Poskozena V3 ?

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 3 čí Velocity 100/200

Moderátor: ps47

Poskozena V3 ?

Příspěvekod havli » sob čer 23, 2007 10:54 am

Zdravim. Koupil jsem si voodoo 3 2000 agp s tv-out a mam problem: kdyz ma ve win xp nabehnout prihlasovaci obrazovka tak monitor zbela a komp zatuhne. Nevite nekdo co s tim?
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » sob čer 23, 2007 12:23 pm

ak to mas v doske ktora na 100% podporuje 3.3V agp tak je asi po nej.skus sa pozriet ci karta nieje niekde zjavne fyzicky poskodena..tiez by nebolo zle odskusat ju v inom pc..alebo pripadne iba cisty instal xp.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » sob čer 23, 2007 1:35 pm

Deska 3,3V podporuje - ati rage pro agp2x funguje v pohode. Karta nevypada poskozena. Ale je divny ze v nouzovem rezimu (800x600 24 bit) to funguje a ve vga rezimu (640x480 4bit) jsou pres celej monitor svisly zeleny a hnedy pruhy. Kdyz jsem udelal screenshot tak na jinym pc je bez pruhu. Jo a v biosu je obraz dobrej.
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » sob čer 23, 2007 4:36 pm

Hmm ty pruhy, to bych řekl, že je něco s pamětí.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod ps47 » sob čer 23, 2007 5:44 pm

najlepsie by bolo kartu vyskusat v inom pc.tiez by som skusil ten cisty instal xpecok,je mozne ze sa proste totalne pobili ovladace,uz som sa s tym stretol,dokonca osobne.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod no-X » sob čer 23, 2007 6:59 pm

Pokud ty pruhy nejsou na screenshotu vidět, tak je obraz ještě ve V-RAM v pořádku a závada tedy musí být na cestě V-RAM -> RAMDAC -> monitor, což podle mě SW příčina způsobit nemůže (resp. je to docela nepravděpodobné)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod havli » sob čer 23, 2007 10:34 pm

Zkusim preinstalovat ty xp a nekdy pristi tyden to zkusim v jinym pc a pak se uvidi :)
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod havli » ned čer 24, 2007 11:15 am

Tak jsem preinstaloval ty winy (na zformatovany disk) a ted to pred prihlasenim pro zmenu hodi blackscreen a vypne se monitor. V nouzovym rezimu to funguje a ve vga zase ty pruhy. Pri zmene rozliseni nebo poctu barev blackscreen a zasek.
Kdyz jsem to po zaseku zrestartoval do nouzovyho rezimu tak to hodilo tuhle hlasku

Obrázek
Shot at 1969-12-31

Ted uz asi zbyva jen to vyzkouset v jiny desce - mozna ze tahle neni moc voodoo-frienfly :?
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod wolf00 » ned čer 24, 2007 12:22 pm

but se hada s deskou nebo ma ta v3 v haji pametovy radic,skusil jsi ji malicko podtaktovat ?
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod havli » ned čer 24, 2007 1:42 pm

Zkusel jsem to v Powerstripu podtaktovat na 120MHz (min to neslo), ale je to furt stejny pri jakykoliv zmene to zamrzne.
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod wolf00 » ned čer 24, 2007 2:09 pm

jiny program ji neumi ?
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod havli » ned čer 24, 2007 2:24 pm

To nevim, jinej jsem nezkousel, ale to podtaktovani by se muselo asi udelat uz v biosu protoze jakejkoliv program ty takty nastavi az kdyz nabehnou winy(nebo si to aspon myslim) a tak daleko se nedostanu.
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod wolf00 » ned čer 24, 2007 2:38 pm

nevim treba ted placnu hloupost, skus na ni dat 40x40 vetracek treba se jen moc hreje ...
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod havli » ned čer 24, 2007 6:48 pm

wolf00 píše:nevim treba ted placnu hloupost, skus na ni dat 40x40 vetracek treba se jen moc hreje ...

Tim to asi nebude protoze pod ni mam 2 8cm vetraky takze karta je skoro studena i pameti.
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod wolf00 » ned čer 24, 2007 8:02 pm

dalsi krok:omrkni na ni kondezatory a smd odpory jestli neni neco urvane nebo kondiky nafoukle .. jinak uz nevim
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod no-X » ned čer 24, 2007 8:24 pm

kondíky na 3Dfx V3/4/5 nemůžou být nafouklé... nemají tekutý elektrolyt
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod havli » ned čer 24, 2007 8:50 pm

Vsechno vypada ok akorat na pcb chybi nekolik odporu (asi tam nikdy nebyly) a na zadni strane pod cipem chybi c501-c510 ale vypada to ze tam taky nikdy nebyly.
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod wolf00 » ned čer 24, 2007 10:38 pm

nox: to jsem nevedel... havli co mas za znacku tu v3? pokud nekdo ma tu samou mohl by sem nahodit fotku ke srovnani ..
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32
Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
 
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno

Příspěvekod havli » ned čer 24, 2007 11:27 pm

Vypada presne jako tahle:
http://www.3dfx.cz/voodoo3/v3_2k_tv.jpg

lisi se v nekolika detailech:
na "agp zamku" je misto "3" "1"
chybi ta nalepka "111" na pravy vrchni pameti
na tom ctvercovym cipu pod VIP konektorem je nalepka CE 1.0
ta plechova krytka co se sroubuje ke skrini nema diru na tv-out :roll:
ta nalepka s carovym kodem je na zadni strane
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod havli » stř čer 27, 2007 2:35 pm

Kartu jsem otestoval u kamose na desce s i815 a celeronem 1200 a funguje v pohode. Pri startu zadnej zasek, fungujou vsechny rozliseni i barvy. 3D taky funguje - v 3Dmarku 2000 to hodilo asi 2900 bodu - o 100 vic nez kamosova riva tnt2 pro :D
Takze si asi nejak nerozumi s mou deskou ECS K7SEM :arrow: SIS 730S
havli
 
Příspěvky: 1263
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Další

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 3 (Velocity 100/200)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron