Voodoo5 a MSI K8N Neo3

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Voodoo5 a MSI K8N Neo3

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

S potěšením oznamuji, že voodoo 5 AGP běží na této desce:

http://www.pcstats.com/articleview.cfm? ... 806&page=1

Má voodoo 5 běžela na některých AGP8x chipsetech, ale vždy se musela voltáž AGP zvednout na 1,8v. 1,7 bylo unstable a méně to vůbec nepostlo.

Tato deska však nemá normální AGP slot. Je tam Nforce4 a slot si říká AGR a jsou to jen spojený dva PCI sloty a AGP grafiky tam choděj v PCI režimu.

Perfektní zpráva je, že dnes jsem zjistil 100% funkčnost voodoo5 5500AGP. Neni třeba nic nastavovat, karta si jede jakoby na PCI, čili o signaling tam vůbec nejde, prostě o jde na 100% a v pohodě. Takže kdyby někdo měl tuto desku, víte co s ní. :roll:

Jediná překážka je nutnost odstranění té zarážky AGP3.0 slotu buďto ve slotu, nebo říznout do karty ale to se vám asi chtít nebude. :lol:
Dle mých předpokjladů by tam měly chodit všechny AGP 3,3v grafiky.

Mam tam Semprona 1,6ghz @ 2,7ghz a vypadá to na mou novou Voodoo machine + PCI-E 16x zůstává volnej a s plnym výkonem, čili možnost další slušný grafiky do systému.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Po precteni tveho prispevku jsem zacal uvazovat o upgradu voodoo kompu. Ted zrovna je tahle deska na aukru, takze uvazuju, ze bych ji koupil. CPU bych pouzil 90 nm A64 3000+. Mam nekolik dotazu: jak je na tom deska s taktovanim a jestli bude ten A64 (samozrejme nataktovanej) pro V5 5500 lepsi nez AXP 2600+?

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

havli píše:Po precteni tveho prispevku jsem zacal uvazovat o upgradu voodoo kompu. Ted zrovna je tahle deska na aukru, takze uvazuju, ze bych ji koupil. CPU bych pouzil 90 nm A64 3000+. Mam nekolik dotazu: jak je na tom deska s taktovanim a jestli bude ten A64 (samozrejme nataktovanej) pro V5 5500 lepsi nez AXP 2600+?
Na desce se taktovat dá slušně. Byl to celkem low-end ale jde to. Kupodivu se vyplácí tam dát starej ten úplně první bios, s ostaníma se taktuje hůře. A kdyby to nešlo, tak to jde v klidu přes clockgen Nforce4 edition. Dostal jsem z ní FSB 340.

Jinak i bez OC bude ta K8 minimálně o 1/3 rychlejší, po OC klidně o 100%.

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Nemá to vliv na výkon? Pamatuju si, že v testech nedopadalo AGR nijak skvěle a v některých případech byl výkon ve 3D i méně než poloviční oproti AGP (spíš než přenosovou rychlost 2xPCI bych to typoval na poddimenzované southbridge novějších čipsetů).
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

pruser AGRka bol v tom ze vsetko tam bezalo v pci-mode,co je pre vykonnejsie agp karty (r9550+),slusne povedane,riadny kopanec medzi nohy.v5 by s tym problem mat nemala,pretoze bezi v pci mode tak ci tak :)
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
Příspěvky: 6912
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no-X »

Jasně, ale u těhle nových čipsetů bylo většinou právě i samotné PCI pomalejší, než na starých, protože se nepočítalo s tím, že by ho něco intenzivně využívalo. Omezovalo to myslím i V2 SLI.
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Ano máš pravdu, ještě jsem to netestoval, jen jsem zkusil, jestli to tam jde, ta deska je v mámy kompu a až příští pátek ji vykuchám a přinesu, prostě jsem tam jen vrazil moji modnutou V5 a chodila tam.

Ale MSI tvrdí, že ten slot jsou spojený 2 PCI, takže by to teoreticky mohlo stačit.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ono je otazka co myslej tim, ze jsou dva PCI spojeny. Ja jsem si myslel, ze klasicky 32 bit 33 MHz PCI ma propustnost 132 MB/s dohromady pro vsechny sloty. Takze mi neni jasny jak by to chteli spojit. V5 by na vykonu trochu pomohlo, kdyby ten slot bezel na 66 MHz jako AGP. V nem by V5 jela stejne jako v normalni desce :arrow: PCI66 = AGP 1x.


Vzhledem k vykonu A64 by to nemelo byt zase tak spatny, takze desku a CPU na aukru vydrazim a uvidim, jak to bude rychly. Prinejhorsim zustanu na AXP. :roll:

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Uvidíme. Můj top výsledek zatim jest 3582 bodů v 3dmarku01 na K8 Venice socket 754 při 2,6ghz na Nforce 3 chipsetu. Tohle bude sempron na stejnym taktu, jen poloviční L2 cache, takže o víc jak 5% dolu by to jít nemělo, pokud ano, bude to sběrnicí.

Uživatelský avatar
Bezmozek
Příspěvky: 505
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvek od Bezmozek »

tak kdo kterou desku teda draží, na aukru jsou teď dvě a já bych si taky jednu dal, koukám na V5 a už bych jí zas provětral :oops:
Jinak pojede to i v jinejch deskách s AGR, bude napájení všude OK?
Do you Voodoo?

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Ja jsem chtel vydrazit tuhle desku a tenhle procesor. Presne tuhle desku jsem ale pred chvili zahlidnul na strankach jednoho bazaru tady v HK, takze tam odpoledne zajdu a pokud bude tak ji koupim. Az se vratim, tak dam vedet. Zadnej slusnej procesor tady ale nemaj, takze budu drazit ten na aukru.

Uživatelský avatar
Bezmozek
Příspěvky: 505
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvek od Bezmozek »

Do you Voodoo?

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Dokud jste tak žhavý.. promysleli jste si jak odstranit ten plast zabraňující 3,3v AGP kartám v zasunutí do slotu? Ono to neni tak easy jak to vypadá. Polovinu desek u kterejch jsem to dělal jsem zničil. :roll: Tak jsem raději do jedné z mých V5 říznul pilou díru aby měla 2 zářezy jak klasická AGP4x karta, a kupodivu to bez problémů funguje, ale to nikomu nedoporučuji.

Uživatelský avatar
Bezmozek
Příspěvky: 505
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvek od Bezmozek »

Mě v zásunu nic nezabrání :twisted: :lol:
Počítám, že vytáhnu baterku na BIOS kdybych šlusnul co nemám a skalpel a jehlovej pilník vykonaj svoje, popř. dremelka, ale to mi přijde zbytečně brutální :oops:
Do you Voodoo?

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Tak, deska uz je doma. :) Ten plast asi vyriznu/vytavim skalpelem ohratym nad plamenem, v tom problem nevidim. A taky mam doma hafo mrtvych desek, na kterych to predem muzu vyzkouset.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

da sa zistit kolko V to tam vlastne pusti?

este si ako moderator neodpustim male zarypnutie-takato tema by sedela skorej do hw diskuse o 3dfx,tech support fora by mali byt urcene vylucne na riesenie problemov s v5,napr nebezi mi hitman2 na mojej v5,co mam robit?..aah whatever,pozerajuc na ostatne temy vidim ze to stejne nikto nedodrzuje,takze kaslat na to :bgrin:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2765
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

Ja proste miluju, kdyz modi rezignuji.. :lol: Na druhou stranu, u ps47, ktery je sam vyhlasen OT, to je houby vitezstvi.
Ta voltaz se da snadno zmerit, bafnes multimetr za 100,- cernou sondu na pin 5, cervenou na pin 64. Z libovolne strany, napajeni je shodne z obou stran desky. Schvalne jsem vybral tyhle dva, aby byly na koncich desky, tudiz se lehce odpocitaji a aby od sebe byly daleko, takze neskrtnes sondami o sebe. Nemuze se nic stat (ani kdyz trefis spatny pin) dokud nespojis hrotem sondy dva piny, pak dojde pravdepodobne k resetu (ale muze to odnest cokoli, znas disclaimer :-)).
Ten key se da ze slotu velice efektivne vytavit transformatorovou pajkou, pokud mate doma zbytecne ocko.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..nic nove? zisli by sa nejake testiky..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Desku i CPU sice uz mam doma, ale nejak to dohromady nefunguje. :roll: Mozna je jenom starej bios, mozna je taky deska nebo CPU KO :evil:

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Biosem to nebude. Já tam mam ten úplně první protože neumí semprony a Venice jádro. díky tomu na něj jdou lépe taktovat. Protože MSI u této desky kejvlo na dobové narážky AMD kdy si každej koupil sepmrona 2800+, ocnul ho a měl výkon top modelů do s939 za 1/6 cenu, tak když máš v týhle desce takovýto procesor, tak nejde točit, deska je unstable už při FSB 110 a vcore nelze měnit. (přes clcoken lze ale vytáhnout až FSB 350). ale když tam dáš bios co zná jen Clawhammery, tak tam můžeš taktovat do aleluje, sice ti to píše unknown K8 Hammer, ale funguje to, takže biosem to nebude.

Odpovědět