Voodoo5 DVI na PC

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 7:15 pm

Ooukeeey...Takze:
V5 MAC je tu. Hned dostala BIOS 1.18 with DVI (tu upravenou verzi s roztomilym obrazkem, tohle jsem si nemoh' nechat ujit). Chodi naprosto perfektne, ovladac je AM3.0XP. 3Dfx tools maji tohle:
Obrázek

1) Kde se to tam sakra vzalo, kdyz PC verze s DVI nikdy nebyla?? ;(

2) 3DMark01SE: Nejede ve 32bit (+navic haze chyby textur), takze vlastne nemam relevantni vysledky. Pokud se dobre pamatuji, je to problem AM, zkusim SFFT. Ale 4 sample AA chodi perfektne => jedou oba chipy i DVI.

3) Powerstrip. SFFT me neuznal ani za hodna odpovedi, musel jsem tedy vzit zavdek timhle suntem. Bohuzel, 1680x1050@60 z nabidky custom rozliseni vyvolava tmu, holt budu muset rucne poladit timing, ale nemam tucha jak. Nevedel by nekdo?

4) Prehravani videa. Jeste si pamatujete, jaky nepritel LCD jsem (hlavne kvuli videu)? Mno, zda se, ze celou dobu byl problem spis ve zvolene grafice. Protoze to, jak vyborne vypada video na V5 DVI bych nikdy netusil, ze na LCD uvidim. Briketa, co jen na vykresleni desktopu spolyka 100W (X1800) okamzite letela z PC, beztak mam rozehrany Outpost 2 a na to ji rozhodne nepotrebuju.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » pát říj 20, 2006 7:55 pm

Ren píše:1) Kde se to tam sakra vzalo, kdyz PC verze s DVI nikdy nebyla?? ;(

Pánové v 3Dfx si s DVI verzí hráli, což by bez ovladačů nešlo...

Ren píše:2) 3DMark01SE: Nejede ve 32bit (+navic haze chyby textur), takze vlastne nemam relevantni vysledky. Pokud se dobre pamatuji, je to problem AM, zkusim SFFT. Ale 4 sample AA chodi perfektne => jedou oba chipy i DVI.

To se dalo vyřešit chvilkou hraní s nastavením v ovl. panelu, případně ruční úpravou jedný hodnoty v registrech. Bohužel už si přesně nepamatuju... Ale 100% to pak fungovalo.

Ren píše:3) Powerstrip. SFFT me neuznal ani za hodna odpovedi, musel jsem tedy vzit zavdek timhle suntem. Bohuzel, 1680x1050@60 z nabidky custom rozliseni vyvolava tmu, holt budu muset rucne poladit timing, ale nemam tucha jak. Nevedel by nekdo?

To bohužel nevím, jediná možnost je podle mě znásilnění SFFT

Ren píše:4) Prehravani videa. Jeste si pamatujete, jaky nepritel LCD jsem (hlavne kvuli videu)? Mno, zda se, ze celou dobu byl problem spis ve zvolene grafice. Protoze to, jak vyborne vypada video na V5 DVI bych nikdy netusil, ze na LCD uvidim. Briketa, co jen na vykresleni desktopu spolyka 100W (X1800) okamzite letela z PC, beztak mam rozehrany Outpost 2 a na to ji rozhodne nepotrebuju.

Já teda měl 3Dfx vždycky radši, ale VSA-100 neumí ohledně videa víc než Basnhee, tedy bilineární scaler (2-tap horizontal, 2-tap vertical) a navíc oproti ostatním grafikám má obraz jakoby trochu nižší dynamický rozsah (černá je spíš došeda). Tohle mi opravdu nejde do hlavy. Jedině snad, že by ten jasový rozsah souvisel s RAMDACem a přes TMDS se neprojevoval. Ale i tak - oproti dnešním kartám je ostrost videa i kvalita vyhlazení úplně někde jinde. V době Banshee to byl nadprůměr, v době VSA-100 průměr, ale dneska? :?
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ps47 » pát říj 20, 2006 8:07 pm

1) prosta odpoved-co si napises do inf,to tam budes mat.nieje to tak davno co sa podpora v5mac pridavala do sfft ovladaca manualne (hw id v5pci sa muselo pred instalaciou ovladaca v inf prepisat na hw id v5mac.a ked uz prepisujes hw id,samozrejme sa da prepisat aj popis,takze ak tam chces mat v5 mac Ren edition,ziaden problem :) )..ja osobne si to zvyknem prepisat aj ked instalujem ofic. ovladac na voodoo komp-predsa len,voodoo5 5500agp znie lepsie ako voodoo series :wink: ..a priznam sa,ked instalujem AM,zvyknem vymazat aj Amigamerlin for,je to pridlhe a prilis vtierave :twisted:

2) stym 3dmarkom nepomozem,priznam sa ze u seba som ho neskusal.ale ak je to jedina aplikacia ktora ma problemy,tak by ma preto hlava nebolela (v hrach mi 32bit d3d beha ok).

3) skus sa pri takej ziadosti nabuduce identifikovat: Ren god-knows-who odpovede hodny nebol,ale Ren the-creator-of-agp5 mozno uz bude :bgrin: .ak im tam prihodis aj nejake novinky,odpoved by mala byt ista.

4) vsak vis,voodoo can do :wink:


edit: no-X bol rychlejsi..to mam za to ze postujem a drazim zaroven :roll:

edit2: ak by si hladal ten fix s AM3.0..je tu :wink:
Naposledy upravil ps47 dne úte lis 21, 2006 6:55 pm, celkově upraveno 1
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 8:57 pm

1) No ja myslel kde se tahle zalozka v toolech vzala, kdyz DVI verze nebyla. Ale to myslim rozsek' no-X.

2) Jeste zkusim SFFT, ale kdyz jsem videl ten offic topic, asi toho vic nechodi, nez chodi. Ze jsou chyby v 3DMarku me pochopitelne netrapi, ale naznacuje to, ze s nimi musim pocitat i jinde, a mizernych ovladacu si uzivam az az i s jinymi kartami. Uvidime.

3) no-X> Kolik JI je? ;-)
ps47> ee, tohle neni muj styl. Nechce? At si to necha.. :pp: Nemam zapotrebi. (A to i kdybych mel nejake novinky k chlubeni, jako ze nemam)

4) To me trochu zarazilo, pred tim jsem to zkousel jen na 720p (to uz da docela praci neco takoveho zobrazit mizerne :-)), tak jsem ted zkusil i jina (=horsi) videa a je to opravdu tak. Na prvni zobrazeni opravdu nebyly barvy na 100% ale spravily to tri kliky v 3Dfx tools (v Catalystech muzu klikat cely dny a nestoji to za nic, to je cely Avivo :roll:). Stacilo stopnout video na zacatku a srovnat nastaveni tak, aby cerna videa splyvala s cernou pozadi prehravace a bylo vyhrano:

Obrázek

Ale samozrejme, abyste nemysleli, na CRT za polovic se to porad nehrabe, to je dany podstatou veci.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 9:12 pm

ps47> Obavam se, ze navod ne uplne presne sedi.
Mam tam vice Devices (asi pozustatek ruznych Voodoo a ruznych driveru), navic Rendering Color-Depth neni key ale branch, tudiz neni co menit:

Obrázek

I v 3Dfx tools to zni trochu jinak (i kdyz je to pochopitelne to same) a druha instalace nepomohla:

Obrázek
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 9:19 pm

S rozlisenim a PowerStripem jsem o kus dal. Kdyz rucne nastavim 1680x1050 ziskam.....Neco, co vypada jako tv-out na moji X1800. Zkratka jakoby roztrhany text, netusim, jak to popsat a nemam to zrovna cim vyfotit.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod swarm » pát říj 20, 2006 9:27 pm

Doporučuju být tebou mrknout, jestli použitý transmitér vůbec je schopen generovat frekvenci potřebnou pro tak vysoké rozlišení. Je to přecejen hranice single-link DVI portu. S tímhle by klidně mohli mít problémy (up to) Radeony7xxx a nebo nižší řady GeForceFX.
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1189
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 10:00 pm

swarm> Kdyz da 1600x1200, musi preci dat i tohle..? Je to mensi plocha. Tohle jediny mi ted chybi ke spokojenosti. :?

SFFT a41: 3DMark01SE temer funkcni, minimum drobych chybek. Vysledek 2503. Jestli je to moc nebo malo netusim. Z 3Dfx tools v AA settings zase zmizelo OGL/Glide...Asi bordel v knihovnach? ;(
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » pát říj 20, 2006 10:05 pm

Ten výsledek je velice dobrý.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod ps47 » pát říj 20, 2006 10:07 pm

value by som dal 1 namiesto *,snad to bude ono..alebo rovno sfft,tam s tym problem nieje.

a co sa tyka obrazkov,skus imageshack,moja brada skoro osivela :|p:


edit: dnes som fakt pomalyy..
Ren píše:Z 3Dfx tools v AA settings zase zmizelo OGL/Glide...Asi bordel v knihovnach? ;(

tak to teda cumim.s tym som sa este nestretol..skus vcontrol,ta mi zatial fungovala bez problemov.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 10:25 pm

no-X> Dobra zprava, diky.:-)
ps47> Uz je tam SFFT, snad bude celkove lepsi nez AM. Chces rict, ze se Ti obrazky nacitaji pomalu? Slysel jsem neco o tom, ze by wz omezoval provoz do zahranici, ale povazoval jsem to za reci. Well, imageshack.
Obrázek
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod no-X » pát říj 20, 2006 10:43 pm

Já v současné době používám http://picsplace.to/... připadá mi to rychlejší, než imageshack
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6910
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 10:51 pm

Me imageshack taky neleze nijak zvlast rychle.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pát říj 20, 2006 10:54 pm

..ako som povedal,na FSAA skus pouzit vcontrol.popravde,nemam preskumane do akej miery je sfft kompatibilny s 3dfx tools..mozno by si mohol skusit preinstalovat 3dfx tools,samostatna instalacka sa vala na falconfly's.

edit: cumiac na tie obrazky z vcontrol,zda sa ze tam idu pridavat rozlisenia a refreshe..ze by?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 11:11 pm

Zvlastni..Kdyz jsem videl Vcontrol naposledy, nemel jsem pocit, ze by toho nabizel proti Tools nejak moc. Asi se na nej podivam znovu. Ohledne pridavani...V tom neni problem, problem je, ze vysledny obraz neni OK. Je poznat, na co se divas, ale detaily jsou rozmazane tak, ze napr. text je zcela necitelny.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pát říj 20, 2006 11:23 pm

vcontrol ma jednu prednost-narozdiel od 3dfx tools funguje pod xp bez vecsich zadrhelov.3dfx tools su pod xp dost nevyspytatelne,jednomu funguju bez problemov,niekomu hapruju,dalsiemu zasa nefunguju vubec..asi dam dokopy nejaky ten srot (celer 300),dam tam xp a skusim ktora kombinacia ovladacov a toolov mi bude fungovat najlepsie.voodoo5 som totiz ako primary pod xp este netestil,iba ako secondary a tam som mal vzdy SFFT+vcontrol,a pri tejto kombinacii som nenarazil na ziadne problemy ktore by stali za rec.

pozerajuc sa na momentalnu situaciu,skusim SFFT+posledne standalone 3dfx tools+vcontrol,dokopy by to mohlo dat 100% funkcnost.

edit: dalsia vec co ma napada,byt tebou skusim vsetko odinstalovat,vycistit register,a nainstalovat AmigaMerlin V3.1-R11,je to komplet driver pouzivajuci SFFT D3D core "rovno od vyroby",snad bude fungovat lepsie nez patlanina z AM3.0 a SFFT.pripadne ho potom mozes updatnut na A41..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pát říj 20, 2006 11:41 pm

Kdyz prijdes na neco s temi rozlisenimi, budu moc rad..:-(
V zasade nemam jiny problem, ale jeste jsem na tom poradne nic nepustil, takze jich muze byt parta..
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pát říj 20, 2006 11:46 pm

uvidime ako sa to vyvinie,rozbehnut 3dfx pod xp nikdy nebola prechadzka ruzovym sadom,tento pripad nieje vynimka :wink: ..

este jedna vec:
Ren píše:1) Kde se to tam sakra vzalo, kdyz PC verze s DVI nikdy nebyla?? ;(

http://www.3dfx.cz/voodoo5/v5_5x00_front.jpg

len pre uplnost :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 8005
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod swarm » sob říj 21, 2006 10:33 am

Ren píše:swarm> Kdyz da 1600x1200, musi preci dat i tohle..? Je to mensi plocha. Tohle jediny mi ted chybi ke spokojenosti. :? (
Otázka - těch 1600x1200 si tam zkoušel přes to DVI nebo vycházíš jenom z toho, že je vypsané v tom výběru?
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1189
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod Ren » sob říj 21, 2006 2:08 pm

swarm píše:Otázka - těch 1600x1200 si tam zkoušel přes to DVI nebo vycházíš jenom z toho, že je vypsané v tom výběru?

Ted jsi me dostal; usuzoval jsem z toho, ze po D-SUBu jede, ale mas pochopitelne pravdu, ze to nemusi znamenat to same pro DVI. Zkusil jsem tedy 1600x1200, panel se s tim kupodivu popral a podle vseho jede. Vyssi rozliseni uz vzda, takze nevim, co na to Voodoo. Podle me jde jen o to, najit spravny timing, ale nevim jak.

ps47 píše:len pre uplnost :wink:

Tim se myslim vsechno vysvetluje..:-)
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2745
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Další

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 5

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron