Diablo II

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

Diablo II

Příspěvekod Gringo » pon bře 20, 2006 8:02 pm

Urcite se najde nekdo, kdo mi odpovi: Mam AMD K6-2 366MHz v desce Tomato TX-98, je tam 192 (128+64) MB pameti, primarni karta je Matrox G200 PCI SD, pak mam Diamond Monster3D II 12MB, jeste zvukovku a sitovku. Kdyz hraju po domaci siti treba Half-Life na OpenGl, tak jede jako z praku, ale Diablo po siti misty totalne nestiha. Kdyz se na single player prochazim po planinach, docela to jde. Ale kdyz uz se prochazim s nekym, je to o dost horsi a kdyz se prizene nejaka prisera, stava se ze me divak co chaoticky pobiha kolem, protoze vidi jen fotodokumentaci boje. Zajimalo by me cim to muze byt, ze jedna hra jede bez problemu a jina s problemy. Pouzivam FastVoodoo driver. Nepomohlo by treba prohodit poradi karet ve slotech? Jak by to bylo nejlepsi?
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 640
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon bře 20, 2006 9:22 pm

Já ti odpovim hned, je to tou K6 - 366. Ta to prostě nedá. :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod no-X » pon bře 20, 2006 10:10 pm

Tak to asi nee, hrál jsem Diabla II na Banshee + K6-233MHz...

1. pokud na tom nemáš Win95/98, je 192MB paměti málo
2. novější patche zvyšovaly výkon v D3D a řekl bych, že na to doplatila podpora Glide :-(
3. hraješ v nižším nebo ve vyšším rozlišení?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ps47 » pon bře 20, 2006 10:19 pm

..no ja som musel vsetky detaily stiahnut na minimum aby multiplayer slapal slusne.potom sa to dalo..to iste co ty,iba procak bol K6-333..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7907
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod wolf00 » pon bře 20, 2006 10:47 pm

diablo2 jsem hraval kdysi na k6-2 450mhz 128mb ram 5400 rpm disk a ati rage 128 16mb agp, docela se to i dalo hrat ale chvilkama to byla cukanice, tvrdim ze ramky neni nikdy dost kdyby jsi me alespon 256mb poznas rozdil pokud mas moznost a vis porid si k6- 500 jsou uz dneska za hubicku,ovsem jen za predpokladu ze to umi tvoje deska....
btw
takhle vypada diablo2 u me .. :) http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... =83&pos=36
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod Petrik9 » pon bře 20, 2006 11:26 pm

Ja videl Diablo II na K5-166,V1+Virge,64MB ram,1.2WD disk ,... nevim moc jsem to nevidel ale chodilo to nadherne jako stracraft na mem notasu.
Uživatelský avatar
Petrik9
 
Příspěvky: 566
Registrován: pát led 06, 2006 4:18 pm
Bydliště: Vysoké Mýto

Příspěvekod BOSS » úte bře 21, 2006 11:53 am

ja som hraval diablo2 na ip 166mmx, 64mb ram a voodoo2 12mb..bezalo v pohode..
s kamosom(cyrix 233mhz,64mb sim,voodoo2 8mb) som skusal nedavno po LANku..a tiez mu to trhalo..single bezi slusne..
glide wrapper
Uživatelský avatar
BOSS
Zlobidlo
 
Příspěvky: 601
Registrován: sob zář 03, 2005 6:05 pm
Bydliště: Bardejov

Příspěvekod wolf00 » úte bře 21, 2006 2:07 pm

videl jsem diablo2 na kompu s p1 133 a nebehalo to prakticky vubec na mem celeronu 400mhz 196mb ram to v 5 aktu nebehalo zrovna zcerstva .... ofic. pozadavky hry jsou cpu 233mhz 64mb ram 4mb vga .... u datadisku myslim ze je optimalni 300mhz cpu a vic ....
edit: ano kamosovi to na jeho masine jelo skvele jenze ten tam mel 256mb ram k6-2 500mhz 20gb 7200rpm a maxxku ... :twisted:
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Sorry

Příspěvekod Gringo » úte bře 21, 2006 6:52 pm

Omlouvam se za neuplne info, mam tam win98se, co se ramky tyce, ve speckach je receno 64MB, trikrat tolik je porad malo? :? Videl jsem Diablo jet slusne v multiplayeru na 128MB ram, cyrix M2 233 a 10Mbit siti. Me by nevadilo, ze to trha, ale to je spise slideshow, jestli FPS jde pres 1 snimek, tak je to hodne.. Jinak hraju na nizsi rozliseni, of course. Mam to zkusit na vetsi (nativnejsi pro voodoo?) pac jsem zkusil dat HalfLife na 800x600 a jde skoro stejne jako v 640x480. Trosicku mene FPS ma jen tehdy, kdyz stojim proti zdi, vystrelim a krev se rozstrikne vsude, takze to da asi zabrat, jinak nemam problem. Disk mam 80GB Samsung 7200 RPM, ale nemyslim, si, ze by to byla ta brzda. Moje deska umi jen 450MHz procaky. Doufam, ze jsem vsem zodpovedel jejich dotazy.. Dik za pomoc
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 640
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod BOSS » úte bře 21, 2006 7:30 pm

wolf00 píše:videl jsem diablo2 na kompu s p1 133 a nebehalo to prakticky vubec

no ja neviem, ale na tej ip 166 som to diablo cele presiel :lol:
glide wrapper
Uživatelský avatar
BOSS
Zlobidlo
 
Příspěvky: 601
Registrován: sob zář 03, 2005 6:05 pm
Bydliště: Bardejov

Příspěvekod wolf00 » úte bře 21, 2006 8:13 pm

normalni diablo nebo i datadisk ?
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod BOSS » úte bře 21, 2006 8:35 pm

wolf00 píše:normalni diablo nebo i datadisk ?

najprv normalni a potom aj datadisk..pri datadisku som uz musel vypnut perspective....hral som to 800x600..vsetky hry som hral 800x600, lebo som vobec nevidel rozdiel v fps medzi 640x480 a 800x600..akurat pri RTCW a project igi
glide wrapper
Uživatelský avatar
BOSS
Zlobidlo
 
Příspěvky: 601
Registrován: sob zář 03, 2005 6:05 pm
Bydliště: Bardejov

Re: Sorry

Příspěvekod gekko » úte bře 21, 2006 9:23 pm

Jsi si jistej, že hraješ opravdu pod glidem? Když jsem hrával Diabla na slabší sestavě, měl pod D3D vyšší nároky na paměť (oproti glide).
S jakým patchem hraješ?
Pokud hraješ sám (tzn. ne po síti) běhá to lépe?

Gringo píše:Omlouvam se za neuplne info, mam tam win98se, co se ramky tyce, ve speckach je receno 64MB, trikrat tolik je porad malo? :? Videl jsem Diablo jet slusne v multiplayeru na 128MB ram, cyrix M2 233 a 10Mbit siti. Me by nevadilo, ze to trha, ale to je spise slideshow, jestli FPS jde pres 1 snimek, tak je to hodne.. Jinak hraju na nizsi rozliseni, of course. Mam to zkusit na vetsi (nativnejsi pro voodoo?) pac jsem zkusil dat HalfLife na 800x600 a jde skoro stejne jako v 640x480. Trosicku mene FPS ma jen tehdy, kdyz stojim proti zdi, vystrelim a krev se rozstrikne vsude, takze to da asi zabrat, jinak nemam problem. Disk mam 80GB Samsung 7200 RPM, ale nemyslim, si, ze by to byla ta brzda. Moje deska umi jen 450MHz procaky. Doufam, ze jsem vsem zodpovedel jejich dotazy.. Dik za pomoc
Uživatelský avatar
gekko
Senior member
 
Příspěvky: 65
Registrován: čtv dub 29, 2004 12:53 pm
Bydliště: Č.Budějovice

Příspěvekod soooc » úte bře 21, 2006 11:18 pm

Naroky ktere uvadi vyrobce jsou absolutne mimo. Hru sem rozbehl na notasu Compaq Armada 5380 - Pi 133 80MB ram jakasi grafika, na ktere se nerozjede ani Baldur 1. Hrat se to nedalo, na meneni predmetu to stacilo :)

Kdyz nas hralo v herne 10 tak se jim tam DII sekalo na jejich AXP 1500+ s 256MB ram - v multiplayeru roste uplne nehorazne narocnost na pamet. Jinak na grafiku zadne vysoke naroky neklade, kdyz to das do 2D rezimu tak to jede bezproblemu i MACH64 bez sekani ;)

A na CPU to taky velice zalezi - ona ta K6-2 neni zadny zazrak, ja osobne sem to dohral na celeru 266@448, sekani se neobjevovalo, po naistalovani datadisk use vsak hra stala v 5 svete promitanim diaku :) Takze taktuj :) prihod pemt, zkus jestli to fakt vali pres to voodoo a pak se pochlub :)

Kdyby jste mel nekdo zajem muzu natocit na fotak jak to jede na PI 133 :)))
Diamon Monster 3D, Voodoo Rush A-TREND 6MB, 3dfx Velocity 100 8 MB SGRAm 5,5 ns Siemens
soooc
 
Příspěvky: 57
Registrován: pon pro 06, 2004 7:38 pm
Bydliště: Vsetín

Příspěvekod wolf00 » úte bře 21, 2006 11:26 pm

staci kdyz zvladnes screenshoty a hodis je nekam na net rad se mrknu :)
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod no-X » úte bře 21, 2006 11:40 pm

Jinak typický problém je multiplayer + mapa, kdy framerate klesne na nehratelnou úroveň. Zkus, vypozorovat, jestli se to zpomalení objevuje i když máš vyplou mapu.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod swarm » stř bře 22, 2006 10:11 am

Vzpominam kdyz jsme to hrali v multasu (jeste bez datadisku)...
P-II 266MHz, 192MB RAM, GeForce2MX200 - bez perspektivy jakstaks plynule
Celeron 366MHz, 128MB RAM, TNT2M64 - uplne plynule
Duron 600MHz, 128MB RAM, Voodoo Banshee - uplne plynule

Vim, ze prave to chtelo lepsi procak a pak se to dalo hrat - jinak muj deda to hral na P166, 64MB RAM, S3 VirgeDX (ve 2D) a jelo to taky docela slusne, snad az v pozdejsich aktech se z toho obcas stavala slideshow.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1183
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod wolf00 » stř bře 22, 2006 12:59 pm

podle me by se mu docela vyplatilo sehnat si p3+desku a jet pak na tom,sezene se to levne a ma to tu vyhodu ze nemusi menit pameti takova p3 700mhz copermine[ne celer] by nebyla spatna volba a poznal by rozdil .... ovsem to jen za predpokladu ze na ma penize
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Uff

Příspěvekod Gringo » stř bře 22, 2006 6:02 pm

Jsem si jsitej, ze to hraju na Glide.. Na co jineho je tam potom ten Video test? Navic ta hra vypada na glide uplne jinak, nez na D3D.
Patch mam 1.10 Jak jsem rekl, Kdyz se na single player prochazim po planinach, docela to jde. Ale kdyz uz se prochazim s nekym, je to o dost horsi...
Taktovat taky nelze donekonecna. Pameti uz neprihodim, protoze na me desce jsou jen dva sloty a oba obsadene.. Kdyz dam na 2D s tou MGA G200, tak to jde priblizne stejnou rychlosti. To me na tom deprimuje - nac mam Voodoo, kdyz bych ho mit nemusel a bylo by to to samy...
I s vypnutou mapou to neni o nic lepsi.. Krom toho, jsem zvykly hrat bez mapy, prosel jsem to tolikrat, ze proste vim, kde co je:-)
Perspektivu zapnutou nemam.. Kdyz ji zapnu, zpomali se to..
Podle me by se vyplatilo sehnat si rovnou novy komp.. Ale co mam delat s tim starym? Hodit na smetiste? Dat do sberu (bazaru) a doufat, ze mi to vyjde na novy? Prosim, o tomhle nemluvme
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 640
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod wolf00 » stř bře 22, 2006 8:48 pm

stacila by i ta p3 rozdil poznas, a tu k6-2 si muzes zatim nechat .... btw na starsi sestavy je lepsi patch 1.9D podle me beha lip .....
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1316
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Další

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron