FAQ - VSA-100

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Já nečekal že půjde glide. :shock:

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

glide je pomerne primitivna zalezitost a nepotrebuje toho vela aby sa rozbehlo (v podstate staci memory a i/o mapper).viac cumim ze bezi d3d..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

D3D už fungovalo. A to já se zas nedivim. D3D jsou jakžtakž zpětně kompatibilní.

Ale Glide mě překvapilo, je totiž realizovaný na HW úrovní. A jak víme, ve Vistě nejde ani nativní OpenGL.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Dotestoval jsem 3dfx karty na win7 a vysledek je:


voodoo1 - glide plne funkcni, OGL jsem nezkousel, ovladac je ten, co je uvedeny ve FAQ pro winXP

voodoo2 - po nainstalovani koolsmoky ovladace pro winXP komp nenabootuje, to same nastane i po instalaci fastvoodoo 4.0 XP

voodoo3 - SSFT 1.5 jdou nainstalovat bez problemu, po spusteni D3D hry se obevi BSOD, glide a OGL trochu funguje, ale reakce na mys a klavesnici jsou zpozdene a hra po chvili zatuhne

voodoo4 - SSFT 1.5 jdou nainstalovat bez problemu, UT v D3D a glide funguje bez problemu, Q3A pres OGL taky funguje


Obrázek


Obrázek

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

parada.forwardnem to na 3dfxzone..este by to chcelo skusit v5-ktovie ci sa sli rozbehne..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Takze V5 jsem zkusil taky a vsechno funguje. D3D, glide i OGL chodi bez problemu, 4x AA taky funguje, takze chipy jedou oba.

Obrázek

nManJofo
Příspěvky: 307
Registrován: čtv dub 03, 2008 10:14 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek od nManJofo »

Ako ti ten W7 slapal na P3 650?

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Kupodivu celkem dobre, skoro stejne jako XP. Po nastartovani je obsazena jen asi polovina ramky. Okna se oteviraji svizne, ruzny programy taky fungujou docela dobre. I hry chodi slusne. Vykon nejvic brzdi pomaly IDE radic (umi jen ATA 33). Doufam, ze nebude dlouho trvat nez MS win7 oficialne vyda, XP uz jsou dost stary (ikdyz 64 bit verze neni spatna) a visty mi do kompu nesmi...

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Pri experimentovani s BIOSem na MSI 6168 jsem na zkousku pripojil 40 GB disk s win7. System kupodivu zmenu vydrzel a bez problemu nabehnul. Nainstaloval jsem SSFT 1.5 a narozdil od predchozi sestavy V3 funguje. D3D, OGL i glide chodi bez problemu. Takze chyba neni v ovladacich ani ve windowsech, ale vypada to na nekompatibilitu V3 s asus P3B-F :?


btw 8 MB V3 zvlada ve 2D i 1920x1080 :)

Obrázek

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

nice :) ..co si skusal v 3d?
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Unreral Tournament

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Mě by skoro zajímalo, jak se tam spustil, protože tam vidim 256mb ram. A U 512mb s Vistou je nehratelnej. Teda respektive jestli se ti po půl hodině zapne přes ten masovej swap.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

No, zadna slava to neni, ale mohlo by to bejt i horsi. Nastartovani UT trva asi 40 vterin. Nacteni mapy trva nekolik vterin, hra jede plynule, zadne swapovani behem hrani se nekona.

Proti 512 MB ram je ale znat, ze reakce systemu jsou pomalejsi a pri spousteni programu zacina swapovat.

iDeFiX
Příspěvky: 104
Registrován: pon říj 06, 2008 5:17 pm
Bydliště: Tam na sever

Příspěvek od iDeFiX »

Už to že to vůbec jde rozchodit na takovém HW. je prostě úžasný. :shock:
To že W7 vůbec akceptuje karty od V1 je pro mě zázrak, když si člověk vzpomene jak leckterý mladší hw. uměl potrápit.Tady to bude asi vymakanější než Visty, ty umí strhat i daleko lepší sestavičku a to zcela suveréně.
3Dfx Voodoo still lives in our hearts forever

Odpovědět