Diskuze: nVidia vs. 3Dfx, ATi, PowerVR, Rendition...

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Příspěvekod Honny » pát črc 14, 2006 7:02 pm

za to může nějakej teenager... :twisted:
oO
Obrázek
Uživatelský avatar
Honny
 
Příspěvky: 177
Registrován: pon srp 29, 2005 2:59 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod Petrik9 » sob črc 15, 2006 1:34 am

Ze by conroe bez SLI?Lidi treba radsi kupuji crossfire pac vedi ze nv asi neudela desku pro intel.Ale nV a AMD?No co zbyva.Ja bych tipnu ze za to muze dopredu SLI.Ale kdyz jeste conroe kloudne ani nevyslo....
Uživatelský avatar
Petrik9
 
Příspěvky: 566
Registrován: pát led 06, 2006 4:18 pm
Bydliště: Vysoké Mýto

Příspěvekod wizzy » úte črc 25, 2006 11:25 am

Tak tu máme totok: http://www.cdr.cz/a/18087
A hned to má první "výsledky": http://www.cdr.cz/a/18093

Osobně nejsem zastáncem slučování velkých firem do ještě větších, i když mám rád ATi a k AMD se stavím neutrálně. Nějak mi to vadí, přijde mi to jako konec ATi.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod 3dfx.fun » úte črc 25, 2006 2:16 pm

wizzy píše:Tak tu máme totok: http://www.cdr.cz/a/18087
A hned to má první "výsledky": http://www.cdr.cz/a/18093

Osobně nejsem zastáncem slučování velkých firem do ještě větších, i když mám rád ATi a k AMD se stavím neutrálně. Nějak mi to vadí, přijde mi to jako konec ATi.

Tak co? AMD holt bude mít chipsety jen pro sebe, Intel taky, nVidia z toho vyjde nejlíp a SiS + VIA se popere o zbytek.
Hlavní je, že ATi nepřestane vyrábět grafiky, to je důležité. Jinak by no-x neměl o čem psát :wink:
no machine
Uživatelský avatar
3dfx.fun
Senior member
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 07, 2004 1:43 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvekod no-X » úte črc 25, 2006 3:01 pm

wizzy: AMD ani ATi nejsou velké firmy. Jsou menší než Intel a nVidia...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ghost » úte črc 25, 2006 3:15 pm

nVidia je najmensia 8D
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod no-X » úte črc 25, 2006 4:15 pm

Teď už jo, no... z těchto čtyř. Teda vlastně tří.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod wizzy » stř črc 26, 2006 10:27 am

V porovnání s intelem asi jo, ale jinak mi čísla 10000 (AMD) a skoro 5000 (ATi) nepřipadá jako počet zaměstnanců malé firmy :-)
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod no-X » pon srp 14, 2006 6:32 pm

nVidia změnila logo:

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon srp 14, 2006 7:19 pm

Co je na něm novýho ? (Ta věta tam dole jestli je už je i na oficiálním logu, tak už to pánové začínaj drobátko přehánět)
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » pon srp 14, 2006 7:26 pm

ne :roll: Změnili barevný odstín, font a poměr velikosti písmen:

starý logo:

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod no-X » čtv srp 17, 2006 9:26 pm

Bravo! Gratuluji marketingovému oddělení nVidie. Konečně přiznali, že k překonání konkurence o 4% potřebují kartu s dvojnásobným počtem pixel pipelines a dvojnásobným množství paměti :D :D :D

Obrázek
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Vlask » pát srp 18, 2006 5:59 pm

S3 zda se taky neco chysta, kdyz uz tu bude ta Vista.

http://www.hexus.net/content/item.php?item=6155
Uživatelský avatar
Vlask
 
Příspěvky: 835
Registrován: ned říj 03, 2004 8:19 pm
Bydliště: Prerov

Příspěvekod Taskr » sob srp 19, 2006 10:22 am

To vypadá zajímavě, ta S3. Myslíte že má šanci se procpat na trh?
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
 
Příspěvky: 637
Registrován: stř čer 02, 2004 10:43 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod no-X » sob srp 19, 2006 10:36 am

Moc šancí tomu nedávám, i když by mohlo pomoci, že je SM4.0 kompatibilní. S3 sice vždycky ukáže první vzorek x-měsíců před ostatními, takže má "první" hardware s podporou toho a toho (stejně tak měli "první" AGP4x kartu, "první" podporovali HW akceleraci WMV atp.), ale reálný produkt se na recenze dostane nejdřív za rok a do prodeje za dalšího půl roku, kdy ho už nikdo nechce, takže ho ani velkoobchody nenakoupí a nedistribuují :roll:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Taskr » sob srp 19, 2006 11:27 pm

A čím to je, že jim to tak dlouho trvá, než se rozjede do seriové výroby? Když přeci dokáží vyrobyt funkční prototyp, tak proč nemohou, třebas do 4 měsícu rozjet pořádnou výrobu?
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
 
Příspěvky: 637
Registrován: stř čer 02, 2004 10:43 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod no-X » ned srp 20, 2006 10:02 am

Celkově je moc věcí, který o S3 nevíme. V záležitostech ohledně ATi a nV se šťourá spousta lidí, ale S3 jde tak trošku mimo. Před lety S3 ohlásilo, že se chce soustředit na asijské a jihoamerické trhy. Takže je třeba možný, že v Asii se karty prodávají mnohem mnohem dřív a pro Evropu/USA jsou ohlášeny až když jsou tamnější trhy nasyceny. Je to samozřejmě jen spekulace... ale vede mě k tomu jedna věc - krátce po vydání Radeonu 9600 atp. se začalo psát, že přijde ještě jedna jeho levnější verze. Velmi dlouho se nic nedělo, až většina serverů změnila názor a tvrdila, že šlo o kachnu - ale nakonec Radeon 9550 vyšel a v souvislosti s tím se objevila jedna zpráva a to, že v Asii se po celou tu dobu prodával a až po té, když tam zaznamenal velký úspěch, byl zaměřen i na další trhy, tedy USA a Evropu. A přesto, že se v Asii prodával, tak tady o tom nikdo nevěděl. A s S3 by to mohlo být podobné.

S3 má taky mnohem míň zaměstananců a menší finanční prostředky, takže pokud se objeví nějaké problémy s výrobou nebo chyby v návrhu jádra, trvá mnohem déle, než jsou odstraněny.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod 3dfx.fun » pon srp 21, 2006 11:54 am

S3 má taky mnohem míň zaměstananců a menší finanční prostředky, takže pokud se objeví nějaké problémy s výrobou nebo chyby v návrhu jádra, trvá mnohem déle, než jsou odstraněny.


Hlavně, S3 má jednu výhodu a to je VIA. Prodá spoustu IGP v chipsetech. Ačkoliv nejsou tak dobré, prodá se jich dost. Proto si VIA může vydržovat S3. Bokovky "Chrome" jen ukazují, že nápady mají.

btw.. Intel asi koupil zaměstnance z 3DLabs :)

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33812
no machine
Uživatelský avatar
3dfx.fun
Senior member
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 07, 2004 1:43 pm
Bydliště: Teplice

Příspěvekod -HoNY- » pon srp 21, 2006 3:15 pm

3dfx.fun píše:
S3 má taky mnohem míň zaměstananců a menší finanční prostředky, takže pokud se objeví nějaké problémy s výrobou nebo chyby v návrhu jádra, trvá mnohem déle, než jsou odstraněny.


Hlavně, S3 má jednu výhodu a to je VIA. Prodá spoustu IGP v chipsetech. Ačkoliv nejsou tak dobré, prodá se jich dost. Proto si VIA může vydržovat S3. Bokovky "Chrome" jen ukazují, že nápady mají.

Nj. ale zapominas na to ze nejvetsi vyrobce grafickych chipu je intel 8-) sice je to integrovane ale je jich nejvic, hodne lidi to prehlizi... :roll:
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod 3dfx.fun » pon srp 21, 2006 4:12 pm

-HoNY- píše:Nj. ale zapominas na to ze nejvetsi vyrobce grafickych chipu je intel 8-) sice je to integrovane ale je jich nejvic, hodne lidi to prehlizi... :roll:

Nic takového jsem nenapsal. Nezapomínám :wink: Respektuji!

Nicméně, debata se točila kolem S3 :wink:
no machine
Uživatelský avatar
3dfx.fun
Senior member
 
Příspěvky: 123
Registrován: pon čer 07, 2004 1:43 pm
Bydliště: Teplice

PředchozíDalší

Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron