takty PCI vs Voodoo/Voodoo2

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

takty PCI vs Voodoo/Voodoo2

Příspěvekod bigless » čtv lis 25, 2010 5:01 am

Tak to tu trochu oprášíme. Vyskytl se problém. Deska Asus P2B rev1.12 + PII350@400 přes 115Mhz FSB. Bohužel je při některých taktech dělička do agp/pci poněkud méně úspěšná a tak při 115 teče do PCI zhruba 38Mhz namísto 33. No a zde je kámen úrazu. Jak V1 tak V2 odmítá spolupracovat. V2 -> po 15sec ve 3D zásek, rozsype se obraz a nutný restart. V1 se sekne už při přechodu do 3D. To je u všech PCI verzí grafik taková citlivost na frq?
bigless
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv lis 25, 2010 9:25 am

V2 je v tomhle velice kusová. Já mam čtyři, z toho 3 daj na PCI i 50mhz, jedna dá zhruba 45. Ale vím, že Taskr má jednu V2 která padala už při 40. Tudiž .... kusovka.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bob van Sikorski » čtv lis 25, 2010 11:11 am

jeslti ti jde o výkon cpu, tak navrhuju vyhodit tu P2 a za cca 1Kč na aukru koupit něco lepšího...
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm
Bydliště: Poděbrady

Příspěvekod bigless » čtv lis 25, 2010 3:40 pm

V době kdy byla v prodeji P2B byl PII a Celeron. Záměr byl dobová sestava, nikoli deska a o 2roky novější CPU. Zkusim raději za tu 1Kč odkoupit jinou Voodooo a zkusit zmíněnou "kusovku" :)
Btw. mám ještě připraven PIII 1Ghz, AMD 750 (Slot 1), AMD TB 1Ghz

Mám tu takovou krásnou tabulku z přílohy časopisu Gamestar (zhruba 99-00) kde je uvedena vhodnost typu a frq procesoru k dané grafice.

Obrázek
Naposledy upravil bigless dne čtv lis 25, 2010 3:52 pm, celkově upraveno 1
bigless
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod Bob van Sikorski » čtv lis 25, 2010 3:44 pm

no já jsem kdysi měl Aopen 6BX (nebo tak nějak), taková celkem hiendovka se 4xDIMM atd. v ní P3-550 smahlý na 616 se 112FSB (ta deska uměla jen skoky). jakmile jsem se rozhodl z nudy to poškádlit na 124FSB, deska šla do křemíkového nebe. procesor přežil :-). zkus trochu nižší mez, možná to zabere a těch pár MHz tě nebude trápit.
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm
Bydliště: Poděbrady

Příspěvekod bigless » čtv lis 25, 2010 3:54 pm

PII už má multiplikátor locklej? Zkoušel jsem Celeron 300A a tam už locklej byl takže jsem se tady nezdržoval a rovnou to hnal přes FSB.

PS. Koukám že tu mám v jednom starém čísle gamestaru recenzi Voodoo 5. Jestli tu již nekoluje, můžu ji nahodit...
bigless
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod Bob van Sikorski » čtv lis 25, 2010 4:37 pm

jesli nebyly některý locklý, tak to imho byly buď superfosily jako PII-233, nebo právě ty první celery bez L2 cache (266, 300)
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm
Bydliště: Poděbrady

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv lis 25, 2010 7:36 pm

P2 byly unlocknutý jen ty první extra topivý s jádrem Klamath na 0.35 µm. Ty ostatní na 0.25 µm a všechny FSB 100 modely byly locknutý.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod Bob van Sikorski » čtv lis 25, 2010 9:07 pm

takže je to jak píšu. nicméně tak či onak, jeho problém je prostě příliš vysoká fsb. já osobně bych se spokojil s drobným snížením taktu cpu ;-).
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm
Bydliště: Poděbrady

Příspěvekod bigless » čtv lis 25, 2010 9:15 pm

Jo asi to tak udělám. Na těch pár PCI grafik co mám to sundám. Dík za rady ;)


edit: No tak nakonec jsem zjistil, že mám buď vadné kousky V1 a V2 nebo blbý ovladače, protože to samé dělají na 33Mhz.
Dělička tu je 1:1 a 2/3 FSB. Tudíž 66 a 100 je bez problému. Při 133Mhz * 2/3 je tam necelých 88,67Mhz a TNT2 už to nezkousla. V3 jsem ještě nezkoušel.
bigless
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod Taskr » pát lis 26, 2010 10:14 am

Je to jak píše XAN. Mimochodem všiměte si, jak v té oskenované tabulce zcela chybí ATi. V té době zkrátka byly pouze 2 dominantní hráči, a ATi až do příhodu Radeonu hrála druhé housle (i když Rage Pro nebyla určitě špatná karta).
ASUS P4T533-C, Pentium4 3,06 Ghz Northwood@3450 Mhz, 2048 MB Rimm, Radeon X1950 Pro, SB Live.
*3dfx Voodoo Banshee (powercolor)*
*3dfx Voodoo 2 SLI (powercolor)*
*3dfx Voodoo 3 3500TV*
*3dfx Voodoo 4 4500 AGP*
*3dfx Voodoo 5 5500 AGP*
Taskr
VIP
 
Příspěvky: 637
Registrován: stř čer 02, 2004 10:43 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod bigless » pát led 28, 2011 4:14 am

Tady jsem náhodou narazil na tabulku:
http://bak1.beareyes.com.cn/2/lib/20010 ... 0Clock.htm
bigless
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha

Příspěvekod Bezmozek » pát led 28, 2011 9:00 am

Nevím nakolik je P2B příbuzná s P2B-DS, ale tam se s FSB a děličkou dalo hnout:
http://tipperlinne.com/p2b-ds150.htm
Jinak kdybys chtěl, nějaký PII do slotu bych doma určo našel :wink:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 495
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod bigless » pon led 31, 2011 7:05 pm

Dělička do PCI je i na P2B. Třetinová. Tzn standardní takty s krokem 33.3Mhž jsou v klidu. U PII si ale nemůžeš jen tak dovolit skok o 33Mhz. Násobič je zamčený. Pokud tedy taktuješ a dostaneš se na 120Mhz FSB, dle té tabulky už ti jde do PCI 40Mhz. U některých taktů máš možnosti jak násobek 1/3 tak 2/3. V případě 120 to dělá 31Mhz(podtaktováno).
Dělička do AGP tam není vůbec. Takže FSB 150Mhz => 150Mhz do AGP. Můj závěr: Pokud taktovat tak PIII/Athlon/Duron a výš. Každopádně děkuji za nabídku. :wink:
bigless
 
Příspěvky: 142
Registrován: ned úno 01, 2009 7:03 pm
Bydliště: Praha


Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron