Voodoo5 DVI na PC

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod Ren » ned říj 22, 2006 10:31 pm

Tady je to. Nahodil jsem 1680x1050 a (skoro) poslepu jsem to vyfotil:

Obrázek
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod swarm » ned říj 22, 2006 10:47 pm

Btw já mám stejně za to, že ty nastavení těch synchronizací moc nemají na DVI význam. Co to dělá na VGA výstupu tyhle věci, to vim přesně a i už jsem to měřil na osciloskopu, ale v DVI to funguje úplně jinak a tam si na nějaký takovýhle synchronizační impulzy nehrajem, protože tam to jde všechno digitálně a prostě přijde tam hrubě ten obraz a ten panel už ho jenom roztáhne. Taky si všimněte, že na fázi nebo časování a ani posun obrazu už si na LCD panelu nenastavíte, když jedete přes DVI (teda pokud nejedete jako já přes DVI-A :-)).
Diagon Swarm - Můj NOVÝ "NOTEBOOK" blog :arrow: [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
14" Lenovo ThinkPad T400 - Core2 Duo T9900 3,1GHz, 8GB DDR3, 300GB Intel 320 SSD, WWAN, 1440x900 LED + Advanced Mini-dock + ThinkPad UltraNAV USB Keyboard + 2x 24" LCD
Uživatelský avatar
swarm
debílek nahoněnej
 
Příspěvky: 1187
Registrován: čtv úno 10, 2005 11:10 am
Bydliště: Praha (vesnice 30km od ní)

Příspěvekod ghost » ned říj 22, 2006 10:50 pm

jedine co tam nesedi je front porch a back porch pocet pixelov, sice neviem co to znamena, ale skus ich nastavit na hodnoty toho radeona (104, 280). ak to nepomoze, tak skus pixel clock znizit na 119.00 MHz. ak ani to nepomoze tak potom nevim karle :roll:
Uživatelský avatar
ghost
Invisible
 
Příspěvky: 2470
Registrován: pát dub 30, 2004 8:31 am
Bydliště: LM

Příspěvekod ps47 » ned říj 22, 2006 10:57 pm

ja sa este vratim k tomu problemu s 3dfx tools,trocha som sa babral v registroch a na moje velke prekvapenie som velmi rychlo pochopil ako tam veci funguju,takze momentalne viem urobit s 3dfx tools skoro cokolvek (pridat a uberat polozky,menit popisy,you name it :D )

link :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon říj 23, 2006 3:27 am

ghost> To je pocet pixelu, ktere se nezobrazi po stranach, pouzivaji se pro synchronizaci, ale ani za zlaty prase uz si nevzpomenu jak. Tohle jsem samozrejme zkusil, ale z nejakeho duvodu skaci po 16, takze tam potrebne hodnoty proste nedostanu.

swarm> Nemas pravdu, i pro DVI synchro pouzivas, a to co si pamatuju dokonce stejne jako u analogu. A proto si muzes napr. posun obrazu klidne vyzkouset, uvidis, ze jde. Panel nemusi obraz roztahovat, to zalezi na tom, co mu k tomu rekne grafika. Proto taky maji kvalitni graficke karty ve ForceWarech moznost tohle ridit bud panelem, nebo kartou.

edit: Tak tohle je teprve zahada. Zkousel jsem rucne menit porch a slo to jen po 16. Tim se vysvetluje, proc nemuzu na Voodoo nastavit to same, co na Radeonu. Ze by to bylo omezeni karty (transmiteru) a ne spatne nastaveni? Mozna mam jen nevhodnou kombinaci panel/karta. :evil:
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » pát lis 03, 2006 1:31 pm

http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=4450

Obi dal request na nejake custom resolutions,byt tebou tak sa pridam nech je vidno ze to chce viac ako jeden user :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » čtv led 04, 2007 2:52 am

aha co nam vyliezlo na 3dfxzone: http://www.3dfxzone.it/enboard/topic.asp?TOPIC_ID=5261

snad to bude fungovat aj s 1680x1050..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod wizzy » čtv led 04, 2007 8:17 am

Přidej to do FAQu ;-)
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...
Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
 
Příspěvky: 1728
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník

Příspěvekod ps47 » ned úno 18, 2007 9:27 pm

..tak uz to fici aj cez powerstrip.zda sa ze tam bol nejaky bug ktory bol fixnuty az v A44ke.. :)
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » úte kvě 01, 2007 8:42 pm

Tak vytahneme nejakeho toho kostlivce ze skrine..Za posledni dva dny jsem narazil na dve hry, ve kterych X1800 neni shopna AA, coz me zase po case dohnalo k pouzivani nejakeho normalniho hw. A vlastne jsem tam kde jsem skoncil. Zkousel jsem editovat 3dfxvs2k.inf pred instalaci:
Kód: Vybrat vše
...
HKR,"TIMINGS\1600,1200\100Hz",Supported,,"BPP+8+16+32,DDRAW"

HKR,"TIMINGS\1680,1050\60Hz",,,"GTF"
HKR,"TIMINGS\1680,1050\60Hz",Supported,,"BPP+8+16+32,DDRAW"
HKR,"TIMINGS\1680,1050\75Hz",,,"GTF"
HKR,"TIMINGS\1680,1050\75Hz",Supported,,"BPP+8+16+32,DDRAW"

HKR,"TIMINGS\1792,1344\60Hz",,,"2448,1920,2120,1394,1345,1348,4,204750000,6000,8,37062"
...

Stredni cas je pridana. Po startu nic, 1680x1050 v desktop resolution neni. Sel jsem do %WINDIR%\inf\3dfxvs2k.inf a skutecne, neohsahuje ho. Pridal jsem ho tedy rucne sem, po startu tam sice je, ale v desktop resolution stale ne (clovek u toho ma takovy UNIX feel, edituje config aby zmenil rozliseni a ono se stejne nic nestane). Povedlo se s tim neco Tobe, ps47? sfft46a+V5MAC w/ 1.18DVI BIOS
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » úte kvě 01, 2007 9:13 pm

ja som to neskusal.jaksi nemam monitor ktory by to rozlisenie podporoval..jedine co mozem urobit je skonstatovat dve veci:
1) da sa to (viz tie linky na 3dfxzone)
2) je to riadna bolest (viz tento threadik u nas na fore :roll: )

powerstrip si skusal? s A44 to prej bezi bezvadne..a este ti mozem postnut infko s ktorym to jednemu chlapkovi z 3dfxzone funguje.takze asi tak..
Naposledy upravil ps47 dne úte kvě 01, 2007 9:22 pm, celkově upraveno 1
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » úte kvě 01, 2007 9:18 pm

ps47 píše:powerstrip si skusal? s A44 to prej bezi bezvadne..


Az posledni moznost..:-(
Nepomohl inf edit, ted zkousim regedit.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » úte kvě 01, 2007 9:28 pm

este skus ten upraveny 3dfxvs2k.inf,teraz som tam prihodil link..

edit: prave ma napadlo ze ten inf je na rozlisenie 1400*1050,takze to aj tak budes musiet prepisovat,a ci to pomoze tym padom netusim..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » úte kvě 01, 2007 9:37 pm

Prave se povedlo a jsem tam kde jsem byl. Tohle je vysledek:

Obrázek
"Pomohlo" nasledujici:
Kód: Vybrat vše
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\3dfxvs\Device3\TIMINGS\1680,1050]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\3dfxvs\Device3\TIMINGS\1680,1050\60Hz]
@="GTF"
"Supported"="BPP+8+16+32,DDRAW"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\3dfxvs\Device3\TIMINGS\1680,1050\75Hz]
@="GTF"
"Supported"="BPP+8+16+32,DDRAW"

Jinymi slovy, udelal jsem rucne to, co dela Powerstrip. Tahle fotka je ta puvodni z rijna, je asi o stranku zpet. Takze Voodoo se z nejakeho duvodu opravdu stavi na zadni v 1680x1050, protoze vetsina ostatnich 16:10 i 16:9 uz je v infu obsazena defaultne.
Jeste vyzkousim, zda to vyzaduje i tu editaci infu. Jinak presne to, co delaji oni, jsem zkousel take, nemelo to vybec zadny efekt. Buh vi proc.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » úte kvě 01, 2007 9:46 pm

hmmm,mozne to je (ze 1680*1050 sa proste nerozbehne),priznam sa ze som si myslel ze rozbehavas 1400*1050 (to evidentne bezi),az ked si hodil ten screen tak sa mi to pripomenulo..takze za 1680*1050 ruku do ohna nedam.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » úte kvě 01, 2007 10:10 pm

A to neni vsechno..Nechodi V.Control, at v nem nastavim cokoli, po potvrzeni to je pryc. Takze AA stejne nechodi. A Maya vubec nenastartuje..Bojim se, ze mi nastal cas definitivne se s 3Dfx rozloucit.
/edit: AA jsem rozchodil, vyhnete se pouzivani single buffer modu pokud chcete AA. :-) A V.Control se take rozbehl, po nacteni defaultni konfigurace dostal rozum. Presto 1600x1024 nenativne je docela utrpeni.
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvekod ps47 » stř kvě 02, 2007 5:21 pm

nuz ako zyknem hovorit,nic nieje perfektne,jedine co nam zostava je cakat a dufat (mozno to raz SFFT pohne).. :wink:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » stř črc 18, 2007 9:13 pm

tak mame tu usera ktory to prej rozbeh..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod ps47 » ned črc 22, 2007 2:18 pm

tak,a asi tu mam vysvetlenie celej tej zahady s rozlisenim 1680*1050 na v5 DVI-vyzera to tak ze DVI-D pouzite na v5mac nepodporuje vyssie rozlisenie ako 1280*1024 (to ze 1600*1024 bezi je zaujimave,nicmene to ze OSD tam zobrazuje akurat 1280*1024 tiez naznacuje ze to asi bude tak).vytiahol som to uplne nahodou z Obiho (icq pokecy s nim su obvykle siahodlhe a pomerne prazdne,dnes je to vynimka :mrgreen: )

takze obavam sa ze 1680*1050 cez v5 DVI nieje mozne.cez VGA by to slapat malo,ale to samozrejme uchadza cela pointa :roll:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Ren » pon črc 30, 2007 2:51 am

ps47> Dekuji..:-( Sice spatna zprava, ale alespon nejaka, zda se to opravdu pravdepodobne, a aspon vim, ze po tom nemam dale patrat. I kdyz asi stacilo uz pred pul rokem prohlednout IO ktere ovlada DVI-D a dohledat dokumentaci, a mozna bychom na to prisli take..
Uživatelský avatar
Ren
VIP
 
Příspěvky: 2740
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

PředchozíDalší

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 5

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron