Pochybuju, ze jeho absence zpusobuje ty artefakty, ale kdyby se k tomu mohl vyjadrit nekdo znalejsi, byl bych rad.
Popripade tady je i scan predni strany, ale tam jsem si zadnyho poskozeni nevsimnul.

Kdyztak muzu dodat scany ve vetsim rozliseni, pokud by nekdo chtel.
-------------------------------------------------------------------------------
Zaroven jsem znova zauvazoval o modnuti V5 na 128MB. Za predpokladu, ze jsou vadny pameti a ne PCB, by to mohlo kartu ozivit. Krom toho by to byla docela rarita, na svete takovych asi moc neni.
Jako zdroj pameti jsem nakoupil nekolik GF2 MX 400

Jsou to 64MB/128bit verze. Kazda ma 4 pametovy moduly, takze by to mely byt ty spravny 16MB moduly, podobny tem co se obednavaly na FF's pred casem. Mam ozkouseny, ze jedna sada zvlada 200MHz a druha 190......to by melo snad stacit.
Jeste jedna otazka. Ma nekdo odzkousenou nejakou dobrou metodu pajeni pameti nebo obecne soucastek s podobnou rozteci a poctem vyvodu? Pajeni horakem a pajeci kapalinou jako jsem pouzil u V4 neni moc dobry. Po case nektery spoje ztratily kontakt a obevily se artefakty. Horak taky neni optimalni, staci na PCB foukat o trochu dyl a uz jsou videt spaleny mista. Takze by se hodila nejaka lepsi, jemnejsi metoda.