pon zář 28, 2009 10:24 pm

no-X píše:Koho by taky napadlo dávat několik let starý mobilový čip do PC... už si to přesně nepamatuju, ale mám dojem, že v tom čipu je jedna ALU, která zastává úplně vše :-)
Jasně. Je tam jedna plně programovatelná. Čip je sice starý, ale dává se i třeba teď do novýho iPhone 3GS. Má obrovskou výhodu v té programovatelnosti, která mu umožňuje implementovat všechny nové technologie (proto teď umí DX10.1 a OpenGL 2.0). Intelu ale ten čip asi nepřišel dostatečně pomalý, tak mu ještě několikrát snížil výkon driverama.

DOC_ZENITH/XAN píše:Ještě stojí za to abych se zmínil o next gen Atomu, kterej má bejt ještě pomalejší než ten současnej. + IGP má bejt v CPU a ne v chipsetu, ono to vlastně chipset mít vůbec nebude, aby se Nvidia nemohla přiživovat se svým ionem. Ale to IGP tam poteče přes FSB, bude brzdit už tak hroznej CPU, no, husí kůže. Spousta lidí říká komp na net. Ale za komp na net nepovažuji zařízení co nepřehraje plynule flash animace na stránkách nebo youtube.

Mno NVIDIA už v nějaký přestřelce s Intelem vydala, že bude ION i pro VIA Nano. Ve výsledku by to mohlo být pro VIA i NV lepší řešení.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon zář 28, 2009 11:26 pm

Nano + Ion je ideální kombinace, protože nano neni narozdíl od Atomu výkonostně nepoužitelný, je to plnohodnotnej CPU, no zhruba o 1/3 nad stejně taktovanou P3. Konečně to neni žádný C3 C7, jen předělaný IDT centaury který jsou ještě horší jak Atom. Konečně je to CPU s třema instrukcema za takt a dle mého nézoru je to remake Cyrixu M2 nebo připravovanýho M3 kterej nikdy nebyl vydán. Má to jeho naprosto charakteristický rysy aka slušnej výkon ve win, oproti stejně taktovanýmu Intelu (celeron M 1,6ghz) má o trochu slabší FPU ale o dost silnější ALU, prostě vše sedí na to prohlásit že je to CPU jak by ho udělal Cyrix.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Palda » pon říj 26, 2009 11:50 pm

DOC_ZENITH/XAN píše:Tak jsem dotestoval GMA 4500 ňáká Toshiba S core 2 duo 2,4ghz 4gb ram DDR2 667 CL5. 3Dmark 2001 - 4038 bodů a starý UT šlo v nativce 1440x900 hrát mezi 50 - 35 fps čili se to dalo, max detaily + detail texturing.
Ty grafiky maj v různých noteboocích obrovský rozdíl výkonu. Můžu ti třeba říct, že už v roce 2006 jsem měl 12" FSC Amilo Pro V3205 (tenkrát jediný malý notebook s DVI výstupem), který dal s GMA950 v 3D Mark 2001 asi 6 tisíc bodů, a UT jsem hrál s obdobným nastavením v 1680x1050 40-50fps.


jde o to, že GMA950 se cpala do celkem 3 chipsetů, low end, střední třídá a "high end". GPU se v tomhle liší frekvencí, nejnižší má jen 133MHz (dává se v tomto případě do Atomů atd), nejvyšší 400, to se téměř neosazovalo a používaly se ty se 166MHz, případně i vyšší, 400Mhz měly snad jen desktopy, pěkné je, že je lze jednoduchou utilitkou přetaktovat a nárust výkonu je v rámci možností docela značný.
Uživatelský avatar
Palda
 
Příspěvky: 6
Registrován: pon říj 26, 2009 9:12 pm
Bydliště: Praha

Předchozí

Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron