SSTV2_VIDEO_24BPP

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

SSTV2_VIDEO_24BPP

Příspěvekod no-X » čtv bře 31, 2005 5:16 pm

Tak jsem trochu experimentoval s SSTV2_VIDEO_24BPP na V2 SLI a moje výsledky jsou následující:

:arrow: Některé drivery pro V2 mají tento režim pevně aktivovaný, jiné ne. (to je objev :roll: )

:arrow: V obraze rozdíl je, ale na screenshotech ne, takže není možné výsledek na screenshotu dokázat (jediná možnost je fotka obrazovky)

:arrow: V 1024*768@75/85Hz zřejmě nestíhá RAMDAC a refresh padá na 1/2 (tj. místo 75 na 37Hz a míst 85 na 42Hz a monitor je "out of range")

:arrow: V 1024*768@60Hz také nestíhá RAMDAC, ale obraz je a výsledkem je známý růžovofialový hnus (screen1, screen2, screen3). Na screenshotech ale fialové zkreslení není, což dokazuje, že problém je v RAMDACu (obrázky jsem pořídil foťákem, zázrak to není, fotit obrazovku z ruky za denního světla mi ještě moc nejde :wink: )

:arrow: V 800*600 je vše v pořádku a "=1" vypadá opravdu jednoznačně líp. Screenshoty bohužel dělat nelze (resp. lze, ale rozdíl na nich není vidět), takže opět fotka:

sstv2_video_24bpp=0
Obrázek

sstv2_video_24bpp=1
Obrázek

Rozdíl je přecijen trochu vidět - při "=1" zmizely ty svislé barevné pruhy...

Závěr: V 1024*768 nepoužitelné (nestíhá RAMDAC), ale v 800*600 se jednoznačně zlepší kvalita obrazu...
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Opty » úte lis 22, 2005 10:13 pm

o boze (= no-X :mrgreen: ) diky za tento prispevek!

zjistil jsem ze pokud mam v pc v2 sli a vypnu detekci sli (SSTV2_SLIDETECT=0 nebo v tweakeru) tak se mi s SSTV2_VIDEO_24BPP=1 objevi ruzovofialovy hnus

pokud je sli zaple tak je to i s SSTV2_VIDEO_24BPP=1 ok

uz uz sem chtel zakladat thread ale rek sem si ze nejsem lama a projdu si sekci o v2... no a udelal sem dobre :) se SSTV2_VIDEO_24BPP=0 to samozrejme zmizi... juchu

ani nevite jak se mi ulevilo... uz se mi v hlave honily cerne myslenky (jo a pokud sem objevil ameriku tak se dobrovolne hlasim na lame tydne)
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
Uživatelský avatar
Opty
Linux user
 
Příspěvky: 1070
Registrován: pon dub 18, 2005 9:20 am
Bydliště: OL

Příspěvekod BOSS » úte lis 22, 2005 11:34 pm

jedna lama sa to pytala este pred tebou :twisted:
glide wrapper
Uživatelský avatar
BOSS
Zlobidlo
 
Příspěvky: 605
Registrován: sob zář 03, 2005 6:05 pm
Bydliště: Bardejov

Příspěvekod no-X » stř lis 23, 2005 12:27 am

Jsem rád, že tohle téma trochu ožilo :-) Já jsem se s tím setkal prvně 13.10.2003, když jsem si pořídil Joytech Apollo 3D II k mojí předchozí ProComp G111 a s těmito drivery mi při nastvení vyšší refresh rate v tomto tweakeru zobrazovala v UT99 onen hnus. Když jsem prohodil karty, bylo to stejný, takže mi naštěstí došlo, že to není způsobeno poškozením karty (odpálený RAMDAC), ale že to je jiný problém, který se dá "vypnout". Díky lidem z fóra (ps47, Swarm, Ren a další) bylo možno trochu problém konkretizovat, ale problém se zprovozněním >60Hz s filtrovaným obrazem v 1024*768 stále vyřešen není a asi ani nebude :(
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » stř lis 23, 2005 12:43 am

no-x> Myslis provozovat 1024x768@85 na V2SLI?
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » stř lis 23, 2005 12:48 am

se zapnutým 24bit výstupem
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » stř lis 23, 2005 12:52 am

Po pravde si vzpominam jen velmi mlhave, ze jsme o tom mluvili..Pokud se to nastavi, jede vertical refresh rate na polovicni hodnote? Muzes mi poslat znaceni RAMDACu z karty na ktere je tohle chovani potvrzeno, prosim?
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » stř lis 23, 2005 1:25 am

Je to ICS5342, ale myslím že to dělá i TVP3409. Jejich datasheety jsou v sekci download.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice


Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron