FAQ - VSA-100

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv pro 11, 2008 4:32 am

Já nečekal že půjde glide. :shock:
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod ps47 » čtv pro 11, 2008 2:40 pm

glide je pomerne primitivna zalezitost a nepotrebuje toho vela aby sa rozbehlo (v podstate staci memory a i/o mapper).viac cumim ze bezi d3d..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv pro 11, 2008 7:29 pm

D3D už fungovalo. A to já se zas nedivim. D3D jsou jakžtakž zpětně kompatibilní.

Ale Glide mě překvapilo, je totiž realizovaný na HW úrovní. A jak víme, ve Vistě nejde ani nativní OpenGL.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod havli » čtv pro 11, 2008 7:58 pm

Dotestoval jsem 3dfx karty na win7 a vysledek je:


voodoo1 - glide plne funkcni, OGL jsem nezkousel, ovladac je ten, co je uvedeny ve FAQ pro winXP

voodoo2 - po nainstalovani koolsmoky ovladace pro winXP komp nenabootuje, to same nastane i po instalaci fastvoodoo 4.0 XP

voodoo3 - SSFT 1.5 jdou nainstalovat bez problemu, po spusteni D3D hry se obevi BSOD, glide a OGL trochu funguje, ale reakce na mys a klavesnici jsou zpozdene a hra po chvili zatuhne

voodoo4 - SSFT 1.5 jdou nainstalovat bez problemu, UT v D3D a glide funguje bez problemu, Q3A pres OGL taky funguje


Obrázek


Obrázek
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » čtv pro 11, 2008 8:09 pm

parada.forwardnem to na 3dfxzone..este by to chcelo skusit v5-ktovie ci sa sli rozbehne..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » čtv pro 11, 2008 11:10 pm

Takze V5 jsem zkusil taky a vsechno funguje. D3D, glide i OGL chodi bez problemu, 4x AA taky funguje, takze chipy jedou oba.

Obrázek
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod nManJofo » čtv pro 11, 2008 11:21 pm

Ako ti ten W7 slapal na P3 650?
nManJofo
 
Příspěvky: 303
Registrován: čtv dub 03, 2008 10:14 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod havli » pát pro 12, 2008 12:09 am

Kupodivu celkem dobre, skoro stejne jako XP. Po nastartovani je obsazena jen asi polovina ramky. Okna se oteviraji svizne, ruzny programy taky fungujou docela dobre. I hry chodi slusne. Vykon nejvic brzdi pomaly IDE radic (umi jen ATA 33). Doufam, ze nebude dlouho trvat nez MS win7 oficialne vyda, XP uz jsou dost stary (ikdyz 64 bit verze neni spatna) a visty mi do kompu nesmi...
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod havli » čtv pro 18, 2008 12:54 am

Pri experimentovani s BIOSem na MSI 6168 jsem na zkousku pripojil 40 GB disk s win7. System kupodivu zmenu vydrzel a bez problemu nabehnul. Nainstaloval jsem SSFT 1.5 a narozdil od predchozi sestavy V3 funguje. D3D, OGL i glide chodi bez problemu. Takze chyba neni v ovladacich ani ve windowsech, ale vypada to na nekompatibilitu V3 s asus P3B-F :?


btw 8 MB V3 zvlada ve 2D i 1920x1080 :)

Obrázek
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod ps47 » čtv pro 18, 2008 1:52 am

nice :) ..co si skusal v 3d?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.
Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
 
Příspěvky: 7957
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA

Příspěvekod havli » čtv pro 18, 2008 8:12 am

Unreral Tournament
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod DOC_ZENITH/XAN » čtv pro 18, 2008 2:33 pm

Mě by skoro zajímalo, jak se tam spustil, protože tam vidim 256mb ram. A U 512mb s Vistou je nehratelnej. Teda respektive jestli se ti po půl hodině zapne přes ten masovej swap.
Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
 
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvekod havli » čtv pro 18, 2008 11:54 pm

No, zadna slava to neni, ale mohlo by to bejt i horsi. Nastartovani UT trva asi 40 vterin. Nacteni mapy trva nekolik vterin, hra jede plynule, zadne swapovani behem hrani se nekona.

Proti 512 MB ram je ale znat, ze reakce systemu jsou pomalejsi a pri spousteni programu zacina swapovat.
havli
 
Příspěvky: 1251
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové

Příspěvekod iDeFiX » sob pro 20, 2008 3:28 pm

Už to že to vůbec jde rozchodit na takovém HW. je prostě úžasný. :shock:
To že W7 vůbec akceptuje karty od V1 je pro mě zázrak, když si člověk vzpomene jak leckterý mladší hw. uměl potrápit.Tady to bude asi vymakanější než Visty, ty umí strhat i daleko lepší sestavičku a to zcela suveréně.
3Dfx Voodoo still lives in our hearts forever
iDeFiX
 
Příspěvky: 104
Registrován: pon říj 06, 2008 5:17 pm
Bydliště: Tam na sever

Předchozí

Zpět na Tech support for 3DFX Voodoo 5

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků