Voodoo 5 5500

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Voodoo 5 5500

Příspěvekod Dost » pon led 18, 2010 5:06 pm

Zdravím všechny. Jsem nováček na poli 3dfx karet, ale vždy vždy mě zajímali a chtěl bych jejich malinkou sbírečku. Doma už se mi prohání V3 2000 a toto mám v úmyslu si pořídit teď http://www.aukro.cz/item883861504_voodo ... doo_2.html a toto http://www.aukro.cz/item882557282_3dfx_ ... nkcni.html a teď k dotazu, jaká šance že ta V5 bude opravdu death nebo byl jenom problém s deskou, jak ostatně sám píše. Případně mohl by mi někdo ze zdejších 3dfx-kářú sehnat V5 či V4? Děkuji Stanley
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod ps47 » pon led 18, 2010 5:21 pm

bacha,to prve je vodoo rush + voodoo2..v5 z tej druhej ma pomerne dobru sancu ze sa rozbehne,pravdepodobne ju bude stacit ocistit/vykupat v liehu.

prebehni si bazar,myslim ze par ludi tam este nejake nadbytky ponukalo,ak nie,tak ja mozem z ebaye stiahnut prakticky cokolvek,je to iba otazka prislusnej ceny..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7993
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Dost » pon led 18, 2010 6:24 pm

Díky za opověď, o tom že je to Rush a né Banshee vím. Mohl by jsi mi prosím přesněji vysvětlit to vykoupání? :D Jestli jsem to správně pochopil tak očistit celé PCB vatičkou namočenou v lihu? Jsme Lama přiznám se :oops:
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod Gringo » pon led 18, 2010 6:34 pm

jj, vaticka staci a podle me mozna bude stacit jen konektor AGP sbernice ponorit do lihu..
Navic u V5500 casto zlobi i ten napajeci konektor, tak treba vyzkouset jiny, nebo taky prelestit ethanolem..
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Dost » pon led 18, 2010 6:37 pm

Dobrá, jestli jí vyhraju tak to zkusím a dám vědět.
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod Dost » úte led 19, 2010 7:37 pm

http://www.aukro.cz/item882557282_3dfx_ ... nkcni.html vzdávám to, jelikož nemám stopro jistotu je-li skutečně death či ne, končím. A vznáším znova uplakanej dotaz, sežene mi někdo V5? Či V4? Pokud jo, byl bych velice moc rád. Kontakt na sebe mile rád poskytnu.
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod ps47 » úte led 19, 2010 8:03 pm

skorej poskytni priblizne sumy sa ktore by si to chcel ziskat,a ja sa uz po niecom obzriem..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7993
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Dost » stř led 20, 2010 9:05 am

Tak mojí babičku (já na Aukru nefunguju) popadl nějaký soutěživí duch a pod heslem -já jim to osladím- neustále přihazovala, přestože jsem jí několikrát upozorňoval ať už na to prdí :shock: takže momentálně jsme tam dva se stejnou částkou. Pro ps47: mockrát ti děkuji za snahu, ale zatím tedy počkám jak dopadne to Aukro. Jinak bych byl ochotnej pustit (za funkční) i 2k czk. Je to fér?
Edit: Tak jsem koukal do ceníku a je to takové minimum :oops: Každopádně bych chtěl AGP verzi.
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod ps47 » stř led 20, 2010 11:02 am

tak to nebude problem,v5 agp by sa mala dat zohnat za takych 1500Kc plus minus,zavisi aj od stastia..idem pozriet ten ebay.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7993
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod socket » stř led 20, 2010 12:54 pm

2k za mozno funkcni V5 5500 agp sa mi zda moc, aj 1.6k je stale moc.
napriklad toto by stalo priblizne 2k a mas v podstate zarucenu funkcnost.
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3300 Toshiba 6ns)
3Dfx Voodoo 4 4500 PCI (3700 Samsung 6ns)
AMD Opteron 800MHz/256kb PGA754 0147 [nov 2001]
Uživatelský avatar
socket
 
Příspěvky: 1112
Registrován: stř črc 18, 2007 12:13 am
Bydliště: Slovenská republika

Příspěvekod Dost » stř led 20, 2010 1:22 pm

Jak jsem psal výše, na to Aukro jsem nepřihazoval já. Počkám jak to dopadne, snad to přehodí o korunku :D
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod ps47 » pát led 22, 2010 2:09 pm

neviem ci si nakoniec vyhral tu v5 a aukra,ale v kazdom pripade tu mame jednu plne funkcnu z ebaye,dokonca rovno s vymenenym chladenim (minus ak to chces do policky,plus ak to chces pouzivat,originalne chladenie na pouzivanych kartach je malokedy v dobrom stave),s "buy now" (kup ihned) by ta vysla se vsim vsudy na 1400Kc,ak mas zaujem,staci povedat..pripadne ju mozme skusit drazit klasicky,je tam sanca ze kusok usetris,ale zasa riziko ze ti to niekto vyfukne spred nosa..

zaplatit mozes bud prevodom na ucet (cz->cz,mam sesternicu na morave),pripadne ak mas zaujem vyuzivat moje sluzby aj v buducnosti,mohol by si si zalozit moneybookers account (online penazenka,za maly poplatok si mozes do nej nacerpat peniaze zo svojho bankoveho uctu a potom z nej platit takmer bez poplatkov hocikomu dalsiemu kto tiez ma moneybookers account.akceptovane aj napr online shopmi s hrami)..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7993
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod Dost » pát led 22, 2010 4:22 pm

Děkuji mnohokrát ps47, ale bohužel jsem jí vyhrál a nechci být hajz a nějak to rušit. Měl jsem se rovnou obrátit na vás a měl bych klid. Takhle dám možná za kus nefunkčního HW 1200 kč :? Pokud ale nepůjde, tak bych stejně nakonec velice rád tvých služeb využil. :) Pokud tedy budeš mít ještě zájem :D PS: Ona neměla být moje (ta V5 z Aukra) psal jsem tomu co byl pode mnou ať přihodí třeba o pět korun, že už se sním nebudu přehazovat, ale nabízející nakonec jeho příhozy zrušil, protože s ním měl nějaké problémy. Takže nakonec zůstala zase u mě :lol:
EDIT 27.01. Tak už jí mám na poště, dnes budu zkoušet :wink:
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod Dost » stř led 27, 2010 8:17 pm

Tak je doma a zdä že funguje OK. Pouze jsem musel doplnit ten chybějící fan (není originál). Tak už mám V3 2000 AGP, V5 5500 AGP a na cestě je V2. Teď bych měl pár lamích dotazů ohledně té V5. Je toto v pořádku? http://img509.imageshack.us/img509/2013/everestq.png vlastně to ukazuje že jede pouze jeden čip a je vůbec možné aby karta fungovala kdyby byl druhý čip KO? Asi ne :oops: Upřesním že jedu na Win XP SP3 a drivery mám SfftV 1.5. Předtím jsem tam měl tu V3 a byly pouze odinstalovány všechny ovladače, což znamená že není čistej install. K tomu se váže další dotaz, moc velkej skok oproti té V3 to není že? Například Q3Bench mi dává výsledky na 1024x768x32 a max nastavení 42,6 FPS. U Q3A zůstanu, oproti V3 jsou kvalitnější textury a jede v 32 bitech (doufám), ale zase je nějaká divná myš, jde hrozně "ztuha", na V3 bez problemů a ovladče jsou WickedGL ale dělá to i Messa. Už to tu nebudu zasírat a jdu se něco přiučit, abych se už nemusel tak blbě ptát.
Zapoměl jsme dodat že CPU je AMD K7 Athlon 715 Mhz a 384 MB RAM
Naposledy upravil Dost dne stř led 27, 2010 8:26 pm, celkově upraveno 2
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod Gringo » stř led 27, 2010 8:21 pm

podle me muze jet jen jeden chip, stejne tak jako muze jet jen jedna V2 z dvojice ve SLI.. Zkusils, jestli ten druhy cip taky topi?
Gringo Joe Peter Shooter, osobne
Uživatelský avatar
Gringo
 
Příspěvky: 641
Registrován: ned úno 26, 2006 9:15 pm
Bydliště: Ostrava

Příspěvekod Dost » stř led 27, 2010 8:29 pm

Topí oba dva.
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod havli » stř led 27, 2010 9:05 pm

Everest detekuje jen jeden chip, je to normalni a je to tak vzdycky. Funkcnost obou VSA vyzkousis nejlip kdyz zapnes 4xAA.


ad Q3A:

Nejlepsi vysledky jsem nameril na 3dfx ICD. Mesa i wickedGL byly o neco pomalejsi. Athlon 700 je pro V5 slabota, ale i tak by to melo hodit vic fps. Odhadem aspon takovych 60 - 70.


Tenhle test je na AXP @ 2166 MHz. Tam V5 uz neni moc limitovana (snad). :)
Obrázek
havli
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Dost » stř led 27, 2010 9:59 pm

Tak jsem zkusil zapnout 4xAA a žádný problém. HL1 OF plynule, Q3A slideshow, takže jedou oba dva? Q3Bench s original ICD: 40.4 FPS :cry: Jinak 3DMark 2000 mi hodil na 1024x768x32 2747. Normál RivaTNT2 (vlastně byla OC na 140 Mhz) mi na této sestavě a na toto nastavenï udělala 2083 a Rage 128Pro (OC na 138 Mhz) 16 MB udělala 1630.
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Příspěvekod havli » stř led 27, 2010 10:14 pm

Nejlepsi by bylo nainstalovat win 98SE, to je nejlepsi system pro 3dfx karty. Ovladace bud posledni whql, nebo Evolution. Q3A by mel jet solidne - samozrejme bez AA. Mozna by bylo dobry snizit geometric detail, pripadne nastavit vertex lightning. To snad par fps prida.
havli
 
Příspěvky: 1258
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod Dost » stř led 27, 2010 10:21 pm

Asi to tak udělám (ty Win 98), Protože ten Quake 3 mě mrzí. Podle Q3Bench jede plynule 42 FPS, ale ve hře jde hrozně ztuha myš. Na tu myš je možná nějaký příkäz, ale já ho neznám.
Dost
 
Příspěvky: 15
Registrován: pon led 18, 2010 4:53 pm

Další

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 5

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron