U Gigabyte máme u jedný desky reklamovatelnost 109%.

Ale tam je to z jinejch důvodů. Aneb toho že je tam nasazenej rozvadeč PCI-E linek kterej tam z druhýho grafickýho tvoří ten samej + dva PCI-E 4x. Už samotnej fakt že u P45 nelze grafické sloty provozovat nezávisle dává vědět že tohle nikdy fungovat nebude a je to také prvda. Ty sloty jdou jen když člověk nemá v hornim PCI-E grafiku
Většina lidí co s tim za mnou přijde je poměrně nešťastná když jim na rovinu řeknu - vše tam funguje ale je to nekompatibilní, může za to deska teda respektive její P45 chipset. Když jí reklamujete, dostanete tu samou a zase to nepůjde. Když reklamujete grafiku to samé a reklamaci vám asi navíc neuznají. Máte možnost se buďto zbavit tý P45 která má a se všema boudoucíma grafikama dost pravděpodobně bude mít problémy, a nebo si místo toho Radeona 4870 vzít GTX260 216sp která tam jde ok, ale to je tím že je ten čip starší jak G92 a jen o pár měsíců novější jak G80, tudiž schopnosti PCI-E 2.0 nevyužívá. Je to na vás, ale herní výkon CPU v blízký době moc neporoste a grafiku budete měnit dříve, zbavil bych se proto desky.
Bohužel většina se zbaví grafiky a za rok je tu budu mít znova a budou muset koupit celou novou platformu, ale dobře jim tak a všem to tak vyhovuje, protože aspoŇ HW půjde na odbyt. Sám Intel musí bejt zoufalej z toho že třeba taková 975X s novym biosem má slušný OC a lepší kompatibilitu i crossfire než P45, jdou tam všechny LGA775 procesory a tudiž lidi nemaj důvod měnit. A je to letitej chipset. Mam ho teď v druhym kompu a je to vždy má poslední záchrana. Když něco nejde, hodimy to tam, a tam to na 95% vždy jde ok. Kdybych neměl tu ramdrive a 16gb ram, už dávno letěla z okna a to už mám třetí.
První byl Biostar u kteráho mi PCI-E 4x RAID řadič nefungoval v druhym grafickym slotu, v prvnim jo, ale to pak zas grafika nešla v druhym. Později jsem zjistil že je to vlastnost P45, maj to všechny desky. U 975 vše funguje, dokonce tam můžu v biosu nastavit prioritu slotů při plnym vytížení. Biostar šel pryč, nahradil jej Gigabyte P43, kterej dal maximální FSB 410 a odpálil mi polovinu Geil ramek, šel hned z domu. TeĎ je to Asus P5Q-E která má vyvedenej i jeden PCI-E 4x slot z SB čili mi tam řadč funguje a doteď jsem měl G92 takže ok, s problémy jsem tam zatim rozjel NV40 a R600, další karta bude asi GTX260 55nm, to se ještě uvidí, zatim R600 stačí. Bez AA teda ve všem ok, dokonce mi chvílema přijde lepší jak byla G92, ale FSAA je horší jak s 6800U

ale na ten ani G92 v novejch titulech neměla, ale ve starejch to trošku zamrzí no.