Historie 3Dfx a ostatních

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Kolik pipelines má S3 Savage 4?

2x1 (2 pipelines s jednou texturovací jednotkou na každé)
4
29%
1x2 (1 pipeline se dvěma texturovacími jednotkami)
8
57%
1x1 (1 pipeline s jednou texturovací jednotkou)
2
14%
 
Celkem hlasů : 14

Příspěvekod -HoNY- » pát led 02, 2009 7:37 pm

no-X píše:Taky můžu potvrdit, že jsem s deskami postavenými na P45 v práci řešil kvanta problémů. Jenže tohle uživatelům, kteří ji znají jen z recenzí, nebo měli štěstí na kompatibilní hardware, nikdy nevysvětlíš :roll:

Jaká byla revize NB?

Gigabyte s A2 byl prakticky impotentní s jakýmkoliv HW. Ty problémy by taky vysvětlovalo, proč jeho desky s G45/G43 má PCIe linky z ICH10.

A3 prakticky bez problémů, snad jen DFI.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » pát led 02, 2009 7:42 pm

To už nevím, to jsem neřešil :-) Jen ti můžu říct, že desky byly od MSI a tuším Asus.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Bob van Sikorski » pát led 02, 2009 8:53 pm

právě proto jsem bráchovi doporučil upgrade P35+E5200+4670 (podmínkou byla co nejnižší cena :-))
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm
Bydliště: Poděbrady

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pát led 02, 2009 10:14 pm

U Gigabyte máme u jedný desky reklamovatelnost 109%. :lol: Ale tam je to z jinejch důvodů. Aneb toho že je tam nasazenej rozvadeč PCI-E linek kterej tam z druhýho grafickýho tvoří ten samej + dva PCI-E 4x. Už samotnej fakt že u P45 nelze grafické sloty provozovat nezávisle dává vědět že tohle nikdy fungovat nebude a je to také prvda. Ty sloty jdou jen když člověk nemá v hornim PCI-E grafiku :D

Většina lidí co s tim za mnou přijde je poměrně nešťastná když jim na rovinu řeknu - vše tam funguje ale je to nekompatibilní, může za to deska teda respektive její P45 chipset. Když jí reklamujete, dostanete tu samou a zase to nepůjde. Když reklamujete grafiku to samé a reklamaci vám asi navíc neuznají. Máte možnost se buďto zbavit tý P45 která má a se všema boudoucíma grafikama dost pravděpodobně bude mít problémy, a nebo si místo toho Radeona 4870 vzít GTX260 216sp která tam jde ok, ale to je tím že je ten čip starší jak G92 a jen o pár měsíců novější jak G80, tudiž schopnosti PCI-E 2.0 nevyužívá. Je to na vás, ale herní výkon CPU v blízký době moc neporoste a grafiku budete měnit dříve, zbavil bych se proto desky.

Bohužel většina se zbaví grafiky a za rok je tu budu mít znova a budou muset koupit celou novou platformu, ale dobře jim tak a všem to tak vyhovuje, protože aspoŇ HW půjde na odbyt. Sám Intel musí bejt zoufalej z toho že třeba taková 975X s novym biosem má slušný OC a lepší kompatibilitu i crossfire než P45, jdou tam všechny LGA775 procesory a tudiž lidi nemaj důvod měnit. A je to letitej chipset. Mam ho teď v druhym kompu a je to vždy má poslední záchrana. Když něco nejde, hodimy to tam, a tam to na 95% vždy jde ok. Kdybych neměl tu ramdrive a 16gb ram, už dávno letěla z okna a to už mám třetí.

První byl Biostar u kteráho mi PCI-E 4x RAID řadič nefungoval v druhym grafickym slotu, v prvnim jo, ale to pak zas grafika nešla v druhym. Později jsem zjistil že je to vlastnost P45, maj to všechny desky. U 975 vše funguje, dokonce tam můžu v biosu nastavit prioritu slotů při plnym vytížení. Biostar šel pryč, nahradil jej Gigabyte P43, kterej dal maximální FSB 410 a odpálil mi polovinu Geil ramek, šel hned z domu. TeĎ je to Asus P5Q-E která má vyvedenej i jeden PCI-E 4x slot z SB čili mi tam řadč funguje a doteď jsem měl G92 takže ok, s problémy jsem tam zatim rozjel NV40 a R600, další karta bude asi GTX260 55nm, to se ještě uvidí, zatim R600 stačí. Bez AA teda ve všem ok, dokonce mi chvílema přijde lepší jak byla G92, ale FSAA je horší jak s 6800U :D ale na ten ani G92 v novejch titulech neměla, ale ve starejch to trošku zamrzí no.
Naposledy upravil DOC_ZENITH/XAN dne sob led 03, 2009 9:04 am, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod socket » pát led 02, 2009 10:32 pm

XAN píše:..z toho že třeba taková 975X s novym biosem má slušný OC a lepší kompatibilitu i crossfire než P45, jdou tam všechny LGA775 procesory a tudiž lidi nemaj důvod měnit...

no chipset 975X mal aj reviziu ktora nepodporovala C2D, a niektore ktore C2D podporuju zas nepodporuju 1333Mhz FSB :wink:
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1103
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod havli » pát led 02, 2009 11:38 pm

Nezavisi podpora C2D spis na napajecich obvodech a biosu nez na chipsetu?


Jak ctu o tech problemech s P45, tak jsem rad, ze jsem sehnal slusnou desku s 975X (Asus P5WDG2 WS PRO). Na pokusy s HD3850 CF snad bude stacit. A taky konecne vyzkousim V5 v PCI-X slotu :twisted:
havli
 
Příspěvky: 1248
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » sob led 03, 2009 9:03 am

Jak již napsal Havli, to neni věc chipsetu ale napájecí kaskády. Ano ,někteří výrobci udělali 975x desky před vydáním Core2Duo s nálepkou že tam půjde ale záhy se zjistilo že se napájí jinak než CedarMill 65nm P4 a tak se z těch desek stal šrot. Jinak Core2Duo funguje na všech chipsetech s Quad pumped FSB, jde o to jen udělat desku. Mam desku od Asrocku Conroe865PE kde je I865 chipset a Core2 tam jednou ok, i 45nm.

Jinak co se týče 975x desek co neuměj nový CPU, tak to je čistě neochota výrobce udělat Bios, a tím tlačí lidi si koupit nástupce i když to defakto nepotřebujou, v tomto případě X48 (i když jí všechna čest, X38/48 je a asi zůstane nej chipset pro Core2Duo). Tohle se třeba u Asusu nestane, všechny jeho 975x rozchoděj všechny LGA CPU. Třeba i jejich nforce 650 +680 based desky uměj 45nm CPU, ačkoliv pamatujete tu aféru všichni ostatní výrobci řvali že to nepůjde že je tam Ňákej problém.... a pak vydali to samý s jednim PCI-E2.0 můstkem, nazvali to Nforce750/80 a najednou to jelo..... kdepak.

Přesně tuhle desku co má Havli mam v druhym kompu s E5200 @ 3,8ghz a mam tam V5 v tom PCI-X 64 slotu a jede tam o 50% líp jak v normálnim PCI. Je to taky stroj má záchrany že když někde něco nejde, tak tam to jde.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod wizzy » sob led 03, 2009 6:59 pm

Mám taky podobné prkno (P5W dH deluxe) a zatím spokojenost, zpočátku nějaké dětské nemoci, které vyřešily postupně nové BIOSy (u ASUSu toé vypadá na běžnou praxi). Jediné, co mi vadí, tak na novějších CPU nejde zapnout Enhanced Speedstep a C1 power saving. Proto mám vlastně dodnes E4300 (1,8@2,88). Oficiální FAQ to komentuje takto:

Kód: Vybrat vše
P5W DH Deluxe is based on Intel X975 chipset, which limits FSB at 800MHz. With ASUS unique overclock technology, this motherboard is able to be running at FSB 1066MHz. When Intel launched FSB 1333MHz CPUs, we once again overclocked FSB to 1333MHz to support them. However, considering system stability, we do not support FSB and multiplier modification upon 1333MHz FSB platform. That's why EIST and C1E functions are disabled on your PC.
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Předchozí

Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron