FAQ - VSA-100

Jakákoli problematika co se týká Voodoo 5 , čili VSA-100

Moderátoři: ps47, Vykupitel

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

Ren píše:..pokud tedy nemas ted rychly tip od boku..
A42,tam mi okrem dungeon keepera2 (nestabilny) behalo vsetko uspokojivo,potom A47,tam slapal ok aj keeper2,ale ovladac uz trpi tym FSAA bugom (jediny sposob ako aktivovat D3D FSAA je natvrdo v registroch),takze ak tych 24hodin nevydrzis,skus tieto dva.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2765
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

Zkusil jsem oba. Glide to same, 3Dfx device not found, OGL chodi o poznani lepe, cca 10fps. :)

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ok,tak uz mam vitaza-je to A41+opravny balicek.je to jediny driver ktory uspesne presiel vsetkymi testami:

incubation-pass
glquake(icd)-pass
hitman-pass
UT-pass
quake3(icd)-pass
FF7-pass
FF8-pass
IGI2-pass
AOM-pass
D3D FSAA-pass

chybaju mu opengl/glide nastavenia v 3dfx tools,ale to je riesitelne regfixom,takze to nieje vazny problem.

vsetky novsie releasy ako A41 trpia zavaznym problemom-nedaju sa pouzit ine glidy ako tie ktore su prilozene,ak sa tam daju originalne tak nasleduje zamrz systemu.situacia sa zhorsuje s A48,tam uz nefunguju ani tie prilozene,UT je jeden sajrajt (od A48 je ale opraveny bug s d3d FSAA a fixnute su aj nastavenia opengl/glide v 3dfx tools)..momentalne sa snazim prist na to ktora cast ovladaca je zodpovedna (edit: jednoznacne aj d3d jadro,takze mixovanie ovladacov sa nekona).

v kazdom pripade,dal som dokopy custom verziu A41ky,a zatial mi beha k uplnej spokojnosti (Ren ju dostane do mailu,potom skusim odchytit no-Xe aby ju tu hostol)..

edit: http://www.3dfx.cz/download/sfftalpha41_custom.rar
Naposledy upravil(a) ps47 dne úte pro 18, 2007 12:01 am, celkem upraveno 1 x.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

chosen
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

a41 jsou pro 32bitový 2000/XP a pro voodoo3/4/5 ?
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

podla infka aj pre 64bit,ale kym to nebudem mat vyskusane na vlastnej kozi tak sa k tomu nevyjadrim..v kazdom pripade,na beznom voodoo kompe s xp a na bezne veci by to malo byt optimum..zatial.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..zda sa ze SFFT funguje aj pod poslednym buildom win7:

Obrázek

netusim co si mam o tom mysliet ;(
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Vypada to divne..... win7 na takovym starym srotu. A 2GB ram na 440BX se mi taky moc nezda :?

nManJofo
Příspěvky: 308
Registrován: čtv dub 03, 2008 10:14 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek od nManJofo »

Divoka virtualna masina?

chosen
Příspěvky: 916
Registrován: pát kvě 05, 2006 9:05 pm
Bydliště: Stratov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosen »

no zarazilo mě tech 2 gb sd ram teda ...
Voodoo1, Voodoo2, Velocity 100, 2*Voodoo3 2000 AGP, 2*Voodoo3 3000 AGP, Voodoo3 2000 PCI SGR, Voodoo3 3500TV (včetně chobotnice)

Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
Příspěvky: 1729
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

4x512MB... to by šlo...
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

pokial ma ta doska 4 ram sloty tak nevidim problem..viac ma zaujima fakt ze mu tam funguje xp ovladac (teda zrejme.stale mam pocit ze to asi bude predsa len fake)-zeby mali win7 nejaku legacy-xp-driver-compatibility funkciu? pokial viem tak visty riesia pristup ku grafike uplne odlisne-aj preto sa este neobjavil aspon zakladny ovladac pre 3dfx (a len tak mimochodom aj na kopu dalsich kariet,napr nv fx a starsie maju len zakladnu funkcionalitu ak ma pamat neklame),pretoze by ovladac museli lepit od nuly a nikomu sa do toho nechce..bol by som prekvapeny keby to u win7 bolo inak.

aj ked na druhu stranu,este aj ms si priznal ze vista je slepa ulicka,mozno to fakt cele zoskrtaju a zacnu od piky (resp od xp).hmmmmmm...
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Vzdycky jsem si myslel, ze i440BX zvladne maximalne 4 256MB oboustrany moduly, takze 1GB celkem, ale mozna se pletu.

Na EHW se resilo soucasne pouzivani geforce a radeonu v jednom systemu kvuli fyzice. Ve win XP oboje funguje, ve vistach ne (podporuje jen jeden ovladac na grafiku) a v betaverzi win7 vsechno fungovalo stejne jako na XP. Treba win7 castecne vychazi z XP, pak by SSFT treba mohlo chodit.

Asi tu betaverzi zkusim sehnat a vyzkousim to.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

to by bolo fajn.inak dalsi user z 3dfxzone reportuje ze mu to tiez slape,takze to asi bude pravda..na 3dfx tools prej muzem zapomenout,ale glide bezi uplne bez problemov.reknete wow (jj,ja viem,ale nemohol som si pomoct :lol: )..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

nManJofo
Příspěvky: 308
Registrován: čtv dub 03, 2008 10:14 pm
Bydliště: Brno

Příspěvek od nManJofo »

ps47 píše:prej muzem zapomenout,ale glide bezi uplne bez problemov.reknete wow ..
ovladas "ceskoslovencinu"? :D

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2765
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

nManJofo píše:ovladas "ceskoslovencinu"? :D
ps47? Naprosto perfektne. :lol:

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

touché.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
DOC_ZENITH/XAN
Senior member
Příspěvky: 1922
Registrován: stř říj 20, 2004 9:37 pm
Bydliště: Praha - Hloubětín

Příspěvek od DOC_ZENITH/XAN »

Jasnej Fake. 7 jednak bez SSE - ehm. Dále pak BX podporuje max 1gb ram a to 4x256mb oboustraný moduly. Jednostraný 256 nebo jakýkoliv 512mb tam nefungujou, respektive se hlásí jako poloviční.

Dále pak některý drivery z XP pro voodoo 5 šly co jsem se doslech ve vistě, ale samo sebou jen D3D, glide, openGL nefungovalo, nefungovalo rovněž SLI. Tudiž ta karta by se ani náhodou nehlásila jako 64mb. Inu já říkám fake.

jinak rozdíl mezi 7 a Vistou ke stejnej jak mezi 2000/XP. Aneb nic zásadního, jen jinej vzhled.

havli
Příspěvky: 1266
Registrován: pát čer 22, 2007 11:17 pm
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

Na BX jede maximalne 1 GB ram, ale cpu-z detekuje pamet podle velikosti modulu, takze ten screenshot je realnej. Jestli win7 fungujou na PII vyzkousim zitra.


Do pokusnyho kompu (PIII 650, 512 MB ram, asus P3B-F, 40 GB HDD) jsem dal V3 3000 a zkusil jsem nainstalovat win7. Vysledek je docela prekvapivej. Rychlost je slusna, skoro srovnatelna s winXP. Bez problemu jsem nainstaloval jsem SSFT 1.5. Q3A se spusti, ale po dvou vterinach zatuhne. Nejaky demo pro V1 (nevim jaky presne) bezi normalne asi 10 vterin a pak taky zatuhne. D3D jsem zatim nezkousel.

Jeste jsem zkusil GF2 MX, nainstaloval ovladace pro XP a po spusteni Q3A to hodi BSOD.

Zitra vyzkousim jiny verze ovladacu a pripadne i V1/2.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

mna by hlavne zaujimal nativny glide2x,v preklade unreal tournament s poslednym patchom..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8049
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..vyzera to tak ze posledny SFFT slape aj na viste (32bit):

Obrázek

potvrdena funkcnost 2d,d3d aj glide (autor je Rolo01,vzhladom na to ze je to senior member tak ho povazujem za doveryhodneho)..priznam sa,som trocha prekvapeny,funkcny ovladac pre vistu som ozaj neocakaval.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Odpovědět