Co s V2 čipy z ebaye?

Vše co se týká Voodoo 2, to jest problémy s nimi, identifikace, SLI , atd..

Moderátoři: ps47, no-X

Příspěvekod Ren » úte črc 12, 2005 7:17 pm

Presne tak jsem to myslel, proto jsem to odecetl.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2739
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » úte črc 12, 2005 7:49 pm

ok,takze vklad pojde na drazbu a posta sa potom rozdeli rovnym dielom? to znie dobre,mas ho mit :)
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7903
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Oblak » úte črc 12, 2005 11:41 pm

jeden dobrý důvod pro naši vlastní kartu je -
bude to naprostý unikát. jinak samozřejmě voodoo2 uměla SW edge AA(alespoň něco)......driver????no, to ještě bude zajímavé. každopádně možná by na to mohl fungovat obyčejný driver - jak říkal no-x, karta nemá bios.


Rene......vyrob rampage, dáme na ni 128 MB Ram, nám to bude stačit. :wink:
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » úte črc 12, 2005 11:57 pm

Z V2 se dá vyždímat i RGSS - viz mercury. Jen je třeba kompozitor.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » čtv črc 14, 2005 11:09 pm

Tak chipy by byly..Ted kdo vymysli kartu, hmm?
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2739
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » čtv črc 14, 2005 11:16 pm

Já jí snadno vymyslím, ale kdo to navrhne a zrealizuje? :lol:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » čtv črc 14, 2005 11:20 pm

No, to se bojim, ze asi bude na me, pokud se nikdo jiny neprihlasi. Nechce si to nekdo zkusit?
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2739
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Oblak » pát črc 15, 2005 12:01 am

Rene, zřejmě o tom víš nejvíce. No, nejde třeba okopčit rozmístění z něčeho udělaného?
edit:
1155, i5-2500k, ASUS, 8GB ram. na dalších 10 let klid :)
Uživatelský avatar
Oblak
Bc.
 
Příspěvky: 1349
Registrován: úte dub 27, 2004 8:53 pm
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvekod no-X » pát črc 15, 2005 12:03 am

Zas nemá smysl vytvářet voodoo2, kterou si koupíš za 300Kč jen s tím rozdílem, že tahle vyjde přinejlepším na 3000Kč

chtělo by to buď zvětšit paměť, nebo použít tři TMU, nebo SLI na jedný desce... ideálně vše v jednom :twisted:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » pát črc 15, 2005 12:16 am

jj, to je presne ono, nema cenu delat neco, co uz to bylo, nebo spis, co se da snadno sehnat. Me by se libilo to co uz jsem zminil, V2 SLI AGP s 3xTMU a 108MB SDRAM/SGRAM. Jeste bych musel promyslet, jestli to bude rozume schudny a realny, ale snad by to slo.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2739
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Ren » pát črc 15, 2005 1:02 am

Stejne by to musel byt dual board..:-( Ty chipy jsou moc velky..:-/
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2739
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Opty » pát črc 15, 2005 1:37 am

Ren píše:jj, to je presne ono, nema cenu delat neco, co uz to bylo, nebo spis, co se da snadno sehnat. Me by se libilo to co uz jsem zminil, V2 SLI AGP s 3xTMU a 108MB SDRAM/SGRAM. Jeste bych musel promyslet, jestli to bude rozume schudny a realny, ale snad by to slo.

proc zrovna 108? :) jinak to by byla zajimava karticka...
Signature still in development... GPU/VPU collection: 3Dfx Voodoo2 PCI: 2x Diamond Monster in SLI (a.k.a. Megamonster), Creative 3D Blaster, A-Trend | 3Dfx Voodoo3 2000 PCI | 3Dfx Voodoo5 5500 PCI (single board SLI) | 3Dfx VoodooTV FM | ASUS Radeon X850XT (PE capable) | ATI 3D Rage IIC PCI | 2x Intel i810 (on-board) AGP | Jetway Radeon 9550XT AGP | nVidia Riva TNT2 M64 PCI | Quantum3D Obsidian X-24 PCI (single-slot Voodoo2 SLI) | Sapphire Radeon X550 PEG | SiS 6326 PCI | Trident TVGA8900 ISA
Uživatelský avatar
Opty
Linux user
 
Příspěvky: 1070
Registrován: pon dub 18, 2005 9:20 am
Bydliště: OL

Příspěvekod Ren » pát črc 15, 2005 1:41 am

To vychazi z maximalnich moznosti chipu: 4MB na Chucka a 16MB na kazdeho ze tri Brucu. Coz je samozrejme 104MB, psal jsem to zpameti.. :D
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2739
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » pát črc 15, 2005 10:01 am

Nápady:

1) udělat PCI verzi téhož, projovala by se loopbackem s grafikou (výhoda: jednodušší PCB, žádný 2D čip, možnost použít s jakoukoli grafikou)

2) PCI verze - vyjít z V2 PCB, přidat TMU a paměť, ale ponechat SLI konektor (dvě karty by se pak daly spojit do SLI) . To by zřejmě mohly stačit i původní drivery

já si nejsem moc jistej s tím AGP... to bys chtěl přidávat 2D jádro na kartu, (co drivery?) nebo by se to používalo s PCI 2D grafikou?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod -HoNY- » pát črc 15, 2005 4:40 pm

Pro mě za mě, vymslete si co chcete hlavně když to bude oc friendly :)
rozměry karty mi vůbec nevadí v bigtoweru mám místa dost.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » pát črc 15, 2005 6:45 pm

-HoNY-: Když zapomeneme, že by V2SLI se třemi TMU a 104MB ani s 512kb EDO RAMy zkonstruovat nešla a zkusíme si jí představit, tak mi věř, že by se ani do tvýho BIGTOWERu nevešla (možná nastojato :lol: )

Názorná ukázka (pro znalé: nesmějte se, vím, že rozvržení je na hlavu a počet vrstev PCB by nebyl reálný, délka drah špatná atp., ale chci jen -HoNYmu- ukázat, jak by ta karta byla velká):

Běžná Voodoo 2: (12MB)

Obrázek


Voodoo 2 - 3TMU, 16MB/TMU (56MB) použitelná do SLI

Obrázek


Voodoo 2 - SLI onboard - 3TMU, 16MB/TMU (104MB) (TMU vyznačeny modře)

Obrázek


:roll: :roll: :roll:
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod B@RT » pát črc 15, 2005 6:50 pm

husté :shock:
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Uživatelský avatar
B@RT
 
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.

Příspěvekod ps47 » pát črc 15, 2005 6:52 pm

..ja chci maminku :shock:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7903
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod no-X » pát črc 15, 2005 6:54 pm

Ještě je třeba si uvědomit, že by stejný počet EDO RAMů, jaký je zepředu, byl i zezadu karty. Takže jediná možnost, jak to realizovat, je přes SDRAMy.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6908
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » pát črc 15, 2005 9:21 pm

To je docela horror, na co 512kB moduly? Jeste jsem se do te specifikace podrobne nedival, ale nenapada me duvod, proc by nebylo mozne pouzit vetsi. Samozrejme by to musel byt dualplane, dve desky, jako jsou ruzne Obsidiany 2 (nebo treba Quadra), mno a 2D chip proto, ze nevidim duvod, proc to v dnesni dobe pripojovat k jine karte, kdyz se to da osadit jednochipovym resenim treba od ATi (uff, vazne jsem tohle rekl ja? :roll: ). Takze vysledek zdaleka nedosahne rozmeru ani V5, bude se pohybovat nekde okolo dnesnich rozmernejsich karet. No, a AGP za prve kvuli dvounasobnemu taktu sbernice, a ze druhe proto, ze udelat AGP kartu, ktera se pripadne upravi na PCI je mnohem snazsi, nez naopak, ver mi..;-)

Jine nazory?
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2739
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

PředchozíDalší

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 2

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník