asus 7800gt dual rozbehanie SLI

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

asus 7800gt dual rozbehanie SLI

Příspěvekod socket » stř čer 02, 2010 5:43 pm

takze dnes mi prisla tato uzasna karta (thx jofo), je problem v tom, ze neviem rozbehat SLI. v nastaveniach ovladacov (81.94 FW) nieje na vyber aktivacia SLI:
http://i50.tinypic.com/2s162av.jpg
v biose nieje ziadna aktivacia SLI, ovladace su snad spravne (rovnake ako ovladace z recenzie.
mozno pomozu este tieto screeny (ja screenujem velmi casto)
http://i50.tinypic.com/2ihs4sw.jpg
http://i50.tinypic.com/zim8eo.jpg
dik za kazdu radu aj za pochvalne poznamky aky som nvidiot :twisted:
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod -HoNY- » stř čer 02, 2010 5:56 pm

Sestava, chipset?
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod ps47 » stř čer 02, 2010 6:00 pm

P5N32SLI SE dlx (nforce4 sli).ostatne je vidno z obrazkov.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » stř čer 02, 2010 6:01 pm

Asus Motherboard Compatibility List: píše:ASUS P5N32-SLI Deluxe
ASUS P5ND2- SLI
ASUS P5ND2- SLI Deluxe
ASUS A8N- SLI
ASUS A8N- SLI Deluxe
ASUS A8N- SLI Premium
ASUS A8N32- SLI Deluxe
DFI LANPARTY nF4 SLI-DR
Gigabyte GA-K8NXP- SLI


mozna, ze Asus nejak zabezpecil, aby SLI chodilo jen na vybranych deskach...

Zkus to na nejaky NF4 desce - mozna staci jen spravnej chipset.

// nevsimnul jsem si, ze vhodnou desku mas :oops:
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř čer 02, 2010 6:17 pm

81.94 jsou možná moc staré. Mě taky s GF6800ultra nechtělo jít SLI na Nforce 650, musely to bejt drivery novější jak ten chipset aby jej znaly. A 81.94 to fakt už je histori na moderní hry, na tom se i bude sekat Unreal 3 engine při loadech, jako se mi to s G71 dělo než to NV v driverech opravila, nepamatuju už kdy ale rozhodně minimálně devadesátková řada, spíš ještě dál.

Jo a ještě, ve správci to vidí že máš dvě karty? Je tam dvakrát GF7800 GT ?

Ah, a nezapoměl jsi zapojit externí trafo? :twisted:

Edit: Dle sceenů nevidíš! Jedno GPU je komplet neaktivní, akorát se ujisti že do slotu jde fakt 16 linek a pak zapoj to trafo, já mam takovej pocit že tam bylo nutný aby jely obě gpu.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod socket » stř čer 02, 2010 6:28 pm

DOC_ZENITH/XAN píše:81.94 jsou možná moc staré. Mě taky s GF6800ultra nechtělo jít SLI na Nforce 650, musely to bejt drivery novější jak ten chipset aby jej znaly. A 81.94 to fakt už je histori na moderní hry, na tom se i bude sekat Unreal 3 engine při loadech, jako se mi to s G71 dělo než to NV v driverech opravila, nepamatuju už kdy ale rozhodně minimálně devadesátková řada, spíš ještě dál.

Jo a ještě, ve správci to vidí že máš dvě karty? Je tam dvakrát GF7800 GT ?

Ah, a nezapoměl jsi zapojit externí trafo? :twisted:

Edit: Dle sceenů nevidíš! Jedno GPU je komplet neaktivní, akorát se ujisti že do slotu jde fakt 16 linek a pak zapoj to trafo, já mam takovej pocit že tam bylo nutný aby jely obě gpu.

skusim novsie ovladace. ake si ty pouzil so 7950GX2?

v spravci je len jedno gpu.

externe trafo som zapojit nezabudol, trafo=6pin.

mozno je problem s tymi linkami:
http://i46.tinypic.com/nltmdg.jpg
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod ps47 » stř čer 02, 2010 7:06 pm

skusal si ju v druhom pci-e slote?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř čer 02, 2010 7:38 pm

Tak tam je určitě problém, funguje jen 8 linek. Já tu kartu neměl v ruce ale původně jsem myslel že to trafo tam muselo bejt protože jedno GPU jelo z trafa a druhý z 6-pinu, přec i jen jedna gf 7800gt měla 6-pin dvě to už by dost krutě přesahovalo napájecí specifikace.

Ale pokud říkáš že je to jinak tak ok, ona karta může bejt i death, respektive jedno GPU.

Jinak s 7950GX2 se to srovnávat moc nedá, ta má pro rozdělení linek spešl čip a hlavně je podporovaná NV, funguje na všech boardech, nemusí mít pod sebou SLI ready board nic takového. Ta 7800GT dual je počin čistě Asusu od kterýho se NV distancovala a ani jej nepodporuje. Tam je to hold loterie, sběratelská karta no.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod socket » stř čer 02, 2010 7:43 pm

DOC_ZENITH/XAN píše:Tak tam je určitě problém, funguje jen 8 linek. Já tu kartu neměl v ruce ale původně jsem myslel že to trafo tam muselo bejt protože jedno GPU jelo z trafa a druhý z 6-pinu, přec i jen jedna gf 7800gt měla 6-pin dvě to už by dost krutě přesahovalo napájecí specifikace.

to trafo je tam len na vytvaranie 12V, kabel ide z tej externej pripojky rovno k 6pinu a ma aj samca konektor.
obrazok z recenzie spominanej v 1. prispevku:
http://www.diit.cz/data/images/thumb/24 ... 1251210459

edit: stahujem najnovsie ovladace, ked sa stiahnu skusim ju kydnut do druheho slotu, a zaroven tie ovladace nahodit.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod havli » stř čer 02, 2010 8:20 pm

Ta karta musi byt ve slotu s 16 linkami, neni tam zadnej pci-e switch. 8 linek jde do prvniho gpu, dalsich 8 jde do dalsiho.
http://www.ixbt.com/video2/images/g70-8 ... -front.jpg

Neda se na MB nastavit sli on/off nejakyma propojkama nebo v biosu? Na s939 nf4 SLI byla mezi slotama takova karta, ktera prepinala linky na 16 + 1 (tusim) a 8 + 8. Pro tuhle kartu musi bejt 16.
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod socket » stř čer 02, 2010 8:44 pm

havli píše:Ta karta musi byt ve slotu s 16 linkami, neni tam zadnej pci-e switch. 8 linek jde do prvniho gpu, dalsich 8 jde do dalsiho.
http://www.ixbt.com/video2/images/g70-8 ... -front.jpg

Neda se na MB nastavit sli on/off nejakyma propojkama nebo v biosu? Na s939 nf4 SLI byla mezi slotama takova karta, ktera prepinala linky na 16 + 1 (tusim) a 8 + 8. Pro tuhle kartu musi bejt 16.

nie, prehladaval som bios aj manual, nevidel som tam ziadne pevne nastavenie SLI.

Kazdopadne mam este A8N SLI (ale k tomu pc sa tak skoro nedostanem) tak zatial zostane 7800GT DUAL vo vitrinke :wink:

druhy slot nepomohol (ziadny signal do monitoru), najnovsie ovladace taktiez nepomohli (ehm zhorsili vysledok v 3DM 2003) :lol:
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » stř čer 02, 2010 11:58 pm

Ta deska co máš by stejně měla mít 16x v obouch slotech, protože je tam Nforce 4-X32 verze, takže pokud neni koplá ta, tak je mrtvý asi jedno z GPU. Nicméně jako to u SLI bejvá, s jednim se stejně hraje líp, určitě by jsi k takovýmu závěru došel kdyby fungovala jak měla.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod -HoNY- » čtv čer 03, 2010 12:02 am

Zkoušel jsi ji rozdělat a složit? Co máš za zdroj?
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod socket » čtv čer 03, 2010 2:43 am

-HoNY- píše:Zkoušel jsi ji rozdělat a složit? Co máš za zdroj?

460W seasonic, utiahol 8800GTX v pohode.
tu kartu rozoberat nebudem, je to nieco podobne ako davat dole ventilatory z V5 6k :D (samozrejme pre mna, fanatici by tu kartu zneuctili viacerymi sposobmi).
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1105
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv čer 03, 2010 4:07 am

Tím jako chceš říct co? Že sbíráš NV? :puke: Já bych tu kartu použil na díly, bude mít solidní kondíky....
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín


Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron