Historie 3Dfx a ostatních

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Kolik pipelines má S3 Savage 4?

2x1 (2 pipelines s jednou texturovací jednotkou na každé)
4
29%
1x2 (1 pipeline se dvěma texturovacími jednotkami)
8
57%
1x1 (1 pipeline s jednou texturovací jednotkou)
2
14%
 
Celkem hlasů : 14

Příspěvekod swarm » pát pro 02, 2005 7:17 pm

Super článek, akorát jsem neodolal a musel ho přečíst a kvůli tomu jsem šel spát dneska až ve dvě ráno....to nebylo dobrý, kdyz jsem v 6 vstával :-). Jako vždy si no-X drží laťku pěkně vysoko :-).
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod wizzy » úte led 31, 2006 4:35 pm

A pokračujeme dál, tentokrát s "es trojkama". Už si připadám jako poškrábaná deska, ale no-X opět zaslouží pochvalu :yep:
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod wolf00 » stř úno 01, 2006 12:50 pm

autor j. soucek ma ode me pridanou premiji za ten clanek doufam noxi ze mu to vyridis ... :)
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod Oblak » stř úno 01, 2006 1:50 pm

hehe, super :) pěkný článek, přihodil jsem pár drobných, po vánocích má účet rakovinu :)

btw. tak zjišťuju že moc lidí v republice S8 nemá, a ta moje je dovezená ze slovenska :)
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod Taskr » stř úno 01, 2006 2:02 pm

Špičkovej článek, jsem rád, že se tak lehce nezapomíná.......
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
 
Příspěvky: 637
Registrován: stř čer 02, 2004 10:43 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod ps47 » stř úno 01, 2006 2:45 pm

ja som tiez pridal.pekne som si pocital o 2:30 rano v robote :lol:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7952
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod swarm » stř úno 01, 2006 4:48 pm

Moc hezke pocteni.....taky jsem tam ten padik prihodil :-).
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod no-X » stř úno 01, 2006 6:54 pm

Děkuji :D
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Petrik9 » stř úno 01, 2006 10:40 pm

Pekny clanek,taky jsem neco prihodil...Az budete psat o tridentu pokud jste nepsali tak se pridam :)
Uživatelský avatar
Petrik9
 
Příspěvky: 566
Registrován: pát led 06, 2006 4:18 pm
Bydliště: Vysoké Mýto

Příspěvekod palcal » pát bře 03, 2006 12:23 am

Moc pekne poctenicko!Nemohl jsem se od toho odtrhnout.SMEKAM!!!
Uživatelský avatar
palcal
 
Příspěvky: 179
Registrován: ned úno 19, 2006 11:35 pm
Bydliště: kousek od Brna

Příspěvekod no-X » pát pro 29, 2006 5:34 pm

If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » pát pro 29, 2006 6:20 pm


Kód: Vybrat vše
AMD - firma, která léta neuvedla ani pořádný čipset, bude nyní nabízet vlastní čipsety, vlastní integrovanou grafiku, mobilní čip i samostatné produkty - jako následek sloučení s...

LOL co takhle AMD 750/760/761

Kromě, téhle "drobnosti" velmi dobrý článek ;-)
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » pát pro 29, 2006 6:51 pm

-HoNY- píše:LOL co takhle AMD 750/760/761

Že jich ale poslední dobou prodává, co? :roll:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » pát pro 29, 2006 8:28 pm

no-X píše:
-HoNY- píše:LOL co takhle AMD 750/760/761

Že jich ale poslední dobou prodává, co? :roll:

AMD vyrabelo chipsety, protoze jim je nikdo nechtel vyrabet, a kdyz byl trh nasyceny, tak nechtel delat konkurenci a vyhazovat penize ;-)
750 - SlotA; 760 - SocketA (napr. legendarni ABIT KG7); 761 - dual socketA servery

A je rozdil, kdyz spolecnost vyvyji chipset spolecne s cpu, nez kdyz narychlo prebastli zastaraly chipset, zmeni nazev a nazve to horkou novinkou.
pro neznale:
VIA KX133 je puvodne VIA691 upravena na 694 (vyssi FSB AGP4x) ktera ja pinove kompaktibilni s i815
VIA KT333 (VT8267)je puvoddne KT266 (VT8266 + modifikovany radic pameti (KT266A) :roll:
nVidia udelala pro sA 2 chipsety, proti vii zdarilejsi. potom spolehala na marketing a vyrabela pretaktovane nF3 chipsety ATA@SATA
a tak by se dalo pokracovat, AMD nechtelo stracet cas vyvojem a tak vyvoj chipsetu nechalo jinym "odbornikum". Nakonec zjistila,m ze tudy cesta nevede a integrovala radic pameti do jadra CPU.


a vysledek toho vsecho mam ted na stole - jeden z prvnich s939 A64 3000+ (od Karla Polivky, tenhle kousek se udajne pouzival v megatestech na PCT) a vyprodejovou nF3 desku od Foxconnu (sold as Leadtek, no official support, na sobe ma osazenou prvni revizi nF3, nechapu proc). Opravdu vsichni chcete, aby AMD nevyvijelo vlastni chipsety? :roll:
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod Bob van Sikorski » pát pro 29, 2006 9:19 pm

mel jsem kdysi AMD760 a plna spokojenost :-)
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát pro 29, 2006 9:35 pm

Nuo tak AMD prodává svoje chipsety, hlavně do profi serverů. V oblasti socketu 940 i AMD chipsety převažujou. (nutno říci že kromě tý absolkutní stabylity maj taky svoje mouchy, jako usb 1.1 v dnešní době jauuuuu).

Z těch chipsetů co se běžně dělaly mám zkušenosti jen s AMD 760 a musim říct, že se jednalo o asi nejhorší chipset co jsem kdy pro socket A viděl. A to se vším všudy. Problémy s kompaktibilitou AGP karet, některý se vůbec nerozjely, u R9800pro mi furt nechodil AGP texturing, GF4TI taky nepředváděla nic extra. Hrubej výpočetní výkon ( cpumark ) stál za prd. Herní výkon stál za prd, při vysokejch detailech a rozlišení ta zmršená AGP implentace způsobovala, že se před ADM760 dostala i KT133 a to i ta stará kt 133 co běžela na FSB 100 a frekvenci jsem doháněl násobičem.
Dále pak přehřejvání. Musel jsem dát aktiv na chipset jinak nešlo vůbec taktit a stejně je to PCB kolem vařicí. Vůbec asi největší selhání - nefunkce SSE instrukcí na jakymkoliv CPU. A v neposlední řadě NB AMD760 tam je, ale SB byl tak zoufalej, že ho musely nahradit ňákou viou co se dávala s KT133, bravo.
To i ten ALI Magik co mám teď je mnohem lepší platforma oproti tomuhle.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » sob led 05, 2008 8:28 pm

Historie... rok 2007 :wink:

VIP o roce 2007: grafické karty především

http://www.extrahardware.cz/vip-o-roce- ... -predevsim
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod no-X » pát led 02, 2009 11:40 am

Rok 2008...

VIP o roce 2008: grafická inkvizice

prozatím:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát led 02, 2009 6:48 pm

Jen mě trochu mrzí, že se nikdo nepustil do strašné a polofunkční P45. To je nejhorší produkto roku.

Nevim proč ho lidi chválej, ale je to nejhorší chipset Intelu od 945 první revize.

Výkon v crossfire horší jak 975x,ačkoliv papírově by tomu mělo bejt jinak. Dále pak PCI-E sloty jsou dělenej jeden, tzn nefungují nezávisle a nemůžete do druhého použít třeba raid řadič, systém pak nepostne (otestováno ve více deskách)

A teď je tu ten nejpalčivější problém - naprosto podělaná podpora PCI-E 2.0 propustností začínaje, kompatibilitou končeje.

Všeobcně v CZC každej tejden řešim minimálně 5 sestav kde jsou záhadné potíže typu ani nepostne, výtuh při přechodu do 3D, random blackscreeny v 2D, atd. A to vše se děje jen s PCI-E 2.0 radeony. V současnosti nejvíce 4870 a X2. Není to chyba grafiky ale desky, výměna té to vždy řeší. Ještě že se furt vyrábí P35, protože Za X38/48 většina lidí platiti nehodlá, ačkoliv ta je perfektní chipset.

Měl jsem problém rozject i R600 - aby FPS nepadalo na 1 v různejch situacích, bojoval jsem s tím celej den, musel jsem vypnout 3gb switch. Měl jsem problém i s 6800Ultrou, kde poslední drivery padaly do BSOD v 3D, stará dělaly ten problém co se děl na R600, aý jsem našel jedny středně starý co fungovaly.

P45 byla kvůli tomuhle problému už odložena při vydání ale Intel nic neopravil a prostě to evidentně jen vydal. Nvidia G8x architektury tam fungujou ok, protože PCI-E 2.0 nepoužívaj. GT200 se s novejma driverama i na chipsetech co to neuměj hlásí jak PCI-E 2.0 :D Nicméně až tu bude GT300 tak se vsadim že problém bude i tam.

Nejvíc mě pak uzemnil na pctuningu test GTX295 VS HD4870X2 na Core2 a core I7. A finální prohléšení že Geforce funguje na obouch stejně a Radeon potřebuje lepší CP. Vždyť to vůbec nebylo CPU, ale testovali to na P45! To byl ten problém, ne CPU. Jaktože se nad timhle ještě nikdo nepozastavil nechápu, no nic, ať si to kupujou, uviděj......
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » pát led 02, 2009 7:14 pm

Taky můžu potvrdit, že jsem s deskami postavenými na P45 v práci řešil kvanta problémů. Jenže tohle uživatelům, kteří ji znají jen z recenzí, nebo měli štěstí na kompatibilní hardware, nikdy nevysvětlíš :roll:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

PředchozíDalší

Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron