Voodoo5 a MSI K8N Neo3

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod havli » úte zář 30, 2008 4:08 pm

CPU jsem zkusil u kamose a funguje.... takze je mrtva deska. :roll:
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » úte zář 30, 2008 7:37 pm

ebay?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » úte zář 30, 2008 8:07 pm

Ne, desku jsem kupoval v jednom mistnim bazaru. A vzhledem k tomu, ze ji mam doma uz dva tydny, je zaruka davno pryc.
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Bezmozek » pon bře 09, 2009 1:03 am

Tak už jsem to prosvištěl. Musim říct, že to vůbec není marný ;)P
Nevim jak s taktováním, nejsem žádnej expert, takže to berte tak, že tohle píše lama.
Deska přišla s biosem 1.7 a max FSB bylo 230 a víc ani ťuk. Takže flash na nejstarší bios a už to šlo líp, ale nevim, jestli jsem našel limit CPU, desky nebo zdroje, krmí mi to 400W xilence a když to padlo, tak jak kdybych zmáčknul reset, žádnej zátuh, žádná modrá smrt.
Sempron 2800+ 1,6@2,4, FSB 300, paměti 2x512MB, dělička 2/3, 400MHz 2,5-3-3-6. Nejdál jsem se dostal na FSB 306 prime stable, no nedusim ho nadoraz, tak jsem nechal 300. :oops:
Jsou na tom XPsp2, DX9c, ovladče šly mé oblíbené SFFT A41Custom a Vcontrol.
Jediný co jsem projel bylo 3DM01SE a závody trucků MBTR, nějak nerad hraju benchmarky.

Prohnal jsem tam čecky voodoo, bohužel jsem zapoměl na Velocity

Voodoo3 2000AGP MBTR 47,1 3DM01SE 2070 (2050 s RAM@300MHz)
Voodoo3 3000AGP MBTR 53,8 3DM01SE 2333
Voodoo3 3000PCI MBTR 55,2 3DM01SE 2417
Voodoo3 3500AGP MBTR 56,9 3DM01SE 2490 (normální V3 3000@183MHz)
Obrázek Obrázek

Pak konečně hurá na V5:
Zkusil jsem jí i nastavení jako V3 tj 1024x768x16
Voodoo5 5500AGP MBTR 90 3DM01SE 3098
Obrázek
Pak už normálně, takže 1024x768x32
noAA MBTR 66,6 3DM01SE 2678
2xAA MBTR 66,6 3DM01SE 1578
4xAA MBTR 66,1 3DM01SE spadnul.
Při 4xAA bylo něco špatně, 3DMark padal a v MBTR se obraz podobal špatně naladěný televizi :roll:
Obrázek
Po chvíli kdy se o mě pokoušely mrákoty že moje V5 má problem, jsem zkusil SFFT A51 a čecko bylo OK
noAA MBTR 44,1 3DM01SE 2571
2xAA MBTR 44,1 3DM01SE 2554
4xAA MBTR 43,6 3DM01SE 2530
Obrázek Obrázek
Nebyl jsem si jistej jestli jsem něco nevylamil, tak jsem hodil zpátky A41Custom a zkusil AA na 640x480x16 v MBTR
noAA 115,9 FPS
4xAA 25,5 FPS s chybou obrazu
U A51 to vypadalo jinak:
noAA 72,4 FPS
4xAA 72,4 FPS
Takže A51 není sice tak rychlý bez AA, ale při použití AA nedegraduje tak výkon, u 4xAA prostě funguje 8-)
Jo jen pro zajímavost Mrkvosoftí drivery daj na 640x480x16 v MBTR bez AA 73,5 FPS :lol:

Ze samý radosti, že to šlape, jsem nainstalil Mafii a zkusil jí s V3 2000AGP. Hra jede naprosto v pohodě, plynule i s max. dohledností, což se mi dřív nepovedlo a hlavně, když jsem jí hrál dřív, potřeboval jsem 3DA, protože bez toho jsem řídil stín auta ve ktrym problíkával volant ap. prostě dost závažný chyby v obraze, ale tady paráda, jelo to jak víno :shock:
No na V5 je to lahoda, už se těšim, až si zase dám. :twisted:
Jestli někdo tehdy srovnával GK na celeru 300MHz je jasný, že V5 nemohla vyniknout :(

Toť tak vše, koukal jsem že už jsou novější drivery, tak asi prubnu i je, je vidět, že V5 moc dlouho zahálela, teď to napravíme.
Jinak grafika jela celou dobu na defaultu a ani jí honit nebudu, kdyby se jí něco stalo, asi bych se musel zabít :lol:

edit: jo ještě něco, na screenech je AA krásně vidět, ale při hře nějak nic, vypadá jak by nebylo a FSAA demo key mi nechodí, čím to? :roll:
Naposledy upravil Bezmozek dne ned bře 15, 2009 9:24 pm, celkově upraveno 1
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod ps47 » pon bře 09, 2009 4:19 pm

neviem ci A53 netrpi zvyskami FSAA bugu,v kazdom pripade by nebolo spatne skusit niektoru z poslednych verzii,ak A41custom nestaci..


mimochodom,da sa v BIOSe (alebo niekde inde) zistit kolko stavy ten slot do v5 pusta? vzhladom na to ze je stabilna tak to musi byt velmi blizko 3.3V..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » sob bře 14, 2009 9:20 pm

Bezmozek:

zajimavy vysledky, ale cekal jsem ze to bude lepsi. Asi to brzdi PCI sbernice, protoze CPU mas o dost silnejsi :? Na slabsim kompu mam skoro stejne bodu.

Obrázek

PC:

AXP 1800+ @ 2,2 GHz
ECS K7S6A
256 MB DDR 275 MHz
V5 5500 AGP @ 166 MHz
win XP sp2 + SSFT a41 custom
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Bezmozek » ned bře 15, 2009 9:23 pm

Jo jo, to jsem už zjistil taky, psychicky jsem nevydržel a zakoupil mobilního semprona 3300+ a dostal jsem se na uplně stejnej výsledek 2571b:
Obrázek
Jinak když je v tom mobilní procesor i první bios ho pozná a v nastavení přibude Vcore a násobič CPU.
Což ovšem nemění nic na tom, že je někde brzda, kdo poradí jak z toho zkusit vydupat víc? :roll:
Tak už jsem zase na S2800+, 3300+ dal 2,75, ani se nerozloučil a odešel :cry: :lol:
Naposledy upravil Bezmozek dne pon bře 16, 2009 8:55 pm, celkově upraveno 1
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » ned bře 15, 2009 11:56 pm

Chlapi, dejte tam win 98 ať mam s kym bojovat...... na těch XP ten 3Dmark01 jde prostě vždy minimálně o 1/3 hůř.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod havli » pon bře 16, 2009 1:13 am

Ja win98 pouzivam, ale nechtel jsem Bezmozkovi kazit radost z novy desky :lol:


Obrázek

Tohle je nejlepsi vysledek, kterej muzu s timhle kompem dosahnout. Chtelo by to rychlejsi CPU a taky V5 s vetsi OC rezervou :)

PC:

AXP 1800+ @ 2,2 GHz
ECS K7S6A
256 MB DDR 275 MHz
V5 5500 AGP @ 186 MHz
win 98SE + Evolution 1.01.16
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod dupalin » ned srp 16, 2009 5:54 pm

Přidám svůj výsledek s AGP V5 5500 ve Win98SE.

Athlon 64 3500+ Venice @ 2,4 Ghz socket 939
MSI K8N Neo2 Platinum nForce3
512MB DDR
Evolution 1.01.16


Obrázek
Uživatelský avatar
dupalin
 
Příspěvky: 19
Registrován: čtv lis 13, 2008 10:48 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod havli » ned srp 16, 2009 9:09 pm

Peknej vysledek :)
Asi si taky budu muset sehnat K8 desku.....:twisted:
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod havli » pon srp 31, 2009 10:08 pm

No, takze jeste jeden vysledek (a zaroven novy osobni rekord) nez prijde nforce3 deska. :)

Obrázek


sestava:

AXP 1800+ @ 2166 MHz (12x180)
MSI KT3 ultra2
256 MB DDR 380 MHz ; CL2
V5 5500 AGP @ 187 MHz
win ME + Evolution 1.01.16


//edit: zmena, posledni vysledek na K7 je 3191 bodu, predtim byl vypnutej 4 Way interleaving :roll:
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod havli » stř bře 24, 2010 11:47 pm

Mno, konecne dorazila P4 2,8 a vysledek vypada solidne. OC zatim jen 3,13 - vic se tomu nechtelo, ale nevim jestli je to spis vina desky nebo box chladice :oops: .


Obrázek

sestava:

P4 2,8GHz @ 3,13 (21*150)
MSI 645 ultra
256 MB DDR 375 MHz ; CL2
V5 5500 AGP @ 186 MHz
win 98SE + Evolution 1.01.16
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » sob pro 04, 2010 8:40 pm

mas este funkcnu tu asinu s agr? na FF's sa ma pytaju ako dlho si tam tu v5 provozoval a ci si nenarazil na nejake problemy..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Bezmozek » sob pro 04, 2010 9:41 pm

Nevim na koho to bylo, ale já se Neo-3 zbavil, sice to bylo stabilní, ale V5 se tam přehřejvala. Teda topila víc než jinde a teď jí mám v KT333 s 2500+ a dá to víc FPS :roll:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod ps47 » sob pro 04, 2010 9:43 pm

ok,diky..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7958
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Bezmozek » sob pro 04, 2010 9:55 pm

Brzda bude ten AGR slot, v NF3 s AGP je V5 o třetinu rychlejší, ale taky topí víc jak zdrávo. Kvůli tomu jsem na chladič přidělával ten turbo modul.
S ním byly teploty na novějších deskách stejný jak v KT333 bez něj :roll:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » sob pro 04, 2010 10:36 pm

No jo, jak jsem predpokladal AGR = PCI...


Bezmozek:

Takze NF3 uz nepouzivas a vratil jsi se zpet na nativni AGP2X desku?
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Bezmozek » ned pro 05, 2010 2:52 am

Přesně tak, ve všem novějším se mi V5 hodně hřála. I když to bylo stabilní, riskovat V5 se mi nechtělo. Zkoušel jsem jen AMD, třeba existuje nějaký Intelí řešení, ale kašlu na to, s Bartonem to sviští slušně :wink:
Do you Voodoo?
Uživatelský avatar
Bezmozek
 
Příspěvky: 496
Registrován: stř lis 28, 2007 4:52 am
Bydliště: Praha

Příspěvekod havli » ned pro 05, 2010 12:26 pm

Reseni na Intelu existuje - P4 northwood + sis 645. Je to a neco rychlejsi nez AXP, stabilita taky v pohode a hlavne je to "nativni" AGP 2x reseni. :)
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

PředchozíDalší

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 5

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron