Games,old games,3dfx games..

Sem postujte otázky ke hrám, screeny atd

Moderátoři: ps47, Doom

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Tak na to koukám,a je to něco ve stylu WC prophecy?Toho mám též a není to zlý..

Uživatelský avatar
wizzy
Quiz master
Příspěvky: 1729
Registrován: pon kvě 03, 2004 11:39 am
Bydliště: Jeseník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wizzy »

Prophecy bylo po Price of freedom.. a už umělo glide :-)
Někde bych to měl mít taky, ale nevzpomínám si teď, jestli jsem to hrál :-(
W.I.Z.Z.Y. : Wolframový Inteligentní Zabíjecí Záludný Yankee
Core2DUO E4300 (1.8@2.8GHz), Zalman CNPS7700-AlCu, Asus P5W-DH Deluxe, 3GB DDR2, 2x1TB WD Black, DVD-R/W LG GSA-H55L + GSA H12N, ATi HD4850, Thermalright HR-03GT, V2 12MB Dragon, HP LP2475w 24", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast PxDVR3200 H, Cambridge SW 5.1, Enermax Liberty ELT 500AWT a tak...

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Přišla mi hra NFS 3 Hot pursuit...Mám problém.Dokáže to někdo rozchodit na více než 800x600?Mám V5 a větší rozlišení mi to nepovolí.Našel jsem akorát nějaký patch na V3,ale ten s V5 nechodí..Prosím o help!!Díky.Dále jsem zkoušel rozchodit Doom,Doom2,Heretic,Hexen na aplikaci Doomsday engin a vždy mi to vyhodí chybovou hlášku hned při startu.Na legacy jede v pohodě,ale jen v určité verzi..Sestava: P3 800,384 RAM,V5 5500 PCI,WinME...

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ked sa prehryzies tymto tu tak by si nfs3 mal rozbehnut (je nutne editovat registre)..doomsday je stavany na moderne karty,nie na 3dfx..


edit: presny navod pre v4/5:
1.For Need For Speed 3, make sure the "Voodoo 3 Patch" has already been installed, even for OEM version of the game that came bundled with the Voodoo3. Follow the directions with the patch PRECISELY, especially the copying of the VOODOO2A.DLL file (5/4/1999, 108KB) to the games install directory (this allows for higher resolutions to be selected in game, as high as 1600x1200 from what I can tell).
2.Run the 3D Device Setup program in the NFS3/4 Program Group at least once, and select "Direct3D Device 1".
3.MANUALLY EDIT THE REGISTRY as follows:
Find the
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\Need For Speed III
and/or
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Electronic Arts\Need For Speed High Stakes
keys and highlight them..
Change these key values as follows:
"3D Card" = "3Dfx Voodoo3"
"3D Card Description" = "3dfx Voodoo3"
"Group" = "3Dfx"
"Thrash Driver" = "voodoo2" ("voodoo" also works for Voodoo1/Graphics mode..not as good as voodoo2 of course)
"D3D Device" should already be set at "0"...
"Hardware Acceleration" should already be set at "1"...
"Thrash Resolution" (only exists in NFS4) should already be set at "640x480"...
4.Run the game normally, but make sure the shortcut used to start the game DOES NOT contain any command line parameters (these parameters mostly override the registry and force the game to run in different Direct3D compatibility modes..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

http://svn.drdteam.org/gzdoom/ na doomsday se vykasli skus gzdoom jede to snad na vsem ... ma to software i hw rendereing a staci ti jen wad soubory
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Tak gzdoom mi dělá artefakty,a spousta věcí se vůbec nezobrazuje :( Legacy poslední verze jede jen v 640x480(opengl)Při vyšším rozlišení je tma a slyším pouze zvuk...Tak teď nevím co s tím :(

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

tak najprv si nahod poslednu verziu ktora podporuje glide,tj Doom Legacy v1.32 beta 4..potom by to mala byt iba otazka nastaveni v launcheri.aky ovladac pre 3dfx vlastne pouzivas?

mimochodom;

ze sa ja s tymi FAQs vobec param,stejne to nikto necte :roll:
Naposledy upravil(a) ps47 dne úte lis 16, 2010 12:10 am, celkem upraveno 2 x.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Ano tato verze pod glide jede max 1024x768..Ale nechápu proč poslední release nejede pod Opengl na max.resolution :( ..Ovladač mám poslední verzi beta..Hexena ale legacy nebere a gzdoom je díky artefaktům nehratelný.Dá se vůbec rozchodit hexen pod V5??A co mě ještě docela překvapuje je GlQuake..Toho na V5 mohu hrát max na 800x600x32 :( Jakmile dám vyšší rozlišení,hra se nerozběhne a chybová hláška..

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

medzi dnesnym opengl (na ktory su tieto porty robene) a staruckym 3dfx opengl icd je dost velky rozdiel..mrkni sa do v5 FAQ a skus tam hodit MesaFX.
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

thunder píše:Tak gzdoom mi dělá artefakty,a spousta věcí se vůbec nezobrazuje :( Legacy poslední verze jede jen v 640x480(opengl)Při vyšším rozlišení je tma a slyším pouze zvuk...Tak teď nevím co s tím :(
http://forum.drdteam.org/viewforum.php?f=22 mrkni se tam
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32

Uživatelský avatar
wolf00
Senior member
Příspěvky: 1318
Registrován: sob kvě 15, 2004 2:56 pm
Bydliště: kladno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

http://edge.sourceforge.net/

http://zdoomgl.mancubus.net/
měli by ti šlapat bez potíží.. ;)P
mb asrock a75m amd x6 3670be 4gb ram ati 6530 ,hdd 1tbb sgt,zvuk creative x-fi extreme audio case z-7

patriot xt 8/16/32

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Ok.Jdu vyzkoušet :)

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Funguje bezvadně..Thx :)

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Mám na cestě RTCW retail..Jak to chodí s V5?Zahraju si na střední detaily?..P3 800,384 RAM,V5,WINMe..

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

ak das 16bit tak myslim ze ano.tejto hre velmi prospieva wickedgl,nezabudnut nainstalovat..
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Díky..Už jsem stáhl poslední verzi wickedgl :D Teď už jenom musí konečně dorazit hra..

Uživatelský avatar
ps47
Moderátor
Příspěvky: 8035
Registrován: čtv dub 29, 2004 7:48 pm
Bydliště: SK,BA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

..a myslim ze treba zmazat (alebo premenovat) adresar GL (rtcw tam ma nejake starsie wickedgl ovladace).ako to povedal mr. Rybka? za par let budem mat v hlave iba bezvyznamny salat :bgrin:
3Dfx Help Page / 3Dfx Game Guide
ObrázekObrázek
Pain is temporary...Support is forever.

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

ok.. :bgrin:

thunder
Příspěvky: 85
Registrován: ned pro 28, 2008 8:07 pm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thunder »

Tak teď jsem začal hrát AvP2,a na P3 s V5 to jede fantasticky.Vzpomínám si,že jsem se to tenkrát snažil hrát na nějaké GForce,a celé se to rvalo.Barvy taky nic moc.Nevím třeba to bylo špatnými ovladači,každopádně jsem byl další z mnoha kteří se nechali zlákat "supervýkonou grafickou kartou s převratnýmy technologiemi"za lákavou cenu.Na V5 jsem neměl peníze :roll: Znovu jsem se přesvědčil,že ten čip byl na tu dobu neskutečně výkonný a cena byla adekvátní výkonu.Tak si ho vychutnávám teď téměř po deseti letech a je to pecka :) ..S touhle kartou je to opravdu zábava si zapařit.Troufám si říct,že ani na dnešní dobu se nemá graficky za co stydět..Třeba je to jen můj názor,ale mám pocit že tehdejší hry(ač na svou jednoduchost)měly ůplně jinou atmosféru.Ale to chápe jen generace,která začínala Wolfem na disketě zkopírovaným od kamaráda ve škole :) ......Jsem unavenej,nasranej že musím do háku tak už píšu z cesty.Zatím čus,a až mě zase napadne nějaký výlev tak to sem hodim.3dfx inc. forever :twisted:

Uživatelský avatar
Ren
VIP
Příspěvky: 2760
Registrován: pát srp 13, 2004 10:54 am

Příspěvek od Ren »

thunder> Tak to ja se musim priznat, ze se mi AvP2 hrozne nelibila uz v dobe, kdy vysla. Lithtech engine jsem nikdy nemel rad, a ze byl hojne uzivany jako levna varianta k v te dobe spickovym konkurentum. Herne byla dvojka skvela, i s datadiskem, ale graficky me vzdycky vic brala jednicka.

Odpovědět