3D u Matroxu ještě "žije"

Obecně o problematice zobrazování 3D ;-)

Moderátoři: ps47, swarm

Příspěvekod -HoNY- » čtv úno 04, 2010 8:40 pm

Právě jsem se bavil s autorem oné plamenné obhajoby Matroxu a přiznal, že s Matroxem má velmi malé zkušenosti.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod -HoNY- » stř dub 07, 2010 8:34 am

Takže i podpora 2D rozlišení není u Matroxu nijak valná. Právě jsem začal detailněji zkoumat P650 LP PCIe 16× 64MB DDR2.
Obrázek

Jsou na ní integrovány dva RAMdacy Chrontel CH7301-TF. Každý z těchto chipů umí tři 10-bit výstupy na monitor, nicméně pouze 165 MHz -> pouze Single Link DVI.
Supporting graphics resolutions up to 1600x1200 pixels
and 1920x1200 reduced blanking

Jestli to chápu správně, tak už toto rozlišení byl v době uvedení výsměch. Ledaže by každý převodník sloužil pro jeden monitor zvlášť a výstupy měl nějak spojené. To ale vylučují oficiální specifikace:
Maximum resolutions (per display)

* Digital, 1-2 monitors: 1920 x 1200
* Analog, 2 monitors: 1920 x 1440
* Analog, 1 monitor: 2048 x 1536


To nemluvím o tom, že výstupní signál pro monitor vede hned vedle napájecích obvodů pro kartu. Matrox je asi úplně nahovno. :-)
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » stř dub 07, 2010 9:41 am

Jsi si jsitej, že můžeš chtít DL DVI od P650, jakožto od produktu produktu ze září 2003? Mám dojem, že první karty s podporou DL DVI byly Radeony X800 v červnu 2004 :)
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Příspěvekod Bob van Sikorski » stř dub 07, 2010 10:02 am

opravdu X800? já nevím jestli to nebylo v rámci řady stejné, ale X550 umí jen SL, zatímco X1300 už DL..... ?
Uživatelský avatar
Bob van Sikorski
ex certifié fanATIque
 
Příspěvky: 2040
Registrován: stř pro 01, 2004 7:18 pm

Příspěvekod -HoNY- » stř dub 07, 2010 10:48 am

Nezapomínej, že X300 a X600 mají blíže spíše k 9600 než X800. Fyzicky to možná umí FireGL V3100 (=X300XT). Ukaž mi, kolik lidí mělo tenkrát LCD větší než 17". :-)

//edit: tak ne. :roll: http://ati.amd.com/products/fireglv3100 ... asheet.pdf
Obrázek

Asi to dopadne tak, že si na recenzování monitorů koupím FireGL V7700 a bude pokoj.
Hlupáci kradou peníze, nVidioti myšlenky.
Uživatelský avatar
-HoNY-
Certifikovaný nVidiot
 
Příspěvky: 2115
Registrován: úte bře 01, 2005 5:34 pm
Bydliště: Brno

Příspěvekod no-X » stř dub 07, 2010 11:19 am

Bob van Sikorski píše:opravdu X800? já nevím jestli to nebylo v rámci řady stejné, ale X550 umí jen SL, zatímco X1300 už DL..... ?

Jo, X8xx měly jedno DVI (TMDS) nativně a druhý přes externí čip. Jeden uměl DL, druhý ne. Proto byl taky problém s prvním CrossFire, že při vyšších rozlišeních zvládalo jen 60Hz - byla to limitace tím, že obraz byl přenášen po DVI a jeden výstup byl jen SL.

U X800 to bylo jen u verzí se dvěma DVI výsutpy (např. MAC a pozdější modely - původní referenční měla DVI+D-Sub) a u X850 to bylo už i u referenčních.

http://ati.amd.com/products/RadeonX850/specs.html
If you're doing rotated grid SSAA (call it sparse grid if you wish but most often your samples will be in the "rotated" position) : then this AA is better than sex. ---Blazkowicz
Uživatelský avatar
no-X
Administrátor
 
Příspěvky: 6909
Registrován: stř dub 28, 2004 9:02 am
Bydliště: Č. Budějovice

Předchozí

Zpět na 3D grafika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků