Voodoo 3 2000@3000

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 3 čí Velocity 100/200

Moderátor: ps47

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

foto je tady:

http://www.3dfx.cz/collections/no-x/v3_2k_agp.jpg


no něco jiného je "učit se" na V3 kterou jsem naposled vydražil za 111Kč
http://www.aukro.cz/show_item.php?item=51548447
a něco jiného mít karty které moc nejsou v původním stavu, tj bez bastlení a úprav chlazení.
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2764
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

Skoda, ze VFC/VIP neobsahuje napajeni, byl by pro tohle pouziti idealni. Dole u spodniho okraje je velka soucastka s peti vyvody, obracena vzhuru nohama. Posli mi jeji oznaceni, z fotky nejde precist.

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

SC
EZ158OCM
9944
G19832
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2764
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

Obrázek

Musim priznat, ze nemam jistotu, zda to nepriznive neovlivni stabilitu karty, zkousej.
Vcc je cerveny drat z chlazeni, GND cerny.

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

je to jisté ?
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Já to zkoušel. Přesně tohle. Když dáš něakej slabší odpor, tak je to dobrý pro takt jádra. Chce to ale dobře chladit. Dobrý je, že karta neshoří, ani když to propopjíš rovnou, ale není úplně stabilní v 3D. Bohužel to mění pouze napájení jádra, paměť ne, takže pro OC voodoo3 je to úplně k ničemu. :(

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

já to ale nechci na ladění jádra le na napájení ventilátoru z karty :?
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

No, slabej 5v větrák by to mohlo roztočit, ale napájet ho z proudu, co jde do jádra je ale šílenství.

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

kam bys ho teda napíchnul aby nemusl být externě napájen?
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2764
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

XAN> Ufff, mohl bys to trochu rozvinout? :-?

B@rt> Ano, je to jiste, na pinu 5 je +5V, na pinu 2 je GND, zem. Ta soucastka je low-dropout regulator, slouzi pro napajeni karty. Prave proto je mozne, ze proudovy odber pro motor zpusobi nestabilitu karty pri vyssi zatezi, i kdyz to nepovazuji za prilis pravdepodobne, tahle starsi elektronika je dost robustni. Na karte je samozrejme spousta vhodnejsich mist pro pripojeni, ale toto je nejlepsi pro cloveka, ktery nema s pajenim prilis zkusenosti.

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2764
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

B@rt> Mas po ruce multimetr? Muzes si to promerit, aby sis byl jist. Nebo Ti muzu poslat datasheet. Pokud chces jine misto, budu potrebovat highres fotku/scan, nebo se da priletovat pobliz konektoru, ale to vyzaduje zrucnost pri pajeni, kvalitni pajecku a stejne je to reseni...ne moc dobre.

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

multimetr nemam pájedlo mam normální trafopájka

viewtopic.php?t=319


lepší foto tady
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Ren píše:B@rt> Mas po ruce multimetr? Muzes si to promerit, aby sis byl jist. Nebo Ti muzu poslat datasheet. Pokud chces jine misto, budu potrebovat highres fotku/scan, nebo se da priletovat pobliz konektoru, ale to vyzaduje zrucnost pri pajeni, kvalitni pajecku a stejne je to reseni...ne moc dobre.
na to bych se vykaslal, at to pichne rovnou do MB nebo do molexu :)

ale mám silenejsi nápad :twisted: co takhle napajet primo na AGP konektor tenkej piesk a z neho si to napajeni fanu vyvest, diky Renovi jsem zistil ze max odber z 12V je 1A
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2764
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

B@RT píše:pájedlo mam normální trafopájka
Takze to Te odsuzuje prave k tomu reseni, uvedenemu na vyssim obrazku...
Tahle druha fotka neni moc dobra, ale neni duvod k tomu, abys to neuchytil primo na ty dva piny.

-HoNY- píše:na to bych se vykaslal, at to pichne rovnou do MB nebo do molexu
To je prave to, co nechce.
A ohledne toho pajeni primo na konektor, samozrejme ze by to slo, ale je to desna prasecina. Stejne tak by mohl napajet kazdy drat do jineho rohu desky, musi to taky aspon trochu vypadat. Nez pajet primo na konektor, stacilo by vyuzit ocka, ktera jsou tesne nad tim, bude to cistsi a uhlednejsi, ale na to nema vybaveni a byla by to desna piplacka. A tech 12V, staci 5V, nepotrebuje tam 5k+ otacek a zvuk startujiciho letadla. K cemu bys rad ten 1A?

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Ren píše:XAN> Ufff, mohl bys to trochu rozvinout? :-?
Nevím, co rozvinout, já jsem si takhle prostě zkoušel dělat V-mod na kartu a prostě jsem zvýšil napájení do jádra, já jsem ale spojoval ty krajní dva vlevo, ale to je jedno, stejně se to jednoho z nich týká, tak bych to tam nezapojoval. Ale zas tak velkej risk to není, pokud neuděláš něco šílenýho s tou pájkou, tak to ta karta přežije. Napojit ale větrák na zdroj napětí čipu rozhodně nepřidá stabylitě a OC, i když je zde limit v pamětech, takže jestli to neovlivní paměti, je to ok. Ale proč tu demolovat kartu nebo MB, když to můžeš prostě hodit na molex? Vždyť to nemá spotřebu téměř žádnou, a jestli říkáš, že je 5v, tak ti to tu 12v vůbec neovlivní.

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

na Molex to můžu hodit vždy, ale spíš sem myslel že na kartě bude místo kde je nezapojené napájení pro ventilátor a tam to připíchnu. ta karta nemá velkou cenu proto si s ní hraju asi bych to nedělal s V5 :D
Teď sem sehnal pasiv z Pentia PRO bude se muset upravit a pokud budu mít čas asi ho tam přidělám.
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

čas nebyl tak tam je ventilátor na MOLEX a je to stršné jak sem tušil
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2764
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

Dve tuknuti pajeckou tolik casu nezaberou...;-)

Uživatelský avatar
B@RT
Příspěvky: 1484
Registrován: stř pro 22, 2004 9:41 pm
Bydliště: Orlí Hnízdo - Lomnice n. Pop.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

se k tomu ještě vrátím :wink:
Sbírka karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection

Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Ren píše:K cemu bys rad ten 1A?
je to rezerva :) na poradny turbiny :)

AAVIDy co jsou na VSA-100 series jdou na 5V takze B@rte dej tam AAVID... napajej na stabilizatir kratsi dratky a pouzij to jako konektor a bude to "V3 FAN readdy" :lol: mozna by nebylo od veci tam napajet kondenzator 10nF kvuli odruseni od toho fanu
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.

Odpovědět