Voodoo2 SLI + nforce3 ultra

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

Voodoo2 SLI + nforce3 ultra

Příspěvekod Dalik » pon srp 06, 2007 1:44 pm

Chci se zeptat, jestli mate nekdo nejake zkusenosti jak slape voodoo2 sli na desce s nforce3 ultra chipsetem. Prozatim mam bartona, tam jede voodoo2 sli bez problemu, ale kvuli bioshocku delam upgrade sestavy (bez sse2 cpu ho nepustim). dik za odpovedi.
Dalik
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát lis 19, 2004 4:58 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon srp 06, 2007 5:31 pm

Mám zkušenosti, bohužel špatný. Hlavně pod winXP špatný. Fungoval mi tam driver jen od koolsmokyho a ten měl bohužel oproti původním mizernej výkon, ani ne tak průměrný jako minimální fps. Žádnej z klasickejch driverů jsem tam nerozjel a to teď nemám na mysli jen SLI ale voodoo2 vůbec, prostě to chodilo mizerně. UT na tom běhalo znatelně hůř jak na ňákym celeron S370 s BX deskou a normálnim driverem.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Dalik » pon srp 06, 2007 8:03 pm

tak to je spatna zprava. Co treba jiny chipset? nebyl by lepsi nejaky via K8T800? nechci voodoocka jen tak hodit do kouta... :cry:
Dalik
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát lis 19, 2004 4:58 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod chosen » pon srp 06, 2007 9:18 pm

a co takhle si na to sehnat nejakej starší stroj?
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)
chosen
 
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » pon srp 06, 2007 11:31 pm

No ono by to i fungovat mohlo. Já jsem to u tý mojí desky vždy házel za vinu XP a biosu kterej opravdu mistrovsky přiřazoval prostředky. Nešly dávat manuálně a bylo zcela běžné, že IRQ 5 měla grafika, síť i zvikovka. Win pak prohlásily že grafika má IRQ třeba 18 a jiný takový hovadiny.... ale nakonec to vždy ňák fungovalo, až na ty V2. Ale určitě byl problém někde tady, protože ve win98 jely voodoo2 v pohodě. Ale jiný desky to dělat nemusej. Já to měl na gigabyte k8nsc939.

Na tu viu se vykašli, jednak mám k via chipsetům odpor, vždy to byly šmejdy a za druhý většina z desek s timhle chipsetem nemá nebo má nefunkční PCI/AGP lock a netaktovaná K8 je slabota, ta se točit musí. (pokud nemáš Athlona FX kde bys mohl točit násobičem....)

Ale ani to by sis moc nepomohl. Via má asi jako všichni výrobci mizernou implentaci PCI na novejch deskách. Vím že to měla už na KT400, kde jsem si všimnul že mi tam banshee podává mnohem horší výsledky než na KT133.

Je pravda že pro voodoočka by měl bejt ňákej starší stroj. Buďto ňákej nataktovanej Tualatin nebo starší K7 by byla ideální.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Dalik » úte srp 07, 2007 12:11 pm

tak uvidime, vezmu teda nforce3 ultra. Co se tyce taktovani X2 procaku tak ta nforce3 ultra na to bude asi lepsi nez nejaka via. Voodoocka zkusim a uvidim co pak. Nejakeho starsiho kompika neni problem slozit, ale zase se mi nechce mit dalsi pocitac, uz tak poradne nemam cas poradne neco zahrat, prace, pritelkyne a pocitac az nekde za tim.

Jen se mi nechce tech voodoo2 zbavovat, je to pro me nostalgie. Pripomina mi to doby kdy jsem na voodoo1 cumel na turoka s vykulenyma ocima, byl jsem z toho rozhodne vic vedle nez z dnesnich her s vselijakymi shader efekty.
Dalik
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát lis 19, 2004 4:58 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Daiman » úte srp 07, 2007 4:31 pm

XAN píše:Na tu viu se vykašli, jednak mám k via chipsetům odpor, vždy to byly šmejdy a za druhý většina z desek s timhle chipsetem nemá nebo má nefunkční PCI/AGP lock a netaktovaná K8 je slabota, ta se točit musí. (pokud nemáš Athlona FX kde bys mohl točit násobičem....)

Ale ani to by sis moc nepomohl. Via má asi jako všichni výrobci mizernou implentaci PCI na novejch deskách. Vím že to měla už na KT400, kde jsem si všimnul že mi tam banshee podává mnohem horší výsledky než na KT133.



Dovoľujem si nesúhlasiť. Beží mi Voodoo2 SLI na čipsete KT600 úplne bez problémov (doska Epox 8kra2+, Win98SE). A PCI/AGP lock nepotrebujem. 8-)
Uživatelský avatar
Daiman
 
Příspěvky: 16
Registrován: sob čer 09, 2007 12:25 am
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » úte srp 07, 2007 8:49 pm

Daiman píše:
XAN píše:Na tu viu se vykašli, jednak mám k via chipsetům odpor, vždy to byly šmejdy a za druhý většina z desek s timhle chipsetem nemá nebo má nefunkční PCI/AGP lock a netaktovaná K8 je slabota, ta se točit musí. (pokud nemáš Athlona FX kde bys mohl točit násobičem....)

Ale ani to by sis moc nepomohl. Via má asi jako všichni výrobci mizernou implentaci PCI na novejch deskách. Vím že to měla už na KT400, kde jsem si všimnul že mi tam banshee podává mnohem horší výsledky než na KT133.



Dovoľujem si nesúhlasiť. Beží mi Voodoo2 SLI na čipsete KT600 úplne bez problémov (doska Epox 8kra2+, Win98SE). A PCI/AGP lock nepotrebujem. 8-)

Neříkám že bude mít problémy, mě na KT400 běžela taky v klidu (btw mluvil jsem o banshee) ala vkon bude o ňáký to % horší jak na starších chipsetech, nevim jak u V2, ale u banshee to bylo dost drastický.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Dalik » pon říj 01, 2007 11:18 am

tak jsem zase zpet po delsi dobe. Zkousel jsem rozjet voodoo2 sli na te desce s nforce3 ultra, ale chova se to podivne. nekdy jede sli, nekdy nejede sli a jede jen single karta a nekdy to nejede vubec a hodi mi memmap error. Drivery mam od koolsmokyho. Kdyz uz jsem si myslel, ze jsem na to prisel, ze by to mohlo delat nastaveni agp aperature size, tak zase dalsi den uz mi to nejelo. Se mi zda, ze to snad reaguje na zmeny tlaku nebo co :?
Dalik
 
Příspěvky: 14
Registrován: pát lis 19, 2004 4:58 pm
Bydliště: Ostrava


Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron